sayın karakuşçu;
aslında aynı şeyleri söylüyoruz ama ifade ediş tarzlarımız farklı;
tabiki batı özentisi lafını da üzerime alınmadım,yazdığım şu yazıdan osmanlıyı nekadar sevdiğimi anlarsınız,başka bir forum konusundan alıntıdır:
((((sayın kemal ve sayın akman aynı şeyleri bizde yazdık ama yurdum avcısı yumurta kapıya gelmeden önlem almayı bilmiyor,illa bir musibet bin nasihatten evladır sözünün yaşanması lazım bu ülkede,
Ama yukardaki videoyu izleyince ben bukadarını da beklemiyordum,bundan 33 sene önce adamlar çelik saçma testleri ile uğraşıyorlar ve çelik saçma atan tüfek kullanıyorlar ilginç...
Yaklaşık 6 ay önce Eskişehire gitmişken çelik saçma alayım diye bayileri dolaştım,çoğu çelik saçmayı duymamış,bazısı çelik saçma mı olurmuş diye nerdeyse beni dövecek,sadece bir tanesi abi burada bulamassın dedi,en azından bilmediğini bilmekte bir erdemdir...
Neyse, videodaki araştırma yöntemleri bilimsel ve son derece multidisipliner,2013 yılında bile Türkiye de tüfek ve fişek sektöründe bu seviyede bir araştırma yapıldığını ben duymadım.Belki sektördekiler, saçmayı buldunuz,çelik saçma da neyinize diyorlardır,gidin siz 50-60 senelik tüfeklerle kendinizi avutun,birbirinizi yiyin,kandırmaya çalışın,bire alın üçe satın,bizi de böyle konularla rahatsız etmeyin biz ihracaat yapıcaz (!) diyorlardır.Bende diyorum ki bu ülke insanı bu muameleyi haketmiyor,Roma dan sonra dünyanın en büyük ikinci imparatorluğunu kurmuş bir milletin bu durum da olması benim zoruma gidiyor,bizim hesabımız dünya ile olmalı,birbirimizle değil....
Nuri bilge ceylan diyorya'' benim yalnız ve güzel ülkem'',şair diyorya'' giden şanlı akıncı ne gün döner yurduna''(500 senedir dönmedi inşallah biz ölmeden döner)
ve Yüce Allah son noktayı koyuyor:BİR TOPLUM KENDİ ÖZÜNDE OLANI DEĞİŞTİRMEDİKÇE, ALLAHTA ONLARIN DURUMUNU DEĞİŞTİRMEZ.(ENFAL,8/53)
umarım herkes kendi hissesini çıkarır,
selam ve saygılarımla... ))))(yazı bitti)
bütün bunları yazdıktan sonra belirteyim ki, son üç ayda osmanlı ve yakın dönem cumhuriyet tarihi ile ilgili onbeş kitap okudum,çoğu da profesör doktor İLBER ORTAYLI nın(türkiyenin ve dünyanın en iyi tarihçilerindendir kendisi) kitapları.. yani osmanlıyı küçük görmek kimsenin haddine değildir.
mehmet akifin dizeleriyle bitireyim de, batının sanatını ve ilmini almanın ne kadar gerekli olduğunu anlatıyor akif,lakin biz ilim ve sanat hariç herşeyini aldık,(Bu arada şiirdeki GARB, BATI demek)
Alınız ilmini Garb’ın, alınız san’atini;
Veriniz hem de mesâînize son sür’atini.
Çünkü kaabil değil artık yaşamak bunlarsız;
Çünkü milliyeti yok san’atın ve ilmin; yalnız
selam ve saygılarımla....