Gönderen Konu: ÖRDEĞE ÇİP TAKMIŞLAR İŞTE KANITI...  (Okunma sayısı 12376 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Şükrü SUNAR

• *
  • ÖRDEK AVCISI
ÖRDEĞE ÇİP TAKMIŞLAR İŞTE KANITI...
« : 13 Aralık 2013, 20:46:15 »
arkadaşlar facebook da gezerken bu resme rastladım gerçekten de ördeğin boynunda çip takılı kazlara takıyor avrupalılar derlerdi acaba ördeklere de mi taktı bu şerefsizler...

burda da çipi takarken ki resim

Şükrü SUNAR 1989
                         (SALİHLİ/MANİSA-ISPARTA)
        Sultaniye köklü Bağ Fidanı yetıstırıcısı
                         P-A-Ş-A [email protected]

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
Ynt: ÖRDEĞE ÇİP TAKMIŞLAR İŞTE KANITI...
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2013, 21:26:30 »
Çip takmalarının ne zararı var anlamadım? Göç yollarını takip etmek için takılıyor, sadece kuşlara değil bir çok hayvana takılıyor..
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Şükrü SUNAR

• *
  • ÖRDEK AVCISI
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2013, 21:49:35 »
göç yollarını değiştirmek için takılıyo diye biliyorum
Şükrü SUNAR 1989
                         (SALİHLİ/MANİSA-ISPARTA)

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2013, 21:55:36 »
Çip takmalarının ne zararı var anlamadım? Göç yollarını takip etmek için takılıyor, sadece kuşlara değil bir çok hayvana takılıyor..
bıldırcın ördek kaz gibi göç eden KILAVUZ BASI hayvanlara takıp türkiye üzerindeki göç yollarına uğratmıyorlar.amacları bu..fakat avrupada soğuk ve karlı kıslar her yıl şidetli olarak devam ederse hayvan ılıman yolları içgüdüsel olarak bulurve dolayısı ile türkiye topraklarına da ulasır
« Son Düzenleme: 13 Aralık 2013, 21:59:50 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #4 : 13 Aralık 2013, 21:58:29 »
Allah'ın çizdiği rotayı iki baldırı çıplak mı değiştirecek miş ?
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2013, 00:19:22 »
O göç yolunu uzaktan kumandayla değiştirme işi sadece bilim kurgu filmlerinde olur şimdilik. Bunlar takip amaçlı vericiler.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2013, 00:21:09 »
O göç yolunu uzaktan kumandayla değiştirme işi sadece bilim kurgu filmlerinde olur şimdilik. Bunlar takip amaçlı vericiler.
aynen
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

The following users thanked this post: İsmet KOÇ

Çevrimdışı Necdet KAPLANOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2013, 10:32:01 »
Çok bilim kurgu filmi izlemişsiniz, anten takarak hayvanlarının göç yolunu değiştirip Türkiye ye uğratmamaya çalışmak falan, akıl var mantık var. Millet işi gücü bırakacak Türkiye ördek avlamasın diye teknolojimi geliştirecek :)
1988-izmir

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2013, 11:08:20 »
Böyle yakalıyorlar onu biliyorumda niye çip takıyolar bilmiyorum...Yıllar öncede eski avcılar anlatır ayağından yüksük çıkardı kazların diye 1970 li 80 li yıllar...

Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Şükrü SUNAR

• *
  • ÖRDEK AVCISI
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2013, 11:16:21 »
yok canım adamların ne işi var aptallar mı göç yollarını değiştirecek haklısınız bizim aklımıza bile gelmeyeni elin gevuru yapıyo işte bizde neden ördek kaz yok diyoruz
http://www.yabantv.com/haber/348-isvecten-yabana-mektup-
http://www.aktifhaber.com/kazlara-yeni-goc-yolu-ogretiyorlar-32502h.htm

http://antalyakanarya.com/forum/index.php?topic=1293.0
Şükrü SUNAR 1989
                         (SALİHLİ/MANİSA-ISPARTA)

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2013, 11:31:01 »
Bu ecnebi milletlerin bizi sevmediğini ve yüzyıllardır bizimle uğraştığını biliyorum...Yediğimiz yemekten içtiğimize kadar,giydiğimiziden izlediğimiz televizyona kadar ailemizin içine kadar zorla cebren ve hile ile müdahil oluyorlar...Bizi örfümüzden adetimizden kültürümüzden ve en önemlisi bizi bir arada tutatan islam iman birlikteliğimizinden soğutmaya calışıyorlar...Bunları bir araya getirince elindeki teknolojiye ve güce bakılırsa bunlardan herşey beklenir.Baksanıza hepsini geçtim avrupa modeli diye yakında ava gidemeyeceğiz yapılanlar ortada...Bunlar kaz uçurtmama projesi göç yolu sudur budur derken bize zararı dokunsun zevkle yaparlar...

Ama serkan komutanın dediği gibi Rabbimin çizdiği yolu hayvana verdiği içgüdüyü 3 5 baldırıçıplakmı değiştirecek?Baktık olmuyo onların çip taktıkları kazları vururuz ;D ;D ;D
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2013, 12:48:35 »
yok canım adamların ne işi var aptallar mı göç yollarını değiştirecek haklısınız bizim aklımıza bile gelmeyeni elin gevuru yapıyo işte bizde neden ördek kaz yok diyoruz

http://antalyakanarya.com/forum/index.php?topic=1293.0
Şükrü kardeşim bu linkte yapılan işlem elektronik değil, hayvanın annesini takip etme iç güdüsüyle alakalı. Kaldı ki kuş yuvadan uçtuktan sonra Annelik güdüsü biter. Çiple göç yolunun değiştirilmesi işinin (olmazda olursa eğer) çalışması için önce hayvanın neye göre yolunu bulduklarını anlamaları gerek. Daha bu fenomeni çözememişlerken nasıl müdahale edecekler? Dünyada göçlerde kuşların nasıl yolunu bulduklarıyla ilgili bir çok tahmin var. Güneş le yolunu bulur diyenler, ay ve yıldızlarla bulur diyenler, kokuyla bulur diyenler ,manyetik alanla bulur diyenler, DNA yoluyla aktarılır diyenler ve son olarak büyüklerinden yolu öğrenir diyenler.

Çevrimdışı Şükrü SUNAR

• *
  • ÖRDEK AVCISI
« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2013, 13:05:06 »
Şükrü kardeşim bu linkte yapılan işlem elektronik değil, hayvanın annesini takip etme iç güdüsüyle alakalı. Kaldı ki kuş yuvadan uçtuktan sonra Annelik güdüsü biter. Çiple göç yolunun değiştirilmesi işinin (olmazda olursa eğer) çalışması için önce hayvanın neye göre yolunu bulduklarını anlamaları gerek. Daha bu fenomeni çözememişlerken nasıl müdahale edecekler? Dünyada göçlerde kuşların nasıl yolunu bulduklarıyla ilgili bir çok tahmin var. Güneş le yolunu bulur diyenler, ay ve yıldızlarla bulur diyenler, kokuyla bulur diyenler ,manyetik alanla bulur diyenler, DNA yoluyla aktarılır diyenler ve son olarak büyüklerinden yolu öğrenir diyenler.
galiba orası öyle ama neden pekı bundan 20 sene önce kaz alayları dalgalanırmıs memleketımızde ama ben kazı vurmayı bırakın yüzünü bile görmedım gercekte 20 yılda ne oldu da artık gelmiyo bu kazlar sız sormuyo musunuz kendı kendınıze önceden ne ördek ne kaz olurmus ama şimdi yüzünü gören cennetlık belırlı yerler harıcınde tabı
Şükrü SUNAR 1989
                         (SALİHLİ/MANİSA-ISPARTA)

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2013, 13:33:27 »
galiba orası öyle ama neden pekı bundan 20 sene önce kaz alayları dalgalanırmıs memleketımızde ama ben kazı vurmayı bırakın yüzünü bile görmedım gercekte 20 yılda ne oldu da artık gelmiyo bu kazlar sız sormuyo musunuz kendı kendınıze önceden ne ördek ne kaz olurmus ama şimdi yüzünü gören cennetlık belırlı yerler harıcınde tabı
Soruyorum tabi, kendimce bulduğum cevaplar var, bunların başında Çarpık kentleşme geliyor. Kaz bildiğimiz gibi yemlenmek için etrafı düzlük görş alanı geniş ova veya platoları seçer burada yemlendikten sonra büyük su birikintilerini seçer. Son yıllarda hız kazanan HES projeleri bir çok göl veya barajın su miktarını düşürdü, ayrıca genişleyen kentler hayvanın alanını daraltıyor. O sebeple hayvan daha rahat olacağı yerleri seçiyor. 2. sebep olarakda Bulgaristanla aramızdaki yüksek gerilim hatları. Bu hatlar yüksek olduğundan dolayı tam göç yolu üzerinde hayvanı ürkütüp geri çeviriyor olabilir. KAz yüksek uçar bunlardan ürkmez diyenler kazın sisli ve puslu havalarda yere alçak uçtuğunu ve yeryüzü şekillerini takip ettiğini de unutmasınlar.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 14 Aralık 2013, 13:46:18 »
Amacları bizim av vurmamamız degil,yalniz göç güzargahında olmayan, ülkelerinide göç yoluna dahil etmek için yapıyorlar bu çalışmaları,belgeselini birkez izlemiştim..kaz konusunda baya başarılı olmuşlardı..........
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 14 Aralık 2013, 15:51:31 »
arkadaşlar burdaki maksat ördeklerin göçe hangi zamanlarda çıktığı hangi rotayı izlediğini bulmak . her ördek veya göç eden kuş farklı güzergah izliyor. bilim adamalarıda dünya üzerinde göç yolları hangi zamanda hangi hava şartlarında göçe başaldıkları nerde ne kadar zaman dinlediniği konakladığını takip ediyor. envarter tutuluyor bu şekilde.  amaç yani hayvan göç yolunu değiştirmek falan değil.
 sadece tek amaçları var hayvanları göçe ne zaman başlıyor ne zamanda hangi rotayı izliyor nerelerde mola veriyor nerelere uğruyor göç zamanı. sadece amaç bu
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 14 Aralık 2013, 18:40:40 »
arkadaşlar burdaki maksat ördeklerin göçe hangi zamanlarda çıktığı hangi rotayı izlediğini bulmak . her ördek veya göç eden kuş farklı güzergah izliyor. bilim adamalarıda dünya üzerinde göç yolları hangi zamanda hangi hava şartlarında göçe başaldıkları nerde ne kadar zaman dinlediniği konakladığını takip ediyor. envarter tutuluyor bu şekilde.  amaç yani hayvan göç yolunu değiştirmek falan değil.
 sadece tek amaçları var hayvanları göçe ne zaman başlıyor ne zamanda hangi rotayı izliyor nerelerde mola veriyor nerelere uğruyor göç zamanı. sadece amaç bu

adem hemen senin yazının üstündeki yorumumda bu konuyla ilgili bir belgesel izledim yazdım...şu belgeseli araştır bul sende izle,bakbakalım niyetleri neymiş..... yüzlerce binlerce yaban kazını yakalayıp,kuluçkaya yatırıyorlardı.. sonra çıkan yavruları büyüene kadar salmıyorlardı... yavrular iyice büyüdükten sonra binlercesini çip takıp göc zamanı selbest bırakıyorlar...hayvanlar orada dogdukları için göc dönüşü gerisingeriye geliyorlar ama üçbin kaz saldılarsa 10 bin kaz olarak geliyorlar... belgeselin sonunda bu çalışma başarılı olmuştur emekler boşa gitmemiştir deniyordu... yanılmıyorsam hollandalıydılar çalışanlar.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #17 : 14 Aralık 2013, 20:37:43 »
Bu ecnebi milletlerin bizi sevmediğini ve yüzyıllardır bizimle uğraştığını biliyorum...Yediğimiz yemekten içtiğimize kadar,giydiğimiziden izlediğimiz televizyona kadar ailemizin içine kadar zorla cebren ve hile ile müdahil oluyorlar...Bizi örfümüzden adetimizden kültürümüzden ve en önemlisi bizi bir arada tutatan islam iman birlikteliğimizinden soğutmaya calışıyorlar...Bunları bir araya getirince elindeki teknolojiye ve güce bakılırsa bunlardan herşey beklenir.Baksanıza hepsini geçtim avrupa modeli diye yakında ava gidemeyeceğiz yapılanlar ortada...Bunlar kaz uçurtmama projesi göç yolu sudur budur derken bize zararı dokunsun zevkle yaparlar...
Ama serkan komutanın dediği gibi Rabbimin çizdiği yolu hayvana verdiği içgüdüyü 3 5 baldırıçıplakmı değiştirecek?Baktık olmuyo onların çip taktıkları kazları vururuz ;D ;D ;D

Çipli mipli vuracaz inşallah ...Ne yapalım netten çipli kaz tarifi bakmaya başladım:))
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Resul YASAK

• *
« Yanıtla #18 : 14 Aralık 2013, 23:59:40 »
adem hemen senin yazının üstündeki yorumumda bu konuyla ilgili bir belgesel izledim yazdım...şu belgeseli araştır bul sende izle,bakbakalım niyetleri neymiş..... yüzlerce binlerce yaban kazını yakalayıp,kuluçkaya yatırıyorlardı.. sonra çıkan yavruları büyüene kadar salmıyorlardı... yavrular iyice büyüdükten sonra binlercesini çip takıp göc zamanı selbest bırakıyorlar...hayvanlar orada dogdukları için göc dönüşü gerisingeriye geliyorlar ama üçbin kaz saldılarsa 10 bin kaz olarak geliyorlar... belgeselin sonunda bu çalışma başarılı olmuştur emekler boşa gitmemiştir deniyordu... yanılmıyorsam hollandalıydılar çalışanlar.....
Resul YASAK
1977 HATAY

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #19 : 15 Aralık 2013, 02:01:14 »
Türkiye'de kazın bitme sebebini aşırı-usulsüz avlanmaya, doğal ortamlarının yok edilmesine değil de avrupalılara bağlayanlar var. Hadi kazı onlar engelledi, Sülünü de mi avrupalılar gelip bilinçsiz avladı ve bitirdi? İğneyi kendine çuvaldızı başkasına demiş atalarımız.

Çiple hayvanın yönünü değiştirmek pek mümkün olmasa da başka yere göç eden hayvanların arasına karıştırarak göç yerleri "AV TEHLİKESİNİN OLMADIĞI" hollanda gibi ülkelere kaydırılmış. Bir düşünmek lazım "NEDEN?" acaba.

Daha önce bıldırcının göç hayvanı olduğu için teybin serbest olması gerektiği savunanlara yazdığım bir cevabı buraya yapıştırıyorum:

Alıntı
"Biz besliyoruz avrupalı vuruyor" mantığı bence çok yanlış.
Evet Türkiye'de yasak olan bir çok şey avrupada serbest, hiç düşündünüz mü neden diye? Çünkü avrupalı bilinçli, yasak olmasa bile istismar etmiyor adamlar, illaki kötü niyetlileri çıkıyor ama er yada geç çoğunun hayatı kararıyor çünkü cezalar çok ağır ve denetim bizdeki gibi gevşek ve bilinçsizce yapılmıyor.

Bizde ise istismarın önüne anca yasaklarla geçiliyor (yada geçilmeye çalışılıyor). Teyp serbest olsa, teyp kullananların oranı %30'sa %90'a çıkacak ve katliam yaşanacak çünkü (sözüm meclisten dışarı) Türk insanı istismara fırsat arıyor.

Sizce neden aynı coğrafyayı paylaşmamıza rağmen batı komşularımız  av hayvanları bakımından bizden 10 kat daha zengin? Sizce teyp kurarak mı sağladılar bu zenginliği? 50 kilometre ilerde Bulgarlar Yunanlar çatır çatır sülün avlarken, geyik, keçi avlarken sizce neden Türkiyede bu hayvanları anca milli parklarda, çiftliklerde görebiliyoruz. AVRUPADA TEYP SERBEST DİYE Mİ?

Bıldırcın limitiniz 10 olması her ava çıktığınızda 10 kuş vurmanızı gerektirmiyor, 1-2 av vurupta avdan memnun kalınabilir bence (ET İÇİN AVLANMIYORSANIZ EĞER) önemli olan o ortamı yaşamaktır zaten.

Teyp kullanımını serbest bırakmaya çalışacağınıza insanları bilinçlendirmeye çalışsanız teyp falan kullanmaya ihtiyaç duymayacaksınız zaten...
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #20 : 15 Aralık 2013, 15:39:49 »
Türkiye'de kazın bitme sebebini aşırı-usulsüz avlanmaya, doğal ortamlarının yok edilmesine değil de avrupalılara bağlayanlar var. Hadi kazı onlar engelledi, Sülünü de mi avrupalılar gelip bilinçsiz avladı ve bitirdi? İğneyi kendine çuvaldızı başkasına demiş atalarımız.

Çiple hayvanın yönünü değiştirmek pek mümkün olmasa da başka yere göç eden hayvanların arasına karıştırarak göç yerleri "AV TEHLİKESİNİN OLMADIĞI" hollanda gibi ülkelere kaydırılmış. Bir düşünmek lazım "NEDEN?" acaba.

Daha önce bıldırcının göç hayvanı olduğu için teybin serbest olması gerektiği savunanlara yazdığım bir cevabı buraya yapıştırıyorum:

+1
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 16 Aralık 2013, 08:03:04 »
abicim sen,in anlattığın olay ile bu hayvana daki antan gibi uydu verici çok farklı. dediğin olay belgeselde hayvanları yumurtadan kuluçka evresi doğum büyüme . büyüten insanları benimsemesi göç zamanını serbest bırakalıp aynı şekilde büyüdüğü benimsediği insanların yanına dönmesi başarılı olarak görülmüş. yani yabani hayvanlar yer benimsiyor vede insanları unutmuyor bu görülmüş. bende izledim belşgeseli hatta kaz ve ördeğe benzer uçak ile yan yan uçuyorlar motorsuz uçaklar ile. planör heralde ismi.  ama bu antanli uydu verici takılma olayı yçön vermek yer değiştirmek değil sadece hayvanları gö yollarını takip edip ne kadar sürede nereye uöuyor hangi sıklık ve aralıklarla mola verip dinlendiği hangi hava şartlarında göçe çıktğı veya konakladığı vede ne kadar sürede ne kadar yol aldığüı. göçe başlangıç güzergahları ve göç zamanı son noktalaırnı takip ediyorlar. uydu vericileri ile. aynısnı balık balina köepk balıkları gibi deniz canlılarınına da takıyorlar.
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #22 : 08 Haziran 2014, 02:01:32 »
bende pek zannetmiyorum.
olay bilimsel bir olay gibi duruyor. radyo vericisine benziyor.
hayvan rotasını izlemek hayvanı tanımak yaşam şeklini anlamak için filan olsa gerek
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
« Yanıtla #23 : 08 Haziran 2014, 02:22:32 »
                         Özellikle kılavuz kaz yetiştirerek, göç yollarını düzenlemeye yönelik çalışmaları duymuş ve ilgili videolarını seyretmiştim.

Fakat Türkiye göç yolu üzerinde ise kesinlikle ördek ve kazın yolunu değiştirmezler. Çünkü Türkiye' deki tüm mühre atılacak sulak alanlar, ve en iyi göç yolları yasak. Türkiye' yi bu konuda riskli bölge olarak algılamazlar. Bizim yetkililerimiz bu konuda  Avrupalı ve Amerikalı avcıya hizmet sağlıyor.
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2014, 02:23:55 Gönderen: Engin MAKAS »
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 08 Haziran 2014, 03:26:33 »

ecnebiler bizi hiç sevmez çünkü kurdukları medeniyeti biz çökerttik.(batı roma- atilla, doğu roma fatih sultan mehmet) , evet türkleri ulusal kimliğinden soğutma çalışmaları 60 yıldır var ama islamdan  asla. tam aksine batı dünyası her zaman türklerin ve arapların çok daha dindar ,çok daha muhafazakar olmasını ister. el nusrası, el kaidesi, talibanı, ısid ı, vs vs vs hepsi amerikan, ingiliz , pakistan ve suudi arabistanın desteklediği yapılardır. türk ve arapların bu çağda mezhep için birbirini öldürecek kadar dindar olmaları çok işlerine gelir.
yediğimiz yemekten içtiğimiz şeylere , giydiğimiz şeylere girişmelerinin pek konuyla alakası yok ticari  düşünür karına bakar.

dünya nüfusu aşırı çoğaldı ve bunlar hesap kitap adamı , doğal kaynakların  limitsiz olmadığınının farkındalar. öyle  9 milyar nüfusa yetmeyeğini biliyorlar. . dünya nüfusunu 500 milyona indirme gibi planlardan söz ediliyor bunun bir kanıtı yok ama  bunu yapacaklarından çok eminim. gdo lu besinler, kanserojen ürünler gerekirse laboratuar virüsleri, suni depremler bunların hepsini yapacak bilimsel alt yapıları var.   

çiple hayvanın yönü değiştirilebilir mi? bence bu mümkün. hayvanın geçtiği güzergahı takip ederler istemedikleri bölgeye yaklaştığında uydulardan radyo dalgaları veya benzeri bir manyetik etki ile hayvanı strese sokabilirler, hayvan o bölgeden uzaklaşmak için yolunu değiştirebilir. bizim aşırı gürültülü bir odada durmamak için  gidip sesiz yere girmemiz gibi. zor değil.
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2014, 03:34:16 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK