Semih bey illaki benimde herkesin düşüncesine saygım var ........
Tüfek konusunda bildiklerimi söyleyip savundum bundan sonrada böyle olacak (yanılırsam ben yanılacağım siz rahat olun)
Genelde bütün avcılar tüfeğini kullanmak için alır çelik saçma mevzuatı çıkınca yada magnum tüfek ihtiyacı doğunca
Piyasada bol miktarda 1000 lira civarı başlayan magnum yarı oto var ihtiyacı olan alır kullanılır ben kimseye magnum tüfek almayın demedimki...
Benim bu sitede yada herhangi bir platformda bir menfaatim yok çok şükür tek menfaatim yeni dostlar edinmek
Ben fikrimi söylüyorum soranlara yeni tüfek sevmiyorum tavsiyede etmiyorum sizede aynını söyledim siz bugün aksini söylüyorsunuz diye size olumsuz bir şeymi dedim ?
Bu benim fikrim isteyen istediği malı alır elbetet sizede eski tüfek önerdim öyleyse alın bir yeni tüfek görün aradaki farkı birde sizden dinleyelim bu konuda çok samimiyim kesinliklede yanlış anlamayın
Bu arada 70 ila 76 yatak konusunda bir yazı okumadım demişsiniz okumaya gerek yok atın görün farkı..... Selamlar
Emin bey;sizin samimiyetinize inanıyorum ve güveniyorum,burada amaç;Namık Kemalin dediği gibi ''fikir çarpışmalarından doğan hakikat şimşeğini'' görmek,yoksa kimseyi itham etmek,suçlamak değil,ayrıca gereksiz alınganlıklarda yapılmamalıdır,sözümüz herkese...
benim eski tüfeklerle ilgili görüşlerim değişmedi,ben eskileride yenileride seviyorum,şuan iki tane Benellim,birtanede Ata neo 12 im var,dördüncü tüfeğim de upland avları için eski veya yeni nesil bir çifte olacak,hangisi hoşuma giderse onu alacağım,upland avlarında çelik saçma zorunluğu yok..
ben bu görüşlerimi,bir tek tüfekle bütün avlara gitmeye çalışan,bütçesi bir tek tüfek almayı yeterli,yeni tüfek alacak yurdum avcısı için söylüyorum,elbette maddi durumlarına göre istedikleri av için ayrı ayrı tüfek alanlar olabilir.
Çelik saçma atan tüfek iyi,eskiler kötü ve sevmiyorum gibi asla bir cümlem olmadı,eskininin zerafetinin,yeninin de teknolojisinin hayranıyım...
76 ve 70 mm arasında fark olduğuna dair kaynak okumadım,ama kesin doğrudur demiyorum,deneyip görmek gerek...
paylaşımlarımızın sevgi ve saygı çerçevesinde devam etmesi dileğiyle...
selam ve saygılarımla...