Gönderen Konu: YETİŞKİN KÖPEKLER VE EL DEĞİŞİKLİĞİ SONRASI ÇIKABİLEN SORUNLAR  (Okunma sayısı 7254 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa ÇİL 43

• Çobanoğlu 43
  • *
  • pointerin başkenti EMET
    • Av Keyfiniz Burası
Sevgili dostlar canlar
Büyük köpekler el yani sahip değiştirdikten sonra,bazen çok kısa sürede bazende çok uzun sürede ancak sahiplerine alışırlar...İşde bu alışma süreci dönemlerinde, köpek kendi kimliğini yeni sahibine zamanla gösderir.
  Ustalaşmış köpekler çok uzun zaman onu büyüten ve yetiştiren avcı ile yoldaşı ile meralara çıktıkları için sahip değişikliklerinde gerçekden bazenn problem yaratırlar...
  Köpeğe zaman vermeyen yeni sahip ,köpeğinden şikayet eder , onu kafasından sildiği gün zaten yeni köpeğine alışması gerçekden zor olur.
İşde burada genelde benim veya benim gibi düşünenler devreye girerek köpeği sahibine  tekrar kazandırma süreci başlar...
   Büyük köpekler gerçekden ilk evlerini ve sahiplerini genellikle aradıklarını ,meralarda açıktan açığa dile getirrler.
Mükemmel arama yaparlar,fermalamaya bilirler,mükemmel fermalar yapar ,aportda problem yaratır, taki yeni sahibi ve köpek arasında gerçek ilişki kurulana dek bu böyle sürüp gider dostlar.
   Köpeğe verilmesi gereken zaman ( usta köpeklere ) yeni sahibe alışma sürecidir.Bazen 3 ay bezende bir sezonu bulur mutlaka bunları aramızda yaşayarak tecrübe eden abiler ve avcı dostlar vardırlar.

Eğitim verilmiş yeni ava hazırlanan köpekler genelde ilk ön eğitimler verildikden sonra yeni sahiplerine çok çabuk ısınırlar...Çok fazla sıkıntı yaratmazlar,sabreden yeni sahip köpeği acemi olsun yetişkin olsun av partnerini mutlaka kazanır.
  Sabredemeyen ve köpeklerinde neticede bir canlı olduğunu unutmayalım lütfen dostlar..
Bazen misafirliğe gideriz icap eder,orada yatmamaız en azından bir kaç gece kalmamız gerekir.Kalınacak yer eski bir dostun evi ise mesele yokturda,ilk kez tanıdığınız veya yeni tanıştığınız birisinin evi ise gerçekden biraz huzursuz olursunuz ve genellikle de uyku tutmaya bilir.
    Köpeklerde bazen işde bu şekilde davranabilirler...
Lütfen yeni partnerlerinize sabrediniz,onlar meraya salındığında kafalarına proğram yüklenmiş robot değildirler..
   Keşke olsalardı der gibiyiz bazen,üreten ve yetiştirenlerde olmazlar sadece pc proğramcıları olur,bizimde yükümüz hafflerdi diye düşünmüyorda değilim...

Neyse canlar akşam akşam kafanızı daha fazla şişirmeyeyim..saygı ve sevgilerimle
                     mustafa çil

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
bazende çok açılan asilik yapan merada sahibine kulakları sagır olan köpek sahip degiştirdiginde,akıllı sakin laf dinleyen gayet uyumlu hareket eden köpek olur....
at sahibine göre kişnermiş.....
nekadar şanssızım aldıgım köpekler büyüttügüm yavrular av yapmıyor diyenler birazda hatayı kendilerinde arasınlar.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• Çobanoğlu 43
  • *
    • Av Keyfiniz Burası
ÇOK DOĞRU SAYIN ABİM
 TEŞEKKÜRLER YORUMLARINIZ İÇİN

Çevrimdışı Cemil ÖZTÜRK

• *
  • Barakla domuz avı ayrıcalıktır
çok haklısın mustafa ben bir barak aldım aldığım yerde hiç av yapmamış yanlarından ayrılmamış ben onu üçüncü ava götürdüğümde tek gine domuz kaldırıp vurdurdu vede suan çokda iyi av yapmaya başladı
Cemil ÖZTÜRK
1979-Ordu

• Çobanoğlu 43
  • *
    • Av Keyfiniz Burası
başka ekleyecek bir yorumu olan arkadaşımız yokmu

Çevrimdışı Enver TOPÇUOĞLU

• *
BİR  avcı  arkadaşımın  çok iyi   av  yapan köpeğini  başka  bir avcıya verdik

onda  iç av yapmadı   geri aldık   sabır bazen yetmıyor..

şans işi  diyeyim  

« Son Düzenleme: 18 Şubat 2011, 08:38:24 Gönderen: Enver TOPÇUOĞLU »
Enver TOPÇUOĞLU
1974 ADAPAZARI

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
Arkadaşlar el değiştiren köpekler genelde yeni sahiplerini tanımaz ve kendine avlanır köpek yavruluktan ihtibaren 1 kişiyi sahiplenir ne kadar size alıştı gibi gözüksede ne kadar sizle haşır neşir de olsada ava çıktınmı değişir hep aklı sahiplendiği kişidedir avda köpeğiniz tanıyamazsınız sanki evde bahçede beslediğim köpek bu değil dersiniz....köpek avlanır avlanmaz değil ama istenilen kıvamda değil hep gider açılır ve sizi avdan soğutur....kaybolur bağzen gidersiniz arabanın başına gelmiş oturmuş yatmış bulursunuz ..yani kısacası köpeğin ilk sahibi ve yetiştirenin siz olmanız gerekiyor...şimdi arkadaşlar diyecekki ben aldım şakır şakırda av yapıyor ama o köpeğin gerçek av performansı o değil malesef saygılar bunlar benim görüşlerim ve gözlemlerim  
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2011, 08:51:51 Gönderen: Ender GİRGİÇ »
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS