Furkan merhaba,
Bende sana birkaç birşey söylemek isterim.
Öncelikle ruhsat ve belge işlerini hallettiğini ve Tuncay usatanın dediği gibi av etiklerini öğrendiğini varsayıyorum;
Domuz avı yapacaksan 500 liraya otomatik alacağıma 500 liraya pompalı alırım hiç olmazsa tutukluk yapmaz
Ben pompalı tüfekle avlanıyorum. Şimdiye kadar hiçbir dezavantajını görmedim.
Yine domuz avı yapacaksan sana şunları söyleyebilirim. Tüfeğin markası kadar namlusu ve nişangahı da önemlidir.
1. Tek kurşun atacaksan
a. Yerli tek kurşun atacaksan namlusu 61 cm den kısa olmasın, fişekteki barut yanmasını tamamlayamıyor.
b. İthal tek kurşun atacaksan namlusu 55 cm. den uzun olmasın. Daha çok randıman alırsın.
2. a. Ormanlık alan da avlanacaksan yada sürek avı yapacaksan bir anda tüfeği yüzleyip tetiğe basacaksan nişangahın rampa arpacık olmalı.
b. Bek avı yapacaksan yada açık arazi olacaksa nişangahın gez, arpacık daha keyif verir.
Gezli tüfekte loş ortamda av zor olur loş ortam için hayalet gezli aydınlık ortam için V veya U gezli daha randımanlıdır.
3. Namlun silindir olursa daha iyi olur. Diğer avlarıda yapacam dersen mobil şoklu bir tüfek alabilirsin namlusunu 61 cm gibi tavsiye ederim.