selamlar .. 61 namlu ve 5 5 sabit şoklu bir tüfekle parlamada olsa , bıldırcında olsa , çullukta olsa av yapmanız çok zor ... 1 e 1 metre boyunda bir kartona deneme atışı yapın , tüfeğin saçma dağılımını görün .. 61 namlu ve 5 - 5 şoklu bir tüfeğin etkili mesafesi olsa olsa 20 metredir ... vede tahminimce , ince saçma atıyorsunuz , vede saçma hemen savruluyor . bu tip namlularla , sadece domuz kurşunu atarsınız ... ben 71 namlu ve 5 şokla , 9 numara saçma atışı yaptım 1,5 , 1,5 metre büyüklüğündeki karton hedefe ...yaklaşık 35 metreden ,,,, sonucu görünce bende çok şaşırdım ..... saçmalar felaket derecede savrulmuştu ... FİŞEK 32 GRAMDI ... ama 5 numara saçma ile çok güzeldi ... YANİ BENİM 71 NAMLU İLE , 35 METREDEN , 9 no saçmA İLE ,,,, VURULSA BİLE DÜŞMEYECEK ÇULLUĞA ,, SİZ ,,, 61 NAMLU VE 5 5 ŞOKLA ATIYORSUNUZ ..... ÇOK ZORRRRR AV YAPABİLMENİZ .... tüfeği anlayabilmeniz için , saçma dağılımını bilmeniz gerekir ... kullandığınız tüfeği tanımamışsanız , hele bu namlu ile , sorun silahta değil , sizdedir .... ikinci olarak , dipçik hangi tarafta , dipçikler genellikle sağ tarafa haf if eğiktir , namlu ucundan dipçiğe doğru bakarsanız anlarsınız , tüfekler sağ omuzdan atıldığı için , yüze daha rahat otursun diyedir bu .. siz solakmışsınız , ben solağım diye söylediniz mi tüfeği alırken .. buda önemli ....... 2 seçeneğiniz var , ya yedek namlu yaptırın , akıllıca olanı bu ..... yada saçma numaranızı yükseltin .... saygılar ....