Herkese merhaba,
Uzun zamandır yazmamıştım, özlemişim.
Farklı farklı ifadeler, yakıştırmalar, yönlendirmeler havalarda uçuşmuş.
Hey maşallah, ne diyeyim?
Kandırmaca, demagoji, laf kalabalığı sözcüklerini; dikkat etsinler ifadesini vs. tamamen yersiz ve yakışıksız buldum.
Elbette herkes düşüncelerini özgür forum ortamında dile getirecek ama öncelikle konuyu etraflıca bilmek gerekmez mi?
Resmi
www.akdassilah.com sayfamızda nasıl tanıtmışız AH 212/220 modellerini?
Güç birliği!
Gazlı sistemin daha az geri tepme oluşturmasının getirdiği konfor, aktif valf sistemi sayesinde 24 gramdan 50 gram Magnum’a kadar kesintisiz atış yapabilme becerisi ile döner kafalı kinetik sistemin kendini kanıtlamış, çok noktadan kilitleme sağlayan ve binlerce atış sonrasında bile dimdik ayakta kalabilen üstün kinetik mekanizması bir arada!
Alışılagelmiş Akdaş kalitesi ve üstün işçiliğini de bu birleşime katınca, ortaya karşı konulamaz bir ürün çıkıyor ki Hybrid Serisi tüfekler; tüm nitelikleri tek bir üründe bulmak isteyenleri memnun etmeye yetiyor.
El kundağının içine konumlandırılan icra yayı, boy kundağının direncini arttırır ve ayrıca daha zarif bir kabza tasarıma olanak tanır.
Ayrıca, kompozit plastik kundak ve kamuflaj kaplama seçenekleri her türlü ağır av koşulunun kolayca üstesinden gelmenize yardımcı olur.Peki ne demişiz ürün özelliklerinde?
Ürün Detayları
• Model: AH 212-W
• Kalibre: 12 Kalibre
• Sistem: Döner Başlıklı Gazlı Sistem[/b]
Burada yanlış olan ne var? Alenen belirtmemiş miyiz gazlı sistem olduğunu ancak döner başlıklı mekanizmaya haiz yapısını? Hibrit sistem diye bir şey yazıyor mu? Her iki ürünün de üstün yönlerinden faydalandığını anlatmıyor mu kısa ve öz bu metin? Burada hibrit olan sistem değil, ürünün ta kendisidir.
AK 212 kodlu kinetik sistem için serinin adı olan Semios’u kullanmayıp da AH 212 kodlu modelde Hibrit de Hibrit diye ısrar eden bütün Akdaş kullanıcılarını bir bir arayıp sitemlerimizi ifade edelim neden AK 212 için SemiOS veya AG 212 için GOS demiyor da AH 212 için Hibrit de Hibrit diyorsunuz diye? İnsanların neye nasıl hitap edeceklerine karışalım o en iyisi…
Kullanıcılar bilir, tüfek üzerine Hibrit yazmaz bile, çünkü serinin adıdır sadece. Tabii biz bir ticari kuruluşuz ve para kazanmak için akılda kalıcı sözcükler seçmemiz gerekir. Bu konuda özgür değil miyiz yoksa?
AH 212, AK 212 ve AG 212’nin birleşimi olup Hibrit bir üründür. Akdaş yarı otomatiklerin Hibrit halidir. Bir AH 212’yi kasa ve el kundağının birleşim noktasından ikiye bölerseniz, öne tarafının AG 212, arka tarafının AK 212 olduğunu görürsünüz.
Ürünü biz ürettik, oradan biliyorum yani. Burada kimseyi kandırma, yanlış yönlendirme söz konusu değil. Varsa söyleyin, bizi mahkemeye verin insanları kandırıyorlar, haksız kazanç elde ediyorlar diye mesela. Bekliyoruz tebligatı…
Ha bu arada, bu modeli SKB için geliştirdik aslında. AK 212, çok düşük gramajlı fişeklerde sorun çıkarıyordu doğal olarak ki Amerika’daki fişeklerin bizdeki gibi standart bir basınç eğrisi yok, biz de SKB’nin isteği üzerine bu model geliştirdik. SKB çok memnun, en düşük basınçlı fişeklerde bile sorunsuz çalışan, uzun ömürlü bir ürün oldu. Ayrıca bazılarını şaşırtabilir ama bu ismi SKB taktı:
https://www.skbshotguns.com/shotguns/rs300. Buyurun bakın. Biz de beğendik bu ismi ve de iç piyasa için kullandık.
Emrah Beyin paylaştıklarında herhangi bir yanlış yok. Döner kafalı mekanizmaya sahip olan model, düz mekanizmalı modele göre daha yumuşak çalışıyor ve mekanizma ömrü daha yüksek.
Tüm iletilerimi okuyun vaktiniz varsa. Asla bu şekilde sitemkâr bir metne rast gelmezseniz, ancak bu sefer gerçekten şaşırdım, kızdım, üzüldüm ve hiddetlendim. Saygı, saygı, saygı…
Ürünler ve hizmetler eleştirilebilir, eleştirilmelidir; ancak dürüstlüğümüz hakkında yapılan yorumlar yakışıksızdır, kabul edilebilir değildir.
Herkese nezaket sınırlarında kalmayı öneririm.
Şahsım adına belirmek isterim ki öyle
“Elbette gazlı sistem kinetikten daha az tepecektir. Nasıl olup da gazlı sistemden az teper, mantığı yok.” gibi sivri ve çok bilmiş ifadeleri çok ama çok itici buluyorum. Bu forumda henüz süperpoze (belki buna da takılanlar olur, üst üste çifte diyeyim aman Allah korusun) ile yarı otomatiği birbirinden yeni ayırmış, daha işin çok başında ve bilgilenmek isteyenler var. Herkes bazıları gibi konunun uzmanı olmayabilir. İfade özgürlüğünü sonuna kadar destekliyorum ama ifade şekli hususunda böyle düşünmüyorum. Bu forumda engin bilgilere sahip, ancak üslup konunda kendine hayran bırakan insanların olduğunu bilmek çok güzel.
Sivri dilli iletileri eleştirdiğim gibi, bu üslubu uyarmayan forum yönetimini de eleştiriyorum. Forum kurallarını bir daha gözden geçirelim…
Sitem, sitem, sitem…