Gönderen Konu: Kuluçka Makinesi Yapımı ve Çıkım Sonuçları  (Okunma sayısı 65938 defa)

0 Üye ve 28 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yüksel TABANCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Kuluçka Makinesi Yapımı ve Çıkım Sonuçları
« Yanıtla #100 : 26 Mart 2012, 22:25:27 »
peki camsil kutusuna su doldurup arada yumurtaların üzerine doğru sıkıyorum faydası olurmu acaba

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #101 : 26 Mart 2012, 22:47:56 »
farklı yumurtalar farklı nem isterler.bunun için karışık yumurta koymak çok sağlıklı olmaz.hiç olmaz demiyorum ama randımanın düşer.ördek yumurtası için gereken nem tavuk yumurtalarına fazla gelir.profesyonel makinalardaki çıkımlarda bile  yüzde on kayıp olur. çevirme ve nem özellikle nem çok önemli.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #102 : 26 Mart 2012, 22:51:56 »
Arkadaşlar fan makina içindeki havanın dağılımı içindir ancak dar ve yüksek makinlarda ne yapsanız alt kısım ve üst kısım ısı farkalarını önleyemzsiniz. Fanlar hiç bir zaman yumurtaların üstüne üfletimemelidir. devamlı yan duvarlardan dağıtılmalıdır. içerde direk rüzgar yumurtaları kurutur. Ayrıca camsil ile yumurtaların üzerine su serperseniz aşırı nem yuumurtanın  içndeki  yavruyu boğar ve öldürür. Eğer Buzdolabından başka kullanma şansın yoksa yumurtaları ve ısı hissedicisin kutunun alt yarında dizayn et. yukarısı boş kalsın. Dar alanda dizayn etki ayarlara istediğiniz gibi olsun.
Makinaya öyle 3-4 günde bir yumurta koymayınız. en erken bir hafta yapın. hatta 15-veya 21 gün yapın çünkü tam ful olursa tüm çıkışlar ısı ve nem ayarları daha sağlıklı yapılır. Makinanın alt kısmında nem daha fazla olur. son çıkıma 1-2 gün kala çıkacak yumurtalar alt kata alınmalıdır. Çıkışda nem gerekli ise en alt kısma sıcak su ile ıslatılmış nemli havlu konabilir. bunu son iki gün günde 3-4 defa tekrarlarsanız çok faydasını görürüsünüz.
Amatörce uğraşan arkadaşlara destek olmak için ilk fırsatta küçük bir makina resmi ve ölçüleri ayarları hakkında burada bilgi yayınlayayım.
farklı yumurtalar farklı nem isterler.bunun için karışık yumurta koymak çok sağlıklı olmaz.hiç olmaz demiyorum ama randımanın düşer.ördek yumurtası için gereken nem tavuk yumurtalarına fazla gelir.profesyonel makinalardaki çıkımlarda bile  yüzde on kayıp olur. çevirme ve nem özellikle nem çok önemli.
Suat bey sizde bu işle biraz uğraşmışınız dediklerinize aynen katılıyorum
RASGELE
« Son Düzenleme: 26 Mart 2012, 22:54:00 Gönderen: Nuri ÖNEL »
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Muhammet KALYONCU

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #103 : 27 Mart 2012, 00:33:58 »
muhammet kardeşim basit bir şekilde yapabilceğimiz bir kuluçka makinesi tarifini forumda  yapman mümkünmü?

Bu konuyu ondan açmıştım zaten 1 mesajdan itibaren detaylı olarak makine yapımını anlattım.Takıldığınız yerde burdan sorabilirsiniz.
Ezanları duyduğunda,şükretmeyen bir gönül taşıyorsan...Yüreğine bir selâ oku...
Muhammet KALYONCU / Bursa Nilüfer
[email protected] / 05384584337
https://www.facebook.com/kuluckalik.yumurta.satis
www.kuluckalikyumurtasatisi.com

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #104 : 27 Mart 2012, 08:44:23 »
Bu konuyu ondan açmıştım zaten 1 mesajdan itibaren detaylı olarak makine yapımını anlattım.Takıldığınız yerde burdan sorabilirsiniz.
eyvallah  kardeşim sağolasın.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Yüksel TABANCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #105 : 07 Nisan 2012, 13:22:58 »

180e yakın yumurta çıkacak resimdede göründüğü gibi 10-15 tanesi böyle zor çıkıyorlar çıkımı kolaylaştırmak için ne yapmam lazım

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #106 : 10 Eylül 2012, 00:26:51 »
Yaptığım makineyi bursaya taşındığımdan ve kullanmadığımdan dolayı satıyorum.
Çıkım oranı %80-85 civarındadır.Bursa yada balıkesirden elden alınabilir.Kargo ile diğer illere göndere bilirim.
Fiyat 450 tldir.Ayrıntılı bilgi için telefonla arayabilirsiniz.

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #107 : 20 Temmuz 2013, 05:20:32 »
Mehmet abi. Öncelikle çok güzel bir uğraş bulmuşsun.
İnegölde kardeşim var. o gecen yıl makına yapımı için dolap falan hazılradı. sonra bi sebepten bitiremedi. bu yıl baharda yıne niyetlendi baktık ki İnternette BALIKESİR/GÖNEN de kuluçka makınası satıyor. ona sipariş verdik. 80 yumurtalık makınaya sanırım 350 tl verdi. parayı gönderdi. kargodan ürünü ben aldım. açtığımızda ne görelim. küçük bi ahşap kutu. bi duy birkaç metre kablo... dolandırıldık yani... Dolandırıcının ilandaki ismi SONER ASLANTÜRK Tlf:0542 665 7842Velhasılı evde iki adet sandık var. kardeşimin yaptırdığı 100-120 yumurta kapasıte için uygun olur herhalde. Senın deneyım ve yol göstermelerinle şu makınayı bitirebilir miyiz? yaz bitmeden birkaç civciv çıkaralım da en azından zararımızı kurtaralım. Bu konuda yardımcı olur musun?
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #108 : 20 Temmuz 2013, 21:37:37 »
Geçmiş olsun.

Söylediğiniz o ismi duymadım hiç eğer tanıdık olsaydı yardımcı olurdum.Ama sizdede kabahat var neye göre sipariş verdiniz resimlerini falan görmedini mi ?

Makine yapımını tüm detayları ile anlattım resimerle beraber.Siz yapmaya başlayın takıldıgınız yerde yardımcı olurum.