Gönderen Konu: dişi domuz  (Okunma sayısı 4993 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
dişi domuz
« : 20 Nisan 2014, 19:00:23 »
avda dişi domuzlar nasıl anlaşılır? erkek domuzlarla aralarında karşıdan fark edilebilir özellikler nelerdir?
1994 BURSA-TAVŞANLI

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Ynt: dişi domuz
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2014, 20:08:18 »
avda dişi domuzlar nasıl anlaşılır? erkek domuzlarla aralarında karşıdan fark edilebilir özellikler nelerdir?
eğer ensesinde at yelesi gibi sallanan uzun tüyleri varsa ve azı dişeri belirgin şekilde büyükse o erkektir. dişiler genelde kısa tüylü ve kahverengi tonlarda oluyor diye biliyorum.

Çevrimdışı Furkan AVCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2014, 11:03:16 »
eğer ensesinde at yelesi gibi sallanan uzun tüyleri varsa ve azı dişeri belirgin şekilde büyükse o erkektir. dişiler genelde kısa tüylü ve kahverengi tonlarda oluyor diye biliyorum.
bende öyle biliyorum emra abi ve belirgin bi şekilde erkeklerinden daha açık renkte olurlar
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2014, 11:04:18 Gönderen: Furkan AVCU »
1993-Malatya

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 23 Nisan 2014, 23:15:11 »
en belirgin özelliği 4 ,5 yaşlarına  kadar erkekleden ayırt edilmesi zordur , sadece kilo farklarından ve burun yapısından farkedebilirsiniz ,dişiler erkeklere göre daha ince yapıya ve daha zayıf olurlar ,,erkekler daha yağlı olduğu için  kalçaları ve sırtları daha geniş olur ,,5 yaşlarından sonra dişiler daha belirgin olmaya başlarlar ,uzunluk olarak daha kısa görünürler ve  kafaları vucuduna göre daha iri kemikli görünmeye başlarlar ,,erkekler burunları azının olduğu yer şişlik gözükür ve iri uzun yapıya sahip olurlar ..

özelliklede omuzu gerimli olur..tek gezmeye başlarlar ,,dişilerde sadece kısır domuz tek gezer ,,kısır domuzuda azılıdan ayırt etmek gece zordur ,erkek gibi tek gezer ve iri olurlar..kısır olmadığı sürece tek dolaşmazlar ... dişiler genelde hep önde dolaşır ,özellikle tarlaya  girdiğinde  ilk önden dişiler gelir..

renkleri her yerde farklılık gösterir ,,bölgeler arasındada farklılık olur ,, haziran temmuz aylarında tüy değiştirirler yeni tüyleri kısa ve daha açık renkli olur ,büyükçe kılları renginide değiştirir..
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2014, 18:15:55 »
Evet gerçekten çok faydalı bir soru,zira gece avlarında özellikle sürü domuzlarda dişi ve erkek ayırmak zor oluyor hele bu mevsimde çok yavru oluyor ve anneyi vurma endişesiyle ateş etmiyorum,dün gece eski komşumuz taşındı yeni evlerine gitmeden bana arka bahçede dut ağacı var gece çok domuz geliyor dedi,bende tüfeği aldım çıktım zeytin ağacına toplam 15-20 yavru vardı 8-10 tanede yetişkin dediğim gibi ayıramıyorsunki erkeği dişiyi vurdun domuzu baktın emziriyor al sana vicdan azabı iyiki atmadım,ben tek bekledim azılı ama gelmedi sanırım azılı gece 1-2 gibi geliyor dut yemeye,geçen yine gittim hava aydınlıktı ağaca çıktım yine 2 tane geldi belliki öndeki dişi arkadaki sırtı yeleli erkek atamadım çünkü arkamda ev var o gün gelecekleri tuttu,koca oğlanın daha ömrü varmış,inanın Urla'da öyle bir domuz var gece 03.00 den sonra nüfus patlaması yaşanıyor,heryer domuz oluyor.herkese kazasız belasız güvenli avlar dilerim.
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #5 : 01 Haziran 2014, 20:19:23 »
 O0 Ertan Bey henüz sezon açılmadı farkındaysanız. Sezonun açılmasını beklerseniz dişi domuz vurdum diye vicdan azabı çekmezsiniz. Böyle bir konuda duyarlı olmanızı bekleriz, mücadele amaçlı olsa bile kurallara uymak gerekir. Zira gerçek avcıların, legal paylaşımlarda bulunduğu bir forum sayfası burası. Sezon açılınca yapmış olduğunuz avları paylaşmanız dileğiyle.  O0
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

Çevrimdışı Ümit DEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 01 Haziran 2014, 21:20:34 »
O0 Ertan Bey henüz sezon açılmadı farkındaysanız. Sezonun açılmasını beklerseniz dişi domuz vurdum diye vicdan azabı çekmezsiniz. Böyle bir konuda duyarlı olmanızı bekleriz, mücadele amaçlı olsa bile kurallara uymak gerekir. Zira gerçek avcıların, legal paylaşımlarda bulunduğu bir forum sayfası burası. Sezon açılınca yapmış olduğunuz avları paylaşmanız dileğiyle.  O0
Dogru soyledin reis tamamen katiliyorum kural neyse "o" da bagi bahcesi bostani olan ne yapsin ne yapacak? onlarin verdikleri emeklere ve harcadiklari parala yazik degilmi? benim sahsi dusuncem kendi bahcelerini savunma amacli olara bu tur avlara izin verilmelidir diye dusunuyorum.
Umit DEMIR
1983
Cenevre - Isvicre - BOLU
[email protected]
Tel : 0041797354320 - 00905319290051

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 02 Haziran 2014, 00:47:52 »

mustafa reis duyarlılığın için teşekürler anlıyorum seni avcı olarak ama ümit beyin dediği gibi bağı bahçesi mahsülü olanlar ne yapacak ,devlet zararını gel ben karşılayım diyormu ,yasak yasak yasak ..

daha 2 gün öncesi burada bana bahçe sahibi yalvardı nerdeyse gel şu domuzu öldürüver diye ..adam tarlasına ekin ekmiş 3 mandal yaşken hiç uğramamış tam filizlenmiş kurumuş hasat zamanı 2 gün önce girmiş mandalın biri telef ,,dün ikinci mandalı harap etmiş yerle bir mahsülün 3.2 si gitti yani bügün  ne oldu dersen meçhul ...şimdi bu adam ne yapacak o kadar tarlayı sür ek büyüt umudun o tam hasat zamanı gelsin çiğnesin telef etsin ,,domuzada eyvallah seneye gene gel diyelim o zaman.
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2014, 00:50:47 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #8 : 02 Haziran 2014, 13:52:45 »
Ustaya sordum aldığım cevap ;
Sezonun ilk süreklerinde genelde en önde dişi domuz oluyor.
Benim gözlemim bu yönde onun için ilk çıkan domuza atmıyorum.
Sonra Allah ne verdiyse o telaşada şeyinemi bakcaz domuzun :)
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Ümit DEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 02 Haziran 2014, 16:42:22 »
Serkan abi seyine bakinca gorunuyomu yoksa turbun lazimmi yoksa veterinermi ;))))
Umit DEMIR
1983
Cenevre - Isvicre - BOLU
[email protected]
Tel : 0041797354320 - 00905319290051

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 02 Haziran 2014, 17:02:15 »
Dişi domuz iyi kötü fark edilir ama çiftçiler pek ayırt etmez.Bir köylüm kaç gece fasulyeye domuz gelmesin diye bekliyor bir gecede artık gelmez diye evine gitmiş şansına o gece sürü gelmiş ve sabah tarlaya gittiğinde oturup ağladığını anlattı.Tarladan hiçbirşey alamadığını anlattı.Şimdi bu insanlara hak vermemek zor.Bizler avcılık açısından düşünüyoruz ve haklıyız ama çiftçilik açısından da onlar haklı ben bile rica minnet gece beki yaptım ama acemilikten midir nedir hiç gelmedi gelsede vurmazdım orası ayrı  ;)
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #11 : 03 Haziran 2014, 20:44:07 »
sen ilk gelene 5-50 metre önden gidene at.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #12 : 03 Temmuz 2014, 01:18:28 »
Aynen katılıyorum yazılanlara...
Köyde mısır bekliyor kardeşim. Bu yıl üniversiteye gidiyor. Eylül ayında tarlayı beklemeye adam yok diye babam slajlık mısır ekmedi. Para verip hayvanlara alacak...

Devlete başvursak, "senin domuzlar tarlayı talan edecek diye mısır ekmedik, şuradan 3-5 kayme atta hayvanlara yem alalım" desek, 3-5 kayme atarmı acaba?
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 02 Eylül 2014, 20:21:52 »
Disi domuz tek gezmez, genelde sürü, Gezer,
Iki üc daha fazla guruplar halinde, Gezer,
Erkek domuz tek Gezer, zamam zamam sürüden ayri Gezer,

Ayri yasar,
Sürek avlarinda tek erkek böyük domuzlar, kurnaz akili oldugundan sürüden ayri gelir ve sürüden ayrilabilir, güvenligi ascisindan,
Sürek avinda yasli azili ve tecrübeli domuzlar,
Cok cok tecrübeli haraket Eder, sesiz dikkatli haraket Eder gizlilik nedenininden dolayi bu gizliligi sürüyle saglayamacagina iyi bildiginden sürek avlarinda sürüden ya ayri hareket Eder, yada ayri gidir,gelir,

Sürek avlarinda erkek yasli domuz, ya sürüden önce gecer erken gecer,
Yada sürüden sonra gecer, sesizligi ve dikkati elden birakmamik icin,
Sürü Île bu sezlik ve dikat edilemeyecegine iyi bilir usta yasli  erkek domuzlar,

Erkek domuz disiye göre daha iri Daha böyüktür,daha iri yari  oldugu gibi arazide disiye göre kosmasi yörümesi farklidir,

Yakin noktadan görülen azisisi domuzun cok yasli Daha gecn bir erkek domuz oldugu anlasilabilir,,,

Eski avcilar yasli erkek genc erkek domuz olduguna domuzun arazideki ustaca yaptigi haraketlerinden anlar, domuz avciya yakinsa domuzun azilarindan anlar domuzun genc ve yasli bir erkek domuz olduguna,ögle anlamis eski usta avcilar,
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 02 Eylül 2014, 20:26:07 »
Erkek azili yasli usta domuzlari avlamak  kolay deyildir,
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda