Gönderen Konu: Üveyik avında kan çıkaran ve yaralı düşüren fişek  (Okunma sayısı 12868 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Üveyik avında kan çıkaran ve yaralı düşüren fişek
« Yanıtla #25 : 16 Eylül 2015, 02:28:03 »
Merhabalar. Belki biraz geç ama bende birşeyler yazmak istiyorum..

Bu meseleler çok su götürür. Bu sezon bırakın üveği, nice bıldırcınlar kaçırdım yeni fişek denemelerimde.. Sonuç olarak şu yumuşak ve sıcak havalarda tüfeğimle en iyi kombinasyon sağladığına inandığım keçe tapa NSI Special Game fişeklerinde karar kıldım. Bıldırcındada üveyiktede avı temiz olarak ele almaya başladım.

Zira ondan önce üveyiklere atmadığım ne 34 gr ne 36 gr kaldı.. sonuç hep aynı.. Ya yaralı gidiyor yada düşünce canlı kalıyor.. Fakat en belirgin nokta ise hayvanın o beyaz tüyleri kan içinde kalıyor. Hadi yaz için buldukta, kışın ne yapacağım bilmiyorum.. Ördek ve çullukta aynı fişeği kullanırım neysede tahtalı ve ardıçlarda ne olacak bakalım :)

Herkese rastgele.
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 16 Eylül 2015, 10:16:21 »
Kullandığınız tüfeğin seveceği fişeği bulmak,Ava uygun fişek secimi,İklim arazi durumu,Uygun tüfek-şok kombinasyonu v.b coğu durum avın yaralı gitmesinine veya kacırmanıza sebeb olabilir şahsi düşüncem..2-3 marklı marka fişek denedikten sonra elbet sizi memnun eden fişeği bulursunuz Bıldırcın,üveyik icin bulmuşunuzda zaten :) Dediğiniz gibi üveyik avında kan cıkarıyorsa ve yaralı düşüyorsa o fişeğin numarası ve gramı büyük ihtimal ağır geliyordur hayvana,özellikle sıcak havalarda bu durum cok ortaya cıkar.Biz tahtalı avına hususi gitmiyoruz ama ördek veya tavşan avında denk gelirse atış yapıyoruz,Winchester superspeed 4 no 36 gram denemenizi tavsiye ederim bu fişekle cok güzel avlarımız oluyor,Şimdiden rasgele  :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Enes AHMET

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 16 Eylül 2015, 15:32:23 »
Kullandığınız tüfeğin seveceği fişeği bulmak,Ava uygun fişek secimi,İklim arazi durumu,Uygun tüfek-şok kombinasyonu v.b coğu durum avın yaralı gitmesinine veya kacırmanıza sebeb olabilir şahsi düşüncem..2-3 marklı marka fişek denedikten sonra elbet sizi memnun eden fişeği bulursunuz Bıldırcın,üveyik icin bulmuşunuzda zaten :) Dediğiniz gibi üveyik avında kan cıkarıyorsa ve yaralı düşüyorsa o fişeğin numarası ve gramı büyük ihtimal ağır geliyordur hayvana,özellikle sıcak havalarda bu durum cok ortaya cıkar.Biz tahtalı avına hususi gitmiyoruz ama ördek veya tavşan avında denk gelirse atış yapıyoruz,Winchester superspeed 4 no 36 gram denemenizi tavsiye ederim bu fişekle cok güzel avlarımız oluyor,Şimdiden rasgele  :)

Bu kombinasyon konularını son zamanlarda gerçekten çok iyi araştırıyorum ve artık satın aldığım her fişek kutusundan bitane alıp açıyorum incelemek için ve kapsülden tutun kovanına baruttan tapasına ve hatta fişeğin kapama kısmının sıkılığına göre not edip arazide deneyip öyle sonuçlandırıyorum. Zevkli iş aslında ararken öğrenmiş oluyoruz :) dediğiniz fişeklerden hiç deneme şansım olmadı fakat bi ara bulabilirsem deneyeceğim. namlu iç çapı 18.6 olduğu için biraz sert sıkıları daha çok seviyor benimki. Kışın soğukta 38gr 24 gibi patlarken yazın sıcakta 28den yukarı çıkamıyorum :) rastgele...
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 16 Eylül 2015, 16:34:02 »
Abi yakma işi power tapalarda zor bence saçma namlu içersinde yeterince sürtünme ve ateşleme ısısına varuz kalmıyor. Tapanin namluyla uyumlu olmasıdurumunda sacma  ısısının hava ulaşması zor uyumsuz olursa zarten tapa nerdeyse kursun gibi namluda iz bırakıyor sürtünme sıkışan tapada iyi olur belki ama yine kece tapa gibi ateşleme ısısından pek fayda saglamaz tapa uymuyorsa bozulan grupman cabasi cok sıkıştığındahizi artar yada azalır. Bu sıkısma oranına ve yerine göre değişiklik gösterir. Yakma için benim nacizhane fikrim bior ya da kece tapa iyi sonuç tüfekle uyumlu kece tapa. Tufek sarsılmaz yapımı charles daly mesafe atış yapigim poligona gore tahminim 40 metreye yakin hava soğuk ve avlagin çoğu yeri rüzgarlı culluk bulmak zor ama yapcak birşey yok gezip stres atıyoruz. Her şeyden ümidi kesmişken onumuzde yoldan karşıya alcak ucan bir culluk,eceli gelmiş, 6 numara lambro keçe tapa 5 numara 66 cm namlu sonuç culluk alcalir ve gulluk (egrelti otu) arasında kaybolur bizim tahminimiz kus yaralndi ve yürüyerek kaçtı başladık aramaya yok. Tam aramayi birakim ayrılacağım sırada ilk alcaldigi yere baktim orada kalmış. Ağzından kan gelmiş ve saçma girişyerinin etrafi sadece morarmış. Kuşun içindesaçma da kalmamışti. Benim tecrubem bu .
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985