Gönderen Konu: Beretta dan yeni çifte Beretta 486 parallelo..  (Okunma sayısı 16084 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Beretta dan yeni çifte Beretta 486 parallelo..
« : 02 Nisan 2013, 15:55:48 »
Epeydir lansmanı yapıldı ama konu açmaya üşeniyordum,kimse de gelişmeleri takip etmiyor sanırım.

Herneyse değişik namlu,gövde ve tetik yapısına sahip Beretta nın yeni çiftesi.bana enteresan gelen sistem ve görünümünün Akus a olan benzerliği(Akus te yaptırıldığını ima etmek istemiyorum ama bir ihtimal esinlenmiş olabilirler) oldu.

http://schützendepot.de/online/templatemedia/all_lang/resources/Beretta+486.pdf
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2013, 15:58:46 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Beretta dan yeni çifte Beretta 486 parallelo..
« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2013, 17:56:42 »
çok şık görünüyor,eğer akustan etkilendilerse helal olsun akusa:)
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2013, 23:03:27 »
Demek sizden daha fazla üşenenler de varmış Kamil Bey :) Elinize sağlık. Evet tetik metik tam sevdiğiniz şekil bunda :) Öyle değil mi? Selamlar
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Expert Üye
« Yanıtla #3 : 02 Nisan 2013, 23:55:17 »
Demek sizden daha fazla üşenenler de varmış Kamil Bey :) Elinize sağlık. Evet tetik metik tam sevdiğiniz şekil bunda :) Öyle değil mi? Selamlar
Yani..

Önemli olan bütün parçaların formunun bütünün formuyla ahenkli olması.Mesela tek başına o tetik te tam benin sevdiğim klasik şekle benzemiyor ama tüfeğin çizgileriyle uyum içinde.Benim evvelce demek istediğim uyum meselesiydi daha çok ve de kişisel bir yorumdu.Bence yabancı firmalar bu tür şeyleri bilinçli olarak gözetiyorlar,yerli firmalar o kadar gözetmiyor,tetik mi çekince çalışıyor mu tamamdır.Sonuç olarak bu tüfeğin Akusun menevişli çiftesinden daha kaliteli ve değerli olduğunu sanmıyorum ama bence estetik detaylar sebebiyle % 20 daha albenili.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2013, 22:45:54 »
İstemesem de markanın etkisinde kalıyorum herhalde. Şöyle bakıyorum, namlunun fişek yatağına gözlerim dalıp gidiyor :) Tabiki kalite videodan anlaşılmaz ama dediğiniz gibi albeni ve tabi bir de marka etkiliyor. Zaten bizim gibi son kullanıcıyı albeni ile markadan çok ne etkileyebilirki? Becermişler gene. Hayırlı olsun.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ömer ÇİRKİNYILAN

• *
« Yanıtla #5 : 03 Nisan 2013, 22:49:29 »
söylenecek  söz yok olanıda abilerim yazmış.beretta herzaman bir berettadır.buram buram kalite kokuyor videosu :)
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı Bülent ERDEM

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 04 Nisan 2013, 09:58:49 »
hangi fiyat aralığında piyasaya sürüldü ve ülkemizde ne zaman satışa çıkar ? bir bilginiz varmı kamil bey . teşekkürler
Bülent ERDEM
1977 Alanya

• Expert Üye
« Yanıtla #7 : 04 Nisan 2013, 10:29:30 »
hangi fiyat aralığında piyasaya sürüldü ve ülkemizde ne zaman satışa çıkar ? bir bilginiz varmı kamil bey . teşekkürler
Maalesef sorduğunuz hususlarla ilgili bir bilgiye rastlamadım Bülent bey.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Serkan TİKVEŞLİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2013, 02:10:57 »
Öncelikle teşekkürler Kamil Bey, bu konuyu kim açacak diye bekliyordum :) zaten kaliteli tüfekler hakkındaki yorumlarınızı takip ediyorum (özellikle elit kategori yorumlarınızı örn. purdey,h&h) bu linkte tüfeğin iwa 2013 teki resmi lansmanı var eğer İngilizce konusunda yardımcı olabilecek birisi varsa (gerçi adamın çok ağır bi aksanı var) daha çok bilgi sahibi olabiliriz     , benim düşüncem beretta nın daha önceki side by side serisi 471 silver hawk Serisi'nin yerine lanse ediliyormuş gibi düşündüm.Eğer öyle ise fiyatıda aşağı yukarı avrupada 3000-4.000  Euro civarı bizde de 13-14 bin TL civarı olur ama yok eğer side by side monte carlo segmentine çıkarttılarsa (lansmana bakınca pek sanmıyorum) işte ozaman yüzbinlerce dolar olur :) bence burda akus ile kıyaslarken ağaç kalitesini ve ince işçilik kalitesini de değerlendirmek gerekir.Tabiki marka markadır Beretta Beretta dır ama özel yaptıracağınız bir tüfek mi standart bir tüfek mi? işte bu tercih meselesi. konuyu açtığınız  tekrar teşekkürler Kamil Bey ve diğer yorumcuların bilgilendirmeleri içinde teşekkürler
Serkantkv
1975 istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #9 : 06 Nisan 2013, 21:41:53 »
Serkan bey linkteki videoyı izledim.Fiyatının 4000€ olacağını söylüyor.Özet olarak eski modelin revizyonu değil,baştan aşağı yeni bir tasarım olduğunu söylüyor.Namlu demiblok hissi ve görüntüsü veren triblok adını verdikleri bir metodla yapılmış(bunu yukarda verdiğim linkten de teknik resim olarak görebilirsiniz)ve Akuse benzerliğin biri bu,anlatıcı bu yöntemin accuracy yani isabeti artırdığını söylüyor artık marketing mi bilemeyeceğim.Receiver yani gövde yuvarlak konturlu ikinci benzerlik,ve tetik grubu tetik plakasına monte kendi sp lerindeki gibi ve akuste de böyle,ve V yaylı. 471  ve öncekiler boxlock tur, bu trigger plate action denen tanıma giriyor,aynı zamanda düşürme durumunda horozu bloke eden gravity yani yerçekimiyle çalışan bir sistem varmış ek emniyet olarak.Anlatıcı aksanlı dediğiniz gibi ama ingilizcesi güzel.
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2013, 23:45:50 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 06 Nisan 2013, 23:16:35 »
Evet bende 4000 Euro  civarı olur diye düşünüyordum buda demektirki ülkemizde 6500 eu dan aşağııya olmaz,tüfeğin dizaynı çok estetik bence 471 den daha güzel,Kamil Bey, siz olsanız 6500 eu verip (tr tahmini fiyatını kastediyom) paralello mu yoksa akus un 4 no ceviz 7200 tl lik(7 pim tam çakmak prestige)  tüfeğini mi tercih ederdiniz? ayrıca bi Amerikan sitesinde temmuz civarı raflarda olucak diye bi tabir vardı yanlış anlamadıysam ülkemizde satışa sunulmasıda ekim ayını bulur gibime geliyor
Serkantkv
1975 istanbul

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #11 : 06 Nisan 2013, 23:54:13 »
Kamil bey paylaşım ve aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim.  Affınıza sığınarak bir konuda bilgi sahibi olmak isterim  ,triblok adını verdikleri sistem platform lump ile oldukça benzerlik gösteriyor.Bildiğim kadarı ile eski bir demi blok uygulama modeli daha düşük maliyetli fakat sonuçta demi blok.
Belki bu başlık yeri değil fakat bu tarz namlu birleşimlerini Huğlu koop çiftelerinde gördüm genelde çukur bant olarak üretmişlerdi az sayıda'da  yüksek bant (belkide namlular dışarıdan gelmiştir )tam kesin bilgim yok. Bir aksilik çıkmaz ise önümüzdeki hafta ilk sahibinin  ruhsat kayıt bilgilerinden alınış ve deftere işleme  tarihini öğrenmeye çalışacağım  ve resimlerini paylaşacağım.
Tabi bu konuda en detaylı bilgi Huğlu ustalarından gelecektir. Sevgi ve saygılarımla

• Expert Üye
« Yanıtla #12 : 07 Nisan 2013, 00:18:04 »
Evet bende 4000 Euro  civarı olur diye düşünüyordum buda demektirki ülkemizde 6500 eu dan aşağııya olmaz,tüfeğin dizaynı çok estetik bence 471 den daha güzel,Kamil Bey, siz olsanız 6500 eu verip (tr tahmini fiyatını kastediyom) paralello mu yoksa akus un 4 no ceviz 7200 tl lik(7 pim tam çakmak prestige)  tüfeğini mi tercih ederdiniz? ayrıca bi Amerikan sitesinde temmuz civarı raflarda olucak diye bi tabir vardı yanlış anlamadıysam ülkemizde satışa sunulmasıda ekim ayını bulur gibime geliyor
Şimdi tabi parallelo yu Akusun yarım çakmak(smith wesson)modeline benzettim ben öncelikle.Tercih sorusundaki Akus sistem olarak daha lüks sınıftaki tam çakmak bir model,ama tetik güvenirliği tam çakmağa eşdeğer bence paralelonun o da ayrı(yarım çakmak akus ün tetiğinden iyidir bence).Buna rağmen zor bir soru.Doğrusunu söylemem gerekirse malzeme çoğu kez aynı ve işçilik standart berettalardan herzaman daha üstün olduğu halde görünümde bana doğru gelmeyen bazı detaylar var akus te dahil yerli tüfeklerde, dolayısı ile raftan almam ama firmayla beraber kağıda çizdiğimiz modeli beğenirsem tercih ederim(fiyat dolayısı ile).Ama şunu da belirteyim iki firmanın birikimi tecrübesi ve imkanları karşılaştırılamayacak kadar farklı ve bilmediğimiz bazı avantajlar  hemen gözle farkedilemeyecek kalite farkları mutlaka getiriyordur bu durum bu tanınmış firmaya diye de düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2013, 00:58:39 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #13 : 07 Nisan 2013, 00:25:02 »
Emre bey bence de platform lump yöntemine kendileri triblok adını vermişler(aynı yöntem yani).Platform lump ya da triblok, demiblok demek değil,sadece görünüm demi bloka benziyor dıştan.Zaten kendileri de demiblok görünüm ve hissini monoblok üretim kolaylığı ve düşük maliyetiyle birleştirdik yazmışlar yukarda verdiğim linkte.Akus ve eski huglular dediğiniz gibi bence de platform lump ya da triblok ta diyebiliriz aslında.

Beretta nın gerçek demiblok olarak ürettiği sadece üç model var biri so10 fabrika fiyatı 50000€ diğeri de imperial montecarlo 100000€ bir de horozlu diana modeli var fiyatını bilmiyorum.
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2013, 00:51:12 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #14 : 07 Nisan 2013, 00:40:17 »
Teşekkür ederim Kamil bey.

• Expert Üye
« Yanıtla #15 : 07 Nisan 2013, 00:57:54 »
Teşekkür ederim Kamil bey.
Rica ederim.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 08 Nisan 2013, 22:43:08 »
Dün bu modelin özelliklerini okudum. İlginç bir özellik daha eklemişler. Namlu başaşağı iken ateşlenmiyormuş. Hatta aşağıya veya yukarıya 90 dereceden fazla açıyla çevrildiğinde de ateşlenmiyormuş. Emniyet tedbiri..

Bir de hatırımda kalan, ejektör otomatik değilmiş. İstenirse bir vidayı döndürmek suretiyle boş kovanı fırlatma özelliği iptal ve tekrar geri getirilebiliyormuş. Avda yerlerde boş kovan olsun istemeyen veya zorunlu olduğu durumlarda iyi olur. Gerçi bu özellik yeni bir şey değil.

Videodaki anlatımı yeni dinledim. Sanki İtalyanca konuşuyor :) Bizim İngilizce konuşmamız da böyledir herhalde.
1968

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 10 Nisan 2013, 01:05:40 »
Volkan Bey,değerli bilgileriniz için çok teşekkürler bende videolardan çözmeye çalışıyordum ne yapmışlar diye yenilik olarak, bu video da beretta nın yetkililerinden biri anlatıyor yeni tüfeği, güya bizim yaban tv de gitmişti iwa 2013 fuarına ama 10 tane video yayınlamışlar 10 ar 15 er dakikalık bir tane ilaç için yabancı bir şirket tüfeği tanıtımı yok, tamam sponsorları reklam verenleri yaban' nın yerli firmalar eyvallah,yerli firmaları kollayalım onada eyvallah, ama fuarda en önemli 2 firmanın üst düzey 2 lansmanı var (beretta 486,benelli raffaello essenza) bi katılında bi görün ne anlatıyor adamlar bukadarda at gözlüklerinizle bakmayın fuara yaban-cılar gelişmelere de yaban-cılar :) mesela bu videoyu all 4 shooters sitesi yüklemiş ki videoda röportajı yapan İtalyan (sunucu) aynı adam bizim ata arms firması ile de röportajı vardı ata nın venza sı ile ilgili yani kıasaca adamlarda kompleks  yok. ha bu arada mauser ve sauer firmalarının da 2 tane yivli lansmanı vardı (sauer 101, mauser m12) anlayan birileri varsa volkan bey onlarla ilgilide bilgi eklerlerse (ben videoları bulurum) yivliler hakkında da bilgi sahibi oluruz bu sayede
Serkantkv
1975 istanbul

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #18 : 10 Nisan 2013, 22:53:53 »
Yaban fuarda çekim yapmadan önce gençlere bir ön araştırma yaptırıp ziyaret edilmesi faydalı yerleri tespit etseydi zaman açısından verimli olurdu. Belki de sponsorlara reklam malzemesi çıkarmaya gitmişlerdir, olabilir.

Benim İngilizce çok iyi değil ama bazende kolay anlıyorum. Bahsettiğiniz silahlarla ilgili ön araştırmayı siz yaparsanız ben ve kim dilerse ilaveler yapmaya çalışırız. Fakat yivli konularını ilgili bölüme açmak gerek biliyorsunuz.
1968

• Expert Üye
« Yanıtla #19 : 12 Temmuz 2013, 00:33:52 »
Tetik grubu.Ne kadar karmaşık yapıda görünüyor.Tabi ki sebebi tetiğin istenmeden düşmemesi ve çift patlamaması ki ben en çok bu sebeple yabancı silah bilhassa beretta tercih ediyorum şahsen,browning de keza güvenilir bu alanda,denk gelirse bir de bizim bizim yerli silahların tetik gruplarını inceleyin ne kadar basit görünüyor ve güven telkin etmiyorlar.
Burada ekstradan silah tetikleri havaya bakacak(arpacık ve bant yere bakarken) vaziyette ters yüz edildiğinde ateşlemeyi bloke eden bir sistem de var.Silahın İngiltere fiyatı 3875 pound.

how to screenshot on windows 7
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 03 Ekim 2013, 01:44:14 »
Bugün ( 02 ekim 2013) komando av'ın İstanbul Karaköy'deki mağazasında 486 yı yakından görme ve omuzlama fırsatım oldu :) gerçekten güzel bir tüfek duruşu elinizde tutuşu omuzlaması ağırlığı gayet güzel, ama tabi ben tüfekler konusunda exper yada profosyonel değilim sadece görünüş ve kozmetik olarak çok hoşuma gitti satış fiyatıda 13.250 TL  ( yurt dışı fiyatıyla kıyaslandığında çokta fazla durmuyor beretta nın abd sitesinde sanırım 5300 USD yazıyordu) alıcak olanlara Allah güle güle kullanmayı nasip etsin görüp beğenen arkadaşlarada alma imkanı nasip etsin :)))
Serkantkv
1975 istanbul