Gönderen Konu: AVA OLAN ISTEKSIZLIK  (Okunma sayısı 3313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kaan DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
AVA OLAN ISTEKSIZLIK
« : 15 Temmuz 2014, 01:19:28 »
arkadaslar abılerım oncelıkle hepınıze selamlar.bı konu hakkında fıkrınızı ve onerılerınızı almak ıstedım.benım 8 aylık bır seterım var 3.ayından berı bende ıtaat aportu geyet ıyı yalnız henuz av gormedı bu hafta sonu koylu musterılerımden duyum aldım bıldırcın var dıye ıftara yakın saat 7 gıbı bı gezdıreyım dedım yalnız kopek pesımden ayrılmadı arama ıstegı yok gıbıydı sankı cok moralım bozuldu av gormedıgı ıcın henuz bı karara varmak ıcın daha erken dıyorum kendımce ama bıraz daha canı olmalı dıye dusunuyprum anne baba ıyı avcı acaba av hırsını artırmak bıraz daha canlı aramasını saglamak  ıcın neler yapmalıyım onerılerınızı tecrubelerız nelerdır bunu benımle paylasırsanız cok sevınırım sımdıden tesekkurler
1990 zonguldak

Çevrimdışı Hüseyin ÖZCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: AVA OLAN ISTEKSIZLIK
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2014, 12:28:39 »
arkadaslar abılerım oncelıkle hepınıze selamlar.bı konu hakkında fıkrınızı ve onerılerınızı almak ıstedım.benım 8 aylık bır seterım var 3.ayından berı bende ıtaat aportu geyet ıyı yalnız henuz av gormedı bu hafta sonu koylu musterılerımden duyum aldım bıldırcın var dıye ıftara yakın saat 7 gıbı bı gezdıreyım dedım yalnız kopek pesımden ayrılmadı arama ıstegı yok gıbıydı sankı cok moralım bozuldu av gormedıgı ıcın henuz bı karara varmak ıcın daha erken dıyorum kendımce ama bıraz daha canı olmalı dıye dusunuyprum anne baba ıyı avcı acaba av hırsını artırmak bıraz daha canlı aramasını saglamak  ıcın neler yapmalıyım onerılerınızı tecrubelerız nelerdır bunu benımle paylasırsanız cok sevınırım sımdıden tesekkurler
Köpek ilk defa meraya çıkıyor, hiç av görmemiş, ne arayacağını, ne yapacağını bilmiyor
Senden ve yaşadığı alanın dışında doğal bir ortam görmemiş
Ne yapmasını bekliyorsun ki köpekten
Önce çıktığı yaban ortamını tanıyacak, kendine güveni gelecek, sizden ayrıldığında korkmayacak
Birde ne aradığını, oraya ne için geldiğini farkına varacak
Öncelikle bir evcil bıldırcın alıp köpeğe göster, hayvan kokusunu duysun, şeklini görsün, ağzına alıp mücadele etsin
Ondan sonra götür meraya, evcil bıldırcını ona göstermeden sal, köpeği rüzgar altından bıldırcına doğru götür
Bir ferma versin, kuşu uçursun, aport yapsın
üç tekrardan sonra gör bakalım köpek yerinde durabiliyor mu
Hadi kolay gelsin.......
1979-Balıkesir

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2014, 21:41:00 »
Köpek ilk defa meraya çıkıyor, hiç av görmemiş, ne arayacağını, ne yapacağını bilmiyor
Senden ve yaşadığı alanın dışında doğal bir ortam görmemiş
Ne yapmasını bekliyorsun ki köpekten
Önce çıktığı yaban ortamını tanıyacak, kendine güveni gelecek, sizden ayrıldığında korkmayacak
Birde ne aradığını, oraya ne için geldiğini farkına varacak
Öncelikle bir evcil bıldırcın alıp köpeğe göster, hayvan kokusunu duysun, şeklini görsün, ağzına alıp mücadele etsin
Ondan sonra götür meraya, evcil bıldırcını ona göstermeden sal, köpeği rüzgar altından bıldırcına doğru götür
Bir ferma versin, kuşu uçursun, aport yapsın
üç tekrardan sonra gör bakalım köpek yerinde durabiliyor mu
Hadi kolay gelsin.......
    HÜSEYİN ÖZCAN KARDEŞİM DOĞRU SÖYLÜYOR, YAZDIKLARININ HEPSİNE KATILIYORUM. AYRICA ACABA GEZDİĞİN MERADA O AN CİVARDA KUŞ VARMIYDI, HADİ KÖPEK KOKU ALMADI AMA SENDENDE KALKMIŞ OLMASI LAZIM, BİRAZDA SEN KÖPEĞİNİ SAĞA SOLA DOĞRU KOŞARAK MOTİVE ET, ARKANDAN HAYVAN BİRAZ HAREKETLENSİN, BİR KUŞ KANADI VEYA VARSA TAVŞAN BACAĞI VB. BİRŞEYİ KOKLATARAK VEYA CANLI BILDIRCINLA HEYECANLANDIRKİ KÖPEK BİRAZ HAVAYA GİRSİN. BİRKAÇ SEFERDEN SONRA BAŞLAR SENİN ÖNÜNE GEÇMEYE ARAMAYA. SELAMLAR.
1958-Ankara

Çevrimdışı Kaan DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 16 Temmuz 2014, 01:49:44 »
kopegıme temel ıtaat ve aport ogrettm canlı bıldırcına gırmedım cunku o konuda tecrubem olmadıgı ıcın yanlıs bı uygulamayla kalıcı bı sorun olusturmak ıstemedım mumkun oldugunca kıra cıkarırım hanı o kadarda dıbımde gezmezdı daha tam cesaretını toplayamadı cunku av gormedıgı ıcınde cok anormal karsılamıyorum ama gecen gun hanı hıc aramadı desem yerıdır tavsıyelerınızı dıkkate alacagım ek olarak usta bır kopekle cıkarsam acaba bıraz daha cesaretlenmesı adına etkılı olur mu
1990 zonguldak

Çevrimdışı Şaban ÇİLESİZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 24 Temmuz 2014, 04:21:33 »
usta köpekle çıkarmak .. bak sorunun cevabını kendin söyledin toprağam... usta köpekle çıkar bi müddet sonra patrone bile yapar :)
<3 çilesiz <3 Zonguldak Çaycuma Devlet Hastanesi'nde  Röntgen teknikeri

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #5 : 26 Temmuz 2014, 18:57:59 »
bi ara youtubede bi yavru breton videosu görmüştüm daha yavru iki aylık var yok canlı bıldırcınla aport çalışması yapıyodu kısa mesafeden.daha önceden sitede yazan bi kaç yazıda evcil bıldırcın ile yabani bıldırcın arasında koku farkı var gibilerinden.bence usta bi köpeğin yanında iki kişi iki köpek şeklinde dolaşmak.usta köpekden ne zaman oyun ne zaman av yapacagını görecekdir.sahsi dusuncem
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Kaan DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 30 Temmuz 2014, 22:42:52 »
oncelıkle yorumlarınız ve tavsıyelerınız ıcın tesekkur ederım henuz usta kopekle cıkarmadım ama ıkı kere yalnız basıma gezdırmeye cıkardım onunden bırkac bıldırcın kalkınca bıraz daha hırslandı araması degıstı dıbımde gezmıyor artık sezonu bekleıyorum artık heycanla yalnız ılk kusuna kısa surelı bır ferma verdı kuslar uctu cok beklemedı daha sonrakılerı kokudan ararken fermalamadan kaldırdı sızce ava cıktıgımda fermalamadıgı kuslara atmalımıyım ılk asamada tecrubelerınız bu konuda ne yonde
1990 zonguldak

Çevrimdışı Ahmet ÖZDEMİR 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 02 Ağustos 2014, 11:13:11 »
Köpeği geceleri 2 kilometre kadar gezdir. 1 hafta kadar gezdir sonra araziye götür eğitim mamalarından al ilk önce bir tane yedir sonra kısa mesafede sağa sola at kendinde yürü belli bir süreden sonra daha uzağa at sonra bırak bu işlemi . köpeği sürekli gezdir ki kaslansın.
Ahmet ÖZDEMİR
1978 İSTANBUL

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
  • Domuz takla attımı o iş bitmiştir..
« Yanıtla #8 : 02 Ağustos 2014, 11:22:09 »
usta köpekle çıkarmak .. bak sorunun cevabını kendin söyledin toprağam... usta köpekle çıkar bi müddet sonra patrone bile yapar :)

+1
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4
BABAM'dan miras bana bu sevda!

1993/Isparta