Birol bey, okursam bilgi vereceğimi yazmış,okudum konuyu da bende ki standart, delux olmayan model,Volkan bey de bir dostumuzda var deyince heralde delux modeli olan birisi var diye düşündüğümden o kişiyi bekledim yazar diye.
Tabi standart modelle aralarında fark ağaç kalitesi beyaz kasa- belki gravürde vardır bilmiyorum-boya gibi farklar dışında fark yok iç aksam işleyiş şekli aynı.
Çok yoğun kullanmadım 100 fişek ancak atmışımdır.28 gram ve üstünü atıyor bendeki(24 denemedim)50 gramı da gayet iyi atıyor, daha üstünü denemedim zaten fişek yatağı(76) uygun değil sanırım daha üstüne 54 gr var sanırım ama ben atmadım.Bir kere 36 gram federali fırlatmadı(haznede kaldı)o da mekanizmanın fazla yağını almadan atış yapmaktan oldu,o günkü ilk fişekti,yağı silince sorun olmadı.
Namlusu 1370 bar dayanıklıdır,18,4 iç çapında,mobil şoklu.namluyla üst kapak vidalıdır(yekpare halde), üst kapak ta çeliktir,alt gövde aluminyumdur.3100 civarı ağırlığı var,kinetik te olunca biraz tepiyor.Tutumu ve nişana gelişi gayet iyidir,el kundağı epey incedir.Bu kadar basit bir tüfek mekanizması tetik grubu dahil görmedim,minumum parça var temizliği kolay.
Söylenildiği gibi benelli premium plus la aynı tüfek.
Valla ben hem sade görünümü hem basit mekanizması sebebiyle severek kullanıyorum, bence estetik olarak ta güzel ama zevkler ve renkler meselesi.Ben tavsiye ederim.Zaten beretta sonuçta, arıza vermez değil ama iyi bir teknoloji ile üretildiğine şüphe yok.