Bir de avcı bulursak bu iş tamamdır
Kimileri için köpek, kimilerine tüfek, kimilerine de ya hepsi ya da başka şeyler daha önemlidir. Tüfeği nasıl beklediğinizi tahmin ettiğimden, kavuşmanıza sevindim. Hayırlı olsun.
Gravür sitedekiler içinde en beğendiklerimden biriydi. Çoğu daha zorlu işlemeye tercih ederim.
Ahşabı 2-3 numara falan gibi zannediyorum. Çoğu ecnebi bu ahşaplara hayrandır muhakkak. Standart tüfeklerde böyle ahşap çoğu tüfekte görmüyorum. O da güzelmiş.
Ağırlığına gelince, bence 3,2 kiloya dek normal. Tabi kullananın ihtiyacı daha önemli. Ama herkesin hemfikir olacağı bir konu var; Ağırlık merkezi. Eğer size uygunsa ala. Yani, ne zaman bu pozeleri omuzlasam canım sıkılıyor. İstisnasız yukarı bakıyorlar. Bunlardan alsam, illaki ek masraf gerekecek. Neyse, özüne döneyim: iki namlunuz var ve kısa olanı uzun olandan iki farklı sebepten denge noktasını beriye çekebilir. Kısa olması ve namlu arası boşluk. Eğer uzun olan size uyduysa kısa olan bir hayli yukarı bakabilir. Veya tersi; kısa uyduysa, uzun aşağı çekecektir. Ben olsam ve kısa olanı alsam, namlu arası kesintisiz, tam dolu şekilde tercih ederdim sanıyorum. Yine de omuzlamak, bakmak lazım.
Kısa olanı omuzlama denemesi yapmışsınızdır, nasıl?
Tüfeği uzaktan sipariş etmenin bir sıkıntısı da son anda beklenmeyen bir şeylerle karşılaşmak. İlk heves de başka şeye benzemez. İnşallah içinize tam olarak sinmesi için hassasiyet gösterirler. Nasıl söyleyeceğimi de şaşırıyorum. Bence aklınızda bir şey kalmaması için ne gerekiyorsa fabrikaya iletin. Sizin memnuniyetiniz onları da memnun etmelidir.
Şimdilik bu kadar yeter
Zevkle avlanmak kısmet olur inşallah.