Gönderen Konu: ŞU HİZMETİ ALABİLECEĞİMİZ BİR FİRMA VARMI ÜLKEMİZDE?  (Okunma sayısı 9730 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
Onlarca adı şanı ünlü av tüfeği üreticileri var ama şu işi yapabilecek ciddiyet ve zihniyette bir firma varmı? Videonun ilk 10 dakikası önemli sonrası mühim değil bu ve bunun gibi yüzlerce firma var dış ülkelerde
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Ayhan TAŞDEMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
..
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2013, 23:00:57 Gönderen: Ayhan TAŞDEMİR »
  • remington 1187 premier lc
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR
1966-Samsun

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
sanırım kaplaması yırtılıyor...

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
Ah Mehmet Abi, biz de gidip karpuz alır gibi tüfek alıyoruz(ben de dahil), fabrikasına gider de anlayışlı insanlarla karşılaşabilirsen yaptırabiliyorsun istediğin gibi ama fabrikaya gitme imkanı olmayan insanlar av bayilerindekilerle yetinecek, 40 tane tüfek omuzlarsın hangisi bana uygun diye, bir tanesi iyi nişana gelir onun da ne namlu boyu sana uyar ne başka özelliği..

Aynı yöntemle 2 yıl önce aldığım tüfek için hala düşünüyorum, namlusunu mu kestireyim, dipçiğini mi kestireyim, ayarlı dipçik mi yaptırayım, çift arpacık mı yaptırayım diye... Bir türlü istediğim randımanı alamadım...

Abi malesef bu açıdan çok kötü durum, aslında her av bayinde dipçik ayarlı bi kalıp tüfek bulunsa, av bayilerine de bunun eğitimi verilse, bayiler ölçülerini kedisi alsa ve siparişi ona göre verseler biz avcıların/atıcıların uğraşı daha kaliteli hal alır, hizmet budur bence, ama bizde ARIZALI tüfeği fabrikaya gönderip, derdimizi anlatıp, tüfeğin arızasını kabul ettirip yaptırabiliyorsak HİZMETTEN sayıyoruz,

Saygılar Abi...
1984-Afyonkarahisar/Eskişehir
AB rh (-)

windows 7 screen shot

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
adan zeye bütün ölçülerini alıyorlar anladığm kadarı ile... işte asıl avcılık da bence böyle yapılmalı... sonra vuramıyoruz atamıyoruz surayı vuruyor burayı vruyor.. manavdan mandalin alır gibi gidip tüfek alıyour..varsa söylesinlerde bizde bilelim...

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
www.herosarms.com  Tips on Selecting a Shotgun...............
türkiyede avcılık değişiyor diyorlar evet avcıdan para kazanma yöntemleri çok güzel değişiyor......ama avcıyı eğitecek değişimler yokk..adamların atış ve avcılık okulları var ayrı ayrıhocalar var DVD satıyorlar...ders veriyorlar...aslında türkiyedede bunun açılma vakti geldi özel avcılık okulları açılmalı...ama hoca nerde.....
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2013, 11:59:04 Gönderen: Musa KARAKUŞÇU »

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
Arkadaşlar Ülkemizde bu hizmeti almak şimdilik imkansız gibi

Bu hizmeti sunan firmalar ise dünya devleri baştada holland holland purdey boss darne gibi firmalar

Genel anlamda bu işlemi yapmadan zaten tüfek satmıyor ancak fiata bakınca uçurumlar var arada sistemde herşey farklı

Darnenin sipariş formu kundak ölçüleride mevcut yani avrupada herşey farklı seyrediyor bizde çok farklı 

image
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Emin Bey'e katılıyorum. Videodaki firma da kallavi olanlardan. Sadece dipçik ölçüsü hizmeti açısından baktığımda ülkemizde de atla deve olmadığını düşünüyorum. O prova dipçiklerinden ülkemizde de mevcut. Şimdi aklıma gelen Yıldız'da var(TV de görmüştüm), Huğlu'da var(Ali Ağır Bey forumda yazmış). Yukarıdaki videoda dipçik ayarında çok fazla bir iş yapmıyorlar. Kendilerinin de dediği gibi "deneme-yanılma" yöntemiyle ayarlıyorlar. Orada ustalık isteyen iş deneme-yanılma kısmını fazla uzatmamak.

Ülkemizde çok iyi dipçik ustaları var. Hiç atış yaptırmadan bile iyi netice veren işler çıkardıklarını duyuyorum. Emin Bey daha iyi bilir. Yine de atış da yapılırsa iyi olur. Lakin usta dükkanı bırakıp atış için ovalara çıktımı masrafını da çıkaracaktır. Buna rağmen, yukarıdaki iki firmaya kendimiz gidersek masraf az olabilir belki.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
volkan bey haklısnızda...da sı var.. dası şuki bizde sadece dipçik kundak ustası olarak var.. ve bir kaçtane...standart dışı hizmet özel bir isteğn olcakki ondan sonra akcaklar bu işe..ama oralarda bayilerde bile lazerli sıfırlama cihazları var pattern board dedikleri en azından niaşn hattının kontrlü teski için atış yerleri var... türkiyedeki sizinde söyledğiniz gibi bir elin parmaklarını geçmez bu iş yapanlar...ama bir firmanın standar hizmet çerçevesinde değil bunlar... darnenin spariş formu gibi değil formlar...yani bir huğlu ki türkiyenin en eski ve prestjli firması o neden yapamasınki bunu.....

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Mesele birazda maddi,biraz değil hatta çoğu maddi özel terzi hesabı.Şimdi diyelim HUĞLU aynı şeyleri yapsa fiyatıda 10.000tl çekse kaç kişi yaptıracak.Karşıdan bakınca güzel görünüyorda o kadar.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
Ynt: ŞU HİZMETİ ALABİLECEĞİMİZ BİR FİRMA VARMI ÜLKEMİZDE?
« Yanıtla #10 : 03 Ocak 2013, 16:26:36 »
yakında bizde böyle giyinip kuşanıp karga avına gideriz  artık
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 03 Ocak 2013, 18:29:26 »
kıyafetlerin beden ölçüsü var ama tüfeklerin yok... piyasadaki hiçbir firmanın standart kundak ölçüleri bana uymaz,bu yüzden avrupa tüfek kullanma imkanım yok yada alıp kundak yaptırmak lazım....
aslında bayiler bu konuda egitilip ölçü alabilir hale gelmelidir,sonra siparişini verip tüfegi haftasında müşterisine teslim etmelidir....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 03 Ocak 2013, 20:16:11 »
birol abi  bu şekilde hizmet veren bir bayi olsun eminimki satışlarıda artacaktır...erol abi 10.000 afaki bir rakam lakin hakkıyla yapıldığı zman bu hizmet kanımca kimsenin zoruna gitmeyecektir istenen ücret...şu anda ben dahil kıvranıyorum allah c.c ömür veririse seneye sezonda napcam diye...huğlu bile belirli bir zemine oturamamış...huğluyla aynı tecrübedeki yurtdışındaki tüfek fabrikalarından birinin ürünü ile bu gün huğlunun seri ürettiği ((özel üretim olmaycak))) tüfeklerden birini karşılaştırın...Avrupa tüfek herzman göz dolduruyor...parayı kazanmak kendi ellerinde ,,akusun yaptığı çiftelere pahalı diyen duymadım..ha evet diğer tüfeklere göre pahalı ama kendilerine göre ve işi bilenlere göre gayet normal...bizim ülkemizde satış sonrası hizmet bile ölü durumda...ki biz bu hizmeti beklemesek çok iyi olacak..
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2013, 20:21:26 Gönderen: Musa KARAKUŞÇU »

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 03 Ocak 2013, 21:21:19 »
Musa Bey haklısınız. Ben sadece dipçik ölçüsü alabilmenin mümkün olduğuna değindim. Yoksa daha eksikler var elbet. Lazer olabilir tabi. Fakat kaç dükkan bunlardan anlayacak. İyilik yapacağım derken kusursuz silahı hatalı durumuna düşüren çok olur. Yapılması zor işler değil ama bilgili insan gerek. Benim aklıma daha başka bir seçenek geldi. Özellikle atış poligonu olan kentlerde poligon içinde bu hizmet verilebilir. Orada bilgili insan elbette çok olur. Daha detay işler de aklıma geliyor ama bir anda zor olur. Yavaş yavaş başlayabilir. Aramızda bu işlere yakın olanlar da şu anda mevcut bile :) Ayrıca her şehirde silah tamircileri var. Onların yerinde olsam bu prova işlerini de bir güzel öğrenip işe soyunurdum. Başlangıç mı başlangıç işte.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 03 Ocak 2013, 21:40:59 »
sizde haklısınız volkan....kokoca ankarada poligon yok pıh....:) maksatları avcılıkolsa herşey olur avcılıkda liderolmak isteseler herşey olur...ama avcılık sektöründeki finansal durumdan  nemalanmak istedeikleri için uzun süreç sonrasında getirisi olcak işlere girmiyorlar..belki süreç uzun sürebilir ama bu uzun sürecin başında kendileri olcak... adamlarda oturmuşbir av kültürü var,,,bizde dha avcılık yeni yeni uyanıyor.. adam kotalı avlak gösteriyor ama avlaktaki envanterden bi haber.. dahası avda bırakmıyor bırkasa dahi av zaten yaşayamıyor...falan filan....:) biyere gitmez türkiyedeki avılık busene kimle konuştuysam seneye belgemi iptal ettireceğim diyor....ettirenlerde var... bakalım biz ne kdar dayanacağız.

Çevrimdışı Harun KARAOSMANOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 31 Ocak 2013, 09:04:49 »
Harika bilgiler var.Ama biz bu hizmeti alana kadar baya zaman geçer :D adamlar aldıkları parayı hak ediyor
RASTGELE
Harun KARAOSMANOĞLU
1964 KASTAMONU         [email protected]
0 542 603 30 29 Kurt, Ayı dahil TAHNİT VE TROFE YAPILIR
Puanter ve Drahthaar  itinalı tavşan avı yapılır.

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 31 Ocak 2013, 11:21:23 »
Mehmet akifin güzel bir sözü var çok severim;''insan iki şeyi iyi bilmeliymiş,hesabını ve haddini iyi bilmeliymiş''
Burada bahsedilen firma; william powel ve ülkede İngiltere,biri ingilterenin kalburüstü firmalarından,ingiltere ise dünyanın en iyi el yapımı tüfeklerinin yapıldığı,meralarında otomatik tüfeğe pek izin verilmeyen,ava country tarzı özel giysi ve kravatla gidecek kadar av kültürü ve görgüsü olan bir ülke...
yani ingiltere yerine önce bir bulgaristan yunanistan seviyesine çıkalımda sonra ingiltere ile kıyaslayalım bence...
Durum Türkiyede zengin fakir meselesinden ziyade, av görgüsü ve av kültürü ile alakalı,
Türkiyede çok zengin olupta,300-400 liralık takossuz yerli otomatikle ava giden,meraya son model jipiyle gelip, en eski kıyafeti giyen ava saygı göstermeyen,Gala gölüne villa yapıp vurduğu ördeği almaya bile tenezzül etmeyen, çok kişi gördüm.fakir zaten fakir, imkanı yok ondan yapamıyor,oysa
 zengin olup bilgi ve görgüsüyle diğer insanlara örnek olması gerekenler, yaban tv de de gördüklerimiz gibi, köpek ticaretinden,ikinci el tüfek ticaretinden tatlı karların peşindeler,çok az kişi dışında, Türkiyede avcılık gelişsin diye kimsenin bir derdi yok....
Avcının kumaşı böyle olunca, satıcıda nasıl olsa ne ithal edersem ve ne yaparsam alınıyor mantığıyla kendini geliştirme gereği bile duymuyor,exra hizmet onun için exra masraf demek,
Ve sonunda da herkes böyle gelmiş böyle gider deyip kendi bildiğini yapmaya devam edip,hep bir ağızdan ne olacak bu avcılığın hali diyoruz,
selam ve saygılarımla....

• benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 31 Ocak 2013, 11:52:24 »
semihbey onların kültürü kendilerini bağlar,,bizim kültürümüzde kendimizi...eski kumaşların cıkarılması için yeni kumaşların gelmesi lazım..... avcıya eskileri cıkarttıracak yeneilikler gelemezse avcıda avcılıkda eskiyi arar giyer durur...bu ülkede kravatla ava gitsen adın deliye cıkar...vitrinimizin dışından ziyade içeriği önemli....BİZ AVCILIK PULU OLASADA VERGİ VERMESEDE ETİK AVLANAN DEDELERİMİZİN TORUNLARIYIZ...bu gün avcılık sisteminde kavramlarda ve kelimelerdede bir hayli değişiklik mevcut ama bunların hepsinin olumlu değişiklikler oldğunu söylemek nekdar doğru sizce...işin ehline verilmesi lazım... avcılıkla ilgili düzenlemelerin yapıldığı bakanlığın koltuğundaki şahs ve şahısların  avcılıkla ne kadar bir bağlantısı var... bu konudaki mihenk taşlarını niteliğindeki değerlerden ne kadar haberdarlar..avcı az yahut cok vurmanın peşinde değildir ha cok vurmanın peşindeyse zaten avcı değildir...avcı keyifli bir av yapmak ister...neyse bu konular uzar gider..
                şu kadarını söyleyim değişimi beklememek değişimi yapmak gerekir.....profesyonellik batı özentisiyle batı kültürünü övmeyle değil işini iyi yapmayla alakalıdır...osmanlının başında sarık sırtında cübbe vardı ama ilk uçanda hazerfen ahmet çelebiydi...

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 31 Ocak 2013, 21:09:45 »
sayın karakuşçu;
aslında aynı şeyleri söylüyoruz ama ifade ediş tarzlarımız farklı;
tabiki batı özentisi lafını da üzerime alınmadım,yazdığım şu yazıdan osmanlıyı nekadar sevdiğimi anlarsınız,başka bir forum konusundan alıntıdır:
((((sayın kemal ve sayın akman  aynı şeyleri bizde yazdık ama yurdum avcısı yumurta kapıya gelmeden önlem almayı bilmiyor,illa bir musibet bin nasihatten evladır sözünün yaşanması lazım bu ülkede,
Ama yukardaki videoyu izleyince ben bukadarını da beklemiyordum,bundan 33 sene önce adamlar çelik saçma testleri ile uğraşıyorlar ve çelik saçma atan tüfek kullanıyorlar ilginç...
Yaklaşık 6 ay önce Eskişehire gitmişken çelik saçma alayım diye bayileri dolaştım,çoğu çelik saçmayı duymamış,bazısı çelik saçma mı olurmuş diye nerdeyse beni dövecek,sadece bir tanesi abi burada bulamassın dedi,en azından bilmediğini bilmekte bir erdemdir...
Neyse, videodaki araştırma yöntemleri bilimsel ve son derece multidisipliner,2013 yılında bile Türkiye de  tüfek ve fişek sektöründe bu seviyede bir araştırma yapıldığını ben duymadım.Belki sektördekiler, saçmayı buldunuz,çelik saçma da neyinize diyorlardır,gidin siz 50-60 senelik tüfeklerle kendinizi avutun,birbirinizi yiyin,kandırmaya çalışın,bire alın üçe satın,bizi de böyle konularla rahatsız etmeyin biz ihracaat yapıcaz (!) diyorlardır.Bende diyorum ki bu ülke insanı bu muameleyi haketmiyor,Roma dan sonra dünyanın en büyük ikinci imparatorluğunu kurmuş bir milletin bu durum da olması benim zoruma gidiyor,bizim hesabımız dünya ile olmalı,birbirimizle değil....
Nuri bilge ceylan diyorya'' benim yalnız ve güzel ülkem'',şair diyorya'' giden şanlı akıncı ne gün döner yurduna''(500 senedir dönmedi inşallah biz ölmeden döner)

ve Yüce Allah son noktayı koyuyor:BİR TOPLUM KENDİ ÖZÜNDE OLANI DEĞİŞTİRMEDİKÇE, ALLAHTA ONLARIN DURUMUNU DEĞİŞTİRMEZ.(ENFAL,8/53)
umarım herkes kendi hissesini çıkarır,
selam ve saygılarımla... ))))(yazı bitti)

bütün bunları yazdıktan sonra belirteyim ki, son üç ayda osmanlı ve yakın dönem cumhuriyet tarihi ile ilgili onbeş kitap okudum,çoğu da profesör doktor İLBER ORTAYLI nın(türkiyenin ve dünyanın en iyi tarihçilerindendir kendisi) kitapları.. yani osmanlıyı küçük görmek kimsenin haddine değildir.

mehmet akifin dizeleriyle bitireyim de, batının sanatını ve ilmini almanın ne kadar gerekli olduğunu anlatıyor akif,lakin biz ilim ve sanat hariç herşeyini aldık,(Bu arada şiirdeki GARB, BATI demek)

Alınız ilmini Garb’ın, alınız san’atini;
Veriniz hem de mesâînize son sür’atini.
Çünkü kaabil değil artık yaşamak bunlarsız;
Çünkü milliyeti yok san’atın ve ilmin; yalnız

selam ve saygılarımla.... O0
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2013, 21:13:38 Gönderen: Semih MAVİLİ »
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 01 Şubat 2013, 09:47:25 »
semih bey batı özentisi kelimesi size değil bunu empoze etmeye çalışanlara yönelik bir söylemdi... biz avcılık kadar bu işin başındakilerinde kinler olduğu nerden geldği nasıl geldiği ve düşüncelerininde ne oldğu konusunda fikir sahibi olmaya çalışıyourz...
 bu batı özentiliği kelimesini kullanmamda bir çok neden var..
artık yabancı ülkelerdeki gibi ördeklerin kafasını kesmek yerine kafadan tutup çevirenler
vurdukları bıldırcının kafasını kesmeden kanadının altına koyanlar
buy ecnebilerin av ritüllerini işte kafasına tüğünü takmak şapkasına yaprak koymak..
gibi davranışların coğaldığını görüyoruz...
gecenlerde yabn tvnin internet sitesinde DAYF başkanı cüneyt inanç beyin bir yazısını okumuştum...yaban soruyor federasyonlar cevaplıyor adı altında bir yazıydı....hatda papyonunada epey takılmıştm benide eleştirmişlerdi...ama cobanların koyun otlatmalarına kadar karışılacak bir avcılığa ve av sistemine ben karşıyım.... cüneyt beyin yazısını bulur okursanız beni alnlarsınız...genel olarak avcılığımızdaki batıllıaşmaya ithafen söylenmiş bir sözdü o...

necif fazıldan bir alıntı yapayım bende ozman semih bey...
ülkemizdeki durum bu....

"""""""BATI TAKLİTÇİLİĞİ VE TESETTÜR

Bizde Şark’ı hor görmek modası çıktı çıkalı, bu hakikatler kabul edilemez. Ancak Garplıdan tasdiki gelmelidir ki, kabul edilsin… Meselâ, ben, geçen gün İstanbul’da, insaflı, zeki, kültürlü, fakat monden dedikleri, züppe cemiyete, sosyeteye mensup bir hanımefendiye dedim ki:

“Tesettürün bütün inceliklerini anlattıktan sonra size, hâlâ ona yanaşmıyorsunuz. Rica ederim şu sualime cevap verin: Eğer size bugün garp modası olarak İslâm tesettürü gelseydi, tereddüt eder miydiniz baştan aşağı kapanmak hususunda?”

İnsaflı olduğu için bu hanımefendi; mahcup mahcup susmayı tercih etti."""""
..........

selam ve dua ile......hayırlı cumalar...

Çevrimdışı Hikmet YAZICI

• *
« Yanıtla #20 : 17 Mart 2013, 18:36:30 »
yabancılar yapar bizim yerli firmalar taklit eder . araştırmaya gerek yok . 150 tl ye tüfek satarsan ve alıcısıda olursa

avrupa ayarında tüfek yapmaya gerek yok . tüfek bir sanattır . bu sanatta ancak kültür bilgi birikimle olur

Hikmet YAZICI
1965 istanbul

Çevrimdışı Ali DAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 18 Mart 2013, 00:01:34 »
harika bilgiler var yazan ve yayınların ellerine sağlık
Ali DAL    1976
Serinhisar / DENİZLİ
05373669437

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 18 Mart 2013, 21:38:44 »
Mehmet akifin güzel bir sözü var çok severim;''insan iki şeyi iyi bilmeliymiş,hesabını ve haddini iyi bilmeliymiş''
Burada bahsedilen firma; william powel ve ülkede İngiltere,biri ingilterenin kalburüstü firmalarından,ingiltere ise dünyanın en iyi el yapımı tüfeklerinin yapıldığı,meralarında otomatik tüfeğe pek izin verilmeyen,ava country tarzı özel giysi ve kravatla gidecek kadar av kültürü ve görgüsü olan bir ülke...
yani ingiltere yerine önce bir bulgaristan yunanistan seviyesine çıkalımda sonra ingiltere ile kıyaslayalım bence...
Durum Türkiyede zengin fakir meselesinden ziyade, av görgüsü ve av kültürü ile alakalı,
Türkiyede çok zengin olupta,300-400 liralık takossuz yerli otomatikle ava giden,meraya son model jipiyle gelip, en eski kıyafeti giyen ava saygı göstermeyen,Gala gölüne villa yapıp vurduğu ördeği almaya bile tenezzül etmeyen, çok kişi gördüm.fakir zaten fakir, imkanı yok ondan yapamıyor,oysa
 zengin olup bilgi ve görgüsüyle diğer insanlara örnek olması gerekenler, yaban tv de de gördüklerimiz gibi, köpek ticaretinden,ikinci el tüfek ticaretinden tatlı karların peşindeler,çok az kişi dışında, Türkiyede avcılık gelişsin diye kimsenin bir derdi yok....
Avcının kumaşı böyle olunca, satıcıda nasıl olsa ne ithal edersem ve ne yaparsam alınıyor mantığıyla kendini geliştirme gereği bile duymuyor,exra hizmet onun için exra masraf demek,
Ve sonunda da herkes böyle gelmiş böyle gider deyip kendi bildiğini yapmaya devam edip,hep bir ağızdan ne olacak bu avcılığın hali diyoruz,
selam ve saygılarımla....

bu konuda yazılacak ne varsa yazmışsınız SN.MAVİLİ gönlünüze ve kaleminize sağlık ....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg