Herkese iyi günler,
İlk paylaşımım olarak yeni tüfeğimi tanıtmak istedim.
Uzun zamandır bir taktik tüfek arayışı içerisindeydim. Sonuçta kararımı MKA 1919 modellerindeki başarılarından ötürü Husan Arms'tan yana verdim. Dün tüfeği ruhsata işlettim. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Tüfek paket içeriği olarak, bir adet alev gizleyen, teleskopik dipçik, taşıma kolu(aynı zamanda gez), mobil şok, şoklu namlu uzatma, takozlu 5 ve 10'luk şarjör bulunmakta. Silahı Mercan'da bulunan, bilenen bir av bayisinden aldım. Aynı zamanda kılıf, silah temizleme kiti, kayış, bir kutuda tek kurşun fişek hediye ettiler sağolsunlar.
Tabi tüfeği ruhsata işlettikten sonra soluğu Kartal/Yakacık'ta bulunan atış poligonunda aldık(kardeşim ile beraber). Yine orada şans eseri bulunan bazı üstadlarımız sayesinde tüfeğin sıfırlama işlemini de gerçekleştirerek atışlarımızı yaptık. Toplamda 130 adet karışık fişek yaktık. Dört farklı marka fişek kullandık bunlar,
YAF, 12 cal., 70 mm, 30 gr. tek kurşun
Wiinchester, 12 cal., 70 mm, 28 gr. tek kurşun
Bornaghi, 12 cal., 70mm, 32 gr. tek kurşun
RC50 Magnum, 12 cal., 76 mm, 50 gr., 3,50 mm, No.2 saçma
Yaptığımız bu atışlar neticesinde, tüfeğimiz, ateşlememe gibi bir sorunla karşı karşıya kalmadı. Sadece 2 kere fişek dikti ve 5 kere'de boş kovanı atarken, mekanizmaya sıkıştırdı. Bu yaşadıklarımız haricinde başka hiçbir problem ile karşılaşmadık. Atışlarımızı çok sık ve seri şekilde yapmamıza rağmen, namlu sıcaklığında da çok büyük bir artış gözlemlemedik. Fişek yatağı normal ölçülerde kirlenirken, namlu içerisinde de bir sıvanma görmedik.
50 m.'ye laser bore sighter ile sıfırlama yapan üstadlarımız, 100 m'ye atış yaparak bir ince ayar yaptılar. Bunun sonucunda 125 m'de hedefleri başarıyla vurabildik. Birkaç tane video'da çektik buyrun;