Gönderen Konu: KÖPEKLERDE GÖBEK FITIÐI  (Okunma sayýsý 10472 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Necmettin TACETTÝN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 287
  • BU DA BÝZÝM SEVDAMIZ
KÖPEKLERDE GÖBEK FITIÐI
« : 19 Ocak 2013, 13:20:38 »
3 hafta önce yeni edindiðim  þu an 50 günlük olan yavru setter köpeðimi 2 hafta önce aþýya götürdüðümde veteriner göbek fýtýðý olduðunu teþhis etti ve durumunu gözlemememiz gerektiðini 2-3 ay içerisinde geçmez ise ameliyat edilmesi gerektiðini söyledi. Bugün karma 1. aþýsý için yine gittiðimde düzelme olmadýðýný beklemeye devam edeceðimizi bildirdi.
Bu konuda bilgisi olan arkadaþlardan yorumlarý ile yardým bekliyorum. Ne yapmalýyým? Ýlerde ne gibi bir sonucu olabilir? TÞkler...
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta 391urika gold-20cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdýþý Taþkýn GESÝLÝ

• Taþkýn GESÝLÝ
  • Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 763
  • Taþkýn GESÝLÝ
Ynt: KÖPEKLERDE GÖBEK FITIÐI
« Yanýtla #1 : 19 Ocak 2013, 13:47:59 »
Geçmiþ olsun hacým... Ýnþallah düzelir....
Taþkýn GESÝLÝ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdýþý Ahmet ÞAKÝROÐLU

• Onursal Üyemiz
  • Ýleti: 3339
  • ZEHÝR AVCI
« Yanýtla #2 : 19 Ocak 2013, 13:56:36 »
Abi yahyalýda bi adam varmýþ meþhur fýtýk için ona götür ;D ;D
Ahmet ÞAKÝROÐLU(AB R+)
1982/KAYSERÝ
Kayseri Merkez Avcýlar ve Atýcýlýk Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BÝZÝM SEVDAMIZ
« Yanýtla #3 : 19 Ocak 2013, 13:56:45 »
Geçmiþ olsun hacým... Ýnþallah düzelir....
saolasýn taþkýn seninde kulaðýný çýnlattým veterinerle. Tahir bey bakýyor. O koydu teþhisi saolsun...:(
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BÝZÝM SEVDAMIZ
« Yanýtla #4 : 19 Ocak 2013, 13:58:02 »
Abi yahyalýda bi adam varmýþ meþhur fýtýk için ona götür ;D ;D
bel fýtýðý olsa ben de çekerim de sorun göbekteymiþ. Onu nasýl çekecez bilemiyorum.:)
sen gül öyle pis pis.... Ýtin mi var derdin var.:)
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

• Onursal Üyemiz
  • ZEHÝR AVCI
« Yanýtla #5 : 19 Ocak 2013, 14:07:19 »
bel fýtýðý olsa ben de çekerim de sorun göbekteymiþ. Onu nasýl çekecez bilemiyorum.:)
sen gül öyle pis pis.... Ýtin mi var derdin var.:)

Abi iyide kebapçýdan yaðlý ekmek,om kemiðindende haþlama et,benim köpek burda stropor yiye yiye çok hafif kaldý normal senin köpekte :D
Ahmet ÞAKÝROÐLU(AB R+)
1982/KAYSERÝ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BÝZÝM SEVDAMIZ
« Yanýtla #6 : 19 Ocak 2013, 14:16:11 »
Abi iyide kebapçýdan yaðlý ekmek,om kemiðindende haþlama et,benim köpek burda stropor yiye yiye çok hafif kaldý normal senin köpekte :D
doðru söylüyon benim köpekler gerçekten çok þanslýlar. Her hafta haþlanmýþ Pirzola kemikleri ve suyuna da yaðlý ekmek her köpeðe kýsmet olmaz. Haným bile kýskanýyo köpeklere hazýrladýðým menüyü...:)

Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdýþý Taþkýn GESÝLÝ

• Taþkýn GESÝLÝ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taþkýn GESÝLÝ
« Yanýtla #7 : 19 Ocak 2013, 14:45:45 »

Necmettin kardeþim bizim kara oðlanlarý senin diþiye damat düþünüyorduk. Þayet o yavrular olsa da baksaydýn 2 seneye kalmaz çok güzel köpeklere sahip olurdun..

Aklýma Kemal Sunal'ýn Müjde AR ile filmi vardýya KÝBAR FEYZO  kýzýný baþlýk parasý için köyde meydanda satlýða çýkarýyor ve diyoki ''2 seneye kalmaz köyün en affat gýzý olur. Köyün en güzel gýzýnýn gýzý....'' Sonra  kýzýn dayýsýna denk geliyor Erdal ÖZYAÐCILAR ona söylüyor alýrmýsýn diye oda '' Öz dayýsý olurum nikah düþþe kaçýrmam FEYZO GARDAÞ '' diyo... Aklýma geldi birden þimdi.....  :)  ;D ;D ;D >:D >:D

Link :

Taþkýn GESÝLÝ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BÝZÝM SEVDAMIZ
« Yanýtla #8 : 19 Ocak 2013, 15:15:12 »

Necmettin kardeþim bizim kara oðlanlarý senin diþiye damat düþünüyorduk. Þayet o yavrular olsa da baksaydýn 2 seneye kalmaz çok güzel köpeklere sahip olurdun..

Taþkýn benim kýza talip çok da baþlýk mamasý fazla tutar.:) :)
Sizin karaoðlanlar at gibi maþallah. Onlara mama dayandýramam ben. Köpek biraz küçük olmasý avantaj oluyor. Sezerin köpeði bizim arabadaki kafese zor giriyor. Zaten sezer de nedense :) ýsrar etmiyor, köpek rýzasý ile girerse ancak giriyor:)   
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2013, 16:39:51 Gönderen: Necmettin TACETTÝN »
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdýþý Sezer ÝNAN

• *
  • Ýleti: 162
« Yanýtla #9 : 19 Ocak 2013, 22:36:53 »

Öncelikle geçmiþ olsun Hacým,
Köpeðin kafese girmesi konusuna deðinecek olursak.Bizde demokrasi var isterse girer hacým..yalnýz küçük köpekte pek ii olmuyor bence tavþan gibi,bazen namlunun ucuna geldiði oluyor.Öküzün böyük olacak..... mevzusunu hatýrlatayým.   :)
Sezer ÝNAN
1975-Kayseri

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BÝZÝM SEVDAMIZ
« Yanýtla #10 : 21 Ocak 2013, 10:01:44 »
Köpeðin kafese girmesi konusuna deðinecek olursak.Bizde demokrasi var isterse girer hacým..yalnýz küçük köpekte pek ii olmuyor bence tavþan gibi,bazen namlunun ucuna geldiði oluyor.Öküzün böyük olacak..... mevzusunu hatýrlatayým.   :)

sezer video yu nerden nasýl yükleriz. ben denedim olmamýþ. þu senin karaoðlanýn videosunu bir atalým da arkadaþlar bir endamýný görsünler...
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdýþý Taþkýn GESÝLÝ

• Taþkýn GESÝLÝ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taþkýn GESÝLÝ
« Yanýtla #11 : 21 Ocak 2013, 11:08:17 »

Bence de köpek dediðinde azýcýk endam boy pos yerinde olacak kardeþim... Þayet ufak av köpeði beslemek istiyorsan onunda kolayý var alýcan bir breton cep herkülü gibi maþallah ufaklýklar... Bu bir zevk meselesi ufak olacak diye ýrkýnýn standartýnýn altýnda genetiði bozuk köpek beslemenin alemi yok... Allah esirgesin bizim karaoðlanlar birlikte oldumu daðlar un oluyor sabah 06:00 da dað avýna baþýlýyorlar dað avý 13: 00 de bitiyor 3-4 saatte çullukta kuyruklarý kanayana kadar çulluk arýyorlar daha da biz bitiyoruz hadi arabaya dediðimizde dahayeni ýsýndýydk der gib gözüme bakýyorlar .... Türkiye' de ileride bu ýrký BLUE PICARDY SPANIEL ' i çoðaltan ilk üretici olma gibi ütopik fikirlerim yok da deðil hani.....

Taþkýn GESÝLÝ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BÝZÝM SEVDAMIZ
« Yanýtla #12 : 21 Ocak 2013, 12:36:40 »
Bence de köpek dediðinde azýcýk endam boy pos yerinde olacak kardeþim... Þayet ufak av köpeði beslemek istiyorsan onunda kolayý var alýcan bir breton cep herkülü gibi maþallah ufaklýklar... Bu bir zevk meselesi ufak olacak diye ýrkýnýn standartýnýn altýnda genetiði bozuk köpek beslemenin alemi yok... Allah esirgesin bizim karaoðlanlar birlikte oldumu daðlar un oluyor sabah 06:00 da dað avýna baþýlýyorlar dað avý 13: 00 de bitiyor 3-4 saatte çullukta kuyruklarý kanayana kadar çulluk arýyorlar daha da biz bitiyoruz hadi arabaya dediðimizde dahayeni ýsýndýydk der gib gözüme bakýyorlar .... Türkiye' de ileride bu ýrký BLUE PICARDY SPANIEL ' i çoðaltan ilk üretici olma gibi ütopik fikirlerim yok da deðil hani.....

maþallahlarý var karaoðlanlarýn. Lakin mamafi çok yakan çok kaçan cinsten...Bize az yakaný az yer kaplayaný makul cancazým...
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

• Onursal Üyemiz
  • ZEHÝR AVCI
« Yanýtla #13 : 21 Ocak 2013, 13:13:32 »
maþallahlarý var karaoðlanlarýn. Lakin mamafi çok yakan çok kaçan cinsten...Bize az yakaný az yer kaplayaný makul cancazým...

Mamafi,cancazým derken Karadayýdaki savcý gibi konuþmussun yaw abi :D :D  Köpek dediðin bagaja sýðacak..
Ahmet ÞAKÝROÐLU(AB R+)
1982/KAYSERÝ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BÝZÝM SEVDAMIZ
« Yanýtla #14 : 21 Ocak 2013, 13:18:01 »
Mamafi,cancazým derken Karadayýdaki savcý gibi konuþmussun yaw abi :D :D  Köpek dediðin bagaja sýðacak..
aynen cancazým.
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdýþý Taþkýn GESÝLÝ

• Taþkýn GESÝLÝ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taþkýn GESÝLÝ
« Yanýtla #15 : 21 Ocak 2013, 13:36:50 »

Necmettin aðam sana dokanýrmý yavrucaklarýn yediði ayda 15 kg mama.... Ama helal olsun yedikleri...

Bu sene av açýlýþýnda zorlu bir araziye gittik biraz köpeklerin hamlýklarýndan olsa gerek arkadaþlarýmýzýn bazýlarýnýn itleri daðda þiþmanlýktan þiþti kaldý kimi ise zayýflýktan dayanamadý sýrtýnda daðdan indirmek zorunda kaldý...Beraber gezdiðimiz arkadaþa dedimki benim itin tasmasna baðlayalým o çeker götürür dedim arkadaþ köpeði daðda vuracaktý engelledim gururuna dokundu... :) :) :)
Taþkýn GESÝLÝ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdýþý Sezer ÝNAN

• *
  • Ýleti: 162
« Yanýtla #16 : 21 Ocak 2013, 23:16:01 »
Diyene bak senn...Hacý Necmettin Agam,peki sen neden L200 le ava gidiyorsun?Az yakmaz ,çok yer kaplar...Ammeee lakin arazininde anasýný aðlatýr demi gardeþim...  :) Olay bu, Kara oðlanlarda daðda gerekirse ahbaplarýný bile sýrtlayýp ava devam eder...Maþallah...
Sezer ÝNAN
1975-Kayseri

Çevrimdýþý Vet.Hekim Kaya GÝRAY

• *
  • Ýleti: 368
« Yanýtla #17 : 22 Ocak 2013, 11:15:22 »
göbek fýtýðý yavru köpeklerde sýk karþýlaþtýðýmýz bir sýkýntý genellikle hayvan büyüdükçe kendiliðinden düzelir ancak fýtýk deliði çok büyükse ameliyatla düzeltilmesi gereklidir;  necmettin bey meslektaþým gerekli açýklamayý yapmýþ hekiminizin tavsiyelerine uyarsanýz bir sýkýntý yaþamayacaksýnýz
                                                                                                                                geçmiþ olsun
Kaya GÝRAY(Veteriner Hekim)
1982 (Ýnegöl/BURSA)
05365548350

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BÝZÝM SEVDAMIZ
« Yanýtla #18 : 22 Ocak 2013, 11:29:49 »
göbek fýtýðý yavru köpeklerde sýk karþýlaþtýðýmýz bir sýkýntý genellikle hayvan büyüdükçe kendiliðinden düzelir ancak fýtýk deliði çok büyükse ameliyatla düzeltilmesi gereklidir;  necmettin bey meslektaþým gerekli açýklamayý yapmýþ hekiminizin tavsiyelerine uyarsanýz bir sýkýntý yaþamayacaksýnýz
                                                                                                                                geçmiþ olsun
Kaya GÝRAY bey konu biraz daðýlmýþ, hoþ bir muhabbete dönüþmüþtü. Bu konuda açýklamanýz için teþekkür ederim. Benim yeni duyduðum bir rahatsýzlýk olduðu için biraz þaþýrdým ama böyle bir rahatsýzlýk çeþidinin de olduðunu öðrenmiþ oldum. Þimdilik bekleyip görecez bakalým mevlam neyler neylerse güzel eyler...
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BÝZÝM SEVDAMIZ
« Yanýtla #19 : 01 Þubat 2013, 08:49:58 »
Merhabalar ayný problem benim kopeklerimin basýna gelmiþti bozuk para baðladým ve bitti
Mehmet bey iþe yaradýysa bende deneyim. bozuk parayý o göbek þiþliðinin üstüne baðlýyoruz. Ne kadar süre kalacak? Benim köpek henüz yeni 2 aylýk. Þimdi uygulasam geç mi kalmýþýmdýr. ( Bir de bozuk para kaç TL olmalý :) gibi bir espri yapsam sabah sabah...)
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik