Gönderen Konu: SETTERLE AVLANMAK  (Okunma sayýsý 5946 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Ýbrahim BOZALAN

• *
  • Ýleti: 87
SETTERLE AVLANMAK
« : 30 Kasým 2012, 14:47:51 »
Bu köpeklerle  avcýlýkta   sabýr nedir onu öðrendim.
Bundan önce  birçok tür av köpeði ile avlandým. ama setter ile avlanmak sabýr iþiymiþ onu öðrendim. Kýzmayacaksýn,küsmeyeceksin (dövmekmi onun lafýný bile etme fena bozuluyor :-\)domuz pýtraðý ayýklamasýný bileceksin. he bi de iyi yönü soyakta yüreðinin aðzýndan çýkmasýna müsaade etmeyeceksin.falan falan.
     Torbaya giren kuþun  kaçmasýna  müsaade edeceksin. nasýlmý oluyor kýsaca  anlatayým  efendim. bundan önceki kurzhaarýmý çok sýkýyor diye elden çýkardým.avcý bir arkadaþa  hediye ettim. bir seter enik aldým.  býldýrcýný dudaðýnýn ucuyla  getiriyo diye  zevkten dörtköþe oluyordum. biz iþi büyüttük kekliðe baþladýk. ilk hafta  keklik  ölü düþtü. bizimki aynen  dudak ucu  muhabbetine devam....ikinci hafta gevenden  keklik (benden) bir harýldadý süperpozenin  tetiðini asýlývermiþim. aha gidiyo len derken arkadan bir tane daha. kekliklerle aramýz da 2-3 metre  elimde tüfek deðilde zeytin sýrýðý olsa   teker teker  hepsini vurcam. neyse   seninki savruldu gitti. enikte  ilk kalktýklarý yerde uðraþýp duruyor. bende vakit kaybetmeyeyim diye  kuþun düþtüðü yere  indim. seninki yatýpduru. Köpeðe öðretcez ya  keklikten 3-5 adým açýldým. tüfeði kýrýnca üst gözdeki  fiþek fýrlamadý(daha öncedende yapmýþtý)   bende önemsemeyip  alt göze bir sýký  daha koydum.  bizimki iþi doðrultup  kuþa yöneldi. bir ferma  TUTTTTT aldý aðzýna. ben birkaç adým daha geri gittim. Ne kadar aðzýnda fazla taþýrsa o kadar  iþi çözer hesabý. Ama evdeki hesap çarþýya  uymadý. biz kuþu saçmayla deyil  tapayla vurmuþuz. keklikte  biraz cadalozmuþmu ne  benim zavallý tarçýnýmýn aðzýna kanadýnla bi furdu pat  diye benim bile aðzým uyuþtu napsýn garibim býrakýverdi. Keklik Bacaklar sallanýk yokuþ aþaðý bir saldý kendini saðlam olsa öle uçamaz.  Kendimi NERE GÝDÝYOOOON  derken buldum.kafam zaten karýþýk bacaklar arpacýkta bastým TIK ..... Ýndirdim tüfeði. niye patlamadý  bu meret þimdi. Dalgamotor(adýný bilmiyom) üstgözde. Biz  fiþeði alt göze koyduk ya   açýp kapattýðýmýzdan da üst gözü yeniden kuruyo tabiki . giden kekliðin arkasýndan biz patlamýþ fiþeði atcaz diye uðraþýyormuþuz.
      Velhasýl  lafý fazla  uzatmayalým. (daha hikayenin devamý çok uzun ayný keklikle  bütün gün kovalamaca  devam etti) .  bu iþten  kim zararlý çýktý biliyonuzmu ? tabiki de tüfek  ;D (köpeðin cinsini  yazdýmda tüfeði yazmam  :-[  anýnda sattým. Allah nasip ederse bu hafta bir tane hatsan supreme  alacam. eðitime devam benim tarçýn bir daha keklikle  karþýlaþýrsa naapcak çok merak ediyom.  ne de olsa kibar  bir köpek. Kurzhaar olsa az çok  tahmin edebiliyom pestilin þeklinide....  bakam bu naapçak önümüzdeki  günlerde belli olacak.

Ýbrahim BOZALAN
1976-BERGAMA

Çevrimdýþý Mehmet YILMAZ

• *
  • Ýleti: 307
Ynt: SETTERLE AVLANMAK
« Yanýtla #1 : 30 Kasým 2012, 14:53:56 »
:) çok güzel bir aný olmuþ abi bence köpeði merak etme o iþi çözmüþtür artýk bir daha kaçýrmaz aðzýndan rastgele
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

Çevrimdýþý M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 2269
  • (Keklik Uzmaný)
« Yanýtla #2 : 30 Kasým 2012, 15:01:05 »
merhaba ibrahim bey daha önce pointer kurzhaar ve uzun süredirde drahthaarla avlanmaktayým ancak geçen hafta arkadaþlarla kýnalý keklik avýndaydýk 8 aylýk bir setteri var  olmaz böyle þey o daðý nasýl týkýr týkýr arýyor birde bakýyorsunuz tak ferma. çok hoþuma gittti uzun kokulu ve hýzlý hele uçurumun aþaðýsýndaki ve benimde vurmuþ olduðum kart  kekliðe verdiði ferma beni mest etti... sohbet esnasýnda onda bir tane daha olduðunu francini skai yavrusu diþi olduðunu 18 aylýk setter i bana verebileceðini söyledi çok sevindim.. köpeðe 1 gün bakýtým sevdim 3 gün çarþamba günü þöyle bir dolaþtýk tavþan yataðýna 3 ferma çaktý kekliði fermaladý sanki 10 yýldýr beraber avlanýyoruz.. çok yumuþak baþlý uysal asil bir köpek.. sizde setterle avlanmak diye yazdýnýzda aklýma setterle yaptýðým kýsa ama zevkli avlar geldi paylaþayým dedim nasip olursa resim ve videolarýný buraya eklerim... selamlar
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • Ýngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEÝAÞ/MARDÝN  

Çevrimdýþý Ulvi ÞAFAK

• *
  • Ýleti: 1084
« Yanýtla #3 : 30 Kasým 2012, 15:13:35 »
Setterle avlanan bir daha baþka köpekten zevk almaz.. setter ayrýlacýktýr
Ulvi ÞAFAK
1965-Tekirdað/Malkara   0545 4510569

Çevrimdýþý Ahmet YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 2453
« Yanýtla #4 : 06 Aralýk 2012, 14:18:51 »
Ahmet YILDIZ
1981 KOCAELÝ KARTEPE

Çevrimdýþý Özgür YAÞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #5 : 06 Aralýk 2012, 20:34:01 »
slmn  alykm arkadaþlar.herkeze rast gelsin,skai yavrusuysa çok kaliteli bir kan,hýzlý ve koku çok uzakdan ve süper fermalar veriyorlar,bir diþi yavrusuda bende skai ve camilia  yavrusu  gerçekten avdan zevk aldýrýyor.tüm avcý arkadaþlara slmlar,rast gelsin.
Özgür YAÞAR
1975 tuzla_istanbul

Çevrimdýþý Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 2897
« Yanýtla #6 : 07 Aralýk 2012, 13:39:10 »
Mümkünse senin lunacýklar gibi
çengel kuyruklusundan olsun ulvi abi
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHÝSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdýþý Serdar ÞAHÝN 54

• *
  • Ýleti: 8
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #7 : 18 Aralýk 2012, 22:44:52 »
Setterle avlanmak baþka oluyor gerçekten köpek koku almasý çok iyi ferma sý güzel fazla açýlmýyo tavsiye ederim

pic upload
Serdar kartal
1990 sakarya

Çevrimdýþý N.Yýldýz SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
  • Ýleti: 1955
« Yanýtla #8 : 18 Aralýk 2012, 23:52:28 »
merhaba ibrahim bey daha önce pointer kurzhaar ve uzun süredirde drahthaarla avlanmaktayým ancak geçen hafta arkadaþlarla kýnalý keklik avýndaydýk 8 aylýk bir setteri var  olmaz böyle þey o daðý nasýl týkýr týkýr arýyor birde bakýyorsunuz tak ferma. çok hoþuma gittti uzun kokulu ve hýzlý hele uçurumun aþaðýsýndaki ve benimde vurmuþ olduðum kart  kekliðe verdiði ferma beni mest etti... sohbet esnasýnda onda bir tane daha olduðunu francini skai yavrusu diþi olduðunu 18 aylýk setter i bana verebileceðini söyledi çok sevindim.. köpeðe 1 gün bakýtým sevdim 3 gün çarþamba günü þöyle bir dolaþtýk tavþan yataðýna 3 ferma çaktý kekliði fermaladý sanki 10 yýldýr beraber avlanýyoruz.. çok yumuþak baþlý uysal asil bir köpek.. sizde setterle avlanmak diye yazdýnýzda aklýma setterle yaptýðým kýsa ama zevkli avlar geldi paylaþayým dedim nasip olursa resim ve videolarýný buraya eklerim... selamlar
       Bence de setter ile avlanmak harikadýr. 
image ru
« Son Düzenleme: 19 Aralýk 2012, 00:01:02 Gönderen: N.Yýldýz SÜKAN »
Evli-1968-Çankýrý (ikamet çanakkale)

Çevrimdýþý Mehmet SERÝN

• *
  • Ýleti: 108
« Yanýtla #9 : 19 Aralýk 2012, 00:48:25 »
 O0
bu bence ingiliz ýrklarýnýn temelinde var aport eksikliði sebebide ingilizlerin bu köpeklere aport yaptýrmamasýndan kaynaklanýyor bence
mesala bende de pointer var keklik te aport çok güzelde tavþaný aport ederken sýkýntý var
tavþan aportu tavþaný yerde sürüyerek getirir yada getirirken bir iki kere yere düþürüyor
Bunun sebebi de Bence ing ýrklarýnýn ferma için üretilmiþ olmasýndan kaynaklanýyor.

http://postimage.org/image/pyfu33bw3/
Mehmet SERÝN
1986 MERSÝN

Çevrimdýþý Mehmet TURAN

• *
  • Ýleti: 221
    • http://www.silvercare.com.tr
« Yanýtla #10 : 19 Aralýk 2012, 10:20:30 »

Benim de ilk köpeðim SETER  di Ulvi bey ama þimdi DRAHTHAAR la avlanýyorum.Bence her seter için geçerli deðil.dediðiniz ayrýcalýðý ben hissedemedim.
Mehmet TURAN
1980 PENDÝK

• *
« Yanýtla #11 : 20 Aralýk 2012, 17:04:22 »
Bu arada  biz iþi kakaç a çevirdik. yalnýz tahmin etmediðim performanslar  gösteriyor. yakýnda  video  çekimlerine baþlarýz gibi geliyor. bu avda  av arkadaþým  bergama kadastro memuru fatihle zevkli bir sezon bizi bekliyor.muhabbet neþe bol. bu cumartesi yine gýrgýr þamatalý . yayakentten  mehmetBABA yýda  bi katarsak  aramýza kahkahalar kozak daðlarýný çýnlatýr gibime geliyo
Ýbrahim BOZALAN
1976-BERGAMA

Çevrimdýþý Kemal BOZKURT

• *
  • Ýleti: 1014
« Yanýtla #12 : 20 Aralýk 2012, 17:20:42 »
Peki benim kurzhaar neden sýkmýyor aynen sizin tabirinizle dudak ucunda getiriyor çünkü iþ birazda avcýda bitiyor saygýlar
Kemal BOZKURT
     ^^RÝZE^^
1987 ÝSTANBUL / Kartal

jpg upload

• *
« Yanýtla #13 : 21 Aralýk 2012, 16:04:20 »
Kemal kardeþ merhaba ; çok alýngan gördüm sizi : bu sitenin  neyini ençok beðeniyorum biliyormusunuz.  settercilere ayrý bölüm açmýþlar  bu ýrka  gönül verenler burda sohbet etme imkaný oluyo kurzaharcýlar kendi bölümünde  muhabbet ediyor  maksat muhabbet. o bana gaz veriyo, ben onu methediyorum, öbürkü ona iltifat ediyor.körler saðýrlar birbirini aðýrlýyor. büyükler küçüklere nasihat, küçükler büyüklere çaðýn gerektirdiði yenilikleri anlatýyor.  muhabbet için bahane gerek.  burda köpek 3. tekil.  tabiki pointerci de gelip muhabbet edecek  biz kurzaharcýlara gidecez komþu gezmesi misali. sana bir örnek vereyim çandarlýdan hacý abim  bergamadan çan a ordaki avcýlarýn daveti üzerine  kakeç avýna  gitti. açýkcasý imrendim yüz yüze çokta birbirlerini tanýdýklarýný zannetmiyorum.sýrf bu hoþ sohbetin neticesinde olan þeyler bunlar.
sonuç olarak  þimdi  ben setteri överken azýcýk senin köpeðin hakkýný yediysem affola :) bilmem anlatabildimmi.örnek bakýnýz ulvi bey :)
sende  senin köpeði överken azýcýk setteri yer mesela çok pýtrak topluyo diyebilirsin. :/)  yaklaþýk 20 yýldýr köyümde  ava giderim, avcýlar külübüne ben gitmesem ayaklarým götürür. latife bu avcýlýðýn olmazsa olmazýdýr. kal saðlýcakla   [/quote]
Ýbrahim BOZALAN
1976-BERGAMA