Gönderen Konu: Büyük avcı abilerime danışma acil yardim eder misiniz bir silah hakkında  (Okunma sayısı 11820 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sevgili avcı abilerim. Ben 21 yaşındayım sizlerden hem küçük hem de daha az bilgiye sahibim bundan iki ay önce ilk defa ava gittim. Malatyanın yazıhan köyünde ve ilk avımda domuz vurmak nasip oldu. Avdan sonra kendime ait bir tüfek almaya karar verdim ancak öğrenci olduğundan dolayi pahali bir tüfekte alamam ve uygun fiyatta bir 7+1 yarı otomatik bir tüfek buldum ama bilgim olmadığından siz değerli avcı abilerime danisayim dedim. Silah lazer marin 7+1 yarı otomatik av tüfeği diye geciyor . alüminyum kasa ve gövde 76 mm 12 kalibre gazlı sistem benelli sizce bu tüfek nasıl videolarini izledim normal fişeklerde tutukluluk yapmiyor ancak 9 kursunda yaparmi bilmiyorum yada saglikli bir tufekmi 10 sene boyunca rahatça kullanabilirmiyim şimdiden tesekkur ederim yardimlariniz için.
1993-Malatya

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sevgili kardeşim öncelikle nekadar bir bütçen var onu yazarsan daha iyi yardımcı oluruz sürekli domuz avında kullanacaksan slug namlu bir tüfek al derim

1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sayın abim öncelikle cevabın için tesekkur ederim butcem 450 - 500 o ancak sürekli domuz avında kullanmak için değil genel olarak 2 numara saçma kullanıcam silahtan ve avdan pekte anlamıyorum dilersen sana bi resmini atabilirim silahin abi
« Son Düzenleme: 25 Mart 2014, 17:05:35 Gönderen: Furkan AVCU »
1993-Malatya

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
1993-Malatya

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
Furkan kardesim hemde hemşerim,
Öncelikle 7+1 tüfeğe kanunen 3 fişekten fazla koymanin ağir cezalari var belki biliyorsundur,
onun için 7+1 fuzuli bir tüfek olacaktir, agir vd yormasida cabasi
birde yazihanda bildircin zamani takozsuz gezersen  kesin yakalanirsin ki her hafta oralari deli denetleyen bi ekip var, sanki başka yer yokmus gibi her hafta eğribük yazihandalar,
neyse  500/600 lira bütçen varsa taksitli satişlardan yararlanip kendine 1000 liralik bir otomatik almani tavsiye ederim, lazer markasini duyduk ama pek yaygin deil adi pek gecmez
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Furkan kardesim hemde hemşerim,
Öncelikle 7+1 tüfeğe kanunen 3 fişekten fazla koymanin ağir cezalari var belki biliyorsundur,
onun için 7+1 fuzuli bir tüfek olacaktir, agir vd yormasida cabasi
birde yazihanda bildircin zamani takozsuz gezersen  kesin yakalanirsin ki her hafta oralari deli denetleyen bi ekip var, sanki başka yer yokmus gibi her hafta eğribük yazihandalar,
neyse  500/600 lira bütçen varsa taksitli satişlardan yararlanip kendine 1000 liralik bir otomatik almani tavsiye ederim, lazer markasini duyduk ama pek yaygin deil adi pek gecmez
  abi yasağı bilmiyordum söylediğin için tesekkur ederim taksitle de kredi karti istiyorlar oda bende yok olanlarda vermez zaten tek seçeneğim nakit almak ve nakitte en fazla 500 oluyor bende sasirdim ne yapacagimi zaten avcılık belgesinde almayi düşünüyorum abi o zamanda bi sorun olurmu ?
1993-Malatya

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
Anlaşildi,
Yivsiz av tüfeği ruhsati ve satinalma belgesi cikaracaksin, emniyet veya jandarmadan, hangisine bagliysan
Bu şekilde ava gitmen kanunen yasak, giderde yakalanirsan tufegi alirlar para cezasi keserler
ava gitmen icin
avcilik sertifikasi alacaksin, kursu var, kulup araciligiyla
avlanma belgesi alacaksin, orman bolge mud. den
Avlanma pulu alacaksin kulupten
masrafli bir iş degilmi,
ve haritaya gore ava gidebilirsin, heryer ava acik deil
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
Mahmutoğlunda Lazerin başka bir modeli kampanyada şuan. Ben av için değil de cansız hedefe atış için bunu almayı düşünüyorum
http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=2772

Avda kullanacağın tüfek aklında soru işareti bırakmamalı. Heleki domuz avında tüfeğe canını emanet ediyorsun. Av sezonuna daha 4-5 ay var, bence acele etme, biraz daha para biriktirip 800-1000 TL aralığında çok güzel tüfekler alabilirsin...
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Hasan abi ruhsat 25 TL civarı araştırdım buldum klüpte bizim bi abinin gittiği yer var ama avlanma belgesi ne kasara cikar tahmini biliyormusun
1993-Malatya

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Mantıkli bi düşünce abi ama öğrenci olduğumdan dolayı para biriktirmek te biraz zorluk cekiyorum yinede denerim söylediklerin çok doğru çok tesekkur ederim
1993-Malatya

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Peki hasan abicim bu senin bana yolladigin lazer 4+1 benim almak istedigimden kaliteli bir tufekmi narin dede 4+1 seçeneği varmis obada baktim bide abi tesiri ve tutukluluk bakimindan hangisi daha iyi ? Sana gore senin gibi abilerimin düşünceleri dogrultusunda hem fiyat hem de kalite olarak sağlam ve kaliteli bi tüfek alacagimi düşünüyorum ve nazi bankalar öğrenciye 1000 TL limitli kart veriyolarmis bunu alarakta alabiliriz bana bunun doğrultusunda hangi sipahi onerirsin ben estetik bakimindan 7+1 istiyorum yardimci olursan sevinirim abi
1993-Malatya

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Peki hasan abicim bu senin bana yolladigin lazer 4+1 benim almak istedigimden kaliteli bir tufekmi narin dede 4+1 seçeneği varmis obada baktim bide abi tesiri ve tutukluluk bakimindan hangisi daha iyi ? Sana gore senin gibi abilerimin düşünceleri dogrultusunda hem fiyat hem de kalite olarak sağlam ve kaliteli bi tüfek alacagimi düşünüyorum ve nazi bankalar öğrenciye 1000 TL limitli kart veriyolarmis bunu alarakta alabiliriz bana bunun doğrultusunda hangi sipahi onerirsin ben estetik bakimindan 7+1 istiyorum yardimci olursan sevinirim abi
slm bende Malatya lıyım Darendeden senin yerinde olsam ikinci el bi sarsılmaz alır kafama göre kullanırım sitede vardırmutlaka kafana göre birşeyler bir bakbakalım
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Baktım siteye iki tane hoşuma giden tüfek oldu ikinci el istersen sende bi bak biri sarsılmaz diğeri stoeger incele derim fişman olmazsın bende sarsılmaz concorde lx kullanıyorum sağlamdır tüfekleri artı neden 7+1 boş yere hamallık yaparsın en fazla 3 fişek koyabiliyorsun nasılsa
« Son Düzenleme: 25 Mart 2014, 18:20:29 Gönderen: Murat DİNGİZ »
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Lazer ucuz ama iyi tüfektir...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Baktım siteye iki tane hoşuma giden tüfek oldu ikinci el istersen sende bi bak biri sarsılmaz diğeri stoeger incele derim fişman olmazsın bende sarsılmaz concorde lx kullanıyorum sağlamdır tüfekleri artı neden 7+1 boş yere hamallık yaparsın en fazla 3 fişek koyabiliyorsun nasılsa
abi söylede bi sorunum var 2. El almak istemiyorum ama
1993-Malatya

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Lazer ucuz ama iyi tüfektir...
peki abicim ben zaten lazerin estetik durusunuda sevdim hem görsel olarak güzel hem de videosunda hic tutukluluk yapmayan bi silah ama kafami karistiran bi soru var abi alüminyum kasa ve gövde diyo bu bi sorun olustururmu ? Cevaplarinizi bekliyorum abilerim
1993-Malatya

Çevrimdışı Kadir MADRAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Murat Dingiz kardeşim: benim bacanak orda bölge trafik de. istasyon amiri. Daren de. benim numaram: 0506 574 30 38.
Kadir MADRAN
1980 AYDIN-ÇİNE
0506 574 30 38
UÇAR AVCISI

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Furkan kardeşim başlığı okuyunca korktum acil bir durum var zannettim :) işin şakası bizde ava ilk başladığımızda aynı heyecanı yaşadık...

Ancak yapman gerekenler ;
1- Avcılık belgeni kursa giderek alman lazım aksi halde avlanamaz ve tüfek taşıyamazsın
2- Avcılıkla ilgili yazılı olan ve olmayan kuralları mutlaka öğrenmelisin ( zamanla )
3 -Sezona daha 5-6 ay var ilk iki maddeyi silahtan önce mutlaka tamamla...

ve belgesiz olarak asla ava gitme 9 lu kullanma v.s v.s lütfen bunlara dikkat et öğren...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sevgili kardeşim özel mesajlarına bakar mısın
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sevgili kardeşim özel mesajlarına bakar mısın
« Son Düzenleme: 25 Mart 2014, 22:41:32 Gönderen: Furkan AVCU »
1993-Malatya

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arastirayim abi çok tesekkur ederim
« Son Düzenleme: 25 Mart 2014, 22:58:36 Gönderen: Furkan AVCU »
1993-Malatya

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Murat Dingiz kardeşim: benim bacanak orda bölge trafik de. istasyon amiri. Daren de. benim numaram: 0506 574 30 38.
Ben merkezde Mehmet Akif Ersoy ilkokulunda öğretmenim sizin bacanakla tanışalım isterim bende
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Furkan merhaba,

Bende sana birkaç birşey söylemek isterim.
Öncelikle ruhsat ve belge işlerini hallettiğini ve Tuncay usatanın dediği gibi av etiklerini öğrendiğini varsayıyorum;

Domuz avı yapacaksan 500 liraya otomatik alacağıma 500 liraya pompalı alırım hiç olmazsa tutukluk yapmaz :)
Ben pompalı tüfekle avlanıyorum. Şimdiye kadar hiçbir dezavantajını görmedim.

Yine domuz avı yapacaksan sana şunları söyleyebilirim. Tüfeğin markası kadar namlusu ve nişangahı da önemlidir.

1. Tek kurşun atacaksan
    a. Yerli tek kurşun atacaksan namlusu 61 cm den kısa olmasın, fişekteki barut yanmasını tamamlayamıyor.
    b. İthal tek kurşun atacaksan namlusu 55 cm. den uzun olmasın. Daha çok randıman alırsın.

2. a. Ormanlık alan da avlanacaksan yada sürek avı yapacaksan bir anda tüfeği yüzleyip tetiğe basacaksan nişangahın rampa arpacık olmalı.
    b. Bek avı yapacaksan yada açık arazi olacaksa nişangahın gez, arpacık daha keyif verir.
        Gezli tüfekte loş ortamda av zor olur loş ortam için hayalet gezli aydınlık ortam için V veya U gezli daha randımanlıdır.

3. Namlun silindir olursa daha iyi olur. Diğer avlarıda yapacam dersen mobil şoklu bir tüfek alabilirsin namlusunu 61 cm gibi tavsiye ederim.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
3. maddede dediğim mobil şoklu bantlı normal bir tüfek bantı kasa ile aynı hizada olsun. kasa hizasından yüksekte olmasın. 61 namlulu bir otomatik yada pompalı bir tüfek 71 namlulu bir çift namlulu tüfekle aynı uzunluktadır. 71 namlu alırsan toplam uzunluğu çok fazla olur bence gerek yok sağa sola çarparsın.

He birde 2. ele uzak durma. Ancak 2. el tüfeklerisatanlar ya ihtiyacı olduğu için satar ya tüfek fazlası yada randıman alamadıkları için. Randıman alamayan bir insanın tüfeğinden büyük ihtimal sende randıman alamazsın. O yüzden 2. el alırken mutlaka tüfeği dene. Gidin meskun mahal dışına yanına değişik fişek ve tek kurşunlar ve gazete kağıdı al. Tek kurşunları tüfeği soğutmadan ard arda atmanı tavsiye ederim. Hep aynı yere nişan al ilk attığın kurşundan mutlaka farklı yerde toplanırlar tüfek ilk attığın yerden ısındıkça uzaklaşır. (yerli tüfeklerde ne yazıkki bu böyle) uzaklaşma 35 metre mesafede 10 cm yi geçmesin. (ilk tüfek soğukken nişan aldın farklı bir yeri vurdun o tarafa doğru kurşunu düşürmeye çalışma hep aynı yere nişan al at)
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ben sana marka olarak birşey diyemem. He ben avda ne kullanıyorum diye sorarsan

Armsan P612 mobil şoklu 66 cm namlu (kara uçar avı için)

Armtac RS-X2 mobil şoklu taktikal bir tüfek (sadece domuz avı için geri kalan zamanda gardropun üzerinde toplu duran tek ne olur ne olmaz tüfeğim diğer tüfeklerin av zamanı dışında iğne ve tetiklerini hanıma veririm yerini ben bile bilmem saklar) dipciğini değiştiriyorum ama elcekli dipcikle av olmuyor.

Saka-Zafer Pompalı çift namlu 71 namlu Su avları için
                                               51 namlu domuz avı için

Hepsi pompalıdır. Fişek yatağım her zaman boş dolanırım. Av esnasındada tetiğe basmama 1 saniye kalaya kadar fişek yatağım boştur.
Mekanizmayı kurar ve atarım.
1978 Bursa