Bu kadar sohbetten sonra bu tüfeğin hikayesini anlatmadan geçmek olmaz.
Kış avları ve özellikle de su kuşları için bir av tüfeği arayışında iken forumda satışa çıkarılan bir xplor Unico 76 cm ile her şey başlamış oldu.
Kıymetli Tuncay Kahraman Bey ve Kıymetli İbrahim Aysu Bey ile görüştükten sonra tüfeğe müşteri oldum.
Tabii bu sırada tüfeğin testi ile ilgili olarak İbrahim Beyden de yardım istedim.
Çok sıkışık bir zamanına denk gelmesine rağmen İbrahim Bey testi yapmayı üstlendi. Bu arada tüfek Çanakkale-Gelibolu'da.
Satan tarafla (Ahmet Bey) bir tanışıklığımız olmamasına rağmen sağ olsun, tüfeğin test edilebilmesi için tüfeği Çanakkale'den İstanbul'a getirmeyi ve İbrahim Beye teslim etmeyi kabul etti. Böylece bir kaç gün sonrasına sözleştik.
İşte bu bir kaç gün içerisinde 79 mm fişek yatağının (Unico 79 mm) doğru seçim (benim için) olup olmadığı konusunda bir şeyler okudum.
Konuyla ilgili olarak Tuncay Kahraman Beyi defalarca telefonda rahatsız ettim ve sonuç olarak 79 mm olmamasına karar verdik.
Tabii şimdi yeni bir sorun vardı, bana her türlü kolaylığı sağlayan hatta ekstra zahmete girmeyi kabul eden Ahmet Beye vazgeçtiğimizi nasıl söyleyecektim.
Ahmet Bey bu duruma üzülecek olursa hemen parayı hesabına geçip tüfeği görmeden de satın almak için hazırlığımı yaptıktan sonra aradım.
Hal hatır sorma aşamasında sohbet ederken Ahmet Bey tüfeğini satmaktan vazgeçtiğini ve bunu nasıl anlatacağını bilemediğini söyleyince konu tatlı bir şekilde kapanmış oldu.
Hemen burada Ahmet Beye başından beri sergilediği samimiyet için teşekkür ediyorum.
Sonrasında xplor Action almaya karar verdim ama Tuncay Beyin iki cümlesinden birisi "Denemeden alma." oluyor. Peki dedim ve bayime gittim. Sağ olsun bir dediğimi iki etmediler. Ellerinde olmayan tüfeği getirttiler ve bana denemem için verdiler.
Bu aşamadan sonra sevgili eşim de konuya dahil oldu ve çok yardımını aldım. Çok teşekkür ediyorum.
120x120 OSB kestirildi, üstüne 60 cm lik plotter kağıdından 120x120 olacak şekilde test kağıtları hazırlandı ve uygun bir yere gittik ve her şok için ayrı ayrı 15 m , 36,6 m destekli atışlarımızı yaptık. Sonuçları Tuncay Bey ile de paylaştım namlunun attığı yeri vurması açısından hiç bir sorun yok. Makanizmanın çalışması da çok sağlıklı. Kafama takılan küçük bir sorun vardı (sorun bile sayılmaz da benim pimpirikliliğim.) Onun içinde tüfek stoegere gitti yeniden test edildi ve ağır çekimde kayda alınarak tarafıma bilgi verildi. Fiber olan nişangah da isteğim üzerine pirinç olarak değiştirildi ve gönderildi.
Şimdi bu kız babasının evine geri gönderilir mi?
Bütün bu hikaye boyunca
Tuncay KAHRAMAN Beyi defalarca rahatsız ettim.
Daha önce A 400 testi yaptığını bildiğim Suat ÇALIŞKAN Beyi rahatsız ederek tecrübesini anlattırdım.
İbrahim Beyin yapacağı testin yarısını yaptığım halde sadece atış kısmı 4 saat sürünce benim için neyi üstlendiğini daha iyi anladım.
Sevgili eşim hedef kağıdı fotoğraflama ve değiştirme işinde yardımcı olmasa idi 26 derece ve güneş altında bu testi iki atışta bırakırdım.
Av bayim, böyle bir uygulamaları olmadığı halde bana bu toleransı göstermese idi hikaye "gittim aldım" kadarcık olurdu.
Dolayısıyla;
Rahatsız ettiğim arkadaşlarımdan özür diliyorum.
Benim için zaman ve emek harcayan bu arkadaşlarıma çok samimi ve içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Ayrıca hayırlı olsun dileklerinde bulunan arkadaşlarım, sağ olun var olun.