benim merak ettiğim bir konu var. bazı ülkelerde savaş tüfekleri ordu envanterinden düşünce iç piyasaya veriliyor (depolama maliyeti yüzünden heralde)
ve bu ülkelerde vatandaş eski bolt action piyade tüfeklerini alıp modifiye ediyor çoğuna dürbün takıp keçi, karaca geyik avlıyorlar.
merak ettiğim konu 1930ların 40 ların teknolojisi ile insan öldürmek için tasarlanmış piyade tüfekleri.
2. dünya savaşını görmüş olanları heralde artık laçka olmuştur da, bunların depoda yatmışından av tüfeği olur mu, yani bunlardan denge , ergonomi, hassasiyet gibi konularda verim alınabilir mi? bu tüfekler aynı zamanda bir mızrak olarak düşünülmüş ucuna süngü takılıyor ve fazla uzun.
amerikada , rusyada namnusu kısaltılanları da var ama yivli namnuyu kesmeyi sağlıklı bulmuyorum.. yakın muharebe de düşünülmüş ve yivli av tüfeklerinden daha sağlam. bunlar avantajları ama dezavantajları var mı?
bir çok yabancı ülkede bunlar kimsenin yüzüne bakmadığı on para etmez tüfekler. amerikada 250 dolara olduğunu biliyorum.