0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fişegi hangi koşullarda ne avında kullanacağınız önemli yerli grup fişeklerde barut saçma oranını en iyi kullanan firmalardan birisi memnun olan çok oldugu gibi verim alamayanda var
28 g. 8 nosunu geçen yıl denemek amacıyla almıştım,10 yıldır hiçbir fişekte takılma yapmayan AKKAR ALTAY defalarca fişek dikti,başka hiçbir fişekte bu sorunu yaşamadım.İllada yerli kullanacaksam ben STERLİNG tercih ederim,yada MECA olabilir.
Benim yaz avlarında tercihim STERLİNG,kış avlarında B&P MB CLASSIC 32,son yıllarda değişmezlerim.Özellikle sözkonusu tahtalı avı ise B&P MB CLASSIC ten başka fişek almam,her iki tüfeğimde de çok iyi verim alıyorum.
Aslında ılıman havalarda tahtalı avında iş yapar mı onu merak ediyorum
Nobel sport un sitesinde as barut 28 gr için 1.35 gr ve 688 kapsül önermiş ben keyfi dolumlarımda 1.40 as barut 688 kapsül 28 gr 4 ve 5 no saçma ile -havalarda bile tavşan ördek avladım poze ile sivas sogugu ciddi bir soğuktur şu anki dolumlarında ne tür barut kullanıyor görmek gerekli şeffaf kovan görülür ama yerlilerin içinde barutu en cömert kullanan firmaydı eskiden şuan ne bakmak lazım tahtalı için kuşlar yakın sa veya bek avı türü konara atıyorsan olur yoksa 30 gr power tapa al kuş bir kaç saçma almalı yoksa tahtalı şaçma taşır yaralı gider tek kırma da 32 gr üstü tüfek hafif olduğundan biraz rahatsız eder
Valla Hüseyin abi tek kırmada bırak 32yi yerine göre 30 gr bile hırpalıyor. Tek kırma da bende hastalık işte. Mesafesine emin olmadığım ava asla atmam zaten. Konara da atmam. Maksimum 15-20 metre uçar için denemeyi düşündüm
Namluya sıvanma işini dert etmiyorsan 30 metrelere kadar güzel bir dağılım yaparak iyi bir önleme ile her avı yaptırır Tek kırma bir tutkudur benide ilk tüfek attığım zamanlara götürür al bir kutu dene verim alamassan farklı marka dene mesela bps yada yaf 30 gr keçe tapa olur
Ben düşük gram sevdiğim ve senede 2 3 koli üzeri çulluk avlayan bir avcı olarak 3 4 senedir zuber 30gram bior kullanıyorum ama buseneki fişek kalitesi rezalet beyaz kovan beyaz taban zuberlerden hiç verim alamadım zaten fermalı yakın fişek atan biriyim fakat av 20 metre üzerine çıkınca kesinlikle yaralı gönderiyor saçmasından mı barutundan mı kesip bakmadım ama buseneki seriden uzak durun beni kendinden soğuttu köpeklerim olmasa işim zor olurdu