Gönderen Konu: ata neo& benelli  (Okunma sayısı 5196 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı H.Hüseyin KAYA

• Free Üye
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ata neo& benelli
« : 29 Kasım 2013, 16:38:02 »
1983-Burdur

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: ata neo& benelli
« Yanıtla #1 : 29 Kasım 2013, 22:25:32 »
İlgili, meraklı ve atak biri olduğu belli. Boş durmamış ilgi çekecek bir video hazırlamış. Eline sağlık.

Boş kovanları atma konusunda Benelli de dahil olmak üzere özellikle kinetik çalışanlarda buradaki gibi birinde 28 birinde 32 gramla çalışanlar hep oluyor. Buradaki durumun tam aksinin olabileceğine de eminim. Hatta Benelli 32 g altında kullanılmasını önermediğini de hatırlıyorum. Şöyle olmalı böyle olmalı konusna girmeden, Rusların çekiminin "Halep ordaysa arşın burda" karşılığı olduğu için tepmeyle çalışma durumunu eklemesini normal karşıladım.

Dağılımlarda her ikisi de 3* şok ve 6 no 32 g için bence şahaneydi. Biraz eksik biraz fazla olabilir.

Delme konusunda bu iki örnek tüfekte bunlar görülmüş. İlle şu kadar olmalı diye bir şey olmaz, yok. Bunun sebeplerinden tüfeklerle ilgili olabilecek ihtimallerin üzerinde durmadan, fişeklerle ilgili olabilecek ihtimali yazıp bitireceğim. Arkadaş fişek konusunda en doğru seçeneklerden birini seçerek güzel seçim yapmış. Fakat inanın ki Amerika'daki fişek ve silah değerlendirme kuruluşu SAAMI'ye göre fişekler arasında +/- 55 fps (~17 m/s) farkları normal karşılıyor. Remington'nun bu fişek markası değilse bile bir başka modelinin kronografla testinde, 5 atışın içinde en yüksek ve en düşük sürat arasında 17 m/s görüldüğünü biliyorum. Tekrar edeyim, SAAMI'ye göre 110 fps (~34 m/s) fark normal sayılırdı. 17 m/s ile düşük bile çıkmış sayılır. İşte bu testte de böyle iki fişek rastlamış olabilir. Bu ihtimali bilirken tüfeği veya tüfekleri tartışmaya gerek yok. Eğer o atışları yaparken namluların önünde birer tane de kronograf  olsaydı sadece tüfekleri tartışırdık.

Videoyu çekene de burada paylaşan Hüseyin Bey'e de teşekkürler.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 29 Kasım 2013, 22:27:50 »
:) İkisi de aynı kişiymiş :D Elinize sağlık Hüseyin Bey. Ama yine de yorumum aynı. Katılır mısınız bilmem. Selamlar
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hakan KAHREDER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2013, 00:37:49 »
Stoeger in desteksiz atabildiğini gösteren videolar var nette.Aynı durumun  neoda olmaması üzücü.Bu arada Rusların bizim tüfeklerle derdi nedir onu da anlamış değilim. Youtube da paylaştıkları videolarda genelde hep Türk yapımı tüfekleri arızalı olarak gösteriyorlar.
1985-Bursa

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 30 Kasım 2013, 00:39:47 »
paylaşım için teşekkürler... omuzda hiç fişek kıstırmasında serbest atışta isterse hiç çalışmasın sorun degil.. ava serbest atış yapılmaz zaten... savunma içinde yüksek gramlı fişekler iş görür...  bence bu benelli ata kıyası çok saçma bir durum...diyelimki atanın grupmanı süper,delicilik müthiş benellide berbat olsaydı benelli çöpemi diyecektik... eminim fikrimiz degişmeyecekti.... rastgelsin...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #5 : 30 Kasım 2013, 01:22:12 »
Hüseyin bey çok güzel olmuş elinize sağlık yanlız şu neoyu desteksiz atışta özkursanla değilde remigton fişekle bi deneseydiniz belki çalışırdı gene çalışmazsa at gitsin haa birde desteksiz atışta yatay olarak değilde namluyu havaya doğru tutup sıkmak çalışmayı çok daha zora sokar desteksiz tek elle havaya doğru tabanca atar gibi tutup arka arkaya üç fişeği atan tüfek iyidir yatay 32 gramı çıkartamayan hiç bi işe yaramaz genede fişek özkursan olunca tüfeğe bişey diyemiyorum boşlukta desteksiz çalışmayan tüfek adamı avda yarı yolda koyar bu böyle biline...   
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 30 Kasım 2013, 01:47:35 »

Videoyu izlerken önce ne kadar şanslı olduğumu düşündüm. Sonra da desteksiz atışta bu silahta sorun ne olabilir diye merak ettim.

Şanslıyım diye düşündüm çünkü bendeki 2010 model Ataneo hem slug hem de normal 66 cm bantlı namlusuyla 28 gramda desteksiz atışta çok rahat çalışıyor. Bunu Rusların testinde daha önce de yazmıştım. Benelli sistemde kullanılan yayın tansiyonu çok önemli. Biraz sert olsa yukarıdaki sonuçlarla karşılaşılabiliyor. 32 gramı atmaması ise özellikle çok garibime gitti. 

Penetrasyon konusunda Volkan beye katılıyorum. Aynı kutuda çıkan fişekler arasında bile fark olabiliyor. Keşke birde gazlı ekleselermiş araya. Çok tartışılan konudur ya. Bir de onu görürdük.

« Son Düzenleme: 30 Kasım 2013, 01:49:09 Gönderen: Merdan KAÇAR »
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
« Yanıtla #7 : 30 Kasım 2013, 07:38:01 »
arada tabi mutlaka fark vardır ama bence o fiyat farkına değmez.benelli için 3 katından daha fazla bir miktar ödemeye değermi bilmiyorum.çok ciddi bir fark var.az uz deyil.ha bu kadar farka göre grupman olsun , tesir olsun ata benelli ile arasındaki fark az bile.birde aslında kıyaslama da bir üçüncü nokta daha var.hangisinin daha uzun süre dayanabildiği...video için elinize ayağınıza sağlık...
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
« Yanıtla #8 : 30 Kasım 2013, 08:19:34 »
güzel bir çalışma emeğinize sağlık
atanın çok çalışması lazım. ama rakibide yılların benelli si okadar da olur.
  • Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 30 Kasım 2013, 10:12:50 »

Bu sabah avda tekrar denedim. YAF 32 ve 28 gramlarda üçer atışta desteksiz sorunsuz çalıştı. 28 gramda iki ayrı kutudan fişek aldım. Ayrıca 32 gramda yumuşak olması itibariyle Winchester 32 gram universalle de üç atış denedim, sonuç aynı. Tüfek 66 namlu ve 3 no şok takılı durumdaydı.
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2013, 10:14:08 Gönderen: Merdan KAÇAR »
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı H.Hüseyin KAYA

• Free Üye
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 30 Kasım 2013, 13:34:21 »
yorum yapan arkadaşlara teşekkürler,volkan beye ayrıca teşekkürler.ben rusların videosunu gördükten sonra çok rahatsız oldum,böyle bi video gereği duydum.her iki tüfeklede avada gittim arasında çok bi fark yok diyebilirim.sadece ata neo nun bazı tüfeklerinde desteksiz çalışmıyor.ama yerli sanayide hataları gizlemek bizi ileriye götürmez,hataları ön plana çıkaralımki görsünler.benellinin italyada ve başka avrupa ülkelerindeki satış fiyatı 2500 tl civarı.türkiyede pahalı olmasının sebebi ötv %20 kdv %18 artı gümrük vergileri oluyo 5300 tl.demek istediğim 5000 liralık tüfekle 1300 liralık tüfek aynı olurmu diyenlere hitaben ülke satış fiyatlarına bakarsak hemen hemen aynı sayılır.yani bizim tüfek fabrikalarının para kazanmayı 2. plana bırakıp gerçekten kaliteli tüfekler yapmaya çalışması lazım.
1983-Burdur

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 01 Aralık 2013, 18:13:54 »
Ata'nın bu filmde desteksiz atışta niye çalışmadığının sırrı ilk atışta belli. Grupman atışında Benelli'den fırlayan kovanla, Ata'dan fırlayan kovanın uçuş mesafesine dikkat edin. Benelliden çıkan kovan almış başını gitmiş. Ata'nın ise yanıbaşına düşmüş. Benim tüfek 24 gramda yapıyor bu kısa düşüşü.

Ata gerek tepme yayı gerek horoz yayı sertliğine dikkat etmeli. Bu konuda maalesef birçok firmada belli bir standart yok. Bendeki doğru kombinasyon olmuş sorunsuz çalışıyor. Şeytanın ayrıntıda gizli olduğu burada net bir şekilde bence bir kez daha ortada.  Çok basit bir ayrıntıdan o kadar emek boşa gidebiliyor.
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #12 : 02 Aralık 2013, 00:57:56 »
Benelli nin mekanizma parçaları kaymak gibi çalışması saat gibi çalışırken insana keyif verir kurma kollarını çekip bırakarak bile bu farkı anlayabilirsiniz mevcut ata nın o çalışmayı sağlaması için enaz 200-250 fişek atılması lazım sıfır yeni ataya 34 gr fişek koysanda omuz desteksiz zor çalışır yukardaki ata da yeni olduğu kanaatindeyim ve haliyle mekanizma yay sıkı bol fişek atarak hatta biraz sert fişek atarak yada poliğonda bir iki koli trap atarak alıştırmak lazım...   
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 02 Aralık 2013, 09:06:38 »
zaten fark hatasız çalışmada ve dayanıklılıkta arkadaşlar. Artık birçok firma kinetik tüfek üretebiliyor ve çoğu çalışıyor. geçendede demiştim çabuk galeyana geliyoruz. bende iki markayıda hali hazırda kullanıyorum. ikisinide çok seviyorum hatta atayı daha fazla kullanmaya çalışıyorum. ikisi arasında az bir fark var gibi yorumlar yapılmış. hayır çok fark var ama dışardan bakınca anlaşılmıyor.
şeytan ayrıntıda gizli demiş bir arkadaşımız aynen öyle. birisiyle günde 5 bin fişek atın sorun yaşamazsınız.aradaki sağlamlıkta ve kusursuz çalışmada ve yıllarca bu kusursuzluk devam etmekte.. adamlar günde 300 - 400 tane 89 mm fişek atıyorlar sorunsuz
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 30 Mayıs 2014, 14:02:08 »
Arge yapmadan sadece sistem kopyalayınca böyle oluyor malesef.Bakınca ikiside kinetik.Mühendislerimiz herhalde nolucak ya omza dayamadan atışmı yapılırmış basın iç piyasaya gitsin diye düşünüyorlar.
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2014, 14:10:15 Gönderen: Mert PASTIRMACI »
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası