üzümlü üretimi kral süper pozem var sahin usta şaçma yakması cok iyi özellikle kuş avında yere yaralı düşmüyor doğru söylemişsin üzümlü tüfeklerinden uzak durun diye ama her avcınında huğlu sarsılmaz yıldız gibi tüfekleride alma imkanı olmuyo mecburen üzümlü alıyo tabi birde tüfek şans işi geçen av bayine gittim 350 liraya üzümlü otomatik var istersen verelim dediler aman dedim uzak kalsın 350 - 400 liraya tüfekmi olur anlayamadım bizim ülkemiz av tüfeği cenneti olmuş fiyatlar uygun ama kaliteli bulmak zor yerli av tüfeği üreten o kadar çok marka varki say say bitimez neden bu kadar çok
kral şans işi..bende geçen yıl çok methediliyor diye aldım aliminyum kasa 71 namlu pozesini..tenekeye atıyorum 50 adımdan deliyor,dalda konan kuşa atıyorum dibimdeki kuşa aynı fişekle kuş kalkıp gidiyor..hangi kuş olursa olsun uçar,konar hiç bişey vuramadım.alakargalarda denedim aldığımda ağaca konan kuşa atıyorum kuş düşüyor bağıra bağıra koştura koştura kaçıp gidiyor..yakalasam bi kaç tane daha atıcam yaralı kalmasın kuş diye yada kesicem ama nereye yakalıcan o kadar vurmuyor yani silah..oğlumun havalı tüfekle atsam cansız düşerdi o kuşlar..

.denemediğim fişek kalmadı..fazla zarar etmeden aldığım fiyata yakın bir rakama sattım meraklı birine zar zor..oda enjektörlü boş fişeği falan atıyor dıştan bakınca güzel görünüyor zarif filan hoşuna gitti aldı..avcı değildir kendisi.avcı olsa şimdiye satardı zaten oda

kral pozelerin bazılarının çok iyi vurduğunu aynı marka aynı seri bazılarınında hiç vurmadığını okudum bi kaç yerde..standart bir üretim yok..sonuçda üzümlü malı..şansına kalmış artık.
150 marka varsa yerli silah olarak bunların 10 tanesi sarsılmaz,yıldız,hatsan,armsan,stoeger,safran,gibi markalar..geri kalanların emin olun bana 140 taneside üzümlü üretimi markalardır..

tek elden çıkıyor hepsi..3,5 kişi tarafından..aynı tezgahtan birinin ismi kral olarak çıkıyor,birinin ismi dağdelen,birininkini altobelli birisi ciğerpare böyle uzayıp gidiyor işde

.... nerden anladın derseniz bu silahlar arıza yaptığında tamire gönderecek bir fabrikaları yok muhatap bulamıyorsunuz..tek bir ustaya gidiyor hepsi tamire...kralda o ustaya gidiyor,torunda,dağdelende..isim vermicem..anlıyan anlar zaten.bahsi geçen tüfeklerin üretimi konusunda bi muhabbet olsa forumlarda hemen zıplıyor usta tüfek şöyle iyi böyle iyi eleştirenlere kızıyor.burnundan kıl aldırmıyor..madem tek bir marka üretiyorsun niye üzümlü malı her markaya atlıyon..demekki hepsi kendi elinden çıkıyor..ben böyle derim.