İlgili, meraklı ve atak biri olduğu belli. Boş durmamış ilgi çekecek bir video hazırlamış. Eline sağlık.
Boş kovanları atma konusunda Benelli de dahil olmak üzere özellikle kinetik çalışanlarda buradaki gibi birinde 28 birinde 32 gramla çalışanlar hep oluyor. Buradaki durumun tam aksinin olabileceğine de eminim. Hatta Benelli 32 g altında kullanılmasını önermediğini de hatırlıyorum. Şöyle olmalı böyle olmalı konusna girmeden, Rusların çekiminin "Halep ordaysa arşın burda" karşılığı olduğu için tepmeyle çalışma durumunu eklemesini normal karşıladım.
Dağılımlarda her ikisi de 3* şok ve 6 no 32 g için bence şahaneydi. Biraz eksik biraz fazla olabilir.
Delme konusunda bu iki örnek tüfekte bunlar görülmüş. İlle şu kadar olmalı diye bir şey olmaz, yok. Bunun sebeplerinden tüfeklerle ilgili olabilecek ihtimallerin üzerinde durmadan, fişeklerle ilgili olabilecek ihtimali yazıp bitireceğim. Arkadaş fişek konusunda en doğru seçeneklerden birini seçerek güzel seçim yapmış. Fakat inanın ki Amerika'daki fişek ve silah değerlendirme kuruluşu SAAMI'ye göre fişekler arasında +/- 55 fps (~17 m/s) farkları normal karşılıyor. Remington'nun bu fişek markası değilse bile bir başka modelinin kronografla testinde, 5 atışın içinde en yüksek ve en düşük sürat arasında 17 m/s görüldüğünü biliyorum. Tekrar edeyim, SAAMI'ye göre 110 fps (~34 m/s) fark normal sayılırdı. 17 m/s ile düşük bile çıkmış sayılır. İşte bu testte de böyle iki fişek rastlamış olabilir. Bu ihtimali bilirken tüfeği veya tüfekleri tartışmaya gerek yok. Eğer o atışları yaparken namluların önünde birer tane de kronograf olsaydı sadece tüfekleri tartışırdık.
Videoyu çekene de burada paylaşan Hüseyin Bey'e de teşekkürler.