Hüseyin abi öncelikle verdiğiniz bilgi ve öneriler için teşekkür ederim. Tüfeğim fabrikasyon, çok fazla fişek atılmamış, namlu ve kasa arasında boşluk olmayan, bağlantıları laçkalaşmamış bir tüfek. Fakat geçen namlu iç çapını ölçtüm 17.70 lerde. Tek kurşun çapları genelde 18'in üstünde oluyor. Galiba kurşuna girmemek daha iyi olacak.
Tek kırmalar genelde kaval namlu olur( özel yapım degil ise) foster breneke gualandi gibi yivli çekirdekler ile sıkıntı çıkmaz hatta tavsiye edilmez ama en dar şoktan bile çıkıyor bu tip çekirdekler
Misket tipi çekirdekler daralan namluda sıkıntı yaşatabiliyor
Tek kırmalar genelde olarak hafif oluyor ağır gram fişek ve ağır kurşun atışında çok teper tüfegide atıcıyıda yorar 15 16 yaşlarımızda eski kırık dökük Tek kırmalar ile ne tehlikeler atlamışız patlayınca açılıyordu

hatta söyle diyim arkadaşın dedesinden kalma Tek kırma buluyor çatıda bana getirdi horoz igne kilit sıkıntılı neyse yayları degiştim sağını solunu topladım 16 kalibre el yapımı çok eski tüfek test aşamasına geldik arkadaş attı sıkıntı yok tenekeyi diktik atış yapacam tüfegi yüzleyip hedefe tetiği çektiğim anda dinamit gibi bir patlama yüzüme bir sıcaklık tüfek açılıp elimden sol arkaya düştü fişegin metal kısmı parçalanmış namlu içinde sadece fişegin plastik kısmı kalmıştı fişegin metal kısmı şarapnel gibi dağılmış boğazıma saplanmış küçük bi parça 10 numara şaçma kadar bişey kanadı aradan bir hafta geçti baktım deri altında bi metal var bıcagın ucu ile deriyi kesip almıştım
Yaf spedy yada 28 gr herhangi yivli foster tarzı bir fişek al kullan keyfine bak şeritli üst bant varsa güzel atış yaptırır tetik ağırlığı çoksa isabet oranın düşer