selamünaleyküm sayýn ustalarým... bahsettiginiz karýþýk kýrmýzý yeþil kare kesimli baruttan sterling kinden þevrotin ve kurþun dolularýnda kullandým fena degil ama sterling in yeþil yuvarlak kesimli barutu 35gr yuvarlak kurþun için 1.70gr barutun üzerine direkt yuvarlak kurþun tapasýný koyup kývýrdýgýmda 230m kadar mesafede dürbünle mükemmel atýþlar elde ediliyor yani bir pis hayvana kaçma mesafesi vermeden avý elde edebiliyoruz... þimdiki kullandýgým barut ise VECTAN YUVARLAK KESÝM YEÞÝL RENK... brenneke kurþun dolusunun fotografýný koymuþsunuz 62mm geldigini gördüm fabrika yapýmý 28.5gr 70mm kurþunun boyu 58mm dir fabrika dolumu kurþunun tapasý 25 ile 27mm arasý degiþiyor butapayý 20mm olarak kullanýp agýz kývýrmasýný fazlalaþtýrdýgýmýzda (BAR) YÜKSELMÝÞ OLUYOR bu þekilde yaptýgým dolularla 350m mesafede bir buzdolabýný veya trapez sacý delebiliyorum... 1.70 barut hasas terazi ile degil ölçek ile ... denemenizi tavsiye ederim saygý ile
Hüseyin bey, kýrmýzý - yeþil (AS) barut hafif dolular için çok güzel aslýnda. Mesela yazýn kullanmak için birebir. Fakat þevrotin ve tek kurþun için pek uygun olmuyor. Hýzlý yanmalý bir barut. Bahsettiðiniz yuvarlak yeþil olan ise (þu anda benim kullandýðým) ölçek ile en fazla 1.7 olmak üzere iyi sonuçlar veriyor. Yanmamýþ, artýk parçacýklar býrakmýyor genelde. Daha yavaþ yanmalý bir barut. Eðer 28gr. brenneke kurþun sarýyorsam ki genelde misket sarmam, ölçek ile tepeleme (baya dolu) 1.5 kafi geliyor. Zaten hassas terazide 1,7 gr. veya biraz fazla geliyor.. 32gr. tek kurþunda ölçek ile silme 1.7, eðer 35 gr. misket kurþun ise ölçek ile tepeleme 1.7 sarýyorum. Bu da hassas terazide 1,9 gramý biraz geçiyor. Aslýnda 35gr. için aðýr yanmalý 2,1 grama kadar barut kullanabilirsiniz fakat sertliði cabasý olacak. Sizin dediðiniz gibi aðýz kapamayý yaparken biraz fazla sýkýþtýrmak bunu tolere ediyor aslýnda. Çok güzel bir noktadan yakalamýþsýnýz. Yalnýz bu sefer baþýma þöyle bir sýkýntý geliyor benim; Sararken fazla sýktýrýnca, kovan þiþiyor ve fiþek yataðýna sýkýþýyor. Bazen tüfek boþ kovaný tahliye edemiyor. Bu sebeple sardýktan sonra doldur boþalt yapýp bir defa deniyorum fiþekleri.
Son zamanlarda Volkan Bey' in tavsiyesi ile Techna/N barut araþtýrdým. E-temin ile irtibata geçtim, ellerinde olmadýðýný fakat gelince bana mutlaka haber vereceklerini söylediler. Eðer bu barut gelirse, daha yavaþ yanmalý / çift tabanlý olduðu için magnum dolu sarmanýz mümkün. Keçe ve bior tapa birlikte kullanýlýp 32gr. tek kurþun sarýlabileceðini düþünüyorum. Yüksek barut hakkýna sahip fakat tehlikeli basýnç üretmeyen ve hýzý yüksek bir magnum fiþek düþünün.. Bakalým hayýrlýsý, elime geçerse deneyip paylaþýrým inþallah. Geriye birtek kapsül kalýyor. O da eksik oluversin napalým

Kýsacasý yazýnýzdaki tavsiyelere aynen katýlýyorum. Hemen hemen ayný þeyleri denemiþiz. Selamlar..