Gönderen Konu: Yıldız hakkında  (Okunma sayısı 99353 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Halil KARA

• *
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.
www.yildizsilahpazarlama.com

Çevrimdışı Halil KARA

• *
Ynt: Yıldız hakkında
« Yanıtla #76 : 30 Ocak 2012, 16:11:02 »
Yabancı silahların da bu anlamda yayınlanmış testleri yok yalnız bildiğim kadar,kullanıcıların dergilerin vs testleri var, arjantin bir test ortamı vs.Ha şu var, dediğiniz gibi kendi lablarında otomata bağlayıp aşınma vs durumlarına bakıyorlar.O fişek dağları bağımsız kullanıcıların testleri diye biliyorum, belki ilgili firma sponsorları olmuş olabilir.

Kamil bey sizin de dediğiniz gibi bende görmedim böyle birşey varsa da lütfen ekleyin değerli forum üyeleri, bende bilgileneyim.
Zaten video çekmek çok zor, uzun süreç isteyen bir test.
Fakat yine de döküman ekleyeceğim, hazırlıklara başladım.
Yine fişek dağı isteyenler için fabrikadaki boş fişek kovanlarının oluşturduğu dağı çekeyim :)
Günde ortalama 150 adet üretimimiz var, her ürün ortalama 8 adet fişekle deneniyor, günlük 1200 fişek. Bunun oluşturacağı dağı sizler hesap edin artık :)
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2012, 16:12:54 Gönderen: Halil KARA »
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #77 : 30 Ocak 2012, 16:13:30 »
SN.KARA üslubumda ne var anlamadım ,, sorduğum sorular gayet açık ve net ,, sizin konu başında beyan ettiğiniz açıklamalarda ortada iken ,,sorduğum sorulara net cevaplar istiyorum  hepsi bundan ibaret.... yabancı kaynaklı av,,avcı,,silah forumlarındaki kullanıcı veya editör yorumları sizin beyan ettiklerinizle ne alaka halen anlamış değilim ,,yapmış olduğunuzu söylediğiniz testlerin görsel detaylarınıda içeren belgeleri görmek istemek en doğal hakkımız ,, böyle testler yapılıyormu diye biz sormadık siz yapıyoruz diye kendiniz söylediniz bizde fabrikanız bünyesinde yapıldığını söylediğiniz bu testlerin belgelerini görmek istedik hepsi bundan ibaret gerisi laf kalabalığından öteye geçmeyecek şeyler benim için ..........
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #78 : 30 Ocak 2012, 16:16:07 »
SN.KARA üslubumda ne var anlamadım ,, sorduğum sorular gayet açık ve net ,, sizin konu başında beyan ettiğiniz açıklamalarda ortada iken ,,sorduğum sorulara net cevaplar istiyorum  hepsi bundan ibaret.... yabancı kaynaklı av,,avcı,,silah forumlarındaki kullanıcı veya editör yorumları sizin beyan ettiklerinizle ne alaka halen anlamış değilim ,,yapmış olduğunuzu söylediğiniz testlerin görsel detaylarınıda içeren belgeleri görmek istemek en doğal hakkımız ,, böyle testler yapılıyormu diye biz sormadık siz yapıyoruz diye kendiniz söylediniz bizde fabrikanız bünyesinde yapıldığını söylediğiniz bu testlerin belgelerini görmek istedik hepsi bundan ibaret gerisi laf kalabalığından öteye geçmeyecek şeyler benim için ..........

Güvenirlikten bahsetmişsiniz Hakan bey, onun için söyledim, lütfen bazı söylemlerden kaçınalım diye. Size de 20 cal. otomatiğimiz hakkında bilgi vermiştim, az önce de hem 20 cal. ürünümüz hakkında test bilgisi hem de grupman ekledim. Lütfen inceleyiniz...

Saygılar...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #79 : 30 Ocak 2012, 16:23:19 »

Zaten açıklamanıza ve fevri davranmanıza gerek yok, bir bilgi istedik veremediniz.

Maksat firma küçümsemek de değil, ilk başta siz açıkladınız biz de kanıtlayın dedik.

Başka bir firmaya da dedim bu otomatiği kaç fişek ile test ettiniz 10.000-fşek dediler.

Ama bakıyorsunuz test ve belgeleri yok.

Yaptık,yaptırdık demek ile olmuyor.

Yapın bir test edin, dışarıdaki forumlar dan alıntı yapmayın.

Biz de memnun olalım, herşey sorarak öğrenilir.

Ama bir şey ifade ederken de arkasında durun.
osman abi aslında yazılacak söyleyecek ne var ise yazmış fazlada yorum yapmıyacağım benim için konu kapanmıştır öğreneceğimi öğrendim.....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #80 : 30 Ocak 2012, 16:26:42 »
http://www.browning.com/library/infonews/detail.asp?id=187

maxus testi kendi atıcıları tarafından.

Baikalın zaten video su var.

Benellinin 80,000 ateış testi zaten çoğunluk kendi atıcıları, zaten Tom Knapp ve bradley cayır cayır atıyor.

Bende teşekkür ediyorum ve konuyu kendi adıma kapatıyorum.

selamlar
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #81 : 30 Ocak 2012, 16:29:28 »
halil bey konuyu siz açmışsınız,hertürlü bilgi belge paylaşmaya hazırım demişsiniz.... bir yıldız sever ve kullanıcısı olarak söylüyorum ortamı germeniz hiç hoş degil.....
bilgilendireyim derken olayı şahsileştirmeyelim lütfen........
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #82 : 30 Ocak 2012, 17:22:52 »
halil bey konuyu siz açmışsınız,hertürlü bilgi belge paylaşmaya hazırım demişsiniz.... bir yıldız sever ve kullanıcısı olarak söylüyorum ortamı germeniz hiç hoş degil.....
bilgilendireyim derken olayı şahsileştirmeyelim lütfen........

Birol Bey eleştiri için teşekkürler, bilgi vermeye çalışıyorum, zaman zaman gerilmeler olabiliyor, sadece ''güvenilirlik'' kelimesine takıldım, üzüldüm...

Kırdığım kişiler varsa lütfen kusura bakmasın, kimseyi kırmak değil, bilgi vermek için burdayım...
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2012, 17:45:13 Gönderen: Halil KARA »
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #83 : 30 Ocak 2012, 17:42:03 »
Browning hakkında verdiğiniz linki inceledim.
Eğer yanlış okumadıysam, 25000 adet performans testinin 1 hafta içinde yapıldığını belirtmiş. Önceki sayflarda belirttiğim gibi arka arkaya hiç durmadan bir atış olmamış, tabi yanlış anlamadıysam eğer, yanlışsa lütfen beni düzeltin.

''The team shot about 25,000 rounds in one week during a recent test.''
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #84 : 30 Ocak 2012, 18:02:58 »
Browning hakkında verdiğiniz linki inceledim.
Eğer yanlış okumadıysam, 25000 adet performans testinin 1 hafta içinde yapıldığını belirtmiş. Önceki sayflarda belirttiğim gibi arka arkaya hiç durmadan bir atış olmamış, tabi yanlış anlamadıysam eğer, yanlışsa lütfen beni düzeltin.

''The teamin  shot about 25,000 rounds in one week during a recent test.''
HALİL BEY siz süreye takılıp kaldınız bizim süre ile ilgili bir sıkıntımız yok sizin firmanız bu 25000 testini 100 günde yapsın o da kabulümüz bu testi belgelendirin diyoruz ,,yaptığınızı söylediğiniz grupman testlerini paylaşın diyoruz yurt dışında elalemin yaptığı testler bizi ilgilendirmiyor siz fabrikanızda ne test ettiniz onun belgelerini paylaşın diyoruz ama nafile bir türlü anlatamıyoruz ... bu tür testleri yaptıysanız yayınlayın görelim yoksa yok deyin olsun bitsin konu başında sizi yanlış bilgilendirdim biz firmamız bünyesinde değil ancak yurt dışı sattığımız ürünler üzerinde uygulanan bazı testlerde bu tür yorumlar aldık deyin olsun bitsin konuyu fazla uzatmanında bir manası yok kanımca SELAMLAR....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #85 : 30 Ocak 2012, 18:09:04 »
HALİL BEY siz süreye takılıp kaldınız bizim süre ile ilgili bir sıkıntımız yok sizin firmanız bu 25000 testini 100 günde yapsın o da kabulümüz bu testi belgelendirin diyoruz ,,yaptığınızı söylediğiniz grupman testlerini paylaşın diyoruz yurt dışında elalemin yaptığı testler bizi ilgilendirmiyor siz fabrikanızda ne test ettiniz onun belgelerini paylaşın diyoruz ama nafile bir türlü anlatamıyoruz ... bu tür testleri yaptıysanız yayınlayın görelim yoksa yok deyin olsun bitsin konu başında sizi yanlış bilgilendirdim biz firmamız bünyesinde değil ancak yurt dışı sattığımız ürünler üzerinde uygulanan bazı testlerde bu tür yorumlar aldık deyin olsun bitsin konuyu fazla uzatmanında bir manası yok kanımca SELAMLAR....

Hakan bey biraz sakin olun lütfen, yukarda yaptığım alıntının sizinle bir alakası yok, Osman Bey' in verdiği linki inceledim, birkaç şey kafama takıldı, onları sordum, sizinle bir ilgisi yok...

Browning gibi bir firma bile gördüğüm kadarı ile (yanlışım varsa lütfen beni düzeltin bende öğreneyim) sadece deneme yaptığını yazmış, herhangi bir belge, resmi kayıt eklememiş, birkaç similasyon göstermiş ki bunları bizde kullanıyoruz.
Test atışları için de size paylaşımda bulunacağımı söyledim...
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2012, 18:35:21 Gönderen: Halil KARA »
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #86 : 30 Ocak 2012, 18:39:26 »
Kamil bey sizin de dediğiniz gibi bende görmedim böyle birşey varsa da lütfen ekleyin değerli forum üyeleri, bende bilgileneyim.
Zaten video çekmek çok zor, uzun süreç isteyen bir test.
Fakat yine de döküman ekleyeceğim, hazırlıklara başladım.
Yine fişek dağı isteyenler için fabrikadaki boş fişek kovanlarının oluşturduğu dağı çekeyim :)
Günde ortalama 150 adet üretimimiz var, her ürün ortalama 8 adet fişekle deneniyor, günlük 1200 fişek. Bunun oluşturacağı dağı sizler hesap edin artık :)
sn.KARA ben gayet sakinim bakın bu mesajınızda görmedim demişsiniz OSMAN ABİ,de bakın browning yapmış demiş benelli ve baikal markalarınıda örnek göstermiş bunda anlamayacak bir durum yokki biz video falanda istemiyoruz madem bu tür testleri yaptınız yaptığınız tarih aralıklarında bir noter çağırıp tutanak tutturmanız bile yeterliydi.. grupman konusundada şu no ,,şu namlu uzunluğu şu garamajda fişeklerle,,şu şok kombinizasyonları ile  şu mesafelerde sabitlenmiş silahlarla şu şekilde grupmanlar elde ettik diye hedef kağıtlarının resimlerini göstermenizde bizler için yeterli bilmem anlatabildimmi.....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #87 : 30 Ocak 2012, 18:46:31 »
sn.KARA biz sizin bu beyanlarınız üzerine size bazı sorular sorduk

<<Sevgili avcı ve atıcı arkadaşlarım, ağabeylerim; Yıldız' ın Türkiye satıcısı olduğum için siteye yazı yazmıyorum ve uzun süredir takip ediyorum, sadece okuyorum. Fakat dayanamadım
Şu an Yıldız Silah, ürünlerini 1550 bar test fişeği ile deneyen Türkiye' deki tek üretici firmadır. Yıldız Silah ürünü satın almış bir kimse bilsin ki elindeki ürün, kalite kontrol ekibimiz tarafından basınçlı test fişekleri ve magnum fişeklerle denenmiştir. Denemek isteyenlerde lütfen bana ulaşsın numune test fişeği göndereyim dilediği gibi deneyebilirler.
Amacımız hafif ürün ve avcıyı yormayan hafif fişektir,  tabiki yüksek gramajda tepme hissi yaşanabilir, fakat Yıldız' da yüksek gramaj kullanamanıza gerekli durumlar pek olmayacaktır. Yaz ayları 24-28 gram, kış ayları 30-32 gramdır...
Yıldız Silah ürünlerini %100 kendisi imal eder, yan sanayi çalışmaz. Dünyada marka olmuş kuruluştur, kendi ismiyle şuan dünyanın 4 kıtası 57 ülkesinin av bayilerinin vitrininde ürünlerini satmaktadır.
Ülkemize İtalya gibi İngilitere gibi dünyada avcılık anlamında otoriter ülkelerden ödül kazandırmış bir kuruluştur. En son 2010 yılı İngiltere' de yapılan yarışmada Avrupa' nın en iyi silahı ödülüne layık görülmüştür.
Eklediğim resmi inceleyiniz lütfen, en üstte Benelli-Beretta-Fabarm gibi ürünleri göreceksiniz. Yıldız Silah dünyaca nam salmış bu markaların arasından sıyrılmış, en iyi ateşli silah ödülünü ülkemize kazandırmıştır>>
<<Üretilen her ürünümüz kalite kontrol ekibi tarafından teste tabi tutulur, ayrıca belli periyotlar ile tüm ürünlerimiz atış testlerinde denenir.Detayını vereyim:
--Yıldız Mx trap modelimiz trap fişeği ile 50.000 adet prformans testini başarıyla geçti.
--Süperpoze modelimiz SPZ M (alimünyum alaşım - mobil choke) 28 gr. av fişeği ile 25.000 adet performans testini başarıyla geçti.
--Yarı otomatik A71 modelimiz 28. gr av fişeği ile 10.000 adet performans testini başarı ile geçmiştir.
Yine ard arda magnum ve basınçlı (1200-1400-1550 bar) test fişekleriyle denemeleri yapılır.
Yarı otomatik ürünlerimiz 24 gramla da kolaylıkla çalışabilmektedir.
Ürünlerimizde grupmanlara çok önem veriyoruz. belli periyotlarla grupmanlara bakıyoruz, dünyaca ünlü diğer modellerle de karşılaştırıyoruz. Grupman konusunda da düşük gramajlarla iyi bir randıman alabiliyoruz, bu konuda yurtdışındaki çeşitli test dergilerinden övgüler alıyoruz...>>

AMA GÖRÜYORUZKİ SİZ LAFI DÖNÜP DOLAŞTIRIP DURUYORSUNUZ dolayısı ile bizde eleştiriler getiriyoruz....
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2012, 18:48:05 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Alp BALABAN

• *
« Yanıtla #88 : 30 Ocak 2012, 18:46:44 »
Ben kullanıyorum memnunum. Diğer yıldız marka tüfek kullanan arkadaşlarda memnundur.Browning, benelli .... markalar kaç yıllık firmalar yıldız'ın okadar geçmişi yok ama güzel tüfekler yapan bir Türk firması gurur duyuyoruz . Tabiki eksikleri olabilir  herkezin eksikleri olabilir giderirler.Konu başında Halil bey yurtdışında tüfeğin bir yer ettiğini ve başarı kazandığını göstermek için bize dışarıdan belgeler testler gösterdi. Sanki bu yanlış anlaşıldı gibi geldi bana.
Alp BALABAN
1984-Manisa

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #89 : 30 Ocak 2012, 19:00:34 »
sn.KARA ben gayet sakinim bakın bu mesajınızda görmedim demişsiniz OSMAN ABİ,de bakın browning yapmış demiş benelli ve baikal markalarınıda örnek göstermiş bunda anlamayacak bir durum yokki biz video falanda istemiyoruz madem bu tür testleri yaptınız yaptığınız tarih aralıklarında bir noter çağırıp tutanak tutturmanız bile yeterliydi.. grupman konusundada şu no ,,şu namlu uzunluğu şu garamajda fişeklerle,,şu şok kombinizasyonları ile  şu mesafelerde sabitlenmiş silahlarla şu şekilde grupmanlar elde ettik diye hedef kağıtlarının resimlerini göstermenizde bizler için yeterli bilmem anlatabildimmi.....

Hakan bey ben fabrika sahibi değilim, bazı şeyleri yayınlamam için çalışma yapmam lazım anlatabiliyor muyum, başından beri de bunu söylüyorum. Noter diyorsunuz da Browning de bile dünyaca ünlü bir marka noter çağırmış mı? Gördüğüm kadarı ile (tekrar söylüyorum yanlışım varsa düzeltin) sadece 25000 adet denediklerini söylemişler.(kaç gramla denediklerini de yine gördüğüm kadarı ile yazmamışlar) Aynı şekilde bizde bu testleri yaptık denedik diyoruz, ürün kataloğumuzda da performans testleri ile ilgili bilgiler var, döküman için de biraz bekleyin diyorum.
Az önceki süre konusu ise, geçen sayfayı okudunuz mu bilmem ama sanıyorum ki dikkat etmediniz, hiç durmadan bu atışların yapılamayacağından, bu testlerin günler aldığından bahsettim, Osman bey de performans hız ile yapılır, dinlenerek erteleyerek performans yapılmaz, test gerçekleşmez yazmıştı. Fakat Osman Bey'in eklediği linkte görüyorum ki Browning 25000 adet testini 1 haftada yaptığını söylemiş, yani bu da ara verdiğini gösterir, dinlenerek erteleyerek yaprığını gösterir.
Browning de noter aramıyorsunuz yada resmi belge istemiyorsunuz neden bizden istiyorsunuz? Kaldı ki tekrar söylüyorum, paylaşılması gereken ne varsa burda seve seve paylaşır, bilgi vermek isterim. Fakat bunun kararını tek başıma alamam, biraz zaman verin...
Size kullanıcının testini verdim, ürünü zor şartlarda farklı gramajda fişeklerle 8000 adet attığını yazdım, bundan güzel deneme mi olur?
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2012, 19:02:37 Gönderen: Halil KARA »
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #90 : 30 Ocak 2012, 19:06:13 »
Ben kullanıyorum memnunum. Diğer yıldız marka tüfek kullanan arkadaşlarda memnundur.Browning, benelli .... markalar kaç yıllık firmalar yıldız'ın okadar geçmişi yok ama güzel tüfekler yapan bir Türk firması gurur duyuyoruz . Tabiki eksikleri olabilir  herkezin eksikleri olabilir giderirler.Konu başında Halil bey yurtdışında tüfeğin bir yer ettiğini ve başarı kazandığını göstermek için bize dışarıdan belgeler testler gösterdi. Sanki bu yanlış anlaşıldı gibi geldi bana.

Alp Bey teşekkür ederim yorumunuz için, üründen memnun kaldığınıza sevindim, mutlu oldum...
Eğer bir arıza söz konusu olursa lütfen benimle iletişime geçin, yardımcı olurum.
Selamlar...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #91 : 30 Ocak 2012, 20:48:09 »
ortalık epey hararetlenmiş. halil bey elinizden geldiği kadarıyla bilgi paylaşımlarınız var. teşekkür ederiz.sorun şurada sitemizin bu konuda oldukça ilgili ve deneyim sahibi değerli avcı büyüklerimiz yapılan bu testlerde resmi bir ibare yazı fotoğraf  yada tasdik edilmiş bir noter  belgesi  istediler.firma pazarlama elemanı olarak belki bazı olaylar sizi aşıyor olabilir.ancak firma sahibi  yönetim bu testleri kayıt altını alıp görsel olarakta ispatlarsa daha gerçekçi olur.şimdi söyledikleriniz sadece sözde.yabancı kaynaklı  paylaşım sitelerindeki övgüler malesef tatmin edici değil.tatmin edici test firmanın yapacağı olacaktır.görüntü olarak zarif şık ve estetik  ürünleriniz var.çifte tüfekleriniz fiyat  kalite bazında oldukça hesaplı da .diğer rakipleriyle kıyaslanınca.ancak bize bir tüfek güven vermeli.namlusuyla  kilidiyle ahşabıyla ve sorunsuz mekanik aksamıyla.bunu ispatlamanın en kolay yolu  atış testleri esnasında hangi parçanın ne kadar yıprandığını görmek.bunu bir avcı olarak bizim deneyip görme şansımız yok.ayrıca forumda sık sık tartışılıyor.hangi tüfeğe hangi fişek diye mesala.aslında bu sorunun cevabı dır grupman testi.önemlidir yabana atılmayacak kadar.bir müşteri olarak bu sorulara cevap istemekte  en doğal hakkımız.size firmanızın temsilcisi olarak bize göstermiş olduğunuz alakadan  dolayı teşekkür ederim.sizde  bu arzularımızı yönetim kısmına iletip değerlendirmeye almalarını sağlarsanız firmanızın adına da daha iyi olacağı kanaatindeyim.selamlar.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #92 : 30 Ocak 2012, 21:21:21 »
halil bey özel olacak ama... benim yıldız ME yi,her ava kullanayım diye 66cm namlulu tercih etmiştim... yalnız açık merada  uzak atışlarda  keklik avında maalesef beni tatmin etmedi....
şimdi şonu sorayım elimdeki 66 namluyu namlu ucundan olmamak şartı ile 61 cm ye kısaltabilirmisiniz..... :??? ücreti nekadar olur ???
ikinci konu 71cm yıldız ME  namlu fiyatı nekadardır ve ücreti hesaba yatırıldıgında namluyu gönderebiliyormusunuz yoksa bazı firmalar gibi yedek namluyada silah satın alma belgesi istiyormusunuz.... ?? selamlar....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #93 : 30 Ocak 2012, 21:55:03 »
Değerli arkadaşlarım internetteki diğer tüfek testlerinin de yanında noter belgesi yok. 3-5-10 gün noteri başında bekletip onaylatmak nasıl bir sıkıntıdır tahmin edebilirim. Baikal'ın bilmem kaç bin  testine inanmak için sebep var mı? Hangimiz gördü? Yine de inanan inanıyor.

Bunun notersiz yolu ise yine diğer firmalarda olduğu gibi, 5-10 kişi neyse fişeklere bir sponsor bulup bizzat deneyip video vs neyse çekmek ama yanlış anlamayın da 5 günlük video bile olsa, aynı tüfekle devam edilip edilmediğini ne bilebiliriz? Ben denersem şahitim derim, yine de kimi inanır kimi inanmaz. Haksız mıyım?

Patern testi de hemen hemen aynı aslında. Hani şu, "her tüfeğin ruhu var" ya, öyle. Herkes kendi tüfeğini deneyip görebilir. İnternette yine mesela Browning'in Backbore tanıtımında iki patern resmi gözümün önüne geliyor. Atılırken görmedim. Oradaki gibi deseni herkes de onaylamıyor. Ancak şu olur; bir örnek tüfek seçilir, her şokla veya bir ikisiyle 5'er veya 10'ar atış yapılıp yüzde ortalaması ve dahi, Suat Bey'in sitede paylaştığı daha detaylı analizi yapılır ve yine ortalaması alınır ki, bu da "o örnek tüfek için" patern yüzdesi ve ortalamasını verir. Her bir tüfek için ve her zaman değil. Hatta ve hatta bu ortalamalar alınırken değişik günlerde, atmosfer şartlarında(soğuk-sıcak) ölçülüp bunların da ortalamada dikkate alınması sağlanabilir.

Doğrusunu bilmiyorum ama şimdiye dek anladığım kadarıyla, fabrikanın noter onaylı kaç bin atış yaptığı testi yok. Olan fabrika varsa ne ala, vardır belki. Patern yüzdesi falan daha kolay ama onun da belli bir fabrikaca noterli olanını ben görmedim. Onu bu fabrika yapmışsa yaptım der gösterirler herhalde. Yani şu noterli atım sayısı ve patern yüzdesi konusunda çok kısaca var veya yok veya evet var ama haftaya vs gösteririm demek de yeterdi aslında ama her neyse de bekleyelim. Belki yetki ve bilgisi dışında şeyler olabilir veya bir mühleti vardır. Dün bir bugün iki :) Hevesini kaçırmayalım.

Herkese saygı ve sevgilerimle
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #94 : 31 Ocak 2012, 09:36:34 »
ortalık epey hararetlenmiş. halil bey elinizden geldiği kadarıyla bilgi paylaşımlarınız var. teşekkür ederiz.sorun şurada sitemizin bu konuda oldukça ilgili ve deneyim sahibi değerli avcı büyüklerimiz yapılan bu testlerde resmi bir ibare yazı fotoğraf  yada tasdik edilmiş bir noter  belgesi  istediler.firma pazarlama elemanı olarak belki bazı olaylar sizi aşıyor olabilir.ancak firma sahibi  yönetim bu testleri kayıt altını alıp görsel olarakta ispatlarsa daha gerçekçi olur.şimdi söyledikleriniz sadece sözde.yabancı kaynaklı  paylaşım sitelerindeki övgüler malesef tatmin edici değil.tatmin edici test firmanın yapacağı olacaktır.görüntü olarak zarif şık ve estetik  ürünleriniz var.çifte tüfekleriniz fiyat  kalite bazında oldukça hesaplı da .diğer rakipleriyle kıyaslanınca.ancak bize bir tüfek güven vermeli.namlusuyla  kilidiyle ahşabıyla ve sorunsuz mekanik aksamıyla.bunu ispatlamanın en kolay yolu  atış testleri esnasında hangi parçanın ne kadar yıprandığını görmek.bunu bir avcı olarak bizim deneyip görme şansımız yok.ayrıca forumda sık sık tartışılıyor.hangi tüfeğe hangi fişek diye mesala.aslında bu sorunun cevabı dır grupman testi.önemlidir yabana atılmayacak kadar.bir müşteri olarak bu sorulara cevap istemekte  en doğal hakkımız.size firmanızın temsilcisi olarak bize göstermiş olduğunuz alakadan  dolayı teşekkür ederim.sizde  bu arzularımızı yönetim kısmına iletip değerlendirmeye almalarını sağlarsanız firmanızın adına da daha iyi olacağı kanaatindeyim.selamlar.

Suat bey değerli yorum ve görüşleriniz için teşekkür ederim.
Tabi ki kullanıcılar bazı şeyleri görmek istiyor, fakat ben herşeyi kendi kafama göre buraya yazıp çizemem, arzularınızı isteklerinizi iletiyorum, fabrika da bunları değerlendiriyor. İnanın elimden geldiğince sizlere bilgi vermeye çalışıyorum.

Dün akşam Browning ile ilgili paylaşılan linki yazıcıdan çıktısını aldım, akşam eve götürdüm ve bütün gece okudum.
http://www.browning.com/library/infonews/detail.asp?id=187

Yazının büyük bölümünde Browning geçmişi hakkında bilgi vermiş, ürünlerin yıllar içerisinde nerde nasıl problemler çıkardığını ve bu problemleri nasıl fark ettiklerini, geliştirdiklerini yazmışlar. Fakat detay yok, ki zaten bu üretici firmanın gizli bilgileridir paylaşımda bulunulmaz. Sonra 8 kişilik Maxus ekibi hakkında bilgi verilmiş ve Browning ürünlerini denediklerini söylemişler. Yine detay hiçbir bilgi yok. Herhangi bir açıklama görsel medya desteği de yok ki, bugüne kadar ben görmedim.
Sadece internette kısa videolarla, bazı kullanıcıların yaptıkları testler var. Örneğin yarı otomatik ile 5-6 şarjör atımı var, bu da mekanizmanın çalışmasını gösteriyor. Bu şekilde bizim de birçok videomuz var ki inanın problem değil, ben size video da çekerim sadece biraz zaman. Kar kış her taraf kıyamet gibi...
Yine yurtdışı kaynaklı sizlere linkler verdim, fakat beğenilmedi. Bizim ürünlerimiz şu anda %99 ihraç oluyor, bu ürünler inanın Usa pazarında, Avrupa pazarında avcı kitlesi tarafından tanındığı kadar, Türkiye' de tanınmıyor. Tabi bende birşeyler paylaşmak için oralardan alıntı yapıyorum, çünkü bu ürünler orda daha fazla kullanılıyor. Örneğin yurtdışındaki forumların Yıldız bölümünü inceleyin, 40-50 sayfa yazılan çizilen konular görebilirsiniz...
Yine yurtdışında dünya çapında bilinen birçok ülkede çevirisi yapılıp satılan Av dergileri (sporting gun, shooting times gibi) ürünlerimizi incelemiş, test etmiş, performans atışları yapmış, grupmana bakmış ve genel değerlendirme yapmış. Bunları paylaştım ki daha detaylı incelenebilsin. Türkiye' de hangi av dergisi bunu yapıyor?
Paylaşımlarda bulunacağımı birkez daha söylüyorum ama biraz zaman lütfen, herşeyi hemen yapamıyorum, bir taraftan işlerimle uğraşıyorum, bir taraftan kar kış soğuklar etkili oluyor. Zamanla bu bölümde Yıldız hakkında birçok şeyi görsel olarak da göreceksiniz.

Anlayışı için tüm forum sakinlerine teşekkür ediyorum, sağlıcakla kalınız...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #95 : 31 Ocak 2012, 09:41:22 »
halil bey özel olacak ama... benim yıldız ME yi,her ava kullanayım diye 66cm namlulu tercih etmiştim... yalnız açık merada  uzak atışlarda  keklik avında maalesef beni tatmin etmedi....
şimdi şonu sorayım elimdeki 66 namluyu namlu ucundan olmamak şartı ile 61 cm ye kısaltabilirmisiniz..... :??? ücreti nekadar olur ???
ikinci konu 71cm yıldız ME  namlu fiyatı nekadardır ve ücreti hesaba yatırıldıgında namluyu gönderebiliyormusunuz yoksa bazı firmalar gibi yedek namluyada silah satın alma belgesi istiyormusunuz.... ?? selamlar....

Birol bey merhaba.
Namlu kesme yapmıyoruz, bu şekilde ürün randımanlı çalışmaz.
Yeni namlu veriyoruz, bunun için tabiki satın alma belgesinin faksını istiyoruz. Namlunun altında, ürünün seri numarası işleniyor, yani şuan kullandığınız ürünün de seri numarası bize gerekli.
Yedek namlu fiyatı Spz Me olarak 300 tl. Fiyatta yapılabilecek birşey olursa da ben yardımcı olmaya çalışırım.
Saygılar, selamlar...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #96 : 31 Ocak 2012, 09:42:13 »
Değerli arkadaşlarım internetteki diğer tüfek testlerinin de yanında noter belgesi yok. 3-5-10 gün noteri başında bekletip onaylatmak nasıl bir sıkıntıdır tahmin edebilirim. Baikal'ın bilmem kaç bin  testine inanmak için sebep var mı? Hangimiz gördü? Yine de inanan inanıyor.

Bunun notersiz yolu ise yine diğer firmalarda olduğu gibi, 5-10 kişi neyse fişeklere bir sponsor bulup bizzat deneyip video vs neyse çekmek ama yanlış anlamayın da 5 günlük video bile olsa, aynı tüfekle devam edilip edilmediğini ne bilebiliriz? Ben denersem şahitim derim, yine de kimi inanır kimi inanmaz. Haksız mıyım?

Patern testi de hemen hemen aynı aslında. Hani şu, "her tüfeğin ruhu var" ya, öyle. Herkes kendi tüfeğini deneyip görebilir. İnternette yine mesela Browning'in Backbore tanıtımında iki patern resmi gözümün önüne geliyor. Atılırken görmedim. Oradaki gibi deseni herkes de onaylamıyor. Ancak şu olur; bir örnek tüfek seçilir, her şokla veya bir ikisiyle 5'er veya 10'ar atış yapılıp yüzde ortalaması ve dahi, Suat Bey'in sitede paylaştığı daha detaylı analizi yapılır ve yine ortalaması alınır ki, bu da "o örnek tüfek için" patern yüzdesi ve ortalamasını verir. Her bir tüfek için ve her zaman değil. Hatta ve hatta bu ortalamalar alınırken değişik günlerde, atmosfer şartlarında(soğuk-sıcak) ölçülüp bunların da ortalamada dikkate alınması sağlanabilir.

Doğrusunu bilmiyorum ama şimdiye dek anladığım kadarıyla, fabrikanın noter onaylı kaç bin atış yaptığı testi yok. Olan fabrika varsa ne ala, vardır belki. Patern yüzdesi falan daha kolay ama onun da belli bir fabrikaca noterli olanını ben görmedim. Onu bu fabrika yapmışsa yaptım der gösterirler herhalde. Yani şu noterli atım sayısı ve patern yüzdesi konusunda çok kısaca var veya yok veya evet var ama haftaya vs gösteririm demek de yeterdi aslında ama her neyse de bekleyelim. Belki yetki ve bilgisi dışında şeyler olabilir veya bir mühleti vardır. Dün bir bugün iki :) Hevesini kaçırmayalım.

Herkese saygı ve sevgilerimle

Volkan bey ilgi ve alakanız için teşekkür ederim...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #97 : 31 Ocak 2012, 10:44:52 »
 Biz video noter falanda istemiyoruz  madem bu tür testleri yaptınız yerli yazılı görsel basına av dergilerine hatta avcılara duyuru yaptığınız tarih te kalabalık şahitlendirme yeterli olur.
Tarih aralıklarında yazın sıcak ve kışın soğuk yağışlı havada  şu garamajda şu no fişeklerle, grupman konusunda şu namlu uzunluğu, şu şok  ile  şu mesafelerde sabitlenmiş silahlarla şu şekilde grupmanlar elde ettik diye hedef kağıtlarının resimlerini göstermeniz ve bunların yerli yayınları bizler için yeterli. bu sorulara cevap istemekte  en doğal hakkımız.size firmanızın temsilcisi olarak bize göstermiş olduğunuz alakadan  dolayı teşekkür ederim.sizde  bu arzularımızı yönetim kısmına iletip değerlendirmeye almalarını sağlarsanız firmanızın adına da daha iyi olacağı kanaatindeyim.selamlar.
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2012, 10:49:34 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #98 : 31 Ocak 2012, 10:55:29 »
Biz video noter falanda istemiyoruz  madem bu tür testleri yaptınız yerli yazılı görsel basına av dergilerine hatta avcılara duyuru yaptığınız tarih te kalabalık şahitlendirme yeterli olur.
Tarih aralıklarında yazın sıcak ve kışın soğuk yağışlı havada  şu garamajda şu no fişeklerle, grupman konusunda şu namlu uzunluğu, şu şok  ile  şu mesafelerde sabitlenmiş silahlarla şu şekilde grupmanlar elde ettik diye hedef kağıtlarının resimlerini göstermeniz ve bunların yerli yayınları bizler için yeterli. bu sorulara cevap istemekte  en doğal hakkımız.size firmanızın temsilcisi olarak bize göstermiş olduğunuz alakadan  dolayı teşekkür ederim.sizde  bu arzularımızı yönetim kısmına iletip değerlendirmeye almalarını sağlarsanız firmanızın adına da daha iyi olacağı kanaatindeyim.selamlar.

Teşekkürler Metin bey, isteğinizi iletiyorum...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #99 : 31 Ocak 2012, 15:38:58 »
DÜNYADA daha doğrusu bizden daha gelişmiş ülkelerde devlet vatandaşına güveniyor... NOTERLİK diye bir kurum yok özellikle USA,da devletteki işlerde vatandaşın beyanı esas alınarak yürütülüyor.. tabi vatandaşta doğru beyanda bulunuyor.. aksi takdirde devletin canını okuyacağını biliyor ... bizde ise durum farklı,,NOTERLİK,,YEMİNLİ MÜŞAVİRLİK,,VS.VS.VS onlarca kurum devlet eliyle milleti sömürmeye devam ediyor...
Hakan AKMAN