Gönderen Konu: DOGO ARGENTİNO  (Okunma sayısı 4431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gökhan AKSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
DOGO ARGENTİNO
« : 21 Ocak 2013, 20:17:08 »
Merhaba arkadaslar gecen hafta cok sasırdıgım bi olay geldı basıma arkadaslarla ava cıkmıstık sonra bı gurup avcı ile denk geldık ve yanlarında beyaz olum melegi lakaplı Dogo Argentino adli kopek vardı cok sasırdıık arkadaslara sorduk tavsan avı ıcın egıttıklerını soyledıler baya baya av yapıyordu kopek sonra arastırdım

1920′li yılların sonlarına doğru Arjantin’li avcılar , avlarına her aşamada engel olan puma ve domuzlara karşı koyabilmek adına bir çözüm geliştirmek istediler , çabaladılar ; her seferinde biraz daha biraz daha , yeni silahlar , eldeki teknoloji … Ancak hepsi geride kaldı , yaratıcının domuz ve pumalara vermiş olduğu güç karşısında .

Dr. Antonio Nores Martinez ise tüm bu karışıklıkların arasından sıyrılarak ,mevcut deney ve eldeki imkanlarla hem güçlü hem atik hem korkusuz hem de avcı bir köpek yetiştirme arzusuyla tüm yeteneklerini ortaya koydu

; Great Dane, Boxer, Spanish Mastiff, Bulldog, Bull Terrier, Great Pyrenees, Pointer, Irish Wolfhound ve Dogue de Bordeaux ırkı 9 tür köpeğin safkanlarını çiftleştirdi ve en verimli yavruları her seferinde tekrardan çiftleştirdi . Yaklaşık 25 yıllık bir çaba sonucu tek başına bir domuzu ve pumayı rahatlıkla devirebilen , avcı dostu bir köpek çıktmıs ortaya. Ama itiraf edeyım kopek baya korkutttu beni yan yan bakıp durdu.
Gökhan AKSOY
1986 KIRSEHİR

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: DOGO ARGENTİNO
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2013, 20:40:28 »
Tavşan avı yapıyor mu bilmiyorum ama biz burda dogolar ile domuz avı yapıyoruz .

Forumda Enis Sargın abimin köpekleriyle avlanıyoruz.

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,156678.0.html
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Murat BALTA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2013, 20:45:37 »
Ben 1bucuk aylık dogo yavrusu gormuştum. 5 aylık pointer yavrusuyla aynı ebatta neredeyse. Domuz avı videolarını izlemiştim. İnanılmaz güçlü ve büyük bir köpek.
Murat BALTA
1982 ZONGULDAK

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2013, 21:05:42 »
Evet dogo lar dediğiniz gibi güçlü hayvanlardır bende besliyorum ve avda en büyük dostomdur resmide imza bölümünde var O0
05.04.1976 CEYHUN ERİM EDİRNE UZUNKÖPRÜ
XLR 5 / AFFİNİTY/ VENZA / S 12 E/ PHONEMO/ 200 AC/ CHURHCIL/ VERNEY CARRON/ NİTRO/ BARETTA

Çevrimdışı Muharrem ÇEVİK

• *
« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2013, 21:13:03 »
İyi eğitmek lazım,daha yeni bir arkadaş getirmişti zavallı köylünün birinin koyununa saldırmış, parçalamak üzereyken elinden zor almışlar böyle olunca vermek zorunda kaldı.
  • Sarsılmaz Concorde S
Muharrem ÇEVİK
1978-Nallıhan/ANKARA
İkamet BOLU

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2013, 21:15:42 »
Evet eğitime çok yatkın bir hayvan yalnız sert kararlı bir sahip başa çıkabilir diğer türlü takmaz dinlemez  O0
XLR 5 / AFFİNİTY/ VENZA / S 12 E/ PHONEMO/ 200 AC/ CHURHCIL/ VERNEY CARRON/ NİTRO/ BARETTA

Çevrimdışı Gökhan AKSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2013, 21:55:19 »
Valla arkadaslar ben kopegi gorunce korkmadım degil kopek yan yan bakıyordu hav dese sıkacaktım cunku daha once bi arkadasım pitbullun saldırısına ugradı ve cok ciddi yaralar aldı bende almayı dusunuyorum bu kopekten
Gökhan AKSOY
1986 KIRSEHİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 21 Ocak 2013, 22:16:08 »
Valla arkadaslar ben kopegi gorunce korkmadım degil kopek yan yan bakıyordu hav dese sıkacaktım cunku daha once bi arkadasım pitbullun saldırısına ugradı ve cok ciddi yaralar aldı bende almayı dusunuyorum bu kopekten

Hayvanalara ön yargılı davranmamak gerekir. O Pitbull kim bilir neler gördü sahibinden ki arkadaşınıza saldırmış.

Bir hayvana ne kadar değer verirseniz onunla ilgilenirseniz size o kadar sadık olur ve sözünüzü dinler.

Biz iki hafta dogolarla ava gittik. Her hafta bir köpek tuttum, ben köpekleri köpeklerde beni ilk kez görmüştü ama hır bile demedi köpekler. Gayet uysal ve sakinlerdi. Sadece bana değil o kadar avcı vardı bir tanesine bile ters bakmadı köpeğin biri. İkinci hafta artık üstüme çıkıp oyun oynamaya başlamıştı. Tabi 40 45 kg lik bir köpeğin siz oturuken omzunuza çıkması çok basit bişey değil :)

Şuan 2 köpeğim var. Biri bahçe ve hayvan bekçiliği için safkan güzel bir kangalım ve Mahmut Limnili'nin muhteşem Kurzhaarlarından bir tane var. Şuan yeni bir köpek bana ağır gelebilir. Ama ileride av köpeği dışında bir köpek alacak olursam oda Dogo Argentino'dur
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2013, 22:18:38 Gönderen: Onur ÇELİKOĞLU »
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 21 Ocak 2013, 22:27:48 »
Bir dogo sahibi olarak arkadaşlar bu köpeği diğer köpekler le karıştırmayın ben nacizane o kadar söylüyorum O0

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2013, 22:39:02 »
Bir dogo sahibi olarak arkadaşlar bu köpeği diğer köpekler le karıştırmayın ben nacizane o kadar söylüyorum O0

Kesinlikle haklısın Ceyhun abi. Bu köpeği sevmesi bile çok farklı. Av köpekleri ve diğer çoğu köpek ufak tefek , çok fazla iri köpek yok. Ama  Dogo yu sevmek ayrıcalıktır. Göğüsünü  sırtını bacaklarını falan severken , bir şey ellediğini hissediyosun. İrice bir hayvan. :)  Hele kafasını okşamak daha bi farklı. :)
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Gökhan AKSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2013, 23:30:28 »
Arkadaslar bırsey soracagım bazı formlarda bu kopegın az veya hıc duymadıgını gordum ırsı olarakmıs dogrumu ve nerde bulabılırım bu kopekten kırsehırde oturuyorum
Gökhan AKSOY
1986 KIRSEHİR

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 21 Ocak 2013, 23:36:44 »
Gökhan bu dediğin nadiren olabiliyo bu köpekte önemli olan orjinalini bulabilmen ben intenete bakıyom 500 tl ye dogo var bu olamaz herşeyden önce bu alacağın köpeğin secereli olması gerekli ne olduğu belirsiz bir sürü dogo var...