Gönderen Konu: AH GÜZEL BAFRAM  (Okunma sayısı 4603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atila USTA

• Müdavim Üyemiz
AH GÜZEL BAFRAM
« : 10 Mart 2010, 14:15:14 »
              Orta Karadenizde Samsuna bağlı Bafra ilçesindeki sulak alan yıllarca avcılara ev sahipliği yaptı doyumsuz avlar sundu.Unutulmaz anlar yaşattı. Hala yaşatmaya devam ediyor. Ne varki, açılan kanallar çarpık yapılanma  avcılığı olumsuz yönde etkiliyor. Birde Kuş cenneti hayata geçirilince kuşlar artık göllerin üzerinde sulak alanlarda gezinmez oldular. Yıllarca avladığımız ala kazlar mekan değiştirdiler gelmez oldular. Ördek popülasyonunda büyük düşüşler yaşanıyor. Buna karşılık eline silah alan herkez buralara koşuyor.  Doğru dürüst denetim olmadığından ruhsatsız ve belgesiz kaçak katiller buralarda kol geziyor. Çünkü onlara avcı demeye dilim varmıyor. Üstelik bazı belgeli kişilerde ördek bulamayınca o güzelim zavallı sakarmekelere savaş açıyor. Savaş açıyor diyorum çünkü resmen katliam yapılıyor. Bunun acilen önüne geçilmesi gerekiyor. O kadar bilinçsizce silah kullananlar varki şaşmamak elde değil. Avcı tabiriyle yıldızdan geçen ördeğe mermi atıyorlar. Böyle olunca avlanmak için gelen gerçek avcılarda avlanamıyor. Bu sıkıntılar kekliktede tavşanda da ve diğer avlarda da mutlaka yaşanıyor. Bizler avcı olarak derneklerimiz vasıtasıyla bu olumsuzlukların önüne geçmeliyiz. Bu yıl doğru dürüst bıldırcın olmadı, ördek olmadı, çulluk olmadı bunu ben bölgem için söylüyorum. Önümüzdeki yıllarda daha da azalacak av hayvanları. Çözüm üretmek zorundayız. Bakın size Bafrada 2007 senesinde 3 arkadaş yaptığımız bir ördek avının fotoğrafını sunacağım. Kesinlikle limitler dahilinde av kulübemiz var. Geçen yıl ben hiç gidemedim,aşil tendonumdan ameliyat olmuştum. Arkadaşlar sürekli gittiler av yok. Bu yıl onlar sürekli gitti, ben havalar iyi gittiği için çok gitmedim. Av yine yok,Bu günleride arar olacağız. Selamlar.
« Son Düzenleme: 12 Mart 2010, 11:11:24 Gönderen: Atila USTA »
Atila USTA
Emekli Eğitimci
1956 SAMSUN

Çevrimdışı Ercan ÖZTÜRK

• *
  • Evcil hayvanların en vahşisi dalkavuklardır.
Ynt: AH GÜZEL BAFRAM
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2010, 14:48:58 »
paylaşım için teşekkürler ali abi avınız ve dostluğunuz daim olsun
Ercan ÖZTÜRK
1975 KAYSERİ
Asalet Boyda Değil, Soyda Olmalı...
İncelik Belde Değil, Dilde Olmalı...
Doğruluk Sözde Değil, Özde Olmalı... Güzellik Yüzde Değil, Yürekte Olmalı...

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2010, 14:55:45 »
Atilla öğretmenim Samsunlu avcılar hatta bütün karadeniz belkide en kötü sezonunu geçirdi özellikle ördek avcıları
maalesef Av hayvanlarının doğal yaşam alanlarına ve huzurlarına ( gece farla av, çiftleşme zamanında avlanma ile v.s ) müdahale devam ettikçe bu günleride arar olacağız,
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2010, 17:01:17 »
Atilla hocam ben senelerdir Bafraya giderim bu sezonki gibi kıt bi sezon görmedim...
Dediğiniz gibi 2007 de muazzam ördek vardı...HAyvanlar yanımıza gelip konuyordu....Şimdi nerdeeeeeee....
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2010, 19:26:45 »
atılla amca ılk once avların sahene olsun bol olsun her gcen sezon gcen sezonu aratıyorr bunun herkes farkında ınsallah bır umutla yenı sezonu beklıyoruzzz :D :D
bu sene kesın bol olcak kesın :D
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı Atila USTA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 27 Mart 2010, 10:59:58 »
Evet Tuncay bey yerden göğe kadar haklısınız. Bu arada köpeğinizin kaybolmasına çok üzüldüm. Çok zor bir durum.. Ercan bey teşekkür ederim. Umudumuz tüm avcı arkadaşların bol ve güzel avlanabilmeleri. Burakçığım görüşelim. Samsun'a geldiğinde uğra, Organize Sanayi Bölgesindeyim. Poelsan'da. Eşrefçiğim ben sana mutlaka geleceğim. Yorumlarınız için teşekkürler.
Atila USTA
Emekli Eğitimci
1956 SAMSUN

Çevrimdışı Volkan EKER

• *
« Yanıtla #6 : 18 Ekim 2010, 14:10:53 »
Atilla ustam bende 2  sezondur bafraya gidiyorum ava... resimleri görünce içim gitti... geçen sene kar yaptığında karaboğazdagüzel av yaptık..kardan önce kuş yoktu.. daha iyi olur umarım.. fakat yinede o doğada olmak bambaşka güzel..bafra mükemmel bir yer herşeyiyle insanlarıyla doğasıyla muhteşem...bu yılda inşAllah bafraya ava gideceğiz... şimdiden rastgele...
Volkan EKER
1978 ordu