Gönderen Konu: mobil şoklu tüfeği sabit şoklu tüfeğe dönüştürme,  (Okunma sayısı 5336 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
slm sevgili avcı dostlar,mobil şoklu tüfeğimi sabit şokluya çevirmek istiyorum,sizce bu olabilir mi eğer olursa usta tavsiyeleriniz olursa sevinirim,hepinize kazasız belasız avlar  dilerim rastgele...

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: mobil şoklu tüfeği sabit şoklu tüfeğe dönüştürme,
« Yanıtla #1 : 03 Ekim 2012, 09:33:45 »
ne gerek varki.bizde bu işler çok basit sayılır.namlu kesilir çulluk tüfeği oluverir.her kısa namlu fermalı av namlusumudur.bunun açısı kesiştirmesi gibi teknik işleri yok mudur.mobil şoklu bir tüfeğide sabit şokluya çevirmek için şokların takıldığı namlunun son kısmını kesmek  gerekmezmi.bu kesme işlemi namlunun randımanını ne kadar etkiler.kısacası benim için kesilmiş bir namlu çöpten başka bişey ifade etmez.sabit şoklu bir namlunun grupmanının daha güzel olduğu iddia edilsede denenip yayınlanmış  bir karşılaştırma görmedim.sabit şoklu bir namlunun da çok büyük farklar yaratacağınıda düşünmüyorum.çok istiyorsan  istediğin şoklarda  sabit şoklu  bir  namlu  yaptır.biraz maliyetli olur belki ama en azından iki namluda muazzam  olur.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 03 Ekim 2012, 11:00:13 »
sanırım gurupmanından memnun olmadığınız için kestirmeyi düşünüyorsunuz.. eğer nedne buysa hiç gerek yok ülkemizde şok numaralarına göre şişek seçimi konusunda cok hata yapan avcılar var ve sonra vuramıyourm diye ya namluyu kestiriyor ya tüfeği değiştiriyor... eğer sorun gurupmandan kaynaklanıyorsa avınızı avlanacağınız meryayı bilmeniz ve uygun fişek secmeniz işiniz kolaylaştıracak...endar şok efenin en uzağa gider.. en geniş şok cabuk açılır mevzuları bilgi isteyen konulardır..71 cm namlu 5 no şok ile bior tapa bir fişak le elde ettiğin sonuç,,71 cm namlu 5 no şok kecetapayla yaptığın sonuçdan çok farklı olacaktır..tapa seçimi önemli..eğer sorun gurupmansa hiç kestirmeyin ...brazdha bilgi il işler çözülür..

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #3 : 03 Ekim 2012, 11:05:59 »
uygun şoku seçtikten sonra çok büyük kolaylık olduğunu fark edeceksiniz. bence hiç uğraşmayın.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 03 Ekim 2012, 11:35:52 »
teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için,namluyu kısaltmayı düşünmedim aslında,mobil şoku direk sabit şoka çevirmeyi düşündüm ustalar da olmaz dediler,en iyisi deneyerek hangi şokla hangi mermiyi atacağımı bulmak olacak,hepinize rastgele

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 03 Ekim 2012, 15:06:29 »
uygun şoku seç iyice zorlayarak tak birdahada çıkartma oldu sana sabit şok....  çok kolaymış degilmi....
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2012, 17:59:49 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 03 Ekim 2012, 15:16:28 »
birol abi dediğin doğru olabilir,esprili bir şekilde söylemişsin.ben sabit şoklu tüfeklerin yapılış açısından daha etkili ve daha iyi bir grupmana sahip olduğunu okumuştum bir yerde,bir de mobil şoku parmağımla yokladığımda tırnağım namluya takılıyor içeriden sanki namlunun çapı mobil şoklardan daha dar gibi,aynısı pozemde de var otomatikte de hepsi mi böyle benim tüfkler mi böyle denk geldi benim bildiğim şoklar namludan daha dar olmalı,yoksa şokun anlamı olmaz ki..

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 03 Ekim 2012, 16:14:40 »
ÜÇ ŞOKU TAK HİÇ ÇIKARMA.AL SANA SABİT ŞOK.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 03 Ekim 2012, 18:09:04 »
birol abi dediğin doğru olabilir,esprili bir şekilde söylemişsin.ben sabit şoklu tüfeklerin yapılış açısından daha etkili ve daha iyi bir grupmana sahip olduğunu okumuştum bir yerde,bir de mobil şoku parmağımla yokladığımda tırnağım namluya takılıyor içeriden sanki namlunun çapı mobil şoklardan daha dar gibi,aynısı pozemde de var otomatikte de hepsi mi böyle benim tüfkler mi böyle denk geldi benim bildiğim şoklar namludan daha dar olmalı,yoksa şokun anlamı olmaz ki..

namlu iç çapları ve uygun şoklar çok önemlidir... dogrudur usulüne uygun sabit şok mobil şoktan daha iyi olabilir... ama yerli tüfeklerde belirgin fark olacagını sanmıyorum... ancak avrupa kalite tüfeklerde bu fark ortaya çıkabilir... holand ın mobil şoklusu yok diye okumuştuk....  yerli tüfegin namlusunu kestiripte sabit şoklu namlu yapmak imkansızdır... ama bıldırcında çullukta kısa namlu avantajını kullanmak isteyenler kestirebilir... namlusu sünnetli vursan 92A hatda S56 bile gördüm....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 28 Mart 2013, 16:10:36 »
Bir yerde okumuştum avcı bi adam hugluyu arayıp sormuş mobil şoklumu sabit şoklumu hangisi daha iyi grupman sağlar demiş , Huglunun verdikleri cevap biz mobil şok önermiyoruz ancak avrupa bunu yaptıgı için herkes mobil şoklu istiyor kolaylık için demişler ,ancak avrupa bunun yani mobil şok un işe yaramadıgını anlayınca mobil şoktan vazgeçti ancak bi Türk avcısı vazgeçemedi demişler talep oldugu için üretiyoruz diye cevaplamışlar ne kadarı dogru ne kadarı yanlış bilemem karar avcıya kalmış bir şey mobilmi sabit mi diye ...
file:///C:/Users/Cas/Desktop/24022013142.jpg

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 30 Mart 2013, 13:12:07 »
fabrikasına ver,kaval namlu yapsın
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA