Gönderen Konu: Eski Çiftede Kırılma Sorunu  (Okunma sayısı 3063 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Muharrem ÖZDEMİR

• *
  • İstikbal Göklerdedir!
Eski Çiftede Kırılma Sorunu
« : 19 Şubat 2013, 16:54:37 »
Abilerim ben bir konuda bilginize başvuracaktım. Babamın benim yaşlarımdayken aldığı bir çiftesi var arada köye giderken bu çifteyi alıp biraz atış yapıyoruz. Ben bu çiftede şöyle bir sorunla karşılaştım. Bazen yeni fişek takıp tüfeği kapattığımda mandal tam yerine gelmiyor. Bazen de fişek takarken problem olmuyor ancak attıktan sonra tüfek kırılmıyor çok uğraştırıyor. Ben bu tüfeğin bakımını düzenli olarak yapıyorum. Ancak bu dediğim olay son yağlamadan sonra meydana geldi. Acaba bu sorunla karşılaşmama tüfeğin yanlış bir yerini yağlamam neden olabilir mi ve ya bu başka bir arıza mıdır?

Bir de unutmadan şunu sormak isterim. Ejektörlü olan bir tüfeği namluya bakarak anlayabilir miyiz? Anlayabiliyorsak neresinden anlarız?

Şimdiden teşekkür ederim.
1995 Antalya

tolgaozhan

• Ziyaretçi
Ynt: Eski Çiftede Kırılma Sorunu
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2013, 17:41:25 »
Muharrem Kardeşim;
Eğer fişekler kendi dolumunuz ise, boş kovanı haddelemeden tüfeğe koyduysanız kapanmada ve atış sonrası kovanı çıkarmada hatta tüfeğin kırılmasında sıkıntı yaşanır.
Eğer hazır fişek kullanıyorsanız, kovanlarda paslanma ya da bozulma var mı bakılmalıdır.
Bundan sonrası işinin ehli bir tüfek tamircisinin tüfeği görmesiyle çözülür.
Umarım faydası olur selamlar

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2013, 21:34:45 »
Ejektörlü çifte ya da poze, her ikisinde fişek çıkartıcı tırnaklar birbirinden ayrılmıştır. Her namlununki ayrıdır.  Ejektör olmayanlarda her iki yatağın çıkartıcısı yekpare(tek parça, bitişik) olur. Bir çok farklı şekilde daha anlayabilirsin ama göre göre.

Atıştan sonra zor kırılan çiftenin diğer sebepleri, kilitlerde boşluk olması veya tırnaklarda gevşeme, laçkalaşma olması olabilir. İlaveten yatak da genişlemiş olabilir ama önce kilitlere bakmak gerek. Fişek koymadan çifteyi kapattıktan sonra iki elinizle birden kabzeden sıkıca tutarak namluyu yanlara sallayın. Tık - tık ediyorsa kilit boşluğu vardır. Böyle çifteye giren hiçbir fişek şişmeden çıkmaz. Hatta atıştan sonra fişeğe baktığınızda metal kısmında şişlik de görülebilir.
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2013, 21:44:22 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
  • İstikbal Göklerdedir!
« Yanıtla #3 : 19 Şubat 2013, 23:12:10 »
Namluda bir oynama hissedemedim ben. Ancak dediğim gibi 10 fişekte 1 kere yapıyor bunu. Canı istedi mi yapıyor gibi bişey  :D
1995 Antalya

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2013, 07:56:53 »
Sevgili Muharrem bey mandal pimi yatağı aşınmış,silah atılınca yuvadan cıkıyor,yerine oturmayıncada tüfek kapanmıyor ancak yerine oturunca kapanıyor.Tüfeği sökünce onu görebilirsin.İyi bir tamirciye götürürsen sorunu halledebilir.
Selamlar sevgiler sunuyorum.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

• *
  • İstikbal Göklerdedir!
« Yanıtla #5 : 20 Şubat 2013, 08:41:15 »
Sn. Fazlı BOZ ilginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. En yakın zamanda bir tüfek ustasına götüreceğim. Fişeğin ateşlemesini engelleyecek bişey olmaması sevindirdi beni  :)
1995 Antalya