Gönderen Konu: Omega Silah - Quantum A-1618  (Okunma sayısı 11816 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Omega Silah - Quantum A-1618
« : 07 Şubat 2013, 22:43:10 »
http://www.omegasilah.com.tr/Sayfa/quantum-a-1618/46

Yukarıki bağlantıda atış videoları ve bazı fotoğrafları var. Henüz satışa hazır değilmiş. Güzele benziyor ama ben el kundağının ön tarafının şeklini pek beğenmedim. İleride yivli alırım diyenlere el alışkanlığı kazandırabilir. Hatta domuz avında bile neden olmasın. Bir de yivli şok tüpü veya yivli slug namlu olsa iyi olurdu.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

tolgaozhan

• Ziyaretçi
Ynt: Omega Silah - Quantum A-1618
« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2013, 23:15:35 »
Çok şık olmuş. Sizin de belirttiğiniz gibi el kundağı biraz kaba gibi :(
Ama çok zevkli kullanımı olur. Acaba fiyatı ne aralarda olacak?
Bekleyelim ve görelim :)
Paylaşım için teşekkürler

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2013, 11:35:40 »
Emsallerine göre çok güzele benziyo, birebir incelemedim ancak gerek katalogdaki bilgiler ışığında gerekse firma yetkilileri ile yaptığım görüşmede kalitenin ön planda tutulduğu konusunda tatmin oldum gibi. Ülkemizde kesinlikle yivliye alternatif olarak düşünülebilinir. İşçilik ve estetik olarak da gayet şık duruyor. Umarım fiyatı da aynı şıklıkta olur...
1984-Afyonkarahisar/Eskişehir
AB rh (-)

windows 7 screen shot

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 15 Şubat 2013, 16:09:08 »
görüntüsü güzel,şık ama bolt actıon yivsiz silahı kim ne yapsın ki?hem 20 kalibre,hem 3300 gr.,hem menzili 60 mt..bu durumda 2800 gr.pompalı her kalibre ve namlu silah varken lüzumsuz gibi.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #4 : 15 Şubat 2013, 16:13:30 »
şık derseniz değil,estetik derseniz hiç yok,3,300 gr 20 kalibre için çok çok ağır,bırakın 20 kalibreyi 12 kalibre için bile ağır,sağlam uzun ömürlümü? kimse bilmiyor! peki bu tüfeğin özelliği ne?
sadece yivliyi andırmasımı insanlara cazip gelen anlamış değilim yoksa bilmediğim özellikleremi sahip bu tüfek??
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2013, 16:14:50 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 15 Şubat 2013, 16:19:59 »
yivli hevesini tatmin etmekten öteye geçmez... safir i niye alıyorlarsa bu tüfegide aynı nedenlerden alırlar.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #6 : 15 Şubat 2013, 17:38:14 »
tufek 20 cal ıcın agır . bıraz daha estetık olabılır madem yıvlıye benzetmek ıstıyorlar bıraz daha kıbar yıvlı tarzında olmalı.
ayrıca gez ve arpacık berbat daha estetık daha guzel arpacık setlerı var mesela armsan ın fılan kullandıgı lpa fıberler 50 tl fılan onlardna kullanıla bılırdı.
fantezı tüfegi zevk ıcın alınır dedigimiz eksıklıkler gıderılırse şahsen alırım zevkıne.

osman kardeş senın varsayımından yaklasırsak bütün yıvsızler aynı ne ustunlugu var mesela senekı hatsanın  basıt bır kraldan ne ustunlugu var ıkısıde fısek sıkıyor. hatsanda sanane cazıp geldı kraldan ne ustunlugunu gordun aldın  bu tür yaklasırsak beretta alan la hatsan veya kral alan aynı kategorıde .
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
« Yanıtla #7 : 15 Şubat 2013, 20:47:58 »
Tüfeğin bilinmeyen özelliği; üzerindeki dijital entegre sayesinde namlunun asla ısınmaması ve tüm fişeklere güdüm özelliği vermesi ayrıca tüfek dürbün kanallarına sahip, hangi marka dürbün takılırsa takılsın GPS ile uydu bağlantısı yaparak kolay nişan imkanı ve termal görüntü sunuyor...   ???  :)  ???

Tabi ki tüfeğin özelliği yivliye alternatif olması, yivliyi andırması, ülkemizde fiyatı ve vergisi orta halli bi araba parasını bulan yivlileri alamayan avcı/atıcıların hevesini kırması...

Yivsiz bi tüfekten 500-600 metre etkili menzil beklemek eşyanın tabiatına aykırı, hal böyleyken 2.900 gram tüfek 2.700 gram tüfeğe göre, 2.700 gram tüfek 2.600 gram tüfeğe göre -marka model gözetmeksizin- lüzumsuz diye değerlendirmek doğru değil diye düşünüyorum...

Uzun ömürlü olup olmadığını daha bilmiyoruz çünkü daha ömrü başlamadı tüfeğin, doğmadı daha...şıklık ya da estetiklik konusunda da herkesin düşüncesi farklıdır saygı duyarım, bana göre bundan önce piyasaya sunulan bolt-action yivsiz av tüfeklerinden daha şık...
Rastgele...
AB rh (-)

windows 7 screen shot

Çevrimdışı Erdal BİLGİN

• Müdavim Üyemiz
  • erdal bilgin -1975/KUYUCAK/AYDIN-kurtuluş ksb.
« Yanıtla #8 : 15 Şubat 2013, 21:02:32 »
gereksiz icatlar diye bir kavram vardır..domuz kurşunu atacaksan ne gerek var yivli gibi görünen yivsiz tüfek yapmaya.işlev önemlidir,ardından estetik gelir..emeğe saygı duyuyoruz ama ne şimdi bu?
Erdal BİLGİN-1975 kurtuluş ksb.kuyucak/AYDIN

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #9 : 15 Şubat 2013, 21:16:39 »
tufek 20 cal ıcın agır . bıraz daha estetık olabılır madem yıvlıye benzetmek ıstıyorlar bıraz daha kıbar yıvlı tarzında olmalı.
ayrıca gez ve arpacık berbat daha estetık daha guzel arpacık setlerı var mesela armsan ın fılan kullandıgı lpa fıberler 50 tl fılan onlardna kullanıla bılırdı.
fantezı tüfegi zevk ıcın alınır dedigimiz eksıklıkler gıderılırse şahsen alırım zevkıne.

osman kardeş senın varsayımından yaklasırsak bütün yıvsızler aynı ne ustunlugu var mesela senekı hatsanın  basıt bır kraldan ne ustunlugu var ıkısıde fısek sıkıyor. hatsanda sanane cazıp geldı kraldan ne ustunlugunu gordun aldın  bu tür yaklasırsak beretta alan la hatsan veya kral alan aynı kategorıde .

Kadir bey siz bana yaklaşım tarzımın yanlış olduğundan bahsetmişsin ama yorumlarımıza bakarsak sizde çok farklı şeyler söylememişsiniz.

Ayrıca yorumumda herhangi bir tüfek markası belirtmedim söz açılmışken söylerim kimse kusura bakmasın ama Hatsanla,Kral arasında bana göre  çok fark var ve hatsanı cazip kılan bir çok özelliğini  türk avcısı kabul etmiş durumdadır. isterseniz bunları tek tek açıklarım ama konuyu dağıtmayalım gerek yok,mesela hatsanın beni etkilyen özelliklerinden birisi 24 gr ve 66 gr fişeklerle sorunsuz çalışması oldu bunuda bizzat denedim test ettim videoya kaydettim kanıtlı yani. kusura bakmayın tüfek kıyaslamak değil amacım ama Hatsanla,Kralı aynı kefeye koyuyorsanız  tartışmanın çokda bir anlamı yok.
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2013, 21:26:58 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 15 Şubat 2013, 21:36:11 »
Bence hepiniz haklısınız. Nasreddin Hocalık yapayım. Kimine göre alınabilir, kimine alınamaz görünmesinden doğal ne varki. o yüzden farklı farklı markaların müşterisi var. Koyunla kurt bir gezerdi fikir başk' başk' olmasa, demiş ozanımız.

Bu tüfeğe 12 kötü görünür. Olsa da 3 fişeklik olmaz. Ne ki, tek kırma veya pompalı niyetine alınır. Ava başladığımda böyle tüfek yoktu. Bir tane görmüştüm, o da özeldi. Olsa bunlardan alırdım.  Bunun da yeri ayrı olurdu. Ben de beğendim ama tam değil.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #11 : 15 Şubat 2013, 21:39:46 »
ben bu tufek 4  4 luk demıyorum bu tüfekdekı eksıklerde hem fıkırız ama
benım demek ıstedıgım sız demişsiniz ya  bu tüfegi digerlerınden üstün yapan ne  özellıgı ne dıye sormuşsunuz. bu tüfekde ustunluk aramaya gerek yok bolt actıon calışma sıstemlı yıvsız tufek dıger yıvsız bir pompalıdan ustun bır yanı yok sadece calışma sistemı farklı.

hatsanla kral kıyaslaması yapılır ustunlugu bırının ortaya cıkar. 
yıvsız av tufegınde bana göre 3 onemlı kural var
1 duzgun calısma
2 sacma grupmanı
3 saglamlık
bunların 3 u ıyıse hatsanda kralda berattada benım gözumde aynıdır gerısı dış görunuş malzeme vs vs dır bır av tufegınde bu 3 özellıkden başka ne beklerız  bırazda estetık dısında saygılar.
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2013, 21:40:57 Gönderen: Kadir TOPÇU »
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #12 : 15 Şubat 2013, 21:49:41 »
facebook sıtesınde plastık kundaklı olanı var goruntu ıdare eder gez sıstemıde ahsapdakı gıbı degıl benım istedigim tarzda bıraz da ustunde calısırlarsa  guzel birşey ortaya cıkacak mekanızması güzel duruyor  isa torunun dedıgı gıbı bırcok bolt actıondan duzgun duuryor

bu tür sılahlar ne gerek denılen tufekler degıldır bunlar fantezı işlerıdır aynı safır t14 gıbı

yıvsız kursun atılacak dıye ıllakı butun yıvsız tufeklerının şeklinin aynı olması lazım degil neyse üstünde calıstılarmı guzel bırsey olur
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
« Yanıtla #13 : 15 Şubat 2013, 22:13:17 »
facebook sıtesınde plastık kundaklı olanı var goruntu ıdare eder gez sıstemıde ahsapdakı gıbı degıl benım istedigim tarzda bıraz da ustunde calısırlarsa  guzel birşey ortaya cıkacak mekanızması güzel duruyor  isa torunun dedıgı gıbı bırcok bolt actıondan duzgun duuryor

bu tür sılahlar ne gerek denılen tufekler degıldır bunlar fantezı işlerıdır aynı safır t14 gıbı

yıvsız kursun atılacak dıye ıllakı butun yıvsız tufeklerının şeklinin aynı olması lazım degil neyse üstünde calıstılarmı guzel bırsey olur

Kesinlikle katılıyorum, "gereksiz" diye nitelendirmek yanlış olur, öyle düşünürsek otomatik varken t14'e, çifte varken pozeye gerek yok, ya da niye ejektör? Elle de atılmıyo mu boş kovan...

Nasıl ki sırf çalışma mekanizması için bazılarımız pompalı yerine otomatik tercih ediyoruz, bu da aynı şey, tabi estetik, işlevsellik ve görsellik de işin tuzu biberi...

Bence bolt action sistem kullanmayı severler için güzel, çalışma sistemi farklı diğer tüfekleri de tamamlayıcı nitelikte olmuş...
AB rh (-)

windows 7 screen shot

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 16 Şubat 2013, 09:23:50 »
her malın alıcısı vardır.ama ben bu malı almam.sadece avı zorlaştırmak isteyenler için belki cazip olabilir.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
  • Yeminli Mütercim Tercüman AKDAŞ SİLAH
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #15 : 16 Şubat 2013, 11:13:53 »
Farklı bir çalışma olmuş. Bence ağırlığı sorun değil, çünkü bu tüfeği av için kaç kişi satın alır ki?
Bence sırf keyfine hedefe atış yapmak için geçici bir hevesle alınabilir; tabi fiyatı buna elverirse...

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #16 : 16 Şubat 2013, 11:57:15 »
Tek kırma tüfekler senelerden beri kullanılıyor adı av tüfeği değil mi ?

Neden kullanılmasın sonuçta ateş ediyor.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
« Yanıtla #17 : 16 Şubat 2013, 12:49:06 »
Tek kırma tüfekler senelerden beri kullanılıyor adı av tüfeği değil mi ?

Neden kullanılmasın sonuçta ateş ediyor.

Çok doğru söylüyorsun Osman Abi, bence gereksiz diye nitelendirmek gereksiz...

Yıllar önce tek kırma ya da çifte tüfekler kullanılırken, otomatik tüfekler çıktığında "ne gerek var şimdi otomatik tüfeğe, boşuna haznede fişek ağırlığı" demişlermidir...
AB rh (-)

windows 7 screen shot

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
  • Yeminli Mütercim Tercüman AKDAŞ SİLAH
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #18 : 16 Şubat 2013, 16:00:23 »
Avda kullanana ceza kesmezler, bir yasak veya tüfekte av yapmak üzere bir eksik söz konusu değil.

Şahsi görüşüme göre Safir gibi bu da çoğunlukla hedefe atış yapmak, kişisel tatmin vs. amaçlı müşteri bulacaktır.

Bu modeli ülkemize kazandıran ustanın eline sağlık.

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #19 : 16 Şubat 2013, 17:16:57 »
Önceki mesajımda yeri ayrı olurdu diye yazdım. Bu tüfekle keklik, tavşan, ördek avı yapamam. Alacak olsam sadece bıldırcın, üveyik, belki batak falan gibi avlarda kullanabilirim. Ne ki, fiyatı cazip olsun.
1968

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
« Yanıtla #20 : 16 Şubat 2013, 23:50:21 »
Avda kullanana ceza kesmezler, bir yasak veya tüfekte av yapmak üzere bir eksik söz konusu değil.

Şahsi görüşüme göre Safir gibi bu da çoğunlukla hedefe atış yapmak, kişisel tatmin vs. amaçlı müşteri bulacaktır.

Bu modeli ülkemize kazandıran ustanın eline sağlık.

Kesinlikle...
Akıl edenin aklına, yapanın eline sağlık...
AB rh (-)

windows 7 screen shot

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 17 Şubat 2013, 00:24:29 »
iyi de bunu yapan gümbür gümbür satacağını mı düşünüyor?yoksa başka bir fikri mi var?
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 23 Eylül 2013, 12:12:24 »
bence gaz kaybı olmayan tüfeklerin biraz ağır olmasında bir sakınca yok.
tüfek  hafifledikçe tepme artıyor işin konforu azalır. ben 61 cm tüfeğe 51 namnu yaptırdım tepme bariz arttı,  61 cm deki konfor yok.

bu tüfek eğer namnu işçiliği çok iyiyse, armsanlardaki gibi  attığın yere milimetrik gidiyorsa , tek kurşun atışı sevenler için alınabilir. ama kaliteli bir yerli pompalı fiyatını geçmemesi lazım. bence ederi en fazla 800 tl gibi. 1600 fiyat çekmeleri ölüden birşey istemeleri gibi.

eğer namnu işçiliği iyiyse, şık bir alev gizleyen ve düzgün bir red dotla güzel takım olur .keyifli atışlar yapılabilir.
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2013, 12:15:25 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK