Gönderen Konu: KİNETİK Mİ,GAZLI MI DAHA ETKİLİDİR?  (Okunma sayısı 21300 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
KİNETİK Mİ,GAZLI MI DAHA ETKİLİDİR?
« : 02 Mayıs 2013, 11:32:30 »
daha önce tartışıldı mı bilmiyorum.teknik olarak böyle bir tartışma anlamlı olur mu bilmiyorum.ama merak da ediyorum.kendi tüfeğim ata neo kinetik,66 namlu.daha önce gazlı kullandım ama fason markaydı tam mukayese olmaz.dünyanın en baba silahları hep gazlı,ama kinetik öne çıkan benelli var bir tek.ama bildiğim kadarıyla da bazı ülkelerin orduları da yakın çatışma  operasyon silahi olarak ya pompalı ya da benelli stoeger gibi kinetik kullanıyor.mutlaka mekanik olarak birbirlerine göre üstünlükleri vardır.mesela gazlılar çok fişek seçmez,tutukluk yapmaz.kinetikler soğukta daha iyidir,çok sık temizlik istemez vs.ama benim merak ettiğim penetrasyon ve delicilik.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Ynt: KİNETİK Mİ,GAZLI MI DAHA ETKİLİDİR?
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2013, 12:55:01 »
.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2013, 13:03:06 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Fehmi TUNCER

Çevrimdışı Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2013, 13:02:10 »
tuncay bey şiir gibi yazmışsınız tebrikler
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

• Expert Üye
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2013, 13:02:29 »
Daha önce onlarca kez tartışıldı sayın Tandoğan..
Tüfeklerin Patternleride Penetrasyonlarıda bireyseldir..Marka ve modelle çok ilgili değildir..Uzun geri tepme kinetik yada gazlı oluşuda etkili değildir..Hatta Ben Gazlı Yarıotoların Süperpozeleri penetrasyonda ezdiklerini defalarca gördüm..
Genelde dar namluların çıkış hızı overbore tüfeklerden fazladır..Özelde bir tüfeğin daha iyi penetrasyon yapması genellemeyi bozmaz..
Birleştirme konisi uzunluğu,namlu çapı,namlu uzunluğu,şok tipi ve uyumu çelik kalitesi polisaj kalitesi sistemden önce gelir..
Beretta Extrema serisinde Döner Bolta Geçti Benelliyi aldıktan sonra,Extrema II ve A400 de çok tutan ve daha güvenli bu sistemi devam ettiriyor A400 de Gaz portu teke indirilip daraltıldı....Franchi Gaz Operasyonu üretimini Kinetiğe kaydırdı..Affinity son zamanların eniyi tüfeği Amerikada..
Browning Meşhur Uzun Geri Tepmeli Kamburunu A5 i Kinematic olarak tasarladı..Stoeger NRA 2012 ödülünü aldı..
Benellinin Patent hakları bittikçe Kinetik sayısı hızla artacak dünyada..
Heriki sistemin artı ve eksi yönleri vardır..Ama Yeni tepme önleme  sistemleri ve düşük gramajla çalışmaya garantili Kinetikler arttıkça pazar bu yöne hızla kayıyor..
Kendi süperpozem 7.5 24 gramla sıfır tenekede 1 tam bir yarım delik açarken Benellim Süper 90 Extralightım Aynı Şokla 11 tam 1 yarım delik açıyordu..
Marka model sistem bir yere kadar Elimizdeki tüfeğin iyi olup olmaması ise tek REALİTEDİR..
Selam ve saygılarımla
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2013, 14:17:16 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 02 Mayıs 2013, 13:12:01 »
Daha önce onlarca kez tartışıldı sayın Tandoğan..
Tüfeklerin Patternleride Penetrasyonlarıda bireyseldir..Marka ve modelle çok ilgili değildir..Uzun geri tepme kinetik yada gazlı oluşuda etkili değildir..Hatta Ben Gazlı Yarıotoların Süperpozeleri penetrasyonda ezdiklerini defalarca gördüm..
Genelde dar namluların çıkış hızı overbore tüfeklerden fazladır..Özelde bir tüfeğin daha iyi penetrasyon yapması genellemeyi bozmaz..
Birleştirme konisi uzunluğu,namlu çapı,namlu uzunluğu,şok tipi ve uyumu çelik kalitesi polisaj kalitesi sistemden önce gelir..
Beretta Extrema serisinde Döner Bolta Geçti Benelliyi aldıktan sonra,Extrema II ve A400 de çok tutan ve daha güvenli bu sistemi devam ettiriyor A400 de Gaz portu teke indirilip daraltıldı....Franchi Gaz Operasyonu üretimini Kinetiğe kaydırdı..Affinity son zamanların eniyi tüfeği Amerikada..
Browning Meşhur Uzun Geri Tepmeli Kamburunu A5 i Kinematic olarak tasarladı..Stoeger NRA 2012 ödülünü aldı..
Benellinin Patent hakları bittikçe Kinetik sayısı hızla artacak dünyada..
Heriki sistemin artı ve eksi yönleri vardır..Ama Yeni tepme önleme  sistemleri ve düşük gramajla çalışmaya garantili Kinetikler arttıkça pazar bu yöne hızla kayıyor..
Kendi süperpozem 7.5 24 gramla sıfır tenekede 1 tam bir yarım delik açarken Benellim Süper 90 Extralightım Aynı Şokla 11 tam 1 yarım delik açıyordu..
Marka model sistem bir yere kadar Elimizdeki tüfeğin iyi olup olmaması ise tek REALİTEDİR..
Selam ve saygılarımla
çok teşekkür ederim.anlattıklarınızdan yola çıkarak kinetik yükselişte diyebiliriz.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Rasim DİNÇALP

• *
« Yanıtla #5 : 02 Mayıs 2013, 14:20:22 »
Yıllar önce benelli mod 90 ile konya kaz avına gitmemle başladı kinetik sistem tutkum.İnanılmaz mesafelerden kazlar düşürüyordum yıllarca severek kullandığım remington 1100 ve 1187 lere bu yüzden veda ettim.Tabii kulübümüzdede buyönde bir tercih başladı vursan 92 a lar la devam eden kinetik tüfek inadımız şimdi ata neo larla devam etmektedir . Arkadaşlarım ve ben bu tip silahlardan çok memnunuz.Kulübümüzde her 3 kişiden 2 sinde ata neo vardır.Bir çoğumuz 20 kalibrelerinide almaktadır.Saygılarımla.Rasim Dinçalp.ÇEŞME MERKEZ AVCILAR KULBÜ.
Rasim DİNÇALP
1964 izmir

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 02 Mayıs 2013, 14:38:56 »
.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2013, 15:02:16 Gönderen: Selçuk KAYGISIZ »

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 02 Mayıs 2013, 14:53:39 »
Yıllar önce benelli mod 90 ile konya kaz avına gitmemle başladı kinetik sistem tutkum.İnanılmaz mesafelerden kazlar düşürüyordum yıllarca severek kullandığım remington 1100 ve 1187 lere bu yüzden veda ettim.Tabii kulübümüzdede buyönde bir tercih başladı vursan 92 a lar la devam eden kinetik tüfek inadımız şimdi ata neo larla devam etmektedir . Arkadaşlarım ve ben bu tip silahlardan çok memnunuz.Kulübümüzde her 3 kişiden 2 sinde ata neo vardır.Bir çoğumuz 20 kalibrelerinide almaktadır.Saygılarımla.Rasim Dinçalp.ÇEŞME MERKEZ AVCILAR KULBÜ.

bugün sıfır bir neo inceledim.. çokda begendim diyemem... hafifligi güzel boy kundagını fazla traşlamışlar hafifletmek için,,ahımşahım bir boyası yok.. genel görünüm olarak fena degil... ama işte ele alındıgında kalite bir tüfek izlenimini vermiyor,armsan ve stoegeri daha kaliteli hissetmiştim nedense......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 02 Mayıs 2013, 18:25:52 »
tuncay kahraman arkadaşımızın söylediklerinden yola çıkarak ,etki farkı yok.ama kinetik modelleri artıyor.bunun sebebi biraz da firmaların tercihi olabilir.daha basit yapıda,daha az komplike parça içermeleri,maliyetlerinin daha ucuz olması bunda etken olabilir.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

• Expert Üye
« Yanıtla #9 : 02 Mayıs 2013, 19:44:48 »
Sayın Tandoğan,
Zannedilenin aksine Kinetik bir tüfeği sağlıklı çalıştırmak Gazlıdan çok daha zordur..Daha hafif daha estetik daha dayanıklı zor şartlara mukavemeti daha fazla oldukları da ayrı bir gerçek..
Bu yüzden pekçok firma denemiş ama başarılı olamamış ve gaz operasyonlu modellere geri dönmüştür..
Bir Kinetik tüfek 28 gram av fişeğiyle sorunsuz çalışıyor vede makul bir geri tepmeyi sağlayacak denge ağırlık yada sistemlere sahipse,
İnanın ne icra koluna,ne aktif,pulse self cleaning,fast,light yada heavy pekçok tipte pistona çok parçalı bir Bolt aTek çift dar yada geniş gaz portuna Bu gaz portlarının 7 ye varmış sayısına konumlandırma noktalarının hesabına hiç ama HİÇ GEREK YOKTUR!
Koyarsınız atarsınız..
Selam ve saygılarımla
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2013, 19:50:02 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 03 Mayıs 2013, 09:51:16 »
Sayın Tandoğan,
Zannedilenin aksine Kinetik bir tüfeği sağlıklı çalıştırmak Gazlıdan çok daha zordur..Daha hafif daha estetik daha dayanıklı zor şartlara mukavemeti daha fazla oldukları da ayrı bir gerçek..
Bu yüzden pekçok firma denemiş ama başarılı olamamış ve gaz operasyonlu modellere geri dönmüştür..
Bir Kinetik tüfek 28 gram av fişeğiyle sorunsuz çalışıyor vede makul bir geri tepmeyi sağlayacak denge ağırlık yada sistemlere sahipse,
İnanın ne icra koluna,ne aktif,pulse self cleaning,fast,light yada heavy pekçok tipte pistona çok parçalı bir Bolt aTek çift dar yada geniş gaz portuna Bu gaz portlarının 7 ye varmış sayısına konumlandırma noktalarının hesabına hiç ama HİÇ GEREK YOKTUR!
Koyarsınız atarsınız..
Selam ve saygılarımla
ben de onu diyorum.mühendisliğini bir kere oturtup tutturduktan sonra,o parçaların üretim maliyeti de ortadan kalkıyor.çünkü her bir parça ayrı bir üretim tezgahıdır.bizim yerli kinetiklerin randımanlı olmaması bu mühendislik zaafiyeti olabilir.ata neo kinetik sahibiyim.24 gr.ları bile atıyorum ama gelgelelim,canı sıkılınnca tutukluk yapabiliyor.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

• Expert Üye
« Yanıtla #11 : 03 Mayıs 2013, 11:16:22 »
Bu yüzden İnertia Driven ın Global Adı = BENELLİ dünyada..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Yunus Emre KARA

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #12 : 14 Temmuz 2013, 23:10:31 »
Sn Uygar bey Gazlı Tüfeklerde namlunun alt kısmında 1 veya 2 delik Oluyor Mekanizmanın kurrrulması için bu deliklerden çıkan Gaz mekanizmayı Kuruyor Tabi Normal Olarak Tüfeğin Performansında bir düşüklük Oluyor Kinetik Sistem Tüfekler Kinetik enerji ile mekanizmayı kuruyor Baruttan Çıkan Basınç Ayrılmadan Fişeği İtiyor Bu açıdan Kinetik daha Etkilidir Diye Düşünüyorum Deneyide yapılmıştı Bir Hatam olmuşsa Affola..
1995-Ordu
Delilik Aynı Şeyleri Yapıp Farklı Sonuçlar Beklemektir..!

Çevrimdışı Aras YAYALAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 15 Temmuz 2013, 00:44:30 »
Daha yeni beretta 390 inimi satip benelli rafeello crio aldim 71 namlu 24 gramdanve 58 gram yerli ve avrupa fiseklerle hic beklemedigim kadar sorunsuz ve seri calisiyor 390 ise 24 gramla calismazdi kinetik sisteme hayret ettimbirde sarsma ve tepme yonu kinetik delice tepiyor.
1980-Zonguldak

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 29 Kasım 2013, 18:52:20 »
ikisininde birbirine göre farklı avantaj ve dezavantajları vardır. tuncay beyin dediği gibi pattern ve penatrasyon bireyseldir.
kinetiklerin temizliği kolaydır, biraz fazla teper, parça sayısı azdır, tepme fazla olduğu için namlu şahlanması biraz fazladır bunun için seri atışlarda zaman kaybına neden olur namlu şahlanmasından dolayı, gerçi artık benelli geri tepme azaltıcı comfortec sistemiyle bunu azaltmayı başarmış, belli gramajların altında stabil çalışmayabilir, birde gazlıların çok olması benellinin sahip olduğu patentden dolayı. patentin süresi dolduğu için diğer markalar kinetiğe dönmeye başladı.
gazlı tüfek ise daha çok parçaya sahiptir, daha çok temizliğe ihtiyaç duyar gaz pisliğinden dolayı, geri tepmesi daha azdır bu yüzden namlu şahlanması daha azdır seri atışlarda daha başarılıdır. birde az teptiği için çok fişek atılan avlarda daha çok tercih edilir. düşük gramajlarla daha iyi çalışır. yalnız özellikle yağmurlu avlarda gaz pisliğiyle yağmur birleşince çamur gibi oluyor kötü yani. onun için su avlarında kinetikler daha iyi.
ikisininde farklı üstünlükleri var sizin yapacağınız ava hangisi uygunsa ondan almak mantıklı olan olur. yani kişisel tercih meselesidir :D
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #15 : 01 Aralık 2013, 19:46:55 »
Gazlı veya döner başlıklı kısmına bişi demiyeceğim fakat ikisinin birden kullanıldığı yerli üretimler var aman diyeyim onlardan alma, az önce iğne fişeğe vurmuyor diye söktük döner başlık yerine tam oturmuyor o yüzden iğnede fişeğe tam vuramıyor amma velakin döner başlığı sökemedik. Tamirciye sevk.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı İsmail SARIER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 08 Şubat 2014, 10:43:59 »
browninğ a500,skb 1900, beretta al 391 urika gold kullandım. son olarakta benelli crio confort aldım. urika gold ta atış konforu çok güzeldi geri tepme yoktu. benelliyi tepme konusunda korktuğum için plastik aldım. confortek sistem biraz işe yarıyor ama tam anlamıyla önlemiyor. temizlik konusunda kinetik sistem iyi ama benim için tüfek temizlemekte bir zevk. şu an tüfek alacak olsam 3 b lerden gazlı bir tüfek modeli seçerim. a 400 ler döner kafaya geçip gaz deliği 1 e düştüğü için urika gibi konforlu atış yapmıyor. şu an maxus benim tarzım gibi görünüyor.
1972 demre/antalya

Çevrimdışı Fatih İLHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 06 Ocak 2016, 23:14:00 »
Slm arkadaşlar .bende gazlı baikal mp 155 var kinetik olarakta akdaş 212  ikiside güzel tüfekler. . Tercihim ise kinetiktir  iyi bir kinetik tüfeği olan vazgecemez o yumuşak mekanizma  çekerken insana  zevk verir,boşaltımda. mekanizmayı cekip fırlayan fişeği havada yakalamak ,haznedeki fişeği tüfeği sallayar direk namluya almak ...kısacası tutkudur .ha gel gelelim işlevselliğe,grupman ,delicilik,ve sağlıklı çalışma olarakda kinetik akdaş 212 baikaldan bir adım önde..yani yerli gazlılarla karşılaştırmay bile gerek yok çünki hepsi sınıfta kalır.amacım reklam değil ama kimsenin parasının çöpe gitmesini istemem üstelik işini düzgün yapmayanada tahammülüm yok,bunu birçok yerli pahalı ve ucuz tüfek kullanan biri olarak söylüyorum..nasip olursa bir tane daha akdaş 212 almayı düşünüyorum..heralde bu tüfek vursan 92 a gibi efsane olacağa benziyor.
1983 - Sakarya

The following users thanked this post: Mehmet ERKOL

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #18 : 07 Ocak 2016, 11:13:38 »
Slm arkadaşlar .bende gazlı baikal mp 155 var kinetik olarakta akdaş 212  ikiside güzel tüfekler. . Tercihim ise kinetiktir  iyi bir kinetik tüfeği olan vazgecemez o yumuşak mekanizma  çekerken insana  zevk verir,boşaltımda. mekanizmayı cekip fırlayan fişeği havada yakalamak ,haznedeki fişeği tüfeği sallayar direk namluya almak ...kısacası tutkudur .ha gel gelelim işlevselliğe,grupman ,delicilik,ve sağlıklı çalışma olarakda kinetik akdaş 212 baikaldan bir adım önde..yani yerli gazlılarla karşılaştırmay bile gerek yok çünki hepsi sınıfta kalır.amacım reklam değil ama kimsenin parasının çöpe gitmesini istemem üstelik işini düzgün yapmayanada tahammülüm yok,bunu birçok yerli pahalı ve ucuz tüfek kullanan biri olarak söylüyorum..nasip olursa bir tane daha akdaş 212 almayı düşünüyorum..heralde bu tüfek vursan 92 a gibi efsane olacağa benziyor.
Sizce de çok iddialı bir yorum değilmi bu  :)
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 07 Ocak 2016, 11:38:19 »
Sistem olarak kinetik reklamlarla çok fazla ön plana çıkarıldı, özellikle benelliden sonra, ancak Amerikan ordusu dünyada en çok kabul edilen benelliye savaş ortamında yakın çatışmada kullanılabilecek taktik bir otomatik geliştirmesini istedi çünkü pompalı tüfekleri bazen askerlerin kurmayı unuttuğunu tecrübe etmişlerdi. Öve öve bitirilemeyen inertia driven yani kinetik sistemin lideri olan benelli ne yaptı dersiniz? Bu şartlarda en iyi çalışabilecek sistemin gazlı sistem olduğunu kabul etti ve A.R.G.O diye isimlendirdikleri gazlı sistemi geliştirdiler ve benelli m4 otomatik tüfeği ürettiler. Amerika da M4 ün bir uyarlaması olan versa-port sistemini geliştirip Remington Versa-max'ı üretti. Bu iki sistem de klasik gazlı sistemden biraz farklıdır ancak sonuç olarak gazlı sistemdir.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Selim KAFKAS

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 07 Ocak 2016, 12:21:34 »
Sistem olarak kinetik reklamlarla çok fazla ön plana çıkarıldı, özellikle benelliden sonra, ancak Amerikan ordusu dünyada en çok kabul edilen benelliye savaş ortamında yakın çatışmada kullanılabilecek taktik bir otomatik geliştirmesini istedi çünkü pompalı tüfekleri bazen askerlerin kurmayı unuttuğunu tecrübe etmişlerdi. Öve öve bitirilemeyen inertia driven yani kinetik sistemin lideri olan benelli ne yaptı dersiniz? Bu şartlarda en iyi çalışabilecek sistemin gazlı sistem olduğunu kabul etti ve A.R.G.O diye isimlendirdikleri gazlı sistemi geliştirdiler ve benelli m4 otomatik tüfeği ürettiler. Amerika da M4 ün bir uyarlaması olan versa-port sistemini geliştirip Remington Versa-max'ı üretti. Bu iki sistem de klasik gazlı sistemden biraz farklıdır ancak sonuç olarak gazlı sistemdir.
Aslına bakarsanız M4 ler tam olarak gazlı bir silah gibi calismamakta. Bunun sebebi ise mekanizmaya ilk hareketini veren namlu altındaki gaz pistonlari. Bunlardan biri tıkansa bile digeri işini yapmaya devam ediyor.  Ayrica 150-200 atımdan sonra bile klasik gazlılar gibi bir tortuda bırakmıyor. Silahın zaten boltu döner başlıklı. Yani kinetik sistemlerle ayni ve icra yayı dipçikte. Bunlar şu demek oluyor ki silah aslinda bir kinetik ve gaz sistemi bileseni. Ama büyük ölçüde kinetik bir sisteme sahip. Desteksiz taktik atışlarda ise destek ve ilk hareket sağlayan gaz pistonlarıdır.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 07 Ocak 2016, 13:12:28 »
Aslına bakarsanız M4 ler tam olarak gazlı bir silah gibi calismamakta. Bunun sebebi ise mekanizmaya ilk hareketini veren namlu altındaki gaz pistonlari. Bunlardan biri tıkansa bile digeri işini yapmaya devam ediyor.  Ayrica 150-200 atımdan sonra bile klasik gazlılar gibi bir tortuda bırakmıyor. Silahın zaten boltu döner başlıklı. Yani kinetik sistemlerle ayni ve icra yayı dipçikte. Bunlar şu demek oluyor ki silah aslinda bir kinetik ve gaz sistemi bileseni. Ama büyük ölçüde kinetik bir sisteme sahip. Desteksiz taktik atışlarda ise destek ve ilk hareket sağlayan gaz pistonlarıdır.

Gaz delikleri fişek yatağına çok yakın olduğu için patlamanın en şiddetli olduğu yerde barut kalıntısı olmuyor bu da gaz deliklerinin kirlenmemesini sağlayan faktör. Zaten sahra şartlarında temizleme gerektirmemesi için yapılmış bir tasarım.İcra yayı dipçikte olan bir çok klasik gazlı silah mevcut ( örneğin Ata cy modelleri ). Kinetikle tek benzer yanı boltun döner başlığı, yani boş kovanı atan parça, onun yerinde klasik bir tırnak da olsa aynı işi yapıyor zaten,silahın çalışma sistemine bir etki sağlamıyor yani. Sonuç olarak kinetikte dünya lideri olan benellinin en gelişmiş silahı gazlı sistem. Kinetik sistemlerin yapısı gereği hafif silahlar olması gerekir ki yeterli tepme etkisiyle mekanizma sağlıklı çalışsın. Silahın ağırlığını arttıracak dürbün, fener, ıvır zıvır takarsanız kinetik sistemler sağlıklı çalışmaz. Hatta omuza tam oturtmazsanız da zayıf fişeklerle çalışmaz.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #22 : 07 Ocak 2016, 20:03:48 »
 DR.Mehmet ŞAHMARAN'ın programı için yaptıgı bir çekim vardı.Gazlı ,Kinetik,Gazlı-Kinetik ve Poze nin aynı namlu çapı ve uzunlugunda atış etkisini gösteriyor.

http://www.yabantv.com/video/9251-atis-sanati-151   
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

The following users thanked this post: Murat BOZOK

Çevrimdışı G.Ahmet GÖDE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 07 Ocak 2016, 20:30:57 »
çorbada benimde tuzum olması maksadıyla  sağlamlıkta gazlı yı  uzak atımında ise kinetik sistem dir...bu benim deneyimimle ulaştığım sonuçdur...sizlerinde görüşünüze katılırım ve hepimizin amacı daha iyi bilgilere sahip olmak değilmi..
1967 Karataş

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 07 Ocak 2016, 20:31:19 »
Güzel bir video olmuş 2. yani devam niteliğinde  diğer videosunuda ekleyelim tam lsun.
http://www.yabantv.com/video/9255-atis-sanati-152

Poze ve kinetik ön plana çıkmış. 20 kalibrenin deliciliği iyiymiş.

DR.Mehmet ŞAHMARAN'ın programı için yaptıgı bir çekim vardı.Gazlı ,Kinetik,Gazlı-Kinetik ve Poze nin aynı namlu çapı ve uzunlugunda atış etkisini gösteriyor.

http://www.yabantv.com/video/9251-atis-sanati-151
Benelli Süper Nova Pompalı
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

The following users thanked this post: Mehmet ERKOL