suat bey forumdan takip etiğim kadar rus baikal kulanıyorsunuz.size 1 iki soruda yardımcı olmanızı isteyecem.
1=) rus baikal 27 m 1c 67.5 namlu =geçen kinetiks sistem otmatikle atış testlerinde tek kurşun atışlarımızda akdaş otomatik (kietik) daha uzağa atıyordu.halbuki rus baikalın yapılan yorumlara göre daha uzak atığını anlamıştım.acaba namlu kısa olmasındanmıdır?
2=) 32 gr üstü ve 1--3 şoklarda yaptığım atışlarda saçmaların nereye gitiği beli değil neden acaba ?
Selamun Aleyküm Yunus Bey,siz Suat Bey'e hitaben yazmışsınız,çok da iyi yapmışsınız.Zira Rus tüfekleri konusunda sitemizde sözüne başvurulabilecek ender kişilerden biridir de naçizane ben de bir iki şey söylemek isterim bu konuda.
Yunus Bey,bu Rus tüfeklerinin karakteristik özelliğidir yüksek gramajlı fişekleri sevmemeleri.Yani en soğuk havalarda 32 gramın üstüne çıkma.Yaz ve sonbahar sezonunda 28-30 gram kullan.
Başka bir nokta:Dar şokları da hiç sevmezler.2-3 ya da bana göre en çok sevdiği şok numaraları 3-4'dür.
Bir konu daha;6 veya 7 numaradan daha kalın saçmayı da sevmezler bu Ruslar.
Eh,aklıma gelenler(Bunları hem bu siteden öğrendim hem de tecrübe ettim) bunlar.Ustalar elbette tecrübeye dayalı bilgilerini esirgemeyeceklerdir.
Saygılar,esenkalınız.