Gönderen Konu: TU-KA Tüfekleri hakkında  (Okunma sayısı 13903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Enes Sadık BALI

• *
  • yaradılanı hoşgör Yaradandan ötürü
TU-KA Tüfekleri hakkında
« : 10 Ekim 2014, 11:45:59 »
 Avcı abilerim kardeşlerim ustalarım . Tu- ka marka av tüfeklerini kullanan bilen hakkında yorumu olanlar düşüncelerini söyleyebilir mi ? Şimdiden teşekkürler
En büyük kavga , insanların haketmediği saygıyı istemesinden çıkar.

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: TU-KA Tüfekleri hakkında
« Yanıtla #1 : 10 Ekim 2014, 17:30:37 »
düzce yapımı rubust çakması tüfeklerdir... eskiden avı öldürmüyor dedikodusu yapılırdı.... tek kırmamdan sonra rahmetli babam makara kayışlı birtane çiftesini almıştı.... o zamana kadar gördügüm en güzel çifteydi,ilk andan itibaren çift patlatmaya başladı,kısa sürede tırnaklarıda köreldi... yine eskiden silahsever demirciler olurdu çok demirci gezdi :)) ama düzen tutmadı.... 
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• *
« Yanıtla #2 : 10 Ekim 2014, 21:13:12 »
düzce yapımı rubust çakması tüfeklerdir... eskiden avı öldürmüyor dedikodusu yapılırdı.... tek kırmamdan sonra rahmetli babam makara kayışlı birtane çiftesini almıştı.... o zamana kadar gördügüm en güzel çifteydi,ilk andan itibaren çift patlatmaya başladı,kısa sürede tırnaklarıda köreldi... yine eskiden silahsever demirciler olurdu çok demirci gezdi :)) ama düzen tutmadı....
  Çok teşekkür ederim abi bak iyi ki sormuşum uygun fiyata bi tane denk gelmişti de .

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 11 Ekim 2014, 02:01:05 »
madem uygun ve almıyosun ben alıyım hemen :) robustumuz 222 miz yok madem doğan görünümlü şahinimiz olsun :D . ilk tüfeğim diyebilirim çantacılık zamanlarımda babam verir kullanırdım sonraları kaçırıp kullanmaya başladım canlı düştüğü nadirdir. çok ekmeğini yedim. Tüfek işi şans işidir her tüfeğin ruhu var derler eskiler, sen ona hitap edersen o da sana hitap eder.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

• *
« Yanıtla #4 : 11 Ekim 2014, 10:53:23 »
madem uygun ve almıyosun ben alıyım hemen :) robustumuz 222 miz yok madem doğan görünümlü şahinimiz olsun :D . ilk tüfeğim diyebilirim çantacılık zamanlarımda babam verir kullanırdım sonraları kaçırıp kullanmaya başladım canlı düştüğü nadirdir. çok ekmeğini yedim. Tüfek işi şans işidir her tüfeğin ruhu var derler eskiler, sen ona hitap edersen o da sana hitap eder.
Ümit abi gerçekten tüfeğin ruhu var bu sadece benim tabirim sanıyodum ama değilmiş . Ama bu çok yıpranmış duruyo

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 11 Ekim 2014, 12:28:21 »
+1 babamdaki tuka çifte çukur bant 71 namlu her iki namlu çapları aynı ve namlu çıkış çaplarıda aynı  yerli robust modeli namlusundada yazar kaç yıllık silah bilmiyorum 40-50 yıllık falan vadır tahminim şu an bakıma ve tamire ihtiyacı var uzun yıllar çok çok iyi keklik avları yaptırdı onu söyleyebilirim
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Browning maxus, , retay Antalya ss,Akkar 206 orcap, aselkon silver elegant, Özkanlar fx19 Gold, tuka  çifte, dcx26  ve akus ırys lux

• *
« Yanıtla #6 : 11 Ekim 2014, 12:45:42 »
350 liraya alınır mı abi baya yıpranmış ama

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 11 Ekim 2014, 13:27:37 »
350 liraya alınır mı abi baya yıpranmış ama
yüksek bant tuka 250 tl alındı 4-5 ay önce

resim yüke
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Browning maxus, , retay Antalya ss,Akkar 206 orcap, aselkon silver elegant, Özkanlar fx19 Gold, tuka  çifte, dcx26  ve akus ırys lux

• *
« Yanıtla #8 : 11 Ekim 2014, 13:33:00 »
bu benim baktığımdan çookk iyi durumda abi . Tenekedeki izler bununla mı atıldı .

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 11 Ekim 2014, 14:52:52 »
bu benim baktığımdan çookk iyi durumda abi . Tenekedeki izler bununla mı atıldı .
evet 32 gr 5 no wınchester specıal chasse
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 11 Ekim 2014, 16:20:13 »
kaç metreden atıldı acaba oldukça etkisiz görünüyo tüfek şaçmada 35 metre üstü ise normaldir tabi
1985
BURSA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 11 Ekim 2014, 16:37:20 »
kaç metreden atıldı acaba oldukça etkisiz görünüyo tüfek şaçmada 35 metre üstü ise normaldir tabi
45 adım yaklaşık 35 mt gibi ben bu fişekden hiç hoşlanmadın ne avda nede denemelerde ama bunlar tüfek için net fikir vermez
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 11 Ekim 2014, 21:39:31 »
tukanın kötü bir tüfek olduğuna kesinlikle katılmıyorum suan 56 yasında olan akrabam hasan dayınının 65 namlu tuka çiftesi var fix soklu hatta ava bile gittik o tüfekle yeni pozelere çiftelere bile etkide nal toplattı 30 yasını geçmiş bir tüfek olarak özgür bey o kullandığınız wincester fişek çakma olabilir gerçek wincesterden bu sonuç çıkmaz diye düşünüyorum geçen sene pozeme aldığım 2 kutu rimogtonda sahte çıkmıştı
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2014, 21:44:03 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 31 Ekim 2014, 11:03:31 »
valla çoğu tüfeğin ruhu olabilir de,. çok fazla bir emek yok gibi üzerinde.verilen 250 ytl hakkıdır. tetik korkuluğu değiştirilmiş gibi.
1978-İZNİK

• *
« Yanıtla #14 : 01 Kasım 2014, 07:42:50 »
Tu-ka dan vazgeçtim çifsan poze var bitane ona bakıcam şimdi

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 01 Kasım 2014, 21:41:50 »
Onu incelemiştim, daha güzel.
1978-İZNİK