Gönderen Konu: STONECOAT EL KUNDAĞI  (Okunma sayısı 4051 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Üzeyir KAÇAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
STONECOAT EL KUNDAĞI
« : 06 Ağustos 2013, 12:17:40 »
Saygıdeğer Avcı Arkadaşlar, Beretta AL  391  TEKNYS STONECOAT  Otomatik av tüfeğimin el kundağı 2 yerden çatlamış.Yeni farkettim ve nasıl olduğunu bilmiyorum.Yeni el kundağı almak istiyorum.Nereden ve nasıl bulabilirim.Yardımlarınızı bekliyorum.Selamlar.
1970 DÖRTYOL

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: STONECOAT EL KUNDAĞI
« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2013, 12:39:07 »
el kundagı yaptırılır... sitemizde bu işi layıkıyla yapabilecek ustalar mevcut...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 06 Ağustos 2013, 23:11:10 »
Yaptırılır tabi ve başka seçenek Stoeger fabrikasına bunu sorarsınız. Beretta'yı onlar getirtip Komando Av aracılığıyla dağıtıyorlar. İsterseniz Komando Av'a da bunu sorabilirsiniz. Ya getirtirler ya yolunu söylerler. Başka bir seçenek ise yurt dışındaki Beretta parça tedarikçilerinden kargoyla isteyebilirsiniz ama burada bir takım sorunlar ihtimali var. Mesela dipçik ve el kundağının ahşap renk ve gren uyumu nasıl sağlancak fikrim yok. Ayrıca bazı parçalar yurt dışı sitelerden yollanmayabilir.

Dışarıdaki sitelerden siparişle parça getirten oluyor aslında. Bu arkadaşlar size daha doğru bilgiler verebilir, eğer burayı okurlarsa.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2013, 23:38:30 »
brignolisilvio.com dan beretta benelli perazzi parçaları getiritilebiliyor ama ahşap aksam online hemenal seçeneği yok yazışarak kredi kartı no su verilerek firma sahibi gönderiyor.En garantisi stoeger ama çok gecikebiliyor gelmesi.Bir de tabi ahşap tonu tutmayabilir bir ihtimal,gerçi sanki hep aynı tonlarda gibi beretta oto. dipçikleri.

Çatlak yerler yapıştırılabilir,ben olsam o yolu seçerdim.Bunun için önce çatlağı hafif ayırıp içine aseton döküp kurumasını beklemek(bir iki dk da kurur) bu işlemi bir kaç defa tekrar edip çatlak içi nin yağdan arınmasını sağlamak sonra yine hafif ayırıp içine 502 gibi akışkan ve kuvvetli tutan bir yapıştırıcı sızdırıp kundağın içini ahşap takozlarla destekledikten sonra ki kanatları ortaya doğru yamulup kırılmasın serum lastikleriyle çatlağın olduğu kısmı sıkıca beş altı dolama yapıp çatlağı sıkıştırmak(tabi yapıştırıcıyı döktükten hemen sonra saniyeler içinde lastiği sarmalı ki yapıştırıcı donmasın.15 20 dk bekleyip lastikleri çözüp,maket bıçağının ucu gibi bişeyle bulaşmış yapıştırıcı artıklarını dikkatlice kazımak lazım.Eğer çatlak alt kısımdaysa lastik tam sıkamayacağından iki yandan mengeneyle sıktırmak gerekir yapıştırıcı donana kadar.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #4 : 15 Ekim 2013, 00:29:45 »
brignolisilvio.com dan beretta benelli perazzi parçaları getiritilebiliyor ama ahşap aksam online hemenal seçeneği yok yazışarak kredi kartı no su verilerek firma sahibi gönderiyor.En garantisi stoeger ama çok gecikebiliyor gelmesi.Bir de tabi ahşap tonu tutmayabilir bir ihtimal,gerçi sanki hep aynı tonlarda gibi beretta oto. dipçikleri.

Çatlak yerler yapıştırılabilir,ben olsam o yolu seçerdim.Bunun için önce çatlağı hafif ayırıp içine aseton döküp kurumasını beklemek(bir iki dk da kurur) bu işlemi bir kaç defa tekrar edip çatlak içi nin yağdan arınmasını sağlamak sonra yine hafif ayırıp içine 502 gibi akışkan ve kuvvetli tutan bir yapıştırıcı sızdırıp kundağın içini ahşap takozlarla destekledikten sonra ki kanatları ortaya doğru yamulup kırılmasın serum lastikleriyle çatlağın olduğu kısmı sıkıca beş altı dolama yapıp çatlağı sıkıştırmak(tabi yapıştırıcıyı döktükten hemen sonra saniyeler içinde lastiği sarmalı ki yapıştırıcı donmasın.15 20 dk bekleyip lastikleri çözüp,maket bıçağının ucu gibi bişeyle bulaşmış yapıştırıcı artıklarını dikkatlice kazımak lazım.Eğer çatlak alt kısımdaysa lastik tam sıkamayacağından iki yandan mengeneyle sıktırmak gerekir yapıştırıcı donana kadar.
Kamil bey, brignolisilvio.com'dan şok getirtsek gümrükte takılma falan olurmu acaba?
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #5 : 15 Ekim 2013, 02:39:03 »
Yüzde yüz takılmaz diyemem zira mevzuatı tam bilmiyorum ama yüzde doksan takılmaz diyebilirim.Gene de ek tedbir olarak satıcıdan fiyat fatura bilgisi eklememesini silah parçası olarak değil de sportif eşya veya mümkünse hediye gibi adlandırması rica edilebilir fakat düz istense bile bence bir sorun çıkmaması lazım yalnız en son değişmediyse 100 doları geçerse vergi alınıyor diye biliyorum geçmezse artı kargo ücreti direkt gelmesi lazım,geçmişte benim bu tarz istediğim horoz, yay,iğne ,kilit tetik korkuluğu gibi parçalar sorunsuz gelmişti,.Şokta sorun olacağını sanmam ama biraz pahalı orijinal şoklar vergi binebilir ptt ye veya bir gümrükçüye sormak lazım ne kadar alırlar diye.
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2013, 02:40:58 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın