@Tevfik GÜN,
@Suat ÇALIŞKAN,
@Mehmet AKKUŞ,
@Murat ÖZBAŞ@Uğur YILMAZ@Şevki MİRZA@Alp BALABAN,
@Hüseyin İŞCEN,
@İlhan GÜNEN,
@Uygar TANDOĞAN,
@Enes EKİZ,
@Fehmi TAŞKIN@Mustafa ÇAY@Gökhan AKDOĞAN@Erol ÖZTÜRK,
@Hakan ÖZDEN,
@Vefa ÖZKAN,
@Tuncay KAHRAMAN,
@Hüseyin ÜNLÜ@Özgür UYAR@Necdet GÜNEY@Murat DİKMETAŞHepinize, güzel yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Keyifli bir şeyler izletebildiysem ne mutlu..
Yorumlara genel olarak cevap vereyim..
Bu avda tüfeğin 76 namlusunu kullandım. 3 çentik şok takılıydı. Tepe mod şoku takacaktım ama, 76 namlunun kendi performansını tam olarak görmeyi istedim, çokşükür beklentimi fazlasıyla karşıladı.
Bunlar tabi işin malzeme kısmı. Suat hocam ve Şevki kardeşimin dediği gibi, asıl mesele tüfeğin arkasında bitiyor. Forumda kaç defa şahit oldum x marka tüfek yakmıyor öldürmüyor muhabbetine. Bu avda 5 tane farklı tüfek vardı ve hepsi de tek tip fişekle müthiş atışlar yaptırdı.
Suat Hocama güzel yorumu için özel olarak teşekkür ederim..
Mekeler normalde suya yakın uçar ama boğazda balıkçı kayıkları var ve onlar ağ sererken kuşlar kalkış yapıyorlar. Bizim kayık da mekeleri kaldırmak için boğazda iki tur dönünce bize de harika pozisyonlar denk geldi.
Meke eti çok lezzetliymiş diyorlar ve ben daha önce hiç yemedim. Geciktirmeden derisini yüzüp, içini temizleyip en az 24 saat dolapta beklemesi gerekliymiş. Pişirirken de ilk haşlama suyunu dökmek lazımmış. Ondan sonra çok lezzetli oluyor hatta ördekten bile daha iyi dediler. Deneyince bakıcaz inşallah
Erol abim karşılama atışlarından bahsetmiş
Dikey atışlarda çift göz atmanın çok faydası var. Sağ göz bantın üzerinde nışan alırken sol göz namlu arkasından gelen uçarı gözetliyor ve önlemeyi daha kolay ayarlayabiliyorsun. Normalde de çift göz atmanın faydası çok..
Tuncay Hocam inanın şu keyfi başka hiçbir türde yapılan avdan alamıyorum, beni çok iyi anladığınızı biliyorum. Yorumunuzdan ötürü de çok memnun oldum
Mesafeler aynen dediğiniz gibiydi, sadece 2 atışım 50 m üzeri olabilir. Sanırım en yükseği, ''bunu alırmı'' dediğim ve 2. atışta vurduğum kuştu, önleme öyle güzel oturdu ki çok keyifli bir pozisyondu..
Özgür Uyar ustam elindeki tüfek iyiyse ki muhakkak iyidir, masraf etme bence
Ben bu sezon da gt1 ile devam ederdim, yeğenim ısrar edince onu kıramadım. Babasının da hatırı çok büyük. Devrettim tüfeği. Tek pozeyle de bu iş olmayacağı için elim boşta kalıyordu. Nasipte bu tüfek varmış. Çokşükür güzel denk geldi. Pazarlama stratejisi mi yoksa gerçekten faydası var mı tartışılır ama geniş iç çaplı tüfek olayına çok fena kanım kaynadı. Bundan sonra da tercihlerim bu yönde devam eder herhalde, nasip..
Son olarak, paylaştığım videonun bir de kolaj çalışmasını yaptım. Seyir zevki açısından güzel olmuştur inşallah.
Önceki videoya eklemediğim 2 adet kırma ördek vuruşu da burada var.
Çözünürlük diğerine göre biraz daha düşük. Oyüzden HD izlerseniz daha iyi olur.
Elimden geldiğince sizlere güzel ve keyifli şeyler izletebilmek istiyorum..
Bu forumda, avlak ailesinin bir üyesi olduğum için de kendimi ayrıca şanslı sayıyorum. İyi ki buradayım ve iyi ki avcıyız..
Rabbim herkese kazasız belasız hayırlı güzel avlar ve güzel dostluklar nasip etsin...