Gönderen Konu: Yavru av köpeginin iyi olup olmayacagının belirtileri  (Okunma sayısı 7661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Avlak üyesi dost ve arkadaşlar; Yavrunun kalitesini , iyi olup olmayacagını belirleyen Kriterler nelerdir. Bazıları agzına bakıyor,bazıları ayak şekline(Kupaylarda)bakıyor.Vereceginiz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 10 Ağustos 2014, 20:48:40 Gönderen: Muzaffer KUZU »
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yavru av köpeginin iyi olup olmayacagının belirtileri
« Yanıtla #2 : 03 Mayıs 2014, 16:04:06 »
Aslında daha önce okumuştum ama ikinci baskı olmuş sayılır kimse kusura bakmasın.

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #3 : 04 Mayıs 2014, 18:01:09 »
Birçok yöntem var hocam ama hiç biri garanti denemez. Köpegin ne zaman av yapacagı da belli olmaz. Ancak 5 aylıkken falan ava olan ilgisini hevesini belli eder. Yavru sahibinin bile yanıldıgı olur. Yavru yada yetişmiş köpegi alırken güvenilir yerden almaktır en önemli olan.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 04 Mayıs 2014, 18:06:32 »
Bir cok kişi sadece merak yada daha iyi çıkar diye farklı türleri çiftlestirir. Istenmeyen çiftleşmelerden yavru olur av köpegine benzeyenler satılır. Bunlara dikkat.
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 04 Mayıs 2014, 22:02:51 »
Yörük oldugum için çoban köpeginden iyi anlarım. Av köpeginden ise hep yetişkin aldım besledim. Anne kurhair ,Baba Drather melez besledim,süper kokusu olmasına ragmen ferma vermedi, hemen dalıyordu. O nedenle yenisinde aynı hataları yapmak istemiyorum.Şimdi Anne Baba süper olan zaar dedigimiz(Kupay)yavrusu aldım.Hayal kırıklıgı yaşamak istemiyorum.Birisi geliyor agzına bakıyor,bir digeri ayak tabanına bakıyor,başkası arka ayakları sivrimi , burnu kütmü ve baçakları çarpıkmı vs. vs........Bende bundan etkilenip tedirgin oluyorum.Sonuç; Tecrübeli,deneyimli,bilgili dostların yol göstermesine kalıyor.Ben  Kırmalara ve melezlere karşıyım. Safkan olması tercihim.
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2014, 22:04:47 Gönderen: Muzaffer KUZU »

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #6 : 04 Mayıs 2014, 22:41:30 »
Ben yavru ayırma veya alacak arkadaşlara şahsen en  son doğan enik olmasına,daha gözleri açılmadan yuva dışında annenin memesini daha çabuk bulan eniği alma ya çalışrım, sonuçta safkan ırklardan soyu sopu belli vede av yapan anne ve baba olması da çok önemli.
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 04 Mayıs 2014, 23:18:40 »
Kopay türlerinde iş daha zor, daha gec istenilen av verimini alma zamanı olarak. Safkanlık ise tam bir muamma. Bu işe gönül vermiş abilerimizin köpekleri hariç tam bir kumar işi.     
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 04 Mayıs 2014, 23:25:16 »
Bülent beyin söyledigi gibi döş enigi genelde satılmaz hatta saklanır, ihtiyac yoksa en degerli arkadasa verilir yada en yüksek fiyata. En dogru secenek odur. Kopay av görmelidir, bolca av.
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 05 Mayıs 2014, 08:47:53 »
iyi yavru seçerim diyen kendini kandırır.... tamamen şans ve emek işidir..... ilk yavru son yavruda hikayedir,dokuz yavru olsun sekizi seçilmiş olsun son kalan yavrunun içlerinde süper avcı köpek olma ihtimali herzaman vardır....

yavru fiziksel olarak seçilebilir... baskın yavrular büyüyünce iyi fizige sahip olurlar....korkusuz ve güçlü olduklarından baskındırlar...erkek dişi farketmez....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hakan TUSEM

• *
  • DAİMA SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI TEMENNİSİYLE
« Yanıtla #10 : 10 Ağustos 2014, 15:43:21 »
Muzaffer abicim kopay av köpekleri ile ferma beklememelisin, kopaylar iz takip köpeğidir. tavşan tilki veya hınzırı kovalayıp senin önünden geçirsin diye kullanılırlar...
fermacı köpek alacaksan... öncelikle annesi babası aynı cins ve her ikiside ferma veren, sahibi avcı olan av köpeklerinden olmalı.
avcıya ait olmalı zira köpek yarışmaları için hazırlanan bir işaret ile ferma vermeye alışmış köpekler de olabiliyor.
Hakan KILIÇ
BURDUR-1973

Çevrimdışı Kemal KAYAN

• *
  • SETTER
« Yanıtla #11 : 10 Ağustos 2014, 16:02:46 »
Şuan imzamda fotoğrafı olan setterim 1 yaşına kadar 50cm. arkamdan dolaştı meralarda.. Hatta diğer köpeğin beeperını duymuyorum diye tasmasındaki  çanı bile çıkardım.. Çünkü en fazla 2 metre uzağıma gidiyordu.. Av sezonunun son günü arabaya doğru giderken yolun kenarından bir çulluk kalktı ve peşinden gitti.. Yarım saat falan gelmedi.. Bir sonraki sezon köpeği ava götürüp saldığımda başka köpek olduğunu sandım biran.. 4-5 yaşında usta köpekler gibi geziyor, kuş buluyor ve fermalıyordu.. O sezon çok zor meralarda çok zor kuşları buldu vurdurdu.. Ama getirmiyordu.. Sezonu o vaziyette kapattık... Bir sonraki sezonda köpek 3 yaşına geldiğinde vurduğum kuşları getirmeye başladı.. Aramasıyla, çalışkanlığıyla, hırsıyla, enerjisiyle, ferması ve getirmesiyle şuana kadar baktığım en iyi köpeğim diyebilirim..

Kafanızı biraz şişirdim şimdi ama, işte herşey köpek 2 aylık iken belli olmuyor.. Belki başka bir avcı arkadaş daha 1 yaşındayken aramıyor, 2 yaşındayken getirmiyor diye köpekten soğuyacaktı.  En önemli olan anne-baba, şecere tabiki ama bunun yanında çok sabretmek ve bol bol ava götürmekte çok önemli...

Saygılar,,,
  • Akus Estate SxS
  • Akus Hunter Deluxe O/U
  • Beretta A400 Xplor Unico Semi Auto
  • Fabarm Imperator Pump Action
  • Sarsılmaz Sar 9 (9x19mm)
  • English Setter (Radentis)

Balıkesir/Erdek 1981

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 10 Ağustos 2014, 21:03:53 »
Hakan Tusem Kardeşim Kupayda ferma aramıyorum.Kuşcu melez  iyi kokusu olan Anne, Babanın süper oldugu bir Köpegim vardı.Kokusu iyi fakat ferma vermiyordu. o Nedenle bir başkasına verdim. Sonra kupay(zaar)aldım.Tavsancıda da aynı hayal kırıklıgı yaşamamak maksadı ile bu konuyu açtım.Herkese teşekkür ederim.,verdikleri bilgiler için.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2014, 21:34:26 Gönderen: Muzaffer KUZU »

Çevrimdışı İbrahim ONAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 29 Aralık 2014, 21:08:45 »
Muzaffer Bey, zaar köpeğinizin son durumu nedir? Bende de 4 aylık erkek kopay var.Hemen hemen hergün meraya çıkartıyoruz, geziniyoruz. Tavşan postunu köpek görmeden sürüklüyorum çimenlerde sonra eniği salıyorum izi güzel takip ediyor sakladığım postuda buluyor ama şimdilik ses vermiyor. İnşallah büyüdüğünde ses verir yoksa bunca emek boşa gider. Herkese kazasız belasız bol avlar dilerim...rastgele..

1979 Balıkesir

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 31 Aralık 2014, 10:43:32 »
Tavşan kaldırsa veya bu imkanı siz ona sağlasanız, ses çıkarma durumu belli olur, post ölü anlamında algılayıp ses vermeye bilir.
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı Kadri AĞRALI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #15 : 31 Aralık 2014, 11:10:16 »
Şuan imzamda fotoğrafı olan setterim 1 yaşına kadar 50cm. arkamdan dolaştı meralarda.. Hatta diğer köpeğin beeperını duymuyorum diye tasmasındaki  çanı bile çıkardım.. Çünkü en fazla 2 metre uzağıma gidiyordu.. Av sezonunun son günü arabaya doğru giderken yolun kenarından bir çulluk kalktı ve peşinden gitti.. Yarım saat falan gelmedi.. Bir sonraki sezon köpeği ava götürüp saldığımda başka köpek olduğunu sandım biran.. 4-5 yaşında usta köpekler gibi geziyor, kuş buluyor ve fermalıyordu.. O sezon çok zor meralarda çok zor kuşları buldu vurdurdu.. Ama getirmiyordu.. Sezonu o vaziyette kapattık... Bir sonraki sezonda köpek 3 yaşına geldiğinde vurduğum kuşları getirmeye başladı.. Aramasıyla, çalışkanlığıyla, hırsıyla, enerjisiyle, ferması ve getirmesiyle şuana kadar baktığım en iyi köpeğim diyebilirim..

Kafanızı biraz şişirdim şimdi ama, işte herşey köpek 2 aylık iken belli olmuyor.. Belki başka bir avcı arkadaş daha 1 yaşındayken aramıyor, 2 yaşındayken getirmiyor diye köpekten soğuyacaktı.  En önemli olan anne-baba, şecere tabiki ama bunun yanında çok sabretmek ve bol bol ava götürmekte çok önemli...

Saygılar,,,
:)) Normaldir,sonuçta setter,zamanı çok ve sabırlı ve en önemlisi şanslı avcının köpeği :))
Kadri AĞRALI
1974 - Balıkesir

Çevrimdışı Emre AK

• *
« Yanıtla #16 : 31 Aralık 2014, 11:31:39 »
Bende Yıllarca melez köpekler besledım çok çabuk ava yatar fakat hep kusurlu olurdu veya çıtayı yükseltemezlerdi şimdi saf setter besliyorum ava geç yattı ama her avda üstüne koyuyor sınırları aştı resmen.
 Yavru seçerken en fırıldak olan, ayrılan yavru hep iyi çıkmıştır.
  • Setter (body,sunny,oskar)
  • franchi vs 610
  • huğlu 901 g
  • genç huğlu çifte

Emre AK
1983-Muş

DOĞA İLE İLGİLİ HERŞEY...