Gönderen Konu: AL SANA LÝMÝT YUUHH  (Okunma sayýsý 69009 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Fatih KARACA

• *
  • Ýleti: 351
  • Geleceðin çiçekleri,geçmiþin kökleriyle beslenir.
Ynt: AL SANA LÝMÝT YUUHH
« Yanýtla #100 : 05 Mart 2012, 14:29:55 »
Özel avlaktaki keklik ve sülünlere fazla denecek bir þey yok. Bizim av sitelerinde bile, bu sayýlara yakýn avlar yapýldýðýný görüyoruz. Kaç kiþi yapýldýðý ayrý konu, 5 kiþi 4 sefer limitimi doldurayým dese hesap edin iþte. Ve de adam baþý 60 civarý býldýrcýný bir günde avlayan da görmedim diyemezsiniz.

Güvercinler Güney Amerika' da avlanmýþ. Onlarýn videolarýna bir kez olsun raslamýþsýnýzdýr. Gök güvercinden görünmüyor. Nasýl böyle çoðalmayý baþardýklarý ayrý konu. Kendi adýma dolaplarý doldurma taraftarý deðilim. Hatta tadýmlýk olsa yeter. Ama nasýl oluyorsa bu güvercinler o memleketlerde yine de üreyebiliyorlar. Bizde neden üreyemiyorlar, bize de yuuh.
Fatih KARACA
1976 Sarýköy/ Gönen/BALIKESÝR

Çevrimdýþý Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 914
  • avcýlýk özgürlüktür.
« Yanýtla #101 : 07 Nisan 2012, 17:16:36 »
Bizde gidiyoruz tahtalý ve ördek avlarýna 3 tane tahtalý vur limit doldu geri dön. Bunlar farklý kuþlar deðilki ayný hayvanlar. göç hayvaný, kýþýnda bizim ülkemize geliyor. Av limitlerimiz ve avlanma günleri, özellikle göçmen kuþlar konusunda çok saçma. Tabiki bizde böyle vuralým demiyorum yanlýþ anlaþýlmasýn yapýlan resmen katliam. Hadi tahtalý tarým zararlýsýda o ördeklerin kime ne zararý var, onlar sulak alandan dýþarý çýkmazlar zaten. Biz kargalara bile tüfek atmýyoruz tarým zararlýsý ve kendi tarlalarýmýza zarar verdiði halde. Adamlar tarým zararlýsý diye vurduruyorlar tahtalýlarý bizde ise limit var. Avcýlýkla ilgili kurallarý belirleyen yetkililerimiz çok bilinçsiz ve cahiller.
  • Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

Çevrimdýþý Yahya HEKE

• *
  • Ýleti: 171
« Yanýtla #102 : 10 Nisan 2012, 21:39:10 »
3 keklik yakalayana yazýlan cezalar hakkýnda düþüncelerimi söylemiþtim. bu arkadaþlar içinde diyorum ki sizlerden çok özür dilerim ben arada galiba sanýrsam bi gün limiti 1 adet aþmýþtým gerçi hayatýmda ilk defa tahtalý görmüþtüm ondan þaþýrdým heralde  ve bu hayvancaðýzlardan size malesef bir adet eksik gönderdim.bak þimdi üzüntüden aðlýyasým geldi.biz burda bi kaç tane vurup size eksik gönderiyoruz ve bende bazý arkadaþlarýma katýlýyorum denetimler artsýn cezalar artsýn hatta hapse atalým limit aþan yada avda hýrsa kapýlanlarý ki sizde orda sonsuz gibi çok az olan limitlerde avlanabilesiniz. zira meydanda hala boþ olan yerler var oralar tam dolmamýþ.ama suç birazda sizde caaným çok sýkýþýk dizmiþiniz yaniiii (eðitim þart
Yahya HEKE
1968-Ýstanbul

Çevrimdýþý Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
  • Ýleti: 4624
« Yanýtla #103 : 11 Nisan 2012, 14:14:34 »
Dostlar,
Bu kuþlar Ýber yarýmadasýnda Portekiz yada Ýspanyada avlanmýþ..Orada bu kuþlar PEST yani tarým zararlýsý..Çünkü milyonlarca kuþ var ve baþta Zeytin olmak üzere çoðu tarým ürününe zarar veriyorlar..
Özel þirketler çiftlik yada arazi kiralayýp gruplara avlandýrýyorlar..Ücreti mukabilinde..Bu çok kalabalýk grup olarak vurulmuþ bir av..Adam sayýsýna bölündüðünde bolluðu ve zararý göz önüne alýndýðýnda sayý çok makul kalýr..
Bu kuþlar güney yarým kürede yok Avrupa-batý Asya kuþu..
Yunanistan bundan 15-20 yýl önce Zeytin tarlalarýna zarar veriyor diye baþta ege adalarý olmak üzere ilaçlama yapmýþ ve bizim KAZDAÐI KOLONÝSÝ olarak bilinen kolonimizden ONBÝNLERCESÝNÝ ÖLDÜRMÜÞTÜR..
Ýsveçten Kapýkule gümrük kapýsýna kadar LÝMÝTSÝZ avlanýlan bu kuþun bizde limitle ve günle avlanýlmasý evlere þenlik bir konu deðilmi?
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2012, 14:15:36 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVÞANLI

Çevrimdýþý Engin GEDÝK

• *
  • Ýleti: 240
  • AVCI DEVLETÝN KÝRALIK KATÝLÝ DEÐÝLDÝR...
« Yanýtla #104 : 31 Mayýs 2012, 22:00:11 »
makýn koyduðu limitler deðilmi akadaþlar bizi durduran sýnýrlayan...insan olmanýn,bir avcý olmanýn ne kadar yakýnýndayýz..
pardon avcýlýk bir spordu ya unutmuþum...spor bu spor kaslara iyi geliyor...

bunu yapanlarýn A.b.v.
Engin GEDÝK
1980-Aydýn/Bozdoðan
Gsm:0543 503 85 50

Çevrimdýþý Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1911
« Yanýtla #105 : 31 Mayýs 2012, 22:59:15 »
arkadaþlar bu güvercinler büyük ihtimalle arjantinde vurulmuþ,,arjantinde güvercin limiti 250 ,,dýþarýdan gelenlere 1000 tane devlet fiþek ve yanýnda fiþek doldurmak için adam veriyormuþ diye duymuþdum ,,ve köylülerin mahsülünü  her yýl en az 100 de 25 þini telef ettiðini okumuþtum,,

« Son Düzenleme: 31 Mayýs 2012, 23:06:44 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muðla

Çevrimdýþý Ceyhun SAKARYA

• *
  • Ýleti: 68
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #106 : 24 Aðustos 2012, 18:41:33 »
bune la böle bi de gülüyo ya sanki güzel bi iþ yapmýþ gibi napacan Lan okadar Kuþu STOKMU yapýyon Yoksa MARKETLERDE MÝ SATION
içim acýdý SÝZÝNDE ÝÇÝNÝZÝ ACITMAK ÝSTÝYORUM
Ceyhun SAKARYA
1985 ankara

Çevrimdýþý Rýza KUNUR

• *
  • Ýleti: 57
« Yanýtla #107 : 24 Aðustos 2012, 20:43:20 »
bizim buralarda mýsýr hasatýndan sonra binllercesi geliyor.Eðer insan vurmak istese günde birkaç kiþi 300 yada 400 tane vurur.Tarlalar kararýyor bir de býttým zamaný epey bir artýyor ama kimse pek avlamýyor...Býldýrcýn gibi üveyik gibi...
Rýza KUNUR
1981 ÞIRNAK

Çevrimdýþý Ýsmail VAROÐLU

• *
  • Ýleti: 134
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #108 : 05 Eylül 2012, 16:28:18 »
arkadaslar burasý sýrbýstan ve tufekle vurmuyorlar..yuksek ormanlarda gecýt yerlerýne dar yuksek vadilere.að tuzaklarý kuruyorlar onlarýn dilinde bu avýn býr adý var..þýmdý anýmsamýyorum..ve yasak degýl..onlarda gelenek gýbý býsey köy toplanýp imece gibi biþey bu...ama tabýýký tasvýp edýlýp begenýlecek bir sey degýl..guzel paylasým tesekkurler
Ýsmail  VAROÐLU
1972 SAKARYA
ÇAÐIRAMAZSAN..VURAMAZSIN..!

Çevrimdýþý Ahmet SAVGAT

• *
  • Ýleti: 3
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #109 : 21 Eylül 2012, 14:28:52 »
gercekten yuhh, bu ne boyle yaa, napmýs adamlar yaa, araclarýn plakalarýna resmi büyütünce baktým türk plakasý gibi. ne diyim dicek biþey yok, adam zaten pozu vermiþ ona bakýnca biþey demeye gerek kalmýyor bence.
Ars. Gör. Dt. Ahmet SAVGAT

Süleyman Demirel Üniversitesi
Dis Hekimligi Fakültesi
Endodonti A.D.

Çevrimdýþý B.Ulaþ EREN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 701
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #110 : 20 Ekim 2012, 19:44:46 »
ulan býzde goz olacakta tahtalý vs kusa tufek atalým dýye beklýyorum mýllet resmen soykýrým yapmýs sýmdý ordaký adam kactanesýný yýycek veya hangýsý bozulmadan duruyor serefsýzzlerr ýste bunlara en kýsa cevap .....
  • D.K MAYA
ULAÞ EREN
Antalya / konyaaltý

Çevrimdýþý Samet BÝRÝCÝK

• Avlak Yönetici
  • Ýleti: 1988
« Yanýtla #111 : 03 Mart 2013, 22:48:51 »
yalnýz orda olan kiþi sayýsýna bölmek biraz daha mantýklý olurdu bu iþi sanýrým 20-30 kiþi ava gitse adam baþý 15 tane vursalar =)
  • Kýrklareli
  • Ýstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdýþý Murat DÝNGÝZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1036
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #112 : 06 Nisan 2013, 21:07:26 »
o ne ya okadarda olmazki kardeþim
  • fabarm l4s
Murat DÝNGÝZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdýþý Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 574
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #113 : 12 Ocak 2014, 18:14:41 »
Bizde gidiyoruz tahtalý ve ördek avlarýna 3 tane tahtalý vur limit doldu geri dön. Bunlar farklý kuþlar deðilki ayný hayvanlar. göç hayvaný, kýþýnda bizim ülkemize geliyor. Av limitlerimiz ve avlanma günleri, özellikle göçmen kuþlar konusunda çok saçma. Tabiki bizde böyle vuralým demiyorum yanlýþ anlaþýlmasýn yapýlan resmen katliam. Hadi tahtalý tarým zararlýsýda o ördeklerin kime ne zararý var, onlar sulak alandan dýþarý çýkmazlar zaten. Biz kargalara bile tüfek atmýyoruz tarým zararlýsý ve kendi tarlalarýmýza zarar verdiði halde. Adamlar tarým zararlýsý diye vurduruyorlar tahtalýlarý bizde ise limit var. Avcýlýkla ilgili kurallarý belirleyen yetkililerimiz çok bilinçsiz ve cahiller.

çok dogru tespýtler katýlýyorum..
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdeký huzur zengýnlýk budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdýþý Þenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1500
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #114 : 12 Ocak 2014, 18:47:57 »
Yazýklar olsun..
  • huðlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huðlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsýlmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdýþý Oðuz YÜCE

• *
  • Ýleti: 257
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #115 : 12 Ocak 2014, 20:53:28 »
bence mak yok olsun tüm kurallar kalksýn eðer avcý insansa mart ayýnda vurduðu bir çulluðun içindeki yumurtayý görünce zaten zamaný gelene kadar avlanmaz.
gerçi böyle diyoruzda namussuzda çok ülkede
Oðuz YÜCE
1992 istanbul
Sabýr kurtuluþun anahtarýdýr...

Çevrimdýþý Ümit TAÞER

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 734
« Yanýtla #116 : 13 Ocak 2014, 09:19:41 »
bence mak yok olsun tüm kurallar kalksýn eðer avcý insansa mart ayýnda vurduðu bir çulluðun içindeki yumurtayý görünce zaten zamaný gelene kadar avlanmaz.
gerçi böyle diyoruzda namussuzda çok ülkede
O adam o mevsimde ava gidip kuþ vuruyorsa, içinden çýkan yumurtayý da tavaya kýrýp yer...
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdýþý Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 289
« Yanýtla #117 : 13 Ocak 2014, 09:31:39 »
arkadaþlar bu resim ingiltereden orada yer gök þehirler her yer güvercin sülün tavþan adamlar tavþanlarla mücadele için zehirliyorlar devlet eliyle orada limit de yok çünkü av bol  bizim memleketimiz gibi kýsýrda degil orada her eline tüfegi alanda ava çýkamýyor orada avcýlýk orta sýnýf üzeri insanlarýn yapabilecegi hobi daha az gelirli insanlar ise hava tüfekle  avlanýyorlar durum budur
1974-Marmaris
muðla
angaralý

Çevrimdýþý Ahmet ERTOÐRUL

• *
  • Ýleti: 51
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #118 : 14 Ocak 2014, 16:13:42 »
yuhhlanacak birsey yok , bu av ya guney  amerika yada portekiz-ispanyadandir  ( latinler! ). Adamlar zararlilarla mucadele kapsaminda bu avi yapar, aslinda av turizmi  yapiyorlar. Hemm mahsullerini korumak hemde ara kazanmak . turkiyede varmi boyle birsey ? . yok , e o zaman bu kadar vurmaya gerekte yok .
1991 MAGOSA KIBRIS

« Yanýtla #119 : 24 Ocak 2014, 20:39:18 »
sebep ne olursa olsun bukadar cana kýyýlmz söylmden gecmycm amk rahtldm
Hasan SARIGÖÇMEN
1985 BARTINhttp://www.avlakforum.com/forum/avatariniz/avatar_39246_1399802389.png?time=1399802390

Çevrimdýþý Sinan TANLIKOLU

• *
  • Ýleti: 286
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #120 : 16 Þubat 2014, 09:25:33 »
yuh be bunlar insanlýktan nasibini almamýþ þahsiyetler
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdýþý Sezgin ÖCAL

• *
  • Ýleti: 107
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #121 : 19 Kasým 2015, 19:43:52 »
Bu ne be kardeþim ayýp günah ya
1990 Baþakþehir

Çevrimdýþý Fazlý BOZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 2204
« Yanýtla #122 : 19 Kasým 2015, 22:15:25 »
Kotanýn icadýna butür avcýlar sebep olmuþlardýr.Müstehamýyýz.
Yuholsunkatliamcýlara.
Fazlý BOZ
1949 Eynesil GÝRESUN