Gönderen Konu: havadaki hız rekoru peregrin şahini (peregrine falcon)  (Okunma sayısı 1874 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
bu hayvana hastayım havadaki hız rekortmeni müthiş bir avcı
tek kurtuluş çalı ağaç araları açık alanda kalanın şansı yok.

güvercin avı

ördek avı

« Son Düzenleme: 10 Haziran 2014, 14:44:41 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ynt: havadaki hız rekoru peregrin şahini (peregrine falcon)
« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2014, 14:28:01 »
şimdiye kadar ölçülen en yüksek hızıda saatte 389 kilometre (242 mil)
1 saniyede 108 metre hıza denk geliyor

bu şekilde mükemmel bir avcı ve avlama kapasitesi olduğu halde ihtiyacından fazla avlanmıyor.
üzerine alınanlara duyurulur
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2014, 14:43:53 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2014, 14:54:19 »
şimdiye kadar ölçülen en yüksek hızıda saatte 389 kilometre (242 mil)
1 saniyede 108 metre hıza denk geliyor

bu şekilde mükemmel bir avcı ve avlama kapasitesi olduğu halde ihtiyacından fazla avlanmıyor.
üzerine alınanlara duyurulur
benim bildiğim en hızlı yırtıcı doğan dı. avına dalışa geçtiğinde saatte 200 km hızı geçebilen bir kuş. demek daha hızlısı da varmış :)

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 10 Haziran 2014, 15:39:37 »
benim bildiğim en hızlı yırtıcı doğan dı. avına dalışa geçtiğinde saatte 200 km hızı geçebilen bir kuş. demek daha hızlısı da varmış :)

Peregrine şahini diye bir hayvan yoktur. İngilizcesi "peregrine" türkçesi "gök doğan"dır.Latincesi Falco peregrinus. Terminolojide bir karışıklık olmuş.Şahin Buteo buteo(Bayağı şahin) ve Buteo rufinus(Kızıl şahin) gibi kuşlara verilen türkçe isimdir. Detaylı bilgi için bakınız www.anadoludogancilardernegi.org . Videosunu değil canlısını izlemek isteyen varsa benle irtibat kurabilir. :)
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2014, 15:46:18 Gönderen: H.Tarık EŞKİ »
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2014, 01:17:27 »
emrah aynı kuş işte bilmiyorum alt türleri vardır heralde de

tarık bey neden yoktur peregrine falcon yoksa ambulans ta yoktur, otobüste yoktur, minibüste yoktur, milli bayramda yoktur, pozede yoktur süperpoze hiç yoktur. sen gök doğan dersin ben peregrin şahini derim. bu hışmınızın sebebini dil hatasında hata bulma eğiliminizin anlamını sorabilirmiyim. daha önceden size bir ayıp mı işledim.
nadir bulunan çok özel bir hayvandan bahsetmiyoruz ki.

sizde ulusal bayrama milli bayram, çok oturgaçlı götürgeçe otobüs,  cankurtarana ambulans, üst alt çifteye poze filan dersin ödeşiriz.
ben senin gibide tepkili davranmam he.  ;)

zaten ilgisini çeken herkes, herkesin yaptığı gibi işin aslını astarını googleye taratacak wikipididen öğrenecek kafasına göre artık ona onu diyecek.
canı ister gökdoğan der canı ister doğan der canı ister falco peregrinus der bişeyler der. muhtemelen alanınıza girdim koruma ihtiyacı hissettiniz ben ne türk dili, ne zooloji, ne veterinerlik pardon baytarlık nede buna benzer bir lisans eğitimi aldım benimle yeni mezun olmuş bilgileri taze olupta nerede kullanacağını bilmeyen zoolog edasıyla konuşmanıza gerek yokki zaten burasıda böyle insanların toplandığı bir yer değil.

yanlış yeri odaklandınız* , paylaşımımın ana fikri en altta giriş gelişme sonuçun, sonuç bölümünde yazıyor. o kısmıda görülsün diye görsel şov pardon gösteriden ayrı tuttum.

canlısınıda tabiki izlemek isterim kim hangi avcı izlemek istemezki, ama yanınıza gelemeyecek sizinle irtibata geçemeyecek arkadaşlarımız olabileceğini düşünerekten :) birde videosunu koyayım dedim. sizde var yada hergün buna benzer görüntülerle karşılaşıyorsunuz diye bana ezik muamelesi yapmanıza paylaşımımı baltalamanıza beni bozma eğilimine girmenize gerek yok ki :) üst alt çifte görmeyen arkadaşlarımda benimle irtibata geçebilirler bende yok ama buradaki av bayilerinin hepsinde satılıyor yardımcı olup götürebilirim. :) hayırlı günler dilerim.
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2014, 02:26:29 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa