Gönderen Konu: kuş fırlatma makinesinin sonuçları...  (Okunma sayısı 7295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
kuş fırlatma makinesinin sonuçları...
« : 05 Kasım 2011, 21:13:22 »
      Sevgili Ender Girgiç kardeşime öncelikle teşekkür ederim.kızım maya 15 aylık dişi.bu günkü çalışmasını çekim yaptım.arkadaşlarım konu ile ilgili yorum yaparsa sevinirim.olumlu yada olumsuz..

ilk defa yaptırıyorum. ilk videoyu iple yaptım.

2.videoda ipi iptal ettim..
http://www.dailymotion.com/mehmetaliesmer#videoId=xm5pd1
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı Melih KANTOR

• Müdavim Üyemiz
  • EFSANE DEVAM EDİYOR
Ynt: kuş fırlatma makinesinin sonuçları...
« Yanıtla #1 : 06 Kasım 2011, 00:12:11 »
güzel dönekmiş  ;) (çakal erkek)
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2011, 00:14:07 Gönderen: Melih KANTOR »
Melih KANTOR 1979 EDİRNE/CANAKKALE          0 532 203 85 84

Çevrimdışı Melih KANTOR

• Müdavim Üyemiz
  • EFSANE DEVAM EDİYOR
« Yanıtla #2 : 06 Kasım 2011, 00:17:57 »
kuş fırlatma makınasının av eğitiminde önemi coktur. fakat avı bilen köpeklerde yarışmalara da hazırlanmıyorsa kullanılmasına karşıyım.. sadece eğitim aşamasında kullanılması faydalıdır... şahsi görüşlerim saygılar
Melih KANTOR 1979 EDİRNE/CANAKKALE          0 532 203 85 84

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #3 : 06 Kasım 2011, 00:27:29 »
ferma kopegın içinde olan bır özellıkdır ferması olmayan kopege ne yaparsak yapalım boşdur
 kuş fırlatma makınası alacak kişiler bence ferma egıtımınden zıyade avcının komutu ıle kopegın ılerı fırlayıp kuşu kaldırması egitiminde kullanılmalı
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Emrah TATAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 06 Kasım 2011, 12:21:21 »
Bu aletin amacı köpek eğer fermada beklemezse kuşun kaçacağı düşüncesini şartlı reflex olarak anlamasını sağlamaktır.Fermayı erken bozan köpekler ve kısa ferma lı köpekler için kullanılabilir.Köpek kokuya girdiği anda kuşu uçurursanız bir dahaki sefere kokuya girer girmez fermalar,tekrar tekrar yapılan çalışmalarda faydalı oluyor.Bazı köpeklerde de ters tepiyor kokuya girer girmez kokuya koşuyor uçurmak için,ingiliz ırkı için bence çok da gerekli değil zaten uzak fermalıyorlar,ama köpeğinize faydası olduğu kesin avınız daim olsun rastgele
Emrah TATAR
1973 - MANİSA

Çevrimdışı İlkay KETEN

• *
« Yanıtla #5 : 06 Kasım 2011, 18:01:12 »
Bu aletin amacı köpek eğer fermada beklemezse kuşun kaçacağı düşüncesini şartlı reflex olarak anlamasını sağlamaktır.Fermayı erken bozan köpekler ve kısa ferma lı köpekler için kullanılabilir.Köpek kokuya girdiği anda kuşu uçurursanız bir dahaki sefere kokuya girer girmez fermalar,tekrar tekrar yapılan çalışmalarda faydalı oluyor.Bazı köpeklerde de ters tepiyor kokuya girer girmez kokuya koşuyor uçurmak için,ingiliz ırkı için bence çok da gerekli değil zaten uzak fermalıyorlar,ama köpeğinize faydası olduğu kesin avınız daim olsun rastgele

katılıyorum.. ayrıca bekle ve hayır komutunu öğrenmemiş köpeklerin makinada sıkıntı yaşatacağını düşünüyorum..

burada benim köpeğimin videosunda, gerçe avlanan ve sadece reaksiyonunu görmek içindi makina, bekle komutunu aldıktan sonra ki bekleyişini görebilirsiniz..
İlkay Keten
1979 - Sakarya

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #6 : 06 Kasım 2011, 18:24:12 »
Arkadaşlar değerli yorumlarınız dan dolayı teşekkür ederim...
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #7 : 06 Kasım 2011, 18:26:24 »
katılıyorum.. ayrıca bekle ve hayır komutunu öğrenmemiş köpeklerin makinada sıkıntı yaşatacağını düşünüyorum..

burada benim köpeğimin videosunda, gerçe avlanan ve sadece reaksiyonunu görmek içindi makina, bekle komutunu aldıktan sonra ki bekleyişini görebilirsiniz..

kesinlikle size katılıyorum..bidahaki sefere kokuya girer girmez atacağım..saygılar..
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #8 : 07 Kasım 2011, 11:55:01 »
mükemmel sonuç kim ne yazarsa yazsın ama şu gerçeği unutmayalım öncelik bizim ferma yapmıyan köpeğimize ferma yaptırmaktır bu sıkıntısı vardı arkadaşımızın ve bizde bunu çözdük beraberce şimdi eğitim bundan sonra başlıyor önemli olan köpeğin ferma yapmasını sağlamaktı  değilmi bundan sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecek kardeşim sen aynen devam et köpeğine istediğin yerde durdura bilirsin taktiği biliyorsun sonra çıkarava bak nerelere duracak allahın izniyle ben çok sevindim durmuş fermasını vermiş av köpeği olduğunu anlamış gerisi hikaye eğitime devam durmak yok avköpeğimi yarış köpeğimi sorularını kafana takma avrupada herkes böyle köpek yetiştırıyor senden bu sene kupa bekliyorum yarışlara katıl yanlız köpeği koştur bağzen boş kuş koyma meraya koşsun arasın sonra koy kuşu şow yapsın avda zaten kuşu bulacak sana allahın izniyele hayırlı olsun

not ..iple götürdüğün videonun 13 saniyesinde kokuyu aldı döndü orada uçuracaktın çok yaklaştırma makınaya  ;) ;)
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2011, 11:58:30 Gönderen: Ender GİRGİÇ »
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #9 : 07 Kasım 2011, 12:58:59 »
mükemmel sonuç kim ne yazarsa yazsın ama şu gerçeği unutmayalım öncelik bizim ferma yapmıyan köpeğimize ferma yaptırmaktır bu sıkıntısı vardı arkadaşımızın ve bizde bunu çözdük beraberce şimdi eğitim bundan sonra başlıyor önemli olan köpeğin ferma yapmasını sağlamaktı  değilmi bundan sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecek kardeşim sen aynen devam et köpeğine istediğin yerde durdura bilirsin taktiği biliyorsun sonra çıkarava bak nerelere duracak allahın izniyle ben çok sevindim durmuş fermasını vermiş av köpeği olduğunu anlamış gerisi hikaye eğitime devam durmak yok avköpeğimi yarış köpeğimi sorularını kafana takma avrupada herkes böyle köpek yetiştırıyor senden bu sene kupa bekliyorum yarışlara katıl yanlız köpeği koştur bağzen boş kuş koyma meraya koşsun arasın sonra koy kuşu şow yapsın avda zaten kuşu bulacak sana allahın izniyele hayırlı olsun

not ..iple götürdüğün videonun 13 saniyesinde kokuyu aldı döndü orada uçuracaktın çok yaklaştırma makınaya  ;) ;)

Valla ender kardeşim sonuç ortada...bu makina köpeğimi tanımama vesile oldu..ben bu kadar çabuk ferma verceğini  düşünmüyordum..35-40 metre gibi kokuyu aldı.o esnada makineyi patlatçaktım..benim acemiliğim.kullanmadığım bir alet..bidahaki sefere dediğin şekilde yaparım.teşekkür ederim..ayrıca bişe daha söylim köpeğim bekle komutunu daha iyi anlıyor. yani tam bir eğitim aleti diyebilirim..eline sağlık..

M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #10 : 07 Kasım 2011, 14:03:02 »
fermadayken birde git sev sonrada otur de otursun sonra  fermadayken otururken gezdirmesini yavaşça tak ve uçur beklede bunu bir kaç kere yap sonra avda uçan kuşun peşinden koşmıyacak gitmeyecek  sağlayacaktır bu eğitim sende kuş uçunca rahat tüfek atacaksın köpekkuşun peşinden koşmıyacağı için ;) ;)
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

bilal paşa

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 11 Kasım 2011, 19:50:34 »
 ... gerçekten etkili bir yöntem ...