Sevgili dostlar canlar
Büyük köpekler el yani sahip değiştirdikten sonra,bazen çok kısa sürede bazende çok uzun sürede ancak sahiplerine alışırlar...İşde bu alışma süreci dönemlerinde, köpek kendi kimliğini yeni sahibine zamanla gösderir.
Ustalaşmış köpekler çok uzun zaman onu büyüten ve yetiştiren avcı ile yoldaşı ile meralara çıktıkları için sahip değişikliklerinde gerçekden bazenn problem yaratırlar...
Köpeğe zaman vermeyen yeni sahip ,köpeğinden şikayet eder , onu kafasından sildiği gün zaten yeni köpeğine alışması gerçekden zor olur.
İşde burada genelde benim veya benim gibi düşünenler devreye girerek köpeği sahibine tekrar kazandırma süreci başlar...
Büyük köpekler gerçekden ilk evlerini ve sahiplerini genellikle aradıklarını ,meralarda açıktan açığa dile getirrler.
Mükemmel arama yaparlar,fermalamaya bilirler,mükemmel fermalar yapar ,aportda problem yaratır, taki yeni sahibi ve köpek arasında gerçek ilişki kurulana dek bu böyle sürüp gider dostlar.
Köpeğe verilmesi gereken zaman ( usta köpeklere ) yeni sahibe alışma sürecidir.Bazen 3 ay bezende bir sezonu bulur mutlaka bunları aramızda yaşayarak tecrübe eden abiler ve avcı dostlar vardırlar.
Eğitim verilmiş yeni ava hazırlanan köpekler genelde ilk ön eğitimler verildikden sonra yeni sahiplerine çok çabuk ısınırlar...Çok fazla sıkıntı yaratmazlar,sabreden yeni sahip köpeği acemi olsun yetişkin olsun av partnerini mutlaka kazanır.
Sabredemeyen ve köpeklerinde neticede bir canlı olduğunu unutmayalım lütfen dostlar..
Bazen misafirliğe gideriz icap eder,orada yatmamaız en azından bir kaç gece kalmamız gerekir.Kalınacak yer eski bir dostun evi ise mesele yokturda,ilk kez tanıdığınız veya yeni tanıştığınız birisinin evi ise gerçekden biraz huzursuz olursunuz ve genellikle de uyku tutmaya bilir.
Köpeklerde bazen işde bu şekilde davranabilirler...
Lütfen yeni partnerlerinize sabrediniz,onlar meraya salındığında kafalarına proğram yüklenmiş robot değildirler..
Keşke olsalardı der gibiyiz bazen,üreten ve yetiştirenlerde olmazlar sadece pc proğramcıları olur,bizimde yükümüz hafflerdi diye düşünmüyorda değilim...
Neyse canlar akşam akşam kafanızı daha fazla şişirmeyeyim..saygı ve sevgilerimle
mustafa çil