Gönderen Konu: KÖPEGİME AL GELİ ÖGRETEBİLİRM YARDIMCI OLURMUSUNUZ  (Okunma sayısı 5444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kemal SAV

• *
3.5 AYLIK BİR DİŞİ İNGİLİZ POİNTERİM VAR BEZ PARCASINDAN TOP YAPTIM ALGELİ ÖGRETMEK İÇİN ATIYORUM AMA ALIP GELMİYOR BILDIRCINA FERMA VERİYOR YAKALIYOR SIKMADAN AGZINDA GEZDİRİYOR AMA BANA GETİRMİYOR BEN ÜZRİNE GİDİP ALMAYA KALKTIGIMDA DA BIRAKIYOR BEN BASIL BU KÖPEGİME AL GELİ ÖGRETEBİLİRM YARDIMCI OLURMUSUNUZ KOKUSU FALAN COK GÜZEL KÖPEGİ NASIL EGİTEBİLİRİM BANA FİKİR VERİRMİSİNİZ...
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2012, 23:42:40 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Kemal SAV
1985 MANİSA

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: YENİ ÜYEYİM VE SİZDEN YARDIM İSTİYORUM ARKADAŞLAR..
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2011, 22:00:43 »
daha küçük oyun oynuyor. ustalar cvp verecektir
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Kemal SAV

• *
« Yanıtla #2 : 16 Ağustos 2011, 21:23:32 »
inş.olaur cok ugraşıyorum ama yavaş yavaş olucak galiba
Kemal SAV
1985 MANİSA

Çevrimdışı Selçuk KOCA

• *
« Yanıtla #3 : 19 Ağustos 2011, 15:34:45 »
eyer attığını ağzına alıp taşıyorsa aportun zor kısmı çözülmüs demektir

ben hersorunun çözümünü sebepte buluyorum
acaba alıp goturup bırakmasının sebebi ney olabilir
sizin onu cok fazla at getır yaptırmanız mı
yoksa bazı seferler de attıktan sonra getirmediğinde vaz gecip bırakmanızmı
yoksa köpeğin dikkatini dagıtacak cok faktorun olmasımı
baska bir suru sebep olabilri ilk once bunu analizleyin ve sorunu kaldırın

köpeğinize bu eğitimi  ya darbi koridorda yada boynuna onu rahatsız etmıcek uzun bi ip balıyarak
gunde sedece bir kaç kere yaptırın ve dogru yaptıgı anda onu ödüllendirin

aport eğitiminde en çok yapılan hata köpekği yannıs zamanda ödüllendirmektir
köpeğiniz sakladığınız cismi buldu agızladı size getirdi aferiim dersiniz değilmi ama bu yannışş ..!
köpeğiniz cismi buldu getirdi sizde onu oturdunuz sonra biraz beklettiniz sonra bırak dediniz biraktı
işte o zaman aport işlemi bitti  ve ödülü hakketti

siz köpeğe cismi buluncaa baslarsanız ödüller yağdırmaya kendınce olay tamam görevi basardım dicektir
yada getirirken bakladınız afeeriim aferiim demeye o zamanda ben gezdirdikce aferim alıcam diye gezdırı durur
yada getirdi oturdu agzında kus aferım aferrım dersenızz ve kusu alınca yollasanız vermek istemicektır

cunku onun tek dusuncesı sızı mutlu etmek aslında sorunlar bızden kaynaklanıyor bulmaca gibi çözen bu
işi basarır ..  kolay gelsin

birde tavsiyem hic bir köpeğe canlı evcil hayvanla aport yaptırma fermasını bozarsın
daha sonra merade yabani kusa ferma verir ama seni bekelemden yakalayıp getirmeye calısır avcunu yalar
ve boylece fermada beklemez olur yavru köpeklere evcil kus gösterilmesi olta ile kanat gösterilmesi bence
bu işte profesonel olmaylar ellerde cok sakıncalı olur
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2011, 15:35:56 Gönderen: Selçuk KOCA »
Selçuk KOCA
 1983 KOCAELİ
 0543 774 21 14

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 19 Ağustos 2011, 16:22:35 »
agzına ne alırsa alsın kızmak bagırmak yok...agzındakini alıralmaz küçük bir dilim sucuk tıkıver agzına sucuk hevesine ne bulursa alır sana getirir sonra sucukla sevgiyi degiş tokuş yaparsın......çeyrek kangal sucukla aport uzmanı olur....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Kemal SAV

• *
« Yanıtla #5 : 28 Ağustos 2011, 21:11:41 »
ilginiz için teşşekkür ederim ewet dediginiz gibi ewde bir tane daha köpegim var ve ondan ayrı egitim vermeye calıştım yanlız başka bi ortamda ama yine ayrı oldu bez caput parçası attım olmadı pet şişe anahtara ilgisi var sallayınca yakalamya calışıyo onunla bile denedim olmadı :) fakat gecenlerde üveyk avına götürdüm vurdugum üvegi düştügü yeri görmediginden gidip alıp gelmedi fakat ikimiz gittimizde düştügü yere kokuyu bulup aldı ve getirdi ödfül olrak sadece sevdim oynadım sonra toprak  kanalın karşısına attım ve ve karşıya gecip aldı hemen hemen işi kurtardık gibi geliyo ama dedigim gibi illaki kus olucak digerlere ilgi göstermiyo. fermesınıda bozmuyo ama biliyorum ya elimdene gelen herşeyi yapıyorum inş iyi bir köpek olur ya.. sizlere cok teşşekkür ederim.. 
Kemal SAV
1985 MANİSA

Çevrimdışı Selçuk KOCA

• *
« Yanıtla #6 : 02 Eylül 2011, 14:31:34 »
kolay gelsin
Selçuk KOCA
 1983 KOCAELİ
 0543 774 21 14

« Yanıtla #7 : 06 Eylül 2011, 15:09:12 »
Köpek attığınız cisimi ağzına aldığında kesinlikle üzerine gitmeyin. Hatta ondan hızlıca uzaklaşın. Ağzındaki nesneyle sizi takip edecektir. Sonrasında çömelin ve yanınıza gelmeyi bekleyin. Ödül vermeyide unutmayın. Bir kaç tekrardan sonra bulunduğunuz yerede getirmeye başlayacaktır. Kolay gelsin...
A.Yılmaz ÇAVUŞOĞLU
1967 KOCAELİ

Çevrimdışı Uğur GÜRBÜZ

• *
  • P_A_N_Z_E_R
« Yanıtla #8 : 27 Eylül 2011, 14:25:27 »
benim şu an 8 aylık Panzer adında bir Drahthaar ım var.Köpeğinizin tasmasına 10 metre uzunluğunda bir ip bağlayın.çok sevdiği oyuncağı vb. cismi atın peşinden koşmasını bekleyin ağzına aldığında ipin ucunu hızlı ve taviz vermeden çekerek yanınıza getirin.Hemen ağzından bir elinizle cismi alırken diğer elinizle sucuk parçası verin.günde yirmi tekrardan üç gün bunu yapın cü gün ipsiz deneyin.olmuyorsa ipe geri dönün.sonuç kesin.ama bu eğitimden önce otur ve bekle komutlarını öğretseniz çok daha güzel olur.Benim Facebook u bulabilirseniz video görüntüsü var.sanırım birtek konuşmayı öğretemiycem saygılar.
Uğur GÜRBÜZ
1970 BURDUR

Panzer şimdi 8 aylık ilk av

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2011, 21:37:24 »
Arkadaşım en güzel yol siz koridor şeklinde bir yerde çalıştırmaya deneyin. ince uzun iki ev arası olabilir veya bahçeli yerlerde bir koridor bulun veya oluşturun. yani yavru attığınız ne olursa olsun tek döneceği yer siz olacaksınız. Bunu sevgi ve ödülle de kaynaştırısanız sorunu hemen çözersiniz.
Rasgele
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Ekrem DEĞİRMENCİ

• *
« Yanıtla #10 : 27 Eylül 2011, 21:46:20 »
evet bende Nuri beyin bahsettiği koridor yöntemini kullanıyorum %100 başarı sağlarsın işin çoğu kan soyu iyiyse köpeğin gerisi çorap söküğü gibi gelir Kemal bey allah kolaylık versin yavru köpek eğiymek çok meşakkatli iştir
Ekrem DEĞİRMENCİ
1973 MURATLI

Çevrimdışı Kemal SAV

• *
« Yanıtla #11 : 07 Kasım 2011, 19:17:38 »
hepinize cok teşekkür ediyorum köpegim şuan için 5,5 aylık oldu ve al gel yaptırmayı ögrettim biraz nazlanıyo ama oyun yapıyo buda ingilizlerin genelinde olan bişeymiş galiba önünde 7 -8 tane keklik  1 lökeşe(culluk) vurdum al gel yapıyo teyipçiler sag olsun onlar yüzünden bıldırcın gösteremedim daha onuda göstericem inşallah cogu gitti azı kaldı ekrem bey evet cok meşakatli..ayrıca nuri bey a.yılmaz bey ve ugur bey ede cok teşşekür ederim herkeze rast gele.. :))
Kemal SAV
1985 MANİSA

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #12 : 07 Kasım 2011, 22:05:26 »
İşin özü, biraz uğraşırsan köpeğe her şeyi öğretebilirsin. Senin köpeğin de 5,5 aylık olmasına rağmen bu ilgiyi yeterince almış anladığım kadarıyla.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Kadir MEMİŞ

• *
« Yanıtla #13 : 07 Kasım 2011, 22:28:32 »
3.5 yasindaki cocuga laf anlatmak gibi onu odunletirerek egitim daha kolay olur acele etmeyin ufaken yapilan yanislar bas agritir sonra
Kadir MEMİŞ
1964-Greece/Kos

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #14 : 18 Kasım 2011, 11:47:55 »
ödülmaması bir biskuvi ile işi çözersin getir de getirmese git yanına aferim falan de ver ağzına ödülü bak bir daha istediğin zaman ödül alacak diye hep gelecek yanına çağır devamlı gelsin ödülünü ver en basıt yöntem bu gel otur de oturmadan ödülünü verme oturmassa sen oturması için beline doğru hafıfbastır ver ödülü ve bunu hergün yap çağırdığın zaman ödülü elinde görecek ve oturacak ödülü vermeni bekliyecek aynen devam et dediklerime

not ..terbiye ve alışkanlıklara çocukken başlanır ve bunların terbiyesi bu yaşlardaverilir ne almak istersen ufak yaşta öğretir ve öğrenirsin ufak yaşta öğretilen şeyler daha çok hafızadakalırbunu unutmayın
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2011, 11:50:44 Gönderen: Ender GİRGİÇ »
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 02 Mart 2012, 21:42:55 »
Köpek attığınız cisimi ağzına aldığında kesinlikle üzerine gitmeyin. Hatta ondan hızlıca uzaklaşın. Ağzındaki nesneyle sizi takip edecektir. Sonrasında çömelin ve yanınıza gelmeyi bekleyin. Ödül vermeyide unutmayın. Bir kaç tekrardan sonra bulunduğunuz yerede getirmeye başlayacaktır. Kolay gelsin...
Ahmet YILDIZ
1981 KOCAELİ KARTEPE