arkadaslar abılerım oncelıkle hepınıze selamlar.bı konu hakkında fıkrınızı ve onerılerınızı almak ıstedım.benım 8 aylık bır seterım var 3.ayından berı bende ıtaat aportu geyet ıyı yalnız henuz av gormedı bu hafta sonu koylu musterılerımden duyum aldım bıldırcın var dıye ıftara yakın saat 7 gıbı bı gezdıreyım dedım yalnız kopek pesımden ayrılmadı arama ıstegı yok gıbıydı sankı cok moralım bozuldu av gormedıgı ıcın henuz bı karara varmak ıcın daha erken dıyorum kendımce ama bıraz daha canı olmalı dıye dusunuyprum anne baba ıyı avcı acaba av hırsını artırmak bıraz daha canlı aramasını saglamak ıcın neler yapmalıyım onerılerınızı tecrubelerız nelerdır bunu benımle paylasırsanız cok sevınırım sımdıden tesekkurler
Köpek ilk defa meraya çıkıyor, hiç av görmemiş, ne arayacağını, ne yapacağını bilmiyor
Senden ve yaşadığı alanın dışında doğal bir ortam görmemiş
Ne yapmasını bekliyorsun ki köpekten
Önce çıktığı yaban ortamını tanıyacak, kendine güveni gelecek, sizden ayrıldığında korkmayacak
Birde ne aradığını, oraya ne için geldiğini farkına varacak
Öncelikle bir evcil bıldırcın alıp köpeğe göster, hayvan kokusunu duysun, şeklini görsün, ağzına alıp mücadele etsin
Ondan sonra götür meraya, evcil bıldırcını ona göstermeden sal, köpeği rüzgar altından bıldırcına doğru götür
Bir ferma versin, kuşu uçursun, aport yapsın
üç tekrardan sonra gör bakalım köpek yerinde durabiliyor mu
Hadi kolay gelsin.......