Gönderen Konu: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ AVCILAR İÇİN ÇALIŞIYOR...  (Okunma sayısı 4014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
Degerli avci arkadaslar;

Erciyes Universitesi Öğretim Üyeleri tarafından Avcılar için etkinlik planlanmaktadır.Etkinlik konularının bazıları aşagidaki başlıklar altında toplanmıştır..

Av köpeği sagligi, beslenme mesi , aşıları

Avcılık etigi ,mevzuatı ve dünyadaki uygulamaları

GPS  kullanımı ve dogada yön bulma

Triaj (yarali hayvan  tedavi si)

İlkyardım

Doga fotoğrafçılığı

Yaban hayvanlarindan bulasabilecek paraziter  hastalıklar

Sürdürülebilir avcılık

Biyoçeşitlilik ve ülkemizde nesli tükenen hayvanlar

Dünya ve ülkemizdeki avcılıktan oluşmaktadır.

sizlerinde önerileri doğrultusunda yeni konu başlıkları eklenebilecektir.

Degerli arkadaslar;
Etkinlikler tamamen ücretsiz olup katilimcilara avcinin el kitabi ve bazi kaynaklar hediye edilecektir. Etkinliklerin kayseride yapilmasi planlanmaktadır.
Türkiye nin heryerinden katilimci basvurusu alınacaktır. Basvuru tarihleri ve dİger ayrıntılar bu siteden ilan edilecektir.

Görüş ve önerilerinizi yazarsaniz memnun oluruz....

iyi günler. ...

« Son Düzenleme: 26 Eylül 2013, 16:13:55 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
  • aw tedevisi olmayan bir hastalıktır
Ynt: avcilar icin hazirlanan etkinlik icin duyuru
« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2013, 22:44:27 »
süper bişi olmuş elimden gelen katkıyı yapmak isterim fakat sadece tek bir noktada olması biraz katılımı azaltıcaktır birkaç farklı merkezde yapılması butün avcılar için daha avantajlı olacaktır. bu etkinlikte emeği geçen herkese şimdiden teşkkürler...
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #2 : 11 Eylül 2013, 23:42:52 »
Erciyes Üniversitesinin yöneticilerine ve eğitimcilerine teşekkür ederiz,
aslında bu tip isteklerin avcılardan gelmesi lazım fakat üniversite öncülük etmiş sağ olsunlar
dilerim yeterli katılım olur ve örnek olur içerik ve amaçları hakkında biraz daha bilgi verilirse memnun oluruz...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
Avcılar İçin Etkinlik
« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2013, 11:42:16 »
Değerli avcı arkadaşlar,
Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından avcılar için etkinlik planlanmaktadır.Etkinlik konularından bazıları asağidaki başlıklar altında toplanmıştır.
-Av köpeği saglıgı,beslenmesi,aşıları
-Avcılık Etiği,mevzuatı ve dünyadaki uygulamaları
-Gps kullanımı ve doğada yön bulma teknikleri
-Triaj (yaralı hayvan tedavisi)
-İlkyardım
-Doğa fotografcılığı
-Yaban hayvanlarından bulasabilecek hastalıklar
-Sürdürülebilir avcılık
-Biyoçeşitlilik ve nesli tükenmekte olan hayvanlar
-Dünyada ve ülkemizde avcılık.
gibi konulardan oluşmaktadır.Sizlerinde önerileri doğrultusundayeni konu başlıkları oluşturulabilecektir.Etkinlikler tamamen ücretsiz olup katılımcılara avcının el kitabı ve bazı kaynaklar hediye edilecektir.Etkinliklerin Kayseride yapılması planlanmaktadır.Diğer illerden de katılımcı başvurusu alınacaktır.Proje sonunda sertifika verilecek olup başvuru tarihleri ve diğer ayrıntılar ilerleyen zamanlarda duyurulacaktır.Görüş ve önerilerinizi yazarsanız memnun oluruz.. İyi günler....
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Murat YILMAZ 55

• *
  • Biz Avcıyız, Doğaya Muhtacız...
Ynt: Avcılar İçin Etkinlik
« Yanıtla #4 : 12 Eylül 2013, 11:50:17 »
Sezer bey yozgattayım bana müsait bir zamanda olursa mutlaka katılmak isterim. böyle bir etkinliği planlayan ve düşünenlere kendi adıma teşekkürler ..
Murat YILMAZ
1985 SAMSUN ÇARŞAMBA- Ünye
iş ve meslek danışmanı

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 14 Eylül 2013, 21:02:33 »
Çok güzel olur. Herşey bilimsel olsun istiyorsak, onu yeri üniversitedir. Kusura bakmasınlar ama oturduğu yerden icat çıkaran mühendis bile olsa yaptığı değersizdir. Üniversiteler de zaten lisenin devamı değil, ülke sorunlarının bilimsel yollarla çözüleceği yerdir. Bunu yaparlarsa oralar gerçek vazifelerini ifa etmiş olurlar. Tebrikler.

Fakat eğer avcılık kursu gibi oturup ders dinleme etkinliği olacaksa iki tarafa da faydası asgari olur. Millet uyuklar orada. Daha dinamik olması, ilgi çekmesi gerek. Misal, avcıların oradaki sorunları veya avın, doğanın o bölgedeki sorunlarına ağırlık verilmesi gibi. Tabi tüm ülke avcılarının ortak sorunlarını kapsarsa yine olabilir. Ne gibi? Avın azaldığı malum, avcıların diğer avcı ve daha ziyade köylüyle sürtüşmeleri, Kayseri'de yakın zamana kadar olmadığını duyduğum ama orada da yaygınlaşan teyp gibi cihazların etkileri, azalan av hayvanlarının takviyesi, korunması veya yasaklanan zamanlarda avlanmanın araştırılması, sonuçları veya ziraatte kullanılan ilaçların yaban hayatına etkileri, hangi ilaçların kullanıldığı, çiftçilerin ne kadarının doğru uyguladığının araştırılması, yaban hayatının korunması için dağ, mera, nadas bölgelerinin ıslahı ve geliştirilmesi, su gözleri yapılması, sürekli yemleme tanklarının denenmesi gibi daha hepimizin bildiği bir sürü şey için çalışma yapabilirler.

Üniversite çözüm üreten yerdir ama bunu avcılardan fikir, yardım, görüş almadan yaparlarsa bakanlıkların yaptığı düğümlere yenilerini eklerler. Onun için, böyle avcılara bir şeyler vereceklerse "KESİNLİKLE ANKET GİBİ BİLGİ TOPLAMA TÜRÜNDE", avcıların bilgisinden tecrübesinden istifade edecek, izleyecekleri yola ışık tutacak hazırlıklar da yapılmalı. Gerekirse kulüplere davet gönderip ne tür bilgi toplayacaklarsa onlara cevap verebilecek kişileri çağırabilirler.

Yani avcıların fiilen katılmalarını sağlamalılar ve dinlemeliler. Birlikte bir şeyler yapmalılar. Sürekli anlatırlarsa millet uyur orda.

Bunları yukarıda okuduğum bilgilere göre yorumladım. Zaten daha farklı faydalı etkinlikler olacaksa kusuruma bakmasın kimse. Sadece düşüncem budur.
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2013, 21:05:10 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #6 : 17 Eylül 2013, 21:26:20 »
Arkadaşlar görüş ve düşünceleriniz için hocalar adına size teşekkür ediyorum. Görüşlerinizi iletiyorum çok memnun oldular.Çok hevesliler .Çalışmanın      gelişimi hakkında bilgi verilecek..bu programı değişik bölgelerde de yapmayı istiyorlar .başlangıç olarak kayseri olacak. selamlar..
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı A.İhsan MUDANYALI

• Free Üye
  • *
  • DOĞAYA SAYGI DUYAN HER İNSAN AYRI BİR DEĞERDİR
« Yanıtla #7 : 19 Eylül 2013, 21:27:18 »
çok yararlı bir seminer olur hemde site üyesi arkadaşlar daha iyi kaynaşır .
  • Brownıng Maxus Hunter otomatic
1971 ikametgah İstanbul .Yalova

Çevrimdışı Yücel MERT

• Müdavim Üyemiz
  • Paylaşıyorsan, işte o zaman AVCISIN...
« Yanıtla #8 : 19 Eylül 2013, 22:22:22 »
emeği geçen herkese şahsım adına teşekkürler... inşallah katılmak nasip olur. selamlar...
Yücel MERT
1976 Manisa/Diyarbakır

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #9 : 24 Eylül 2013, 21:58:03 »
Değerli arkadaşlar,
İyi niyet ve temennileriniz için çok teşekkür ederiz. Eleştirileriniz ve önerileriniz bizim için gerçekten çok değerli. Bu projenin gerçekleşmesinde tüm avcı arkadaşların katkısını bekliyoruz. Proje için gerekli destek için ORAN (Orta Anadolu Kalkınma Ajansı) na başvuruldu. Gelişmeler ve eğitim tarihi avlakforum.com sitesinden duyurulacaktır. Soru, öneri ve başvuru için [email protected] adresine mail gönderebilirsiniz. İyi günler..
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #10 : 24 Eylül 2013, 23:05:36 »

Bu projenin bazi dogru bildiklerimizin aslinda yanlis oldugunun bilimsrl olrak ispatinin yapilmasinda, ayrica gocmen kuslari bizim yerimize baska ulkelere hediye etmemizin belkide universitede yapilan bu projeler sayesinde bakanligimiza daha bilimsel olrak aktarabilmemize yardimci olacagini dusunuyorum. Ayrica herseyden ote bu tur devlet destekli projelerde basari odulleri alnis sevgili kuzenim Sezer Inan a da tum avcilar olarak tesekkur ediyor desteklemizin bize yarinlarimiza surdurulebilir yaban ve av hayatina buyuk katki ve iatatistiki bilgi saglayacina inaniyorum..
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #11 : 26 Eylül 2013, 16:03:40 »
Eğitim şart :D
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #12 : 26 Eylül 2013, 16:09:26 »
Degerli avci arkadaslar;

Erciyes Universitesi Öğretim Üyeleri tarafından Avcılar için etkinlik planlanmaktadır.Etkinlik konularının bazıları aşagidaki başlıklar altında toplanmıştır..

Av köpeği sagligi, beslenme mesi , aşıları

Avcılık etigi ,mevzuatı ve dünyadaki uygulamaları

GPS  kullanımı ve dogada yön bulma

Triaj (yarali hayvan  tedavi si)

İlkyardım

Doga fotoğrafçılığı

Yaban hayvanlarindan bulasabilecek paraziter  hastalıklar

Sürdürülebilir avcılık

Biyoçeşitlilik ve ülkemizde nesli tükenen hayvanlar

Dünya ve ülkemizdeki avcılıktan oluşmaktadır.

sizlerinde önerileri doğrultusunda yeni konu başlıkları eklenebilecektir.

Degerli arkadaslar;
Etkinlikler tamamen ücretsiz olup katilimcilara avcinin el kitabi ve bazi kaynaklar hediye edilecektir. Etkinliklerin kayseride yapilmasi planlanmaktadır.
Türkiye nin heryerinden katilimci basvurusu alınacaktır. Basvuru tarihleri ve dİger ayrıntılar bu siteden ilan edilecektir.

Görüş ve önerilerinizi yazarsaniz memnun oluruz....

iyi günler. ...

Sürdürülebilir avcılık bu olsa gerek...İnş güzel sonuçlar çıkar...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
Ynt: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ AVCILAR İÇİN ÇALIŞIYOR...
« Yanıtla #13 : 26 Eylül 2013, 17:41:51 »
Öncelikle çok güzel düşünülmüş ve örnek temsil edecek bu etkinliğe vesile olan ve katkısı geçen tüm avcı dostlarını cani gönülden kutluyorum.

Avcılarımızın gezdikleri meraları ağaçlandırması gibi bir çalışma düşünülebilirse güzel olur kanaatindeyim. daha önceki yıllarda bizim dernek üyelerine ağaç tohumu dağıtarak, avlandığımız meralara tohumların dikilmesi sağlanmıştı.

sağlıcakla....
KAYSERİ / 1976
Beretta 686 Spz.-12, Franchi Affinity-12
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36