Gönderen Konu: Tüfek Almak İstiyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim  (Okunma sayısı 7061 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İlker AKBAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tüfek Almak İstiyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim
« : 22 Ağustos 2013, 17:45:31 »
İyi günler arkadaşlar.Siteye yeni üye oldum.Tam olarak nereye ne yazılır bilmiyorum,ondan dolayı direk olarak buraya yazayım dedim.Öncelikle hepinize iyi günler dilerim.İnşaallah bende burada siz tecrübe ehli olan arkadaşların vesilesi ile bir şeyler öğrenir ve de onları hayatımda uygulamaya koyulurum.Güneydoğu Anadolu bölgesi Gaziantep şehrinde oturuyorum.Aslen Şanlıurfa'lıyım.Kendime savunma ve de ara sırada olsa karşıma yılan ve benzeri tedirgin olduğum her hangi bir hayvan çıktığında vurmak için ve de en önemlisi kendimi tüfek kullanımı,atış talimi noktasında geliştirmek için bir tüfek almak istiyorum.Bizim köyümüzde pek av yapılmaz.Yapan insanlarda normal şartlar da yasak olmasına rağmen gizli yaparlar.Benim amacım av yapmak değil,sadece güzel bir tüfeğe sahip olmak ve de dediğim gibi onunla av değilde genellikle hedef atışları yapmak.Yani ağırlıklı olarak mermi kullanmak istiyorum.Bu konuda özür dilerim öncelikle.Pek bilgi sahibi değilim.Nasıl bir şey alayım diye biraz araştırma yapınca,bir çok kamaşık ve de acemiliğimden dolayı anlamadığım farklı terimler ve farklı işlerde kullanılacak silahlar olduğunu anladım ki bizim köyümüzde insanlar genellikle tüfeklerini savunma için alırlar ve de alırken de mağaza sahibinin inisiyatifine bırakırlar aldıkları ürünü.Hatta bugün bir esnaf arkadaşımız olan tüfekçi bir abimizin yanına gittiğimde"abi bir tüfek almak istiyorum ama ben ağırlıklı olarak kurşun kullanacağım ara sıra size deminde zikrettiğim meselelerden dolayı saçma kullana bilirim dedim.Bununla ilgili biraz araştırma yapınca bana bazılarının Armsan RS-A2 SİNİ,bazıları Armsan phenome mılıta gibilerini,ata neo gibi bir şeyleri tavsiye ettiler dedim.Kinetic sistemleri,slug namlu dediğiniz şeyi (aslında ne olduğunu hala tam anlamış olmasam da) söyledim vb falan"Bana bunların aslına bakacak olursan teferruat olduğunu o kadarda yüksek fiatlı tüfeklere baş vurmamam gerektiğini ismi duyulmamış ama kaliteli tüfeklerin olduğunu sıkıntı çıktığında bile gerekirse firma sahipleri ile bile iletişime geçip gereken yardımın yaptırılabileceğini söyledi.(Kast etmiş olduğu tüfeği firma sahipleri Konyadaki üzümlüye yaptırmışlar,ismi de tüfek üzerinde atlanta yazıyor.Yarı otomatik).Bu gün bir Ata neo ya veya savunma silahı vede genellikle hedef atışları  ve uzun menzilli atışlar yapmak istediğim için bana önerilen Armsan RS-A2 modelinin aslında kullanılan malzemelerinin tavsiye ettiği silahla hemen hemen aynı olduğunu,sadece üzerlerine eklenen aparatların farklı olduğu ama onlarında sonradan temin edileceğini söyledi ise de ben yinede sizler gibi tecrübeli insanlara hatta sürekli av tüfekleri ile iç içe olan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak istedim.Aslına bakacak olursanız arkadaşlar Safir T14'ler her zaman için hoşuma gitmiştir ama tabi ki benim gibi bu işten anlamayan arkadaşların ilk önce görüntüden etkilendikleri normaldir.Tabi insan gönül olarak her zaman için hem kaliteli hemde görüntüsü güzeli tercih eder ama bence önemli olan ilk önce kalitedir.Seni yolda bırakmamasıdır.Ama aranızda sen yine de arkadaşım Safir al onlardan hem menzil hem etki hemde sağlamlık noktasında pişman olmazsın diyen arkadaşlar da var ise düşünceleri değerlendirilir yani.Hakkınızı helal edin uzattım biraz.Kısaca tekrar edeceğim yine ağırlıklı olarak kurşun kullanacağım ki amacım sadece nişancılığı geliştirmek ve de uzun mesafeli atışlar yapmak yani hiç olmaz ise 100 mt gibi bir mesafeden etkili atışlar yapmak.Ama ara sırada olsa saçma tarzı mermiler kullanmak.Birde Kinetic sistem ile gazlı sistemi araştırınca bir çok insan kinetic diyor ama dediğim gibi yinede tecrübelere bakarak hareket etmek istiyorum.Bütçemi de soracak olursanız herhalde 1500 tl ye kadar zorlarım gibi bir şey.Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.Hayırlı günler dilerim...
1977-Gaziantep

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tüfek Almak İstiyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2013, 20:47:35 »
bu işler için safir iyi gibi ama çok sorun çıkarttığını söylüyorlar kullananlar çatüs 28 kalibre alabilirsin bende köyüme gittiğimde tenekeye atışlar yaparım hoşuma gider ama avcılık her zaman ayrı bir zevk ve heyecan o başka gelelim silaha çatüs ü bir araştır 36 kalibre sini alma 28 kalibresini al alırsan hoşuna gitmezse stoeger md 3500 tavsiye ederim 1200tl fiyatı ama kinetik kinetik tüfeklerde sadece namlu temizlenir ama gazlı tüfeklerde kundağın içinide temizlemek lazım ama gazlılar çalışma sistemi olarak daha garantilidir tutukluk yapma olayı pek yoktur çünkü barut gazıyla çalışır kinetik sistemler yay ile çalışır çok sağlam tüfeğim olsun istersen stoeger hatsan armsan ata neo sarsılmaz gibi markalar iyidir şunuda söyleyeyim üzümlü yapımı 300 - 500 tl olan tüfeklerden sağlam olanlarda var kral lazer gibi katlanır dipçikli almak isterseniz onlar gazlı sistem bende hevesle aldım açıp kapatırken gövdenin boyasını döktü sürtürmeden dolayı kaldırdım attım pek randuman vermiyorlar çoğu yeri dökülüyor katlanır dipçiklerin yani tavsiye etmem üstelik te yasaktır inan atış yapılmıyor omuza yaslanan yeri çatlamış fark etmemişim ormanda kaybettim yani diyeceğim öyle hevesin varsa vazgeç ama tavsiye edeceğim iki silah var çatüs veya stoeger gerisi size kalmış
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2013, 21:44:17 »
Hoşgeldiniz. Köyünüzde neden avlanmadığınızı anlamadım ama gerek her ava kullanmak, gerek satıp değiştireceğinizde kolay elden çıkarmak açısından genel rağbet gören, markası bilinen, çapı, namlu uzunluğu vs ekseri arananlardan seçerseniz daha az hata yaparsınız. Huğlu, Ata, Armsan, Hatsan, Akkar, Yıldız epeydir piyasada olan ve hem tanınan hem aranan markalardır. Bunların dışında da şüphesiz güzel tüfekler var ama dediğim gibi piyasada ne kadar uzun süre tanınırsa o kadar tercih ediliyor. O bakımdan bunları yazdım.

Kinetik atışta daha az kirlenen ve temizlemesi çok çok daha kolay tüfeklerdir. Gazlı olanları zaten biliyorsunuz herhalde. Slug namlu domuz avında kullanılan, havalı tüfeklerdeki gibi gez ve arpacığı olanlardır.

Hem yazdığım markaları hem yazmadığım markaları araştırın. Seçenekleri biraz azaltın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı İlker AKBAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2013, 09:17:03 »
Öncelikle Yavuz yıldız ve de Volkan Kökdemir kardeşimize tşk ederim ilgilenip de cevap yazdığı için.Hem yavuz kardeşimin yaklaşımı olan Avcılık ayrı bir zevkdir sözüne hemde Volkan kardeşimin Köyünüzde neden avlanamadığınızı anlamadım sorusuna cevaben ;Ben Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi,Fıstıközü köyündenim.Duymuşsunuzdur belki Müslüm Gürses'in Köyü.35 Yaşındayım.Küçük yaşımdan bu yana doğa ile iç içe olmayı çok severim.Ama hayat şartları baban ile annem evlendikten sonra kendilerini Gaziantep'e atmış.Evet hala köye gidip geliriz.Köyümüzde Antep fıstığı ve de Zeytin ağırlıklı olarak insanların geçimlerini sağlamak için ekip biçtikleri  ürün çeşitleridir ki buralarda bu bilinen bir şeydir.Hatta Türk insanı olarak bir çoğumuz bilir ki özellikle Antep fıstığı Antep ve de Urfa yöresinde ağırlıklı olarak yetiştirilen meyvelerdendir.Tabi zeytinimizde yabana atılmaz hani  ;)Diyeceğim şu ki küçük yaşlarda iken bizim köyümüz ve de çevresinde Özellikle Keklik olmak üzere Kara tavuk,bizim burda huphupu diye tabir ettiğimiz kuş,İncir bülbülü,ne bilim işte kaya kartalı,küçük yaşlarda gördüğüm ama büyüklerime söylediğimde tam olarak onlarında bilmediği kekliğin daha büyüğü ama kuyruğu üçgen gibi olan bir kuş çeşidi ve benzeri türde hatta zevzir de diyebilirim bunların içerinde bir çok türde kuş çeşidi vardı.Tilki,Kurt,Ne bilim hatta söylentilere göre eskilerde sırtlan bile olurmuş ki hatta şu an bile urfanın bazı bölgelerinde Geyik bile olabiliyor.İlk önce bildiğim kadar ile bizim bölgelerde yani yakın çevremizde ki köyler yani HALFETİ ilçesinin  köylerinde avlanmanın yasak olduğunu biliyorum.Ayrıyeten küçük iken gördüğüm o kuşlardan hayvanlardan eser bile yok şimdi.İlk baharda onların çiftleşme mevsimlerinde farklı köylerden hatta farklı şehirlerden Keklikçiler keklik yakalamaya gelirler.Onun Haricinde diğer kuş ve de tilki ve benzeri hayvanlarda zamanında fazla miktarda avlanmadan kaynaklıdır ki her halde artık çok nadiren görüyoruz.İnanın ben sizlerin zevklerinize ve ya hobilerinize kesinlikle bir şey demiyorum ama ben ilkbahar mevsiminde köye gittiğimde eğer bir kekliğin sesini duyduğumda öncelikle nerede olduğunu tahmin etmeye çalışıyorum sonrada o temiz havayı solurken bir yandan da onun sesini dinlemekle huzur bulamaya ve eskiden bu hayvanlar çok fazla iken şu hale bak şimdi onlardan pek eser yok gibilerinden kendi kendime tefekkür etmeye başlıyorum.Volkan kardeşimizin tavsiye ettiği tüfeklere gelecek olursa sadece kardeşim bana ismini zikretmiş olduğu markalı tüfekleri önermiş ama sizlerden istediğim yani misal olarak armsan veya atanınkini alalım da hanigi modeli işimizi görür yani kastım bu idi.Hani birileri öneride bulunurken misal olarak Armsan RSA2 modeli demiş ama veya Armsan Phenemo mılıta demiş bir arkadaşımız ben internetten araştırırken gördüm farklı birisinin sorusuna cevap verirken Ata neo modeli demiş ama acaba bu denilen modeller kurşun atımında beni yarı yolda bırakır mı ? yada namluya bir zarar verir mi ? Yada bunlarla atış yaper iken istediğim mesafelere güç yetirebilir mi ? gibilerinden sorulardı.Hakkınızı helal edin terimler gramajlar vb şeyler den pek anlamadığım için soruyorum bunları.Yavuz kardeşimizin dediklerini de inceleyeceğim ama inşaallah.Hatta şunu söyleyeyim tip olarak baktığımda dediğim gibi benim Armsan phenemo milita tarzı modelleri çok hoşuma gitti veya RS-A2 modeli.Ama benim isteklerimi karşılar mı onu işte siz tecrübeli kardeşlerime soruyor ve de bu konuda az hatalı bir tercih yapmak istiyorum ki ben bir defa aldığım zaman onun ikincisini tekrarlaya bilecek maddi bir imkana sahip değilim.Tekrardan ilgilenen ve de vakit bulamayı da ilgilenemeyen arkadaşlara teşekkür ederim...
1977-Gaziantep

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 23 Ağustos 2013, 21:55:58 »
İlker kardeşim bilhassa detaylı yazmıyorum. Çünkü yerli yabancı hiçbir tüfeğe kefil olamam, güvenmiyorum. Şansına en iyisi bile başını ağrıtabilir. Yine de o yazdığım markaların hemen her modeli birbirine denk sayılır bana göre. Mevzu senin zevkine, ihtiyacına cevap vermesi ve ölçülerine uyması. Öte yandan bahsettiğin Armsan alt modellerini yakından tanımıyorum ve kullanmadım. Benim aradığım kriterlere göre bugün her ava ve gezdirmeye tüfek alsam Ata Neo olurdu. Domuz, ördek, üveyik, tahtalı ve kupaylı tavşan avı için Hatsan SupremeMax alırdım. Ama yine de bunları iyice incelemeden rasgele sipariş etmezdim. Hatası olmasın diye de kafama takmazdım. Ben her zaman kusur beklerim. Sonrası için sabırlı ve tevekküllü olmak kaydıyla bilinen markaları seçmeyeceksek hangisini seçelim?

Eskiden olup artık göremediğiniz kuşları anladım. Yazık olmuş. Ben de ava başladığımda çok çil avladığım ve gittiğim bölgede çil kekliğin "ç" si kalmadığını öğrendiğimde çok üzüldüm. O bölgede başka türlü av yok sayılırdı zaten. Çil de yokolunca oralara gitmeme sebep kalmadı. Yine gezmeye gidilir tabi ama aynı heyecan olur mu, olmaz. Böyle olmamalıydı.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 23 Ağustos 2013, 22:35:34 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 16:01:29 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı İlker AKBAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 23 Ağustos 2013, 23:11:09 »
Tekrardan ilgilendiğiniz için tşk ederim.Özellikle verdiğiniz bilgileri değerlendirmye alaccağim volkan hocam.Yanliz oyle bir seyki Antep te buyuk bi av bayisine gidiyorsun istemis oldugun modelleri ellerinde olmadigi icin goremiyorsun.Bazi arkadaslar da internetten alisin pek sihhatli olmadigini yazmizlar.Ama yinede Allah hakkimda hangisi iyi ise onu kolaylastirsin bizlere...
1977-Gaziantep

Çevrimdışı İlker AKBAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 24 Ağustos 2013, 08:22:41 »
Size de teşekkür ederim Hüseyin Kardeşim...
1977-Gaziantep

SELİM AYDOS

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 21 Nisan 2014, 13:19:25 »
tüfeği almadıysan girsan mc 312 yi tavsiye ederim.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 02 Kasım 2014, 19:19:00 »
İlker bey internetten almayın hatalı çıkar değiştirmesi çok sıkıntı. Mutlaka bayiden omuzlayarak alın ve içini dışını her yerini milimetrik inceleyin. Namnu üzeri bantta ya da arpacıkta eğrilik , asimetri gibi şeyler sıkça görülebiliyor,  Her zaman 12 numara ve kaliteli tüfek önceliğiniz olmalı. Çünlü 12 numarada fişek bulamama gibi bir sorun yok. Arkadaşlar hatsan demiş, 20-30 tane attım ve inceledim güzel tüfek.  Çatüs bende vardı , arıza yaptı tamire yolladım geldiğinde iyi çalışıyordu ama soğumıştum, çatüsün arızasından da ziyade isabeti çok çok kötüydü. Nereye gittiğini hiç anlayamazdım. söyledim ama önemsemediler. Ata, armsan, hatsan, stoeger, akkar, huğlu dışındakilere çok da bulaşmayın derim.
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2014, 19:20:06 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK