Gönderen Konu: FÝÞEK DENEMELERÝM.  (Okunma sayýsý 16222 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 791
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
FÝÞEK DENEMELERÝM.
« : 10 Kasým 2012, 21:54:19 »
DEÐERLÝ AVCI DOSTLARIM;
Yaklaþýk 2 ay önce STOEGER M2000 Kinetik bir tüfek almýþtým.3 hafta önce bu tüfekle deðiþik markalarda fiþeklerle atýþ denemeleri yaptým.Atýþlar 36m. mesafeden sabit bir hedefe destekli olarak yapýldý.Atýþlarda 32 gr. 6 no. standart fiþekler kullanýldý.Tüfekte full þok takýlýydý.Hava sýcaklýðý ise 22 C idi. Hava lodos , 3 kuvvetinde bir rüzgar vardý.
    GELELÝM SONUÇLARA;

RC 2 CACCÝA ile MECA mükemmel bir daðýlým gösterdi.

WÝNCHESTER UNÝVERSAL, MÝRAGE ,YAF ,LAMBRO ,ROTWEÝL , PELLÝAGRÝ BASCHÝERÝ, SAGA ,WÝNCHESTER RANGER, AQUÝLA ve ARMUSA da güzeldi.

REMÝNGTON, FEDERAL, FÝOCCHÝ ve BORNAGHÝ de iyi sayýlýr.Ama ben daha iyi bir sonuç bekliyordum.

ZUBER, JET ,STERLÝNG,MÝLANO,KAÝSER ,GOLD marka fiþekler STOEGER de pek iyi daðýlým yapamadýlar.MKE fiþekleri bunlardan biraz daha iyi daðýlým yaptý.
    Bu sonuçlarla MECA büyük bir sürpriz yaptý.Açýkçasý beni çok þaþýrttý.

Geçen hafta RC2 ve MECA'yý avda deneme þansým oldu.Neden bu iki marka diyebilirsiniz.Çünkü deneme atýþlarýnda  en iyi daðýlýmý bu iki marka  yapmýþtý.Bu fiþekler STOEGER M2000 ile tahtalý avýnda denendi.O gün hava 16 C idi.Ýlk atýþ RC2 caccia 32 gr. 6 no. ile yapýldý.Mesafe 30-35 m. civarýydý.Kuþ cansýz olarak yere çakýldý.Sonuç çok iyiydi.Ýkinci ve üçüncü atýþlar MECA 30 gr. 7 no ile yapýldý.Sonuç inanýlmaz oldu.Tahtalý  havada resmen çaput oldu.Bu fiþekten bu sonucu hiç beklemiyordum.Mesafe yaklaþýk 40 m.civarýydý.
 Bu denemelerden sonra MECA av fiþeklerini kullanmaya karar verdim.Ilýk havada 30 gr., soðuk havalarda ise 32 gr. kullanmayý düþünüyorum.Çünkü MECA yerli, hesaplý ve performansý çok iyi.

DEÐERLÝ ARKADAÞLAR:

Bu denemeleri özellikle STOEGER M2000 kullanýcýlarý için paylaþma gereði duydum.Belki bu tecrübelerden  yararlanmak isterler diye düþündüm.Þunu rahatlýkla söyleyebilirim ki, STOEGER beni çok mutlu ettim.Ýyi ki bu tüfeði almýþým.
  HERKESE KEYÝFLÝ PAYLAÞIMLAR DÝLERÝM.

Mehmet GÖNEL                             CUMHURÝYET Ý.Ö.OKULU                KEÞAN- EDÝRNE                       Memleket:ÇANAKKALE- LAPSEKÝ

Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKÝ

The following users thanked this post: Emre POLAT

Çevrimdýþý Erdem SERÝN

• *
  • Ýleti: 99
  • AV LÝMÝTLERÝNÝ UNUTMAYALIM!!!!!
Ynt: FÝÞEK DENEMELERÝM.
« Yanýtla #1 : 10 Kasým 2012, 22:23:59 »
teþekkürler abicim faydalý paylaþým

Erdem SERÝN
1983-BALIKESÝR/BURHANÝYE 05556752053

Çevrimdýþý Osman LÝMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 587
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #2 : 10 Kasým 2012, 22:32:39 »
teþekkürler güzel paylaþým olmuþ emeðine saðlýk
  • Huðlu 401 b
  • Sarsýlmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (diþi),pointer(erkek)
Osman LÝMAN
1980 Karaman
Artýk ANAMUR...

Çevrimdýþý Mustafa DEMÝRTAÞ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 4867
« Yanýtla #3 : 10 Kasým 2012, 22:37:44 »
DEÐERLÝ AVCI DOSTLARIM;
Yaklaþýk 2 ay önce STOEGER M2000 Kinetik bir tüfek almýþtým.3 hafta önce bu tüfekle deðiþik markalarda fiþeklerle atýþ denemeleri yaptým.Atýþlar 36m. mesafeden sabit bir hedefe destekli olarak yapýldý.Atýþlarda 32 gr. 6 no. standart fiþekler kullanýldý.Tüfekte full þok takýlýydý.Hava sýcaklýðý ise 22 C idi. Hava lodos , 3 kuvvetinde bir rüzgar vardý.
    GELELÝM SONUÇLARA;

RC 2 CACCÝA ile MECA mükemmel bir daðýlým gösterdi.

WÝNCHESTER UNÝVERSAL, MÝRAGE ,YAF ,LAMBRO ,ROTWEÝL , PELLÝAGRÝ BASCHÝERÝ, SAGA ,WÝNCHESTER RANGER, AQUÝLA ve ARMUSA da güzeldi.

REMÝNGTON, FEDERAL, FÝOCCHÝ ve BORNAGHÝ de iyi sayýlýr.Ama ben daha iyi bir sonuç bekliyordum.

ZUBER, JET ,STERLÝNG,MÝLANO,KAÝSER ,GOLD marka fiþekler STOEGER de pek iyi daðýlým yapamadýlar.MKE fiþekleri bunlardan biraz daha iyi daðýlým yaptý.
    Bu sonuçlarla MECA büyük bir sürpriz yaptý.Açýkçasý beni çok þaþýrttý.

Geçen hafta RC2 ve MECA'yý avda deneme þansým oldu.Neden bu iki marka diyebilirsiniz.Çünkü deneme atýþlarýnda  en iyi daðýlýmý bu iki marka  yapmýþtý.Bu fiþekler STOEGER M2000 ile tahtalý avýnda denendi.O gün hava 16 C idi.Ýlk atýþ RC2 caccia 32 gr. 6 no. ile yapýldý.Mesafe 30-35 m. civarýydý.Kuþ cansýz olarak yere çakýldý.Sonuç çok iyiydi.Ýkinci ve üçüncü atýþlar MECA 30 gr. 7 no ile yapýldý.Sonuç inanýlmaz oldu.Tahtalý  havada resmen çaput oldu.Bu fiþekten bu sonucu hiç beklemiyordum.Mesafe yaklaþýk 40 m.civarýydý.
 Bu denemelerden sonra MECA av fiþeklerini kullanmaya karar verdim.Ilýk havada 30 gr., soðuk havalarda ise 32 gr. kullanmayý düþünüyorum.Çünkü MECA yerli, hesaplý ve performansý çok iyi.

DEÐERLÝ ARKADAÞLAR:

Bu denemeleri özellikle STOEGER M2000 kullanýcýlarý için paylaþma gereði duydum.Belki bu tecrübelerden  yararlanmak isterler diye düþündüm.Þunu rahatlýkla söyleyebilirim ki, STOEGER beni çok mutlu ettim.Ýyi ki bu tüfeði almýþým.
  HERKESE KEYÝFLÝ PAYLAÞIMLAR DÝLERÝM.

Mehmet GÖNEL                             CUMHURÝYET Ý.Ö.OKULU                KEÞAN- EDÝRNE                       Memleket:ÇANAKKALE- LAPSEKÝ

atýþ yaptýgýn kagýtlarýn resimlerini paylaþsaydýn daha faydalý olurdu.....
1968/amasya-istanbul-sarýyer
Hâlýkýn dururken mahlûka tapma,
Þeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMÝÞTÝR

Çevrimdýþý Uður ÞENLÝK

• *
  • Ýleti: 353
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #4 : 10 Kasým 2012, 22:56:51 »
hocam paylaþým ve emek için teþekkürler
bir sorum olacak tüfeðin aðýrlýðý sizde sorun yarattýmý özellikle uzun yürüyüþlerde.
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uður ÞENLÝK
1969 zonguldak

Çevrimdýþý Halil KARADENÝZ

• Free Üye
  • *
  • Ýleti: 1321
« Yanýtla #5 : 10 Kasým 2012, 23:06:21 »
Stoeger ve meca fiþeklerinin distürübütörü yazýcýlar av ikisinin uyumu oradan geliyordur :) :) þaka þaka verdiðiniz bilgiler için teþekkürler
Halil KARADENÝZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 4408
« Yanýtla #6 : 11 Kasým 2012, 09:20:46 »
daha önce bir çok marka fiþekle kýyasladýðým  ME CA son derece kaliteli bir fiþek. ucuz ve kaliteli diye tavsiye ediyordum.hala daha kullanmaktayým.ancak fiyatlarý yükselmiþ.ayný paraya MÝRAGE ýn fiþekleri var.pek cazibesi kalmadý benim için.þimdi yeni ve daha ucuz baþka bir marka fiþek bulmamýz gerekecek....
  • HANÝÇ ÇÝFTE SXS 67.5 cm Mobil þoklu
  • WÝNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
Ýtibar paradan kýymetlidir, deðerini bilene

BÝGA/1979

Çevrimdýþý Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #7 : 11 Kasým 2012, 09:23:50 »
Sevgili BÝROL arkadaþým.Aslýnda dijital bir fotoðraf makinem var.Ama o gün yanýmda deðidi.Genellikle yanýma almayý hep unuturum.Zaten resimleri çeksemde siteye yüklemeyi pek beceremiyorum.Anlayacaðýn dijital tek. ile aram pek iyi deðil.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKÝ

Çevrimdýþý Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #8 : 11 Kasým 2012, 09:44:01 »
Sevgili SUAT;
MECA marka fiþeklerin fiyatýnýn arttýðý ne yazýkki doðru.Talep artýnca uyanýklar hemen fiyatý arttýrmaya baþlýyor.Ama bazý av bayileri de iþin suyunu çýkarýveriyor.Geçenlerde BÝGA' ya gelmiþtim.Orada en fazla MECA çeþidini Ýbrahim abi bulundurur.Ýnternetteki fiyatlardan epey pahalý fiyat söylüyor.Keþan 'da da durum pek farklý deðil.Geçenler de 3 farklý bayiye 30 gr. meca nýn fiyatýný sordum.Biri 16, biri 15 ,üçüncü bayi ise iþi çýðrýndan çýkarýp 20 TL. dedi.Bu 20 liralýk fiyat bana yuh artýk dedirtti.KEÞAN'daki 4. bayi ise MECA nýn çok kötü bir fiþek olduðunu, bu yüzden satmadýðýný söyledi.Gerisini sen düþün .
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKÝ

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 4408
« Yanýtla #9 : 11 Kasým 2012, 10:25:50 »
Sevgili SUAT;
MECA marka fiþeklerin fiyatýnýn arttýðý ne yazýkki doðru.Talep artýnca uyanýklar hemen fiyatý arttýrmaya baþlýyor.Ama bazý av bayileri de iþin suyunu çýkarýveriyor.Geçenlerde BÝGA' ya gelmiþtim.Orada en fazla MECA çeþidini Ýbrahim abi bulundurur.Ýnternetteki fiyatlardan epey pahalý fiyat söylüyor.Keþan 'da da durum pek farklý deðil.Geçenler de 3 farklý bayiye 30 gr. meca nýn fiyatýný sordum.Biri 16, biri 15 ,üçüncü bayi ise iþi çýðrýndan çýkarýp 20 TL. dedi.Bu 20 liralýk fiyat bana yuh artýk dedirtti.KEÞAN'daki 4. bayi ise MECA nýn çok kötü bir fiþek olduðunu, bu yüzden satmadýðýný söyledi.Gerisini sen düþün .
sn hocam evet dediðiniz gibi yerli fiþek üreticilerinden  me ca   ve yavaþçalar gerçekten  güzel fiþek  üretiyorlar.defalarca kez  kesip inceledim.me ca nýn fiþekleri malzeme ve grupman olarak çok iyi.ben ördek avýnda da kullanýyorum çokta memnunum.ancak fiþeklerin arz talep edilmesi üretici ve satýcýlarý ister istemez  zam yapmaya zorluyor.çünki avrupa fiþeklerle aralarýnda geçen yýla kadar epey fark vardý.bu yýl fiyatlar birbirine çok yakýn.hal böyle olunca ucuz ve kaliteli dediðimiz fiþekleri kullanmak pek  mantýklý olmuyor.ayrýca dün aldýðým 34gr 5 numara fiþeðin fiyatý 15 tl idi.
  • HANÝÇ ÇÝFTE SXS 67.5 cm Mobil þoklu
  • WÝNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
Ýtibar paradan kýymetlidir, deðerini bilene

BÝGA/1979

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1331
« Yanýtla #10 : 11 Kasým 2012, 10:25:51 »
Ben en iyi randýmaný sterling ila aldým.meca yý hiç denemedim ama her fiþek her tüfekte ve þokta ayný etkiyi yapmayabilir kanýmca.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalý 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuðlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • Ýngiliz Seter; Þanslý
Tarsus Avcýlar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdýþý Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #11 : 11 Kasým 2012, 10:59:24 »
DEÐERLÝ BÜYÜÐÜM UÐUR ABÝ;

Tüfeðin aðýrlýðýný ve yürüyüþlerde yorup yormadýðýný sormuþþun.Tüfeðin çok güzel ve ideal bir aðýrlýkta olduðunu özellikle ifade ediyorum.Çünkü ilginç bir þekilde sürekli STOEGER tüfeklerinin çok aðýr olduðu  söylenip duruyor.Benim tüfeðim sentetik modeli ve 3,170 kg. aðýrlýða sahip.Namlu 66cm.Ýdeal bir tüfeðin aðýrlýðýnýn 3,0 kg ile 3,4 kg. olmasý gerekir.Geri kalan yorumlarý kendin yapabilirsin.
Ben çok fazla sayýda tüfek kullanmýþ bir avcýyým.Çok methiyeler düzülen ATA NEO 'nun da yaklaþýk 3,1 kg olduðunu hatýrlatýrým.Bu arada SARSILMAZ CONCORD 3,3 kg. geliyordu.Beþ yýl önce sattýðým HUÐLU 601 G 3,350 kg geliyordu.HATSAN ise 3,4 kg idi.Kullandýðým tek ithal otomatik olan Ýspanyol LANBER ise 3,136 kg geliyordu.STAR HUÐLU otomatik 3,335 kg. idi.ÜZÜMLÜ ZÜMRÜT 3,6 kg. ,VALTTER TARGET ise 3,1 kg idi.

Bir zamanlar hafif tüfek modasý akýmýna ben de kapýldým.Yazýlýp çizilenlere kanýp alüminyum kubuzlu bir kaç süperpoze alýp denedim.Ýlk aldýðým YILDIZ idi.Daha sonra ATA ve KRAL markalarý da alýp denedim.Bu tüfeklerle avlanmak çok zor.Hem çok fazla bir tepme , hemde atýþta bir dengesizlik oluþuyor.Bunlarýn hepsini sattým.Yalnýz bunlarýn neden bu kadar tepme yaptýklarý konusunda da epey kafa yordum.Yýllar sonra bende þöyle bir izlenim oluþtu.Tüfeðin fazla tepmesi, biraz da tüfeðin iç çapýnýn dar olmasýndan kaynaklanýyor.Tüfeðiniz hem alüminyum alaþýmlý hafif bir gövdeye sahipse , hem de namlu iç çapý dar bir tüfekse onunla dengeli atýþlar yapamazsýnýz.Sürekli dayak yersiniz.Yapacak tek þeyiniz kalýr geriye.Bu tüfeklerde hafif gramajlý ve basýncý düþük fiþekler kullanmalýsýnýz.Size MÝRAGE fiþeklerinin 28 ve 30,5 gr fiþeklerini öneririm.

Tüfeklerde tepme konusu oldukça ilginç.Bu zamana kadar deðiþik marka çelik kasalý aðýr süperpozeler de kullandým.Örneðin bundan önceki pozem HUÐLU 103 D idi.Bu tüfeðin aðýrlýðý 3,450 kg idi.Þu an ise AVSAN marka çelik kasalý tek tetik ,sellektörlü ve mobil þoklu bir s.poze kullanýyorum.AVSAN tüfeðim 3,270 kg bir aðýrlýða sahip.Bu iki tüfeði kýyasladýðýmda HUÐLU aðýr olmasýna raðmen çok daha fazla tepiyordu.AVSAN ile yaz sýcaklarýnda domuza 34gr þevrotin atmýþtým, yine de fazla bir tepme olmamýþtý.Denemek amacýyla , hemde dar þokla bir kaç kez 34 gr fiþeklerle atýþlar yaptým.Evet AVSAN  bu konuda çok iyi ve dengeli.HUÐLU nun ise çok tepme nedeni iç çapý olabilir diye düþünüyorum.

Yarý otomatiklerde de bu tip farklýlýklar var.Her tüfek farklý fiþeklere farklý tepkiler veriyor.Ama kýsaca kinetik tüfeklerin biraz daha teptiðini  söyleyebilirim.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKÝ

Çevrimdýþý Uður ÞENLÝK

• *
  • Ýleti: 353
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #12 : 11 Kasým 2012, 11:17:30 »
Mehmet öðretmenim
çok teþekkür ederim aydýnlatýcý cevabýn için
avlarýn daim olsun rasgele
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uður ÞENLÝK
1969 zonguldak

Çevrimdýþý Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 1474
« Yanýtla #13 : 11 Kasým 2012, 18:49:19 »
me-ca fiþeklerde zam falan yok onlar bayilerin iþbilirliði...zam gelse ben bilirim.

https://www.fisekmarket.com/default.asp?git=17&altkategori1=21
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 Ýzmir/Bergama

Çevrimdýþý Ekrem Emre YILMAS

• *
  • Ýleti: 61
  • Dünyada tedavisi olmayan tek hastalýk 'AVCILIK'týr
« Yanýtla #14 : 15 Kasým 2012, 23:54:56 »
bende m3500 kullanýcýsýyým zehir saçýyor sanki körolayým ordram ordram :) dediðiniz gibi bende dikkat ettim ucuz ve beðenilmeyen fiseklerde bile çok iyi performans saðlýyor ben bunu tüfeðin namlusundandýr die tahmin ediyorum...
  • Benelli SBE 2
  • Franchi First Class
  • KIRIKKALE MKE 1953
  • Yýldýz Elegant A5 E 20
  • Stoeger M3020
  • Baikal IZH 27 M 1C
єкяєм ємяє уýℓмαѕ

A Rh + 1988  мєякєz/є∂ιяηє

Çevrimdýþý Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 2039
« Yanýtla #15 : 16 Kasým 2012, 00:54:29 »
Sevgili SUAT;
Aynen durum böyle..Bu yýl kadar yerli fiþekte böyle rezalet görmedim..Bilen bilir ME-CA hakkýnda ki güzel yazýlarýmý..geçtiðimiz kýþ sadece ME-CA tercihim olmuþtu ama bu sezon öyle bir hal almýþki sanki bayiler anlaþmýþ gibi fiyatlarý uçmuþ..
  • Ata cy 71
  • Ata cy 66
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELÝ  1976

Çevrimdýþý Y.Hakan AYDEMÝR

• Free Üye
  • *
  • Ýleti: 256
« Yanýtla #16 : 16 Kasým 2012, 17:53:34 »
kutsal fiþek meca
Yusuf HAKAN
1978 SAMSUN

Çevrimdýþý Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #17 : 16 Kasým 2012, 18:03:03 »
Ahmet ve Polat beylere katýlýyorum.Biraz piyasada tutulunca üretici zam yapmasa bile , satýcý bayiler hemen zammý yapýþtýrýyor.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKÝ

Çevrimdýþý Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #18 : 16 Kasým 2012, 18:07:15 »
Emre YILMAS kardeþim de doðru STOEGER konusunda.Bilenler bu tüfeði bilir.Bilmeyenler de süsüne cakasýna vurulup ATA NEO alýr.Ne diyelim, herkese saygý duymak gerek.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKÝ

Çevrimdýþý Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #19 : 16 Kasým 2012, 18:14:34 »
Bu arada ATA NEO bizim STOEGERden epey pahalý.Bunu da unutmamak gerek.Randýmaný düþük , fiyatý pahalý...
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKÝ

Çevrimdýþý Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 461
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #20 : 19 Kasým 2012, 16:24:13 »
Öncelikle selamun aleyküm diyorum aranýza yeni katýldým..Bende de stoeger md 2000 max 4 modeli var..Ördek avý için almýþtým..gerçekten dengeli güzel bir tüfek..Aðýrlýðý 3200 gr..Benimde yapmýþ olduðum denemelerde dar þokun grupmaný bozduðunu gördüm..En ideal þokun 3 çentikli (modified) olduðuna karar verdim..Birçok marka fiþek kullandým ve en iyi grupmaný remington fiþekte altým..Kullandýðým tüm fiþekler 32 gr ve 6 no idi..Havada güneþli hafif rüzgarlý idi..Mesafe 36 metre..
Bu arada stoegerin çekme uzunluðu yani tetik mesafesi bana biraz uzun geldi..Fabrikada ümit beyle görüþtüm ve taban pedini kesebileceðimi söyledi..Þimdi benim kafama takýlan malum kinetik tüfekler geri tepme mekanizmasýyla çalýþtýðý için bir sorun teþkil ederrmi?
Yüzlediðimde tüfeði biraz uzun geliyor..Tüfeðin eðiminde bir sýkýntý yok..Buda yapmýþ olduðum en iyi grupman..
Herkese rastgelsin..

2nolu þokta grupmanýn 3 nolu þoktan daha kötü olduðu açýkça görülüyor..
Bu arada atýþlar destekli yapýlmýþtýr..
  • BENELLÝ CRÝO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSÝN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAÐLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ÞANS TANIYANDIR..

Çevrimdýþý Volkan KÖYDEMÝR

• Onursal Üyemiz
  • Ýleti: 6325
« Yanýtla #21 : 19 Kasým 2012, 16:57:15 »
Öncelikle selamun aleyküm diyorum aranýza yeni katýldým..Bende de stoeger md 2000 max 4 modeli var..Ördek avý için almýþtým..gerçekten dengeli güzel bir tüfek..Aðýrlýðý 3200 gr..Benimde yapmýþ olduðum denemelerde dar þokun grupmaný bozduðunu gördüm..En ideal þokun 3 çentikli (modified) olduðuna karar verdim..Birçok marka fiþek kullandým ve en iyi grupmaný remington fiþekte altým..Kullandýðým tüm fiþekler 32 gr ve 6 no idi..Havada güneþli hafif rüzgarlý idi..Mesafe 36 metre..
Bu arada stoegerin çekme uzunluðu yani tetik mesafesi bana biraz uzun geldi..Fabrikada ümit beyle görüþtüm ve taban pedini kesebileceðimi söyledi..Þimdi benim kafama takýlan malum kinetik tüfekler geri tepme mekanizmasýyla çalýþtýðý için bir sorun teþkil ederrmi?
Yüzlediðimde tüfeði biraz uzun geliyor..Tüfeðin eðiminde bir sýkýntý yok..Buda yapmýþ olduðum en iyi grupman..
Herkese rastgelsin..

2nolu þokta grupmanýn 3 nolu þoktan daha kötü olduðu açýkça görülüyor..
Bu arada atýþlar destekli yapýlmýþtýr..

Aleyküm selam. Hoþgeldiniz Ersin Bey,

Önce rüzgar soldan mý esiyordu diye sormak isterim. Mesafeyi iyi ölçtüyseniz ve biraz da rüzgar varsa kaðýdýn dýþýna epey taþabilir. Kendimden biliyorum.

O mesafeden o saçmayla daðýlým üstteki resimde oldukça düzgün bence. Kekliði falan almaya yeter. Normalde mod(3*) þok o mesafenin deðil, 25-30 metrelerindir ama tüfeðe, fiþeðe göre deðiþebilir tabi.

Pedin kesilmesi çalýþmayý bozmaz ama acele etmeyin bence. Mümkün olan en uzun çekme uzunluðu bence daha iyidir. Yazýn ince giysilerle daha normal hissedersiniz. Ani omuzlayýp atýnca daðýlým merkezde oluyorsa biraz sabredin, birbirinize alýþmayý deneyin derim.

Ümit Bey'le konuþun, bir süre denemeye devam etmek istediðinizi söyleyin. Eðer yapacaðýný söylediði þey için süre vermeyi kabul ediyorsa dediðimi yapabilirsiniz. Yanlýþ anlamayýn, bunlar sadece yazý. Ýþinize karýþmak istemem. Fikrimi yazdým.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden deðil, seyirci kalýp hiçbir þey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdýþý Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 461
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #22 : 19 Kasým 2012, 19:14:59 »
Hoþbulduk volkan abim..Evet mesafe tam 36 mt abi fazlasý var eksiði yok..Bu arada belirtmeyi unutmuþum tüfeðim 71 namlu..Modified(3*) bu mesafede remington 32 gr 6 no ile resimdede olduðu üzere güzel bir grupman verdi..Dar þoklarda grupmanýn bozulduðunu gördüm..diðer fiþekleride denedim ayný þoklarla ve tüfeðim remingtonla daha iyi uyum saðladý..
Abi modified(3*) þok 25 30 metrenin demiþsiniz abi..Zaten þahsi görüþüm en fazla 35 40 metreye kadar tüfek atýlmalýdýr..Aksi halde avýmýz yaralý gidip sonra ölecektir..Rüzgar dediðiniz gibi hafifçe soldan esiyordu abi..
Tüfeðin uyumuna gelince tüfeði omuzladýðýmda ince kýyafette olsa beni geriyor abi..Bana uygun çekme mesafesi 35 cm..Bunda ise 37,5 cm..
Ümit beye açý ayar setinin olup olmadýðýný sordum en azýndan dipçiði biraz düþürürsem bu sorun kalkar diye..Stoger M 3500 lerde var dedi yinede saðolsun gönderdi ama M 2000 e uymadý..Dipçik pedini çýkarýp o sert dipçik bakalitlerinden takmayýda deneyeceðim ama malum sentetik dipçik olduðundan ölçüleri uymuyor bakalitlerin..Bakalým hayýrlýsý..
Bundan bir kez daha anlaþýlýyorki tüfek ne kadar kalite olursa olsun en önemlisi ölçülerin avcýya uyumudur..
Saygýlarýmla abi..
  • BENELLÝ CRÝO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSÝN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAÐLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ÞANS TANIYANDIR..

Çevrimdýþý Volkan KÖYDEMÝR

• Onursal Üyemiz
  • Ýleti: 6325
« Yanýtla #23 : 19 Kasým 2012, 21:40:23 »
37,5 cm demek ha. Tam benlikmiþ. Ben kýsa dipçiklerden sýkýntýdayým. Bendekilerle takas edelim :) Ýnþallah fabrikanýn uygun bir çözümü vardýr. Olmazsa ahþap takým alýr onu kesip biçersiniz. Kolay gelsin. Rastgele
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden deðil, seyirci kalýp hiçbir þey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdýþý Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #24 : 19 Kasým 2012, 22:27:29 »
Ersin Bey,
Öncelikle iyi paylaþýmlar dilerim.Benim boyum 1,78 m. olduðu halde dipçik pedi bana da biraz uzun geliyor.Bunu önceki yorumlarýmda da yazmýþtým.Daha kýsa bir ped arayýþýndayým.Yaz aylarýnda iyiydi ama, kýþýn kalýn giysiler giyince sýkýntý oluyor.Böyle bir ped av bayilerinde aradým, ama bulamadým.Bu pedi artýk kendim tasarlamaya niyetleniyorum.
Þok konusuna gelince 3 nolu þok bu tüfekte çok iyi bir grupman yapýyor.Ben 3 nolu þoku taktýðýmdan beri hiç çýkarma gereði duymadým.Benim tüfekte en iyi grupmaný ise RC32 yapmýþtý.Ama pek çok fiþek ise oldukça tatmin edici bir grupman yapmýþtý.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKÝ