Gönderen Konu: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?  (Okunma sayýsý 51984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 4409
  • Thanked: 5443 times
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #25 : 31 Ocak 2012, 21:38:14 »
Týkýr ve küçük ördek en baþta olmak üzere harika olur.Býldýrcýn gibi.Sadece dalýcý ördeklerde biraz koku olur.Onlarýda sirkeli suda beklettim mi mis gibi olur.ne koku kalýr ne biþey.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2018, 10:56:59 Gönderen: Suat ÇALIÞKAN »
  • HANÝÇ ÇÝFTE SXS 67.5 cm Mobil þoklu
  • WÝNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
Ýtibar paradan kýymetlidir, deðerini bilene


BÝGA/1979
 

Çevrimdýþý N.Yýldýz SÜKAN

  • Bayan Üye
  • **
  • Ýleti: 1955
  • Thanked: 14 times
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #26 : 31 Ocak 2012, 21:55:40 »
Ýþ bilenin kýlýç kuþananýn derler. Av etlerinin her birinin ayrý ayrý lezzetleri vardýr. Hele ördeðin her çeþidinin nasýl yapýlacaðýnýn, kiminin içinde olan batak kokusunun nasýl yok edileceðinin iyi bilinmesi gerekir. YABAN TV de çýkrýkcýn,yaðmurcun, küçük behri, yeþilbaþlarýnda bozlarýnda hem fýrýnda, hem yahnisi, hem de kavurmasýnýn tariflerini yapmýþtým.
Evli-1968-Çankýrý (ikamet çanakkale)
 

musa karakuþçu

  • Ziyaretçi
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #27 : 01 Þubat 2012, 23:08:27 »
yýldýz abla bir yaban tv sevmez olarak izlemediðim için tarifinide izlememiþim...
 bi yeþilbaþ tarifi verirsen çok sevinirim..
 

Çevrimdýþý Ahmet ÖZTÜRK

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 2033
  • Thanked: 236 times
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #28 : 02 Þubat 2012, 00:38:01 »
biz daima mantýsýný yaparýz,süper oluyor..kayseri mantý tipi deðil ama..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELÝ  1976
 

Çevrimdýþý Birol DALAK

  • *
  • Ýleti: 37
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #29 : 02 Þubat 2012, 11:56:54 »
ördeði yapmasýný bilmek lazým annemin yaptýðýnda bumu dedim met ettikleri ördek eti.sonra yengemin yaptýðýný hýmmm güzelmiþ þimdi anladým ördek etini dedim. bu eti bilip devamlý yapan biri olacak ki o zaman çok güzel oluyor.
Birol DALAK 1980 ÇORLU
 

Çevrimdýþý Hakan AKMAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 2897
  • Thanked: 248 times
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #30 : 02 Þubat 2012, 14:38:39 »
bütün av etleri iyi marine edilirse süperdir..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHÝSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg
 

Çevrimdýþý Hakan AKMAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 2897
  • Thanked: 248 times
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #31 : 02 Þubat 2012, 14:43:00 »
birþey daha ekleyeyim her tür hayvanýn diþisiniin ve 1 yaþýna kadar olan genç bireylerinin eti daha lezzetli olur..yeþilin diþisinin ve çamurcun behrinin eti yaðlý ördekler grubuna girdiði için daha güzeldir unutulmamalýdýrki etin lezzetini o etin yaðý verir...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHÝSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg
 

Çevrimdýþý Cüneyt BORA

  • *
  • Ýleti: 1
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #32 : 03 Þubat 2014, 18:21:21 »
Þuan marine ettim bekliyorum 2 saat sonra olacak inþallah güzel bir kavurma  :D
DOÐUM YILI VE YAÞADIÐINIZ ÝLÝ YAZINIZ
 

Çevrimdýþý Ümit TAÞER

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 734
  • Thanked: 53 times
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #33 : 03 Þubat 2014, 18:26:14 »
Ördek bence en güzel yarýmm saat kadar haþladýktan sonra fýrýnda salçalý sosu üzerine sürerek içine de iç pilav yaparak seviyorum (salçalý sos=kekik, kýrmýzý biber, azýcýk kimyon, karabiber,salça ve biraz su)
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze
 

Çevrimdýþý Özer SELÇUK

  • *
  • Ýleti: 107
  • Thanked: 12 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #34 : 03 Þubat 2014, 18:57:40 »
Yenmezmi ya ördek eti .düdüklü de haþla sonra 1 damla yaðda kýzart enfes tadý var. Çamur kokmamasý için  vurduktan sonra eve gelmeden orada bagýrsaklarýný ve içini çýkarýyorum.eve geldiðimde ette koku gelmiyor
« Son Düzenleme: 03 Þubat 2014, 19:01:22 Gönderen: Özer SELÇUK »
 
1985 ANKARA--Akkar Churchill
 

Çevrimdýþý Mehmet SULTAN

  • *
  • Ýleti: 7
  • Thanked: 3 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #35 : 08 Kasým 2014, 00:13:17 »
Ördek eti kimine göre lezzetsiz kimine göre lezzetlididr. Etinin kokmasý kýsmen doðrudur fakat her cins için geçerli deðildir. Kaz türleri ve bir kýsým ördek gölde beslenmez. Daha çok ekin ve mýsýr tarlalarýnda beslenir. Korunmak amaçlý suda dinlenir.

Her ne cins olursa olsun iyi marine edilirse çok lezzetli olur. Ben genellikle evde piþirmem ördeði. Tüylerini yolar.. ateþte ütüler.. içini temizledikten sonra mangal yakarým. Sadece tuzlayýp parçalar halinde mangala yatýrýrým. En kötü kokuyor dediðiniz ördek bile açýk havada mangalda lokum gibi yenir. Yanýnýzda pul biber ve çok az salça varsa...biraz da tereyaðý sürün.. bakýn bakalým deðme kuzular yanýndan geçebiliyor mu...

Mangalda ördeði yaparsanýz tadýnda hafif bir mayhoþluk sezebilirsiniz. Ýþte ördeðin gerçek tadýdýr o..... Rastgele
1982 ÝSTANBUL
 

Çevrimdýþý Yiðit BAÞARAN

  • Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 120
  • Thanked: 51 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #36 : 04 Ocak 2016, 00:47:58 »
Dünyadaki en organik et için bu kadar yenmez denmesi çok enteresan. Düdüklü tencerede soðan limon sirkeyle haþla ondan sonra üzerni yoðurtla yaðla fýrýna at sadece kýzarana kadar çýkart bi bak kokuyormu
  • Browning b25 gold
  • Browning b525
  • Browning maxus camo max 5
  • El reno ispanyol çifte
1988 -  ÝSTANBUL-ATAÞEHÝR/AKSARAY
 

Çevrimdýþý Muhammet YENER

  • *
  • Ýleti: 35
  • Thanked: 18 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #37 : 04 Ocak 2016, 04:12:32 »
Ördeði vurunca ölsün veya ölmesin hemen kesip kaný akacak þekilde ayaðýndan yüksekçe bir yere asmayý deneyin. Eðer bir koku varsa çoðu zaman av içinde pýhtýlaþan kandan gelir. Kaný akmýþ ve içinde kalmýþ ördeðin etinin rengi bile farklý olur. Bu þekilde yaptýktan sonra dahi kokuyorsa bir kez haþlayýp suyunu dökmek yeterli olur. Sonrasýnda nasýl isteniyorsa o þekilde hazýrlanabilir..
1988 Sinop
 

Çevrimdýþý Ömer YAVÞAN

  • *
  • Ýleti: 34
  • Thanked: 11 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #38 : 04 Ocak 2016, 08:38:26 »
Arkadaþlar kokuyu gidermenin en etkili yolu vurduðunuz av hayvanýnýzý  ne olursa olsun
Önce tencere veya düdüklüye atýn içine hiç bisey koymadan haþlayýn bir müddet suyun içerisinde su kaynadýk dan sonra
o suyu dökün yeniden suyunuzu ilave edin dilediðiniz þekil yapýp yiyebilirsinizz kesinlikle kokmaz cok av etini koku yüzünden telef ettik ;) ;)
  • huðlu G 601
  • baikal mp 155
DOÐUM TARÝHÝNÝZÝ YAZINIZ-Konya 1981
 

Çevrimdýþý Gökhan AKDOÐAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 1167
  • Thanked: 894 times
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #39 : 04 Ocak 2016, 08:50:43 »
Öncelik olarak çulluk etini mi tercih edersiniz ördek etini mi?
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOÐAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUÐLA
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdýþý Gökay KARADUMAN

  • *
  • Ýleti: 363
  • Thanked: 179 times
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #40 : 04 Ocak 2016, 13:38:16 »
Ördek eti kötü deðildir.Çamurcun ya da fiyu yemiyenler bunu söyleyebilir acaba hep yanlýþ piþirme yöntemi ile yeþil mi yemiþler? Ördek eti portakal ya da erikle marine edilir ve yahut soslanýrsa ve piþirmeyi de bilirseniz en lezzetli etlerdendir. Tabi ki býldýrcýn ya da keklik gibi deðil ama çok da uzak deðil bence. Elbette aðýz tadý bu beðenmeyen de olabilir ama keyifle yemeyeceðim hayvaný ben avlamam þahsen.
  • Akdaþ 312 SE
  • Benelli Premium Plus
  • Ata Neo
  • Fabarm XLR 5
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Akdaþ AK-212
1987
SAKARYA
 

Çevrimdýþý Adem KOCA

  • Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 1698
  • Thanked: 174 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #41 : 04 Ocak 2016, 13:52:14 »
KARDEÞÝM ÖRDEK ETÝNÝ YE. HER KUÞL GÝBÝ  PÝÞÝRME ÞEKLÝNÝ ÝYÝ BECER  PARMAKLARINI YERSÝN
 ÖRDEK ETÝ. ASLA  BOL ATEÞDE PÝÞÝRME. KISIK ATEÞDE MÜMKÜNSE SOBA ÜSTÜNDE PÝÞÝR.  ÝYÝCE SUDA BEKLET KANI AKSIN SONRA 2 KERE KAYNAT VE PÝS SUYUNU DÖK  ETÝ SICAK SU ÝLE YIKA PÝS SU KOKUSU GÝDER. EN SON AZ SU ÝLE PÝÞÝRMÖEYE DEVAM ET 3.SUDA AMA AZ SU KOY. SU BÝTTTÝKDENM SONRA ZEYTÝN YAÐINI KOY. KISIK ATEÞDE GÜZELCE KIZART ÖRDEÐÝ.  ÝYÝCE KIVAMINI ALDIKTAN SONRA TUZ-PUL BÝBER- KEKÝK -KARABÝBER- SARIMSAK KOY (7-8 DÝÞ)..   SONRA ÝÇÝNE BÝBE R SOÐAN KOY ÝYÝCE ERÝDÝKTEN SONRA BUNLARDA DOMATES KOY ÝÇÝNE  ERÝYENE KADAR PÝÞÝR. TEKRER TUZ-KEKÝK-PUL BÝBER-KARABÝBER EKLE. ÝYÝCE ERÝDEKTEN SORNA DOMATES ..  ARTIK GÖRÜNTÜSÜ ZATEN BENÝ YEEEE BENÝ YEEE DÝCEKTÝR
1981 - Çarþamba/Samsun
 0544 565 37 82
 

Çevrimdýþý Y.Bozkurt ÇINAR

  • *
  • Ýleti: 218
  • Thanked: 11 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #42 : 04 Ocak 2016, 15:01:53 »
Yeþil ve Behri iyidir.
1969 AFYON
 

Çevrimdýþý Erdem BOZKURT

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 410
  • Thanked: 172 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #43 : 04 Ocak 2016, 16:06:05 »
Ördeðin hiç kokusunun olmadýðý bir dönem þimdilerde, basit bir tarif deneyin.
Ördeði tulum çýkartýp 4-5 parçaya bölün hatta 2-3 ördeði bu þekilde yapabilirsiniz.
Güveç de yapýlmasý etini daha yumuþak yapacaktýr.
Parçalara böldüðümüz ördekleri güvece koyuyoruz.1 bardak sývý yað ve etlerin üzeri kapanýncaya kadar su dolduruyoruz.3 baþ bütün soðan 2 diþ sarýmsak atýp kýsýk ateþ de suyu çekinceye kadar piþiriyoruz.Sonuç yumuþacýk tel tel ayrýlan bir et oluyor.Koku zaten hiç olmuyor.

Ördekleri bir gün dondurucu da bekletip çýkarttýkdan sonra yapýnýz.
1982-Ýstanbul
 

Çevrimdýþý Hüseyin ÜSTÜN

  • Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 2421
  • Thanked: 3032 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #44 : 04 Ocak 2016, 16:43:42 »
fotograflarý netten indirdim
bi ara 3 adet ördek eti ile
resimlerdeki gibi SAC KÖMBESÝ yaptýrdým

ördek etini ZIRH altýnda kýyma yapýp içerisine
pul biber, kara biber, tuz, zeytinyagý, salça ve orantýlý olacak þekilde kuru sogan
sonra SAC içerisine yerleþtirip KOZA veya SOYA ÇUBUGUNDA Piþirilecek
Yanýna Ayran veya acýlý Þalgam   ^-^ Afiyet olsun




  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil þoklu
OSMANÝYE / 1980
 
The following users thanked this post: Halit YILDIRIM

Çevrimdýþý H.Ýbrahim ÞÝMÞEK

  • *
  • Ýleti: 135
  • Thanked: 20 times
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #45 : 04 Ocak 2016, 18:15:55 »
önce sýrkelý suya yatýr kaný cýkasýn sonra yarým kuru sogan rendele ve ördegýn üzerýne  soganýn suyunu sýk ver fýrýna yada mangal yanýna kozde býber,domates ve sarýmsak  offffff yede ye. :)
H.Ýbrahim ÞÝMÞEK
1983 NEVÞEHÝR
 

Çevrimdýþý Cenk ALTINTAÞ

  • *
  • Ýleti: 12
  • Thanked: 11 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #46 : 10 Aralýk 2016, 01:01:06 »
Birde bunu denemelisiniz derim  ;)
1977 ANKARA
 

Çevrimdýþý Halit YILDIRIM

  • *
  • Ýleti: 382
  • Thanked: 317 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • Find Sexy Womans in your town for night
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #47 : 10 Aralýk 2016, 10:26:48 »
Cenk Bey tebrik ediyorum. Güzel çalýþma.
  • USSR IJ27
  • HuСЂlu RENOVA
  • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
 

Çevrimdýþý Mustafa OCAK 16

  • *
  • Ýleti: 231
  • Thanked: 159 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #48 : 10 Aralýk 2016, 11:00:14 »
cenk bey teþekkür ederim çok güzel tarif ettiniz
elinize aðzýnýza saðlýk sað olun yimiþ kadar olduk...
  • ata arms venza bronz
  • çift san süper poze
  • setter kral
1965* BURSA* ALLAH HERKESÝN GÖNLÜNE GÖRE VERSÝN
 

Çevrimdýþý Fatih AKAY

  • *
  • Ýleti: 1
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK ETÝ HAKKINDA BÝLGÝSÝ OLAN YOK MU?
« Yanýtla #49 : 31 Aralýk 2017, 21:00:45 »
Bol tereyaðýyla soðannla kavur kavrulurken içine üç beþ damla limon damlat mükemmel oluyo
1985 manisa