Gönderen Konu: Zuber 28 Gr 5 Numara  (Okunma sayısı 2471 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ramazan PINAR

• *
Zuber 28 Gr 5 Numara
« : 01 Ocak 2025, 00:04:24 »
Selamlar değerli dostlar,

Bu fişeği kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilirlerse memnun olurum.

Kazasız, belasız günler...

Delta-Tek Kırma 71cm

1987-Kütahya

Çevrimdışı Mehmet Mami ALTINTREN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Ynt: Zuber 28 Gr 5 Numara
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2025, 12:43:10 »
Yerli mühimmat kullanmadim.ama forum makalelerinde pekcok kez ismi geçen Bi marka
  • Beretta 391
  • Beretta A300
  • Berettas55
1980 edirne

The following users thanked this post: Ramazan PINAR

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2025, 08:13:17 »
Fişegi hangi koşullarda  ne avında  kullanacağınız önemli  yerli  grup fişeklerde barut saçma oranını en iyi kullanan  firmalardan  birisi memnun olan çok oldugu gibi verim alamayanda  var
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

The following users thanked this post: Ramazan PINAR, Enes Malik TEPE

Çevrimdışı Ahmet HOŞGÜN

• *
« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2025, 14:18:18 »
son senelerde kullandığı barut türünü değiştirdi eski seri fişeklerin barut la rı vectan grubu idi şimdi maxam gruba geçtiler sanırım kullanan  arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim
  • frankı Otm.
  • Yıldız Alt Üst
Ahmet HOŞGÜN
1966-SİNOP/ANKARA

Çevrimdışı Ramazan PINAR

• *
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2025, 15:23:19 »
Fişegi hangi koşullarda  ne avında  kullanacağınız önemli  yerli  grup fişeklerde barut saçma oranını en iyi kullanan  firmalardan  birisi memnun olan çok oldugu gibi verim alamayanda  var

Aslında ılıman havalarda tahtalı avında iş yapar mı onu merak ediyorum
Delta-Tek Kırma 71cm

1987-Kütahya

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2025, 14:35:15 »
28 g. 8 nosunu geçen yıl denemek amacıyla almıştım,10 yıldır hiçbir fişekte takılma yapmayan AKKAR ALTAY defalarca fişek dikti,başka hiçbir fişekte bu sorunu yaşamadım.
İllada yerli kullanacaksam ben STERLİNG tercih ederim,yada MECA olabilir.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Ramazan PINAR

• *
« Yanıtla #6 : 04 Ocak 2025, 14:53:00 »
28 g. 8 nosunu geçen yıl denemek amacıyla almıştım,10 yıldır hiçbir fişekte takılma yapmayan AKKAR ALTAY defalarca fişek dikti,başka hiçbir fişekte bu sorunu yaşamadım.
İllada yerli kullanacaksam ben STERLİNG tercih ederim,yada MECA olabilir.

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Ben sadece tek kırma kullanıyorum. Yanlış biliyorsam üstadlar düzeltsin ama bildiğim kadarıyla zuber diğer yerlilere göre barut haddinden dolayı biraz daha sert bir fişek.
Delta-Tek Kırma 71cm

1987-Kütahya

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 04 Ocak 2025, 14:56:32 »
Benim yaz avlarında tercihim STERLİNG,kış avlarında B&P MB CLASSIC 32,son yıllarda değişmezlerim.
Özellikle sözkonusu tahtalı avı ise B&P MB CLASSIC ten başka fişek almam,her iki tüfeğimde de çok iyi verim alıyorum.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Ramazan PINAR

• *
« Yanıtla #8 : 04 Ocak 2025, 23:49:02 »
Benim yaz avlarında tercihim STERLİNG,kış avlarında B&P MB CLASSIC 32,son yıllarda değişmezlerim.
Özellikle sözkonusu tahtalı avı ise B&P MB CLASSIC ten başka fişek almam,her iki tüfeğimde de çok iyi verim alıyorum.

Kıymetli yorumlarınız için teşekkürler Erol bey
Delta-Tek Kırma 71cm

1987-Kütahya

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 07 Ocak 2025, 00:47:05 »
Aslında ılıman havalarda tahtalı avında iş yapar mı onu merak ediyorum
Nobel sport un sitesinde as barut 28 gr için 1.35 gr  ve 688 kapsül önermiş ben keyfi dolumlarımda  1.40 as barut 688 kapsül 28 gr 4 ve 5 no saçma ile -havalarda bile tavşan ördek avladım poze ile sivas sogugu ciddi bir soğuktur  şu anki dolumlarında ne tür barut kullanıyor görmek gerekli şeffaf kovan görülür ama yerlilerin içinde barutu en cömert  kullanan firmaydı  eskiden şuan ne bakmak lazım tahtalı için  kuşlar yakın sa veya bek avı türü konara  atıyorsan  olur yoksa  30 gr power tapa al  kuş bir kaç saçma almalı yoksa tahtalı şaçma taşır yaralı gider tek kırma da 32 gr üstü tüfek hafif olduğundan  biraz rahatsız eder

1986 sivas

Çevrimdışı Ramazan PINAR

• *
« Yanıtla #10 : 07 Ocak 2025, 09:04:02 »
Nobel sport un sitesinde as barut 28 gr için 1.35 gr  ve 688 kapsül önermiş ben keyfi dolumlarımda  1.40 as barut 688 kapsül 28 gr 4 ve 5 no saçma ile -havalarda bile tavşan ördek avladım poze ile sivas sogugu ciddi bir soğuktur  şu anki dolumlarında ne tür barut kullanıyor görmek gerekli şeffaf kovan görülür ama yerlilerin içinde barutu en cömert  kullanan firmaydı  eskiden şuan ne bakmak lazım tahtalı için  kuşlar yakın sa veya bek avı türü konara  atıyorsan  olur yoksa  30 gr power tapa al  kuş bir kaç saçma almalı yoksa tahtalı şaçma taşır yaralı gider tek kırma da 32 gr üstü tüfek hafif olduğundan  biraz rahatsız eder

Valla Hüseyin abi tek kırmada bırak 32yi yerine göre 30 gr bile hırpalıyor. Tek kırma da bende hastalık işte. Mesafesine emin olmadığım ava asla atmam zaten. Konara da atmam. Maksimum 15-20 metre uçar için denemeyi düşündüm
Delta-Tek Kırma 71cm

1987-Kütahya

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 09 Ocak 2025, 00:40:52 »
Valla Hüseyin abi tek kırmada bırak 32yi yerine göre 30 gr bile hırpalıyor. Tek kırma da bende hastalık işte. Mesafesine emin olmadığım ava asla atmam zaten. Konara da atmam. Maksimum 15-20 metre uçar için denemeyi düşündüm
Namluya sıvanma işini dert etmiyorsan  30 metrelere kadar  güzel bir dağılım yaparak  iyi bir önleme ile her avı yaptırır 
Tek kırma  bir tutkudur benide ilk tüfek attığım zamanlara götürür al  bir kutu dene verim alamassan farklı marka dene mesela bps yada yaf  30 gr keçe tapa olur

1986 sivas

Çevrimdışı Ramazan PINAR

• *
« Yanıtla #12 : 09 Ocak 2025, 09:13:44 »
Namluya sıvanma işini dert etmiyorsan  30 metrelere kadar  güzel bir dağılım yaparak  iyi bir önleme ile her avı yaptırır 
Tek kırma  bir tutkudur benide ilk tüfek attığım zamanlara götürür al  bir kutu dene verim alamassan farklı marka dene mesela bps yada yaf  30 gr keçe tapa olur
Alüminyum bulaşık teli nelere kâdir 🙂 sıvanma olduğunda kolayca çözüyor. Değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Delta-Tek Kırma 71cm

1987-Kütahya

The following users thanked this post: Hüseyin İŞCEN

Çevrimdışı Cihat KESKİN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #13 : 09 Ocak 2025, 16:04:44 »
Ben düşük gram sevdiğim ve senede 2 3 koli üzeri çulluk avlayan bir avcı olarak 3 4 senedir zuber 30gram bior kullanıyorum ama buseneki fişek kalitesi rezalet beyaz kovan beyaz taban zuberlerden hiç verim alamadım zaten fermalı yakın fişek atan biriyim fakat av 20 metre üzerine çıkınca kesinlikle yaralı gönderiyor saçmasından mı barutundan mı kesip bakmadım ama buseneki seriden uzak durun beni kendinden soğuttu köpeklerim olmasa işim zor olurdu
  • Sarsilmaz- magic
  • Gecado- çifte/16 Huğlu-çifte/12
  • Yıldız poze/61
  • Pointer/Barut
  • Pointer/Ateş
  • Setter/Prens
1997 - Fatsa

Çevrimdışı Ramazan PINAR

• *
« Yanıtla #14 : 09 Ocak 2025, 19:27:34 »
Ben düşük gram sevdiğim ve senede 2 3 koli üzeri çulluk avlayan bir avcı olarak 3 4 senedir zuber 30gram bior kullanıyorum ama buseneki fişek kalitesi rezalet beyaz kovan beyaz taban zuberlerden hiç verim alamadım zaten fermalı yakın fişek atan biriyim fakat av 20 metre üzerine çıkınca kesinlikle yaralı gönderiyor saçmasından mı barutundan mı kesip bakmadım ama buseneki seriden uzak durun beni kendinden soğuttu köpeklerim olmasa işim zor olurdu
Birkaç markayı deneyip en verimli olanı seçmek en güzeli dicem ama hadi bu sene seçtik bir marka, seneye aynı performansta fişek üretip üretmeyecekleri muamma. Herşeyde olduğu gibi yerli fişek üretiminde de bir standart yok maalesef...
Delta-Tek Kırma 71cm

1987-Kütahya

The following users thanked this post: Cihat KESKİN