Sayın Tandoğan,
Backbored ve Overbore tüfeklerin imalat amacı Patterni yükseltmek değildir..Hiçbir firma namluyu genişleterek pattern YÜZDESİNİ arttırdığını iddia etmiyor,edemezde zaten...10-12 inchlik merkezdeki saçmayı 30 inchlik test kağıdına daha optimal yayma çabasıdır..
Yapılan pekçok testte backbored tüfeklerin namlu çıkış hızları ve doğal olarak penetrasyon güçleri düşük çıkıyor..
Grafik kopyalayıp atamıyoruz..Remington 870in standart Birleştirme Konili Modelinin Patterni Lenghtened Yani uzatılmış Birleştirme Konili modelinden daha iyi çıkıyor..Randy Wakeman ın sitesinde yayınlanmış duruyor..
Fabarm kendi sitesinde klasik backbored ın Penetrasyon Kaybını ortadan kaldırmak için Tribore u geliştirdik derken,Beretta DT 11 de Penetrasyon ve hız kaybını yoketmek için standart overbore u terkettik diyor..
Birde klasik kurşun saçmanın daralma ve genişleme alanlarındaki yüzey deformasyonunun artması meselesi varki Bu Backbored Veya Overbore namluların yapılış amacı nedir ne gerek varki diye sorgulatıyor..
Ben Tribore XLR 5 i bir Firma ve dostun ricası üzerine test ettim bu yaz..Karşısına da Urika Gold Koyduk Referans için..Hem pattern hemde Penetrasyonda inanın Urika EZDİ VE GEÇTİ!
Üstelik 7 No 7.5 No dan tutun BB saçmaya kadar her FİŞEKLE!
Aynı sonucu ARMSAN,A400,XLR5 kıyaslamasında gördük hatta bu çalışma yayımlandı AV doğa Dergisinde..Tribore Sisteme en yakın fark %10 olduki bu kabul edilemez bir farktır..
Bugün iyi hoş güzel diye piyasaya sürülen herşey Bir Marketing Strategy nin ürünüdür..Kimileri çalışır kimileri hiç işe yaramaz..
WHY BACKBORED DOESNT WORK -Backbored sistem niye çalışmaz?- diye tonla makale okudum ben..Hiç standart bir namluyla ilgili böyle bir yazı göremezsiniz..
Mike Yardley Beretta Optima Plus sistemi överken 30 inchlik daireye yayılan cenral pattern için Ufak Tefek Omuzlama hatalarını tolere ediyor diyor..
Tüm bunların sonucunda İyi Sistem yok Elinizdeki tüfeğin iyi olup olmaması var ve teorik bilgilerin buna HİÇBİR KATKISI YOK!
Selam ve saygılarımla
Tüfeklerin Ruhları Vardır Sözü Patentlidir-Bu fakir e aittir-