Merhaba arkadaşlar ben bir yaşında erkek setter var 6-7 aylık oluncaya kadar ben yanımda baktım sonra yer yüzünden bir arkadaş bahçeli evinde bakıyor ben sadece gidip seviyorum eğitim falan yapıyorum şuan tam bir yaşına girdi eve geçen hafta bıldırcına götürdüm ve diğer köpeklerden biraz korktu havladı sonra yavaş yavaş alıştı yanımdan gitmiyordu. Bugün tek köpek tek tüfek ve iki arkadaş gittik başladık gezmeye önceleri sadece kokluyor önünden bir bıldırcın kalktı ben vurdum. ama benim köpek bıldırcının peşinden gitmedi bile bu sever daha çok hızlı ve aynı yeri turlamaya başladı bir bıldırcın daha kalktı onuda vurdum ona da gitmedi ama ben ilk vurduğum ilk hayvan kanat kırığı olmuş ben gördüm kuş yürümeye başladı fındık ağaçının altına girdi. bende köpe'ye ilk düştüğü yeri koklattim ve başladı hızlı hızlı dolanmaya ve kanat kırığı hayvanı yakaladı ama aport etmedi neyse dedik bir kuş daha kalktı onuda aldık ama yine aport etmedi bir araziden tam köpek fermaya geçti 1-2 sn sonra iki tane bıldırcın kalktı ikisinide vurduk ama yine aport yok. köpek olmasa bulamazdık gidiyor düşen kuşa çok çok kısa bir ferma ve atlıyor alıyor ağzında gevmeye başliyor. birinde aldı çok yakınımda aldı üç beş adım attı gidecekti yakaladım aldım ağzından
Şimdi arkadaşlar benim köpek çok av görmedi ikinci kez ava gidiyor ve aport etmiyor ben bu aport sorununu nasıl hızlı bir şekilde aşarım Yardımlarınız ( Biraz uzun oldu kusura bakmayın okuyan ve DİKKATE alan arkadaşlar)