Gönderen Konu: gazlı otomatiklerde mekanizmanın seri çalışmasını etkileyen faktörler  (Okunma sayısı 7649 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
namlu kepinde olsun veya kasada olsun mekanizma kilitinin tek bir şeye etkisi vardır oda tetik iğnesinin kilit yuvaya oturmadan siz tetiği erken çektiğinizde yani fişeği alıp tam fişek yatağına oturmadan yarı yolda patlamasını önlemek içindir.yani olduya parmağınız silahtan daha hızlı mekanizma kilidi hatayı engeller,mekanizma kapanır kilit yerine oturur iğne artık hazırdır.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
namlu kepinde olsun veya kasada olsun mekanizma kilitinin tek bir şeye etkisi vardır oda tetik iğnesinin kilit yuvaya oturmadan siz tetiği erken çektiğinizde yani fişeği alıp tam fişek yatağına oturmadan yarı yolda patlamasını önlemek içindir.yani olduya parmağınız silahtan daha hızlı mekanizma kilidi hatayı engeller,mekanizma kapanır kilit yerine oturur iğne artık hazırdır.
Cihan bey burdabir yanlışlık var,mekanizma kilidi fişek patladığında mekanizmayı sabitliyerek kasaya zarar vermesini engeller,sizin dediğiniz tetiği tutan şey maşada bulunur,yani horozun mekanizma kurulmadan düşmesini engeller,Akkar ve Hatsan da maşada,Sarsılmazda ise daha değişik bir sistem.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 horozun erken düşmesini engelleyen sistemle, kilidin doğrudan  ilgisi var mıdır bilemiyorum. kilit  patlama anında mekanizma geriye gelmesin, kurşun gaz deliklerini geçtikten sonra gelsin diye var bana göre.
kilit aşındı  özelliğini kaybetti ya da kırıldı diyelim.

patlamanın yarısında mekanizma geri gelir, patlama, fişek tam yatağın içindeyken  gerçekleşmez, bu da fişekte şişmeye sebep olur. fişeğin kapsülü yerinden fırlar ya da kovan tamamen namnuya gömülür. harbi ile çıkarırsınız.

ayrıca tüfek önden  değil yandan patlar kulak zarınızda çökme olur. (kilit arızasını çatüste yaşadım) otomatik ve pompalıları kulaklık ve gözlüksüz kullanmamak lazım. kilit o kadar da önemli bir parça.
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2014, 09:07:44 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
pompalıda mekanizmayı 1mm geriye çekin bunu nasıl yaparsınız,kiliti devre dışı bırakarak tetik tertibatının önündeki mandala dokunun mekanizmayı 1 yada 2 mm geri çekin tetik artık çalışmaz yani horoz devre dışı kalır bu sistem öyle yada böyle otomatikde aynı.kilit yuvaya oturmadan iğnenin düştüğünü kabul edin olurmu bence olmaz.bu benim fikrim çünki insanın tetik çekme hızı mekanizmanın hareketinin hızından yüksekdir bence neyse yanlışda olabilir idda etmiyorum 20 yıl pompalı kullandım üzümlü,bana öyle gelmiş olabilir.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
kilit yuvaya oturmadan iğnenin düştüğünü kabul edin olurmu ?   

olur, şöyle olur.

kilitte milimetrik bir aşınma dahi olsa işlevini yitirir ve patlama anında mekanizma yerinden oynar (geriye doğru)     , anında fişek şişirir ve tutukluk yapar.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Yok zaten kilit yuvaya oturmadan horoz düşmez,düşsede iğneye deymez,yukarıdada söyledim mekanizmanın altında hareket eden maşanın uzantısı vardır(hatsanda öyle) işte bu uzantının bitiminde bir çıkıntı vardır bu ince hasaplarla yapılmış bir çıkıntı,yani pompalamayı dediğiniz gibi 1-2 mm yapıni,geri çekin,bu çıkıntı horozun iğneye değmesini önler,öyle hesaplanmıştırki ancak kilit yuvaya oturunca iğneye değdirir. Ama çok boşa tetik düşürüldüğündede işte horoz buna çarparak aşındıra bilir,tabi o aşınmada nekadar sürede olur onu bilemeyiz,bendeki pompalıda baya boşa düşürme yapmıştım bakıyorumda hala çok aşınmamış,yapan adamlarda bunu düşünmüştür tabi:)
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
valla 16 yıl vursan 18 yıl huğlu poze kullandım o zamanlar tetik düşürücü de yoktu ; (varsa da benim haberim yok) binlerce kez boşa tetik düşürmüşümdür hiçbir sorun yaşanmadı. mühendisler onu da mutlaka düşünüyor olmalılar evet.

ikinci el aldığım 18 yıllık bir tüfek vardı mekanizmayı söktüğümde iğnenin ileri geri hareketini incelerken biraz takılma fark ettim ustaya baktırdım iğne ortadan biraz yamulmuş yılların ezilmesi dedi çekiçle düzeltti, ustam  yedek var onu takalım dedim, istemeeeeez dedi o iğneyi taktı 20 yıl daha gidermiş  ;D ;D ;D
1978-İZNİK