Bu köpeklerle avcýlýkta sabýr nedir onu öðrendim.
Bundan önce birçok tür av köpeði ile avlandým. ama setter ile avlanmak sabýr iþiymiþ onu öðrendim. Kýzmayacaksýn,küsmeyeceksin (dövmekmi onun lafýný bile etme fena bozuluyor

)domuz pýtraðý ayýklamasýný bileceksin. he bi de iyi yönü soyakta yüreðinin aðzýndan çýkmasýna müsaade etmeyeceksin.falan falan.
Torbaya giren kuþun kaçmasýna müsaade edeceksin. nasýlmý oluyor kýsaca anlatayým efendim. bundan önceki kurzhaarýmý çok sýkýyor diye elden çýkardým.avcý bir arkadaþa hediye ettim. bir seter enik aldým. býldýrcýný dudaðýnýn ucuyla getiriyo diye zevkten dörtköþe oluyordum. biz iþi büyüttük kekliðe baþladýk. ilk hafta keklik ölü düþtü. bizimki aynen dudak ucu muhabbetine devam....ikinci hafta gevenden keklik (benden) bir harýldadý süperpozenin tetiðini asýlývermiþim. aha gidiyo len derken arkadan bir tane daha. kekliklerle aramýz da 2-3 metre elimde tüfek deðilde zeytin sýrýðý olsa teker teker hepsini vurcam. neyse seninki savruldu gitti. enikte ilk kalktýklarý yerde uðraþýp duruyor. bende vakit kaybetmeyeyim diye kuþun düþtüðü yere indim. seninki yatýpduru. Köpeðe öðretcez ya keklikten 3-5 adým açýldým. tüfeði kýrýnca üst gözdeki fiþek fýrlamadý(daha öncedende yapmýþtý) bende önemsemeyip alt göze bir sýký daha koydum. bizimki iþi doðrultup kuþa yöneldi. bir ferma TUTTTTT aldý aðzýna. ben birkaç adým daha geri gittim. Ne kadar aðzýnda fazla taþýrsa o kadar iþi çözer hesabý. Ama evdeki hesap çarþýya uymadý. biz kuþu saçmayla deyil tapayla vurmuþuz. keklikte biraz cadalozmuþmu ne benim zavallý tarçýnýmýn aðzýna kanadýnla bi furdu pat diye benim bile aðzým uyuþtu napsýn garibim býrakýverdi. Keklik Bacaklar sallanýk yokuþ aþaðý bir saldý kendini saðlam olsa öle uçamaz. Kendimi NERE GÝDÝYOOOON derken buldum.kafam zaten karýþýk bacaklar arpacýkta bastým TIK ..... Ýndirdim tüfeði. niye patlamadý bu meret þimdi. Dalgamotor(adýný bilmiyom) üstgözde. Biz fiþeði alt göze koyduk ya açýp kapattýðýmýzdan da üst gözü yeniden kuruyo tabiki . giden kekliðin arkasýndan biz patlamýþ fiþeði atcaz diye uðraþýyormuþuz.
Velhasýl lafý fazla uzatmayalým. (daha hikayenin devamý çok uzun ayný keklikle bütün gün kovalamaca devam etti) . bu iþten kim zararlý çýktý biliyonuzmu ? tabiki de tüfek

(köpeðin cinsini yazdýmda tüfeði yazmam

anýnda sattým. Allah nasip ederse bu hafta bir tane hatsan supreme alacam. eðitime devam benim tarçýn bir daha keklikle karþýlaþýrsa naapcak çok merak ediyom. ne de olsa kibar bir köpek. Kurzhaar olsa az çok tahmin edebiliyom pestilin þeklinide.... bakam bu naapçak önümüzdeki günlerde belli olacak.