Gönderen Konu: Kayıp Kopoy  (Okunma sayısı 3187 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Birtan ALTINEL

• *
Kayıp Kopoy
« : 20 Ocak 2011, 20:45:24 »
Kopoyum , Eskişehir, Eski İncesu çamlık mevkiinde kaybolmuştur.Kovduğu sırada avına giren Kütahyalı avcıların köpekleriyle avı Çamlık bölgesine götürmüş burada av vurulduktan sonra diğer köpekler dönmüş, benim kopoyum kaybolmuştur.Her yere haber saldım ama plakaları bende saklı biri Fiat Albea bej renkli diğeri koyu renkli Fiorino marka araçlarıyla aynı gün avlanan Kütahyalı avcıların bu konuda varsa bilgileri yardımlarını bekliyorum. Bulan veya yerini bildirenler mükafatlandırılacaktır.[/img] 0532 611 50 95
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2011, 20:59:07 Gönderen: Birtan ALTINEL »
Birtan ALTINEL
1956 İSTANBUL

• *
Ynt: Kayıp Kopoy
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2011, 21:27:43 »
Bir hafta sonra buldum.
Birtan ALTINEL
1956 İSTANBUL

Çevrimdışı Erol SÜMER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 23 Ocak 2011, 22:29:19 »
hadi gecmiş olsun malesef kopoycu arkadaşlarımızın sık karşılaştığı durumlar

nerde ve nasıl buldugunuzu anlatırsan seviniriz...rasgele
Erol SÜMER
1974 ANKARA ETİMESGUT

• *
« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2011, 12:38:03 »
Olay tarihinde avlandığım bölgede köpeğim bir av kaçırdı   epeyce kovduktan sonra Kütahya'dan geldiklerini  öğrendiğim avcıların kopoylarından birtanesi benim kopoyumun avına katıldı barak olan o köpek çok süratli kovduğu için avı aşırttı tabii ki benim kopoyum da bırakmadı ve onunla birlikte avı karşı tepede kovmaya başladılar o sırada  bir çobanın sürülerini ve köpeklerini özellikle kopoyların kovduğu bölgeye doğru sürdüğünü gördüm  bu sırada  silah patladı av vuruldu köpekler sesi kesti  Kütahyalı avcıların barak köpeği  döndü bütün çağrılarıma rağmen benim kopoyum gelmedi (ki başına bir hal gelmezse kesinlikle gelir) olay saati 11.00-12.00 arası olduğu halde akşam saat 20.00 ye kadar köpeğimi çağırdım, heryeri aradım ve çevredeki mekan sahiplerine haber bıraktım. Öncelikle kovduğu av vurulduktan sonra köpeğimin yakalanıp götürüldüğünü düşündüm  çünkü çıngırak sesi duyduğunda veya çoban köpeği tehlikesi algıladığında  avı bırakıtığından ve havlayarak veya uluyarak bana yerini belli ettiğinden, yada yerimi biliyorsa sessizce yanıma geldiğinden çoban köpeklerinin zarar verme olasılığını hiç hesaba katmadım.  Bir hafta sonra aynı bölgeye gittiğimde önce bölgedeki jandarma karakoluna uğradım, sonra da çobana.Sağolsun çoban köpeğimin çevredeki  bir köyde olduğunu söyleyerek avcının ismini verdi. Neyse gittim aldım köpeğime bir hafta boyunca baktıkları ve "kötü niyetli olmadıkları için" teşekkür ettim mama parası bıraktım çünkü benim için önemli olan kopoyumu bulabilmekti.Ancak onlardan aldığım bilgiye göre bunların çocukları çobanın yanında çırakmış olay tarihinde sürülerini ısrarla kopoyların kovduğu bölgeye süren çırak kopoyu  bulmuş ve bağlamış yoksa çoban köpekleri öldürebilirmiş daha sonra da kendi köyüne babasına teslim etmiş.Babasıda benim usta kopoyla 1 yaşındaki acemi kopoyunu öğretecek iken ben kopoyumun peşine düşerek planı bozmuş oldum. Elbette kimsede kötü niyet aramıyorum ben doğuştan iyimserim ve daima bardağın dolu tarafına bakarım belki içinizden bazı bilmişler ağbi bırak bunları iyiniyetli olan köpeği kaybolan avcı psikolojisini iyi bilir jandarmaya, avcı kulüplerine, çevredeki mekan sahiplerine, avcı sitelerine haber verir  diyebilirler ama benim kopoyum orada alt tarafı 1 hafta kaldı ve gereken yerlere haber verebilmek için bu süre yeterli değil... Köpeğini kaybeden herkesin benim gibi kısa sürede köpeğine kavuşablmesi dileğiyle rastgele diyorum.
Birtan ALTINEL
1956 İSTANBUL

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
« Yanıtla #4 : 06 Eylül 2011, 22:43:43 »
abi köpeğin boynunda numara yokmuydu merak ettim,bu iyiniyetli çırağı ve babasını ,vs
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

• *
« Yanıtla #5 : 27 Ağustos 2012, 19:18:15 »
Bir önceki günde akşama kadar avlandık yük olmaması için ayrıca da çalılıklara rahat girebilmesi için o gün içinde tasmayı almıştık.
Birtan ALTINEL
1956 İSTANBUL