Gönderen Konu: AV TUFEGINI RÜTÜBET,NEM,PAS...  (Okunma sayısı 3600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
AV TUFEGINI RÜTÜBET,NEM,PAS...
« : 03 Kasım 2014, 20:52:19 »
degreli buyuklerim,arkadaslarim .av tufegini RÜTÜBET,NEM,PAS dan nasil loruyabiliriz? Bilgi birikimlerinizi paylasmanizi bekliyorum...
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: AV TUFEGINI RÜTÜBET,NEM,PAS...
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2014, 23:30:47 »
tüfeğiniz de pas mı oluyor yada neresinde oluyor markası ne kılıfta mı duruyor açıktamı bulunduğu ortam nemlimi
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2014, 23:49:51 »
gerekli bir konu açmışsınız Zafer bey bende tüfeklerimi kılıf içerisinde saklıyorum lakin genede özellikle namlu bantı diplerinde minik paslanmalar oluyor hangi doğru bilemiyorum tüfeği açıkta saklamakmı yoksa kılıf yada çantasında mı saklamak
1985
BURSA

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2014, 09:37:46 »
Av dönüşü koruyucu sprey yağ ile (Gunex 2000) hafifçe yağlayın tüfeğin dışını, yağın fazlasını  bezle silin. Bitti git.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2014, 22:10:35 »
Av dönüşü koruyucu sprey yağ ile (Gunex 2000) hafifçe yağlayın tüfeğin dışını, yağın fazlasını  bezle silin. Bitti git.
Katılıyorum. Islanmışsa veya terli el değmişse bile dakkada bir şey olmuyor. O gün yukarıdaki şekilde silmek yeter. İlaveten tüfekleri yağladıktan sonra naylona sarmak, plastik çantaya kilitlemek iyi olmaz. Naylona sardığım tek kırmamdan şahitim. Bir de soğuk ortamdan sıcak ortama sokulan silahlarda nem yoğuşması olur. Bunu da göz önüne almak gerek.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2014, 22:17:07 »
Volkan bey tüfeklerin ev içerisinde açıkta muhafaza edilmesi daha sağlıklı olurmu sizce bana kılıf içerisinde daha çok paslanıyor gibi geldi siz ne dersiniz
1985
BURSA

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 07 Kasım 2014, 22:34:45 »
Bence ideal. Hava şartlarından koruma yönüyle uygun. Kılıf, mecburiyet olduğunda.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #7 : 07 Kasım 2014, 22:50:38 »
Naylona sarili tek kirmaya ne olmustu Volkan Bey?
Merhaba da diyelim bu arada :)

Katılıyorum. Islanmışsa veya terli el değmişse bile dakkada bir şey olmuyor. O gün yukarıdaki şekilde silmek yeter. İlaveten tüfekleri yağladıktan sonra naylona sarmak, plastik çantaya kilitlemek iyi olmaz. Naylona sardığım tek kırmamdan şahitim. Bir de soğuk ortamdan sıcak ortama sokulan silahlarda nem yoğuşması olur. Bunu da göz önüne almak gerek.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Özkan KÖK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 07 Kasım 2014, 23:03:01 »
Benim tüfeklerim hep açıkta odada hiç rutubet olmadığı için herhangibirşey olmuyor.bence tüfeğin hava alması daha mantıklı sürekli kılıfın içerisinde kalması bence zararlı. 72 model tüfekte var yeni tüfekte pas küf olmuyor. ama ava gitmesemde arada bir bezle üstünden silerim toz alır gibi.sabah erken ava gttiğimde hele kışın kesinlikle silmeden bırakmam. aynı şey tabancalar içinde geçerli kılıfına sokar saklarsanız bir zaman sonra namluda farklılıklar görürsünüz heleki eski silahlarda. 

1988 SAKARYA

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 08 Kasım 2014, 20:50:47 »
Naylona sarili tek kirmaya ne olmustu Volkan Bey?
Merhaba da diyelim bu arada :)

Tekrar hoşgeldiniz İbrahim Bey :) Safalar getirdiniz.

Namlunun naylona değen bir bölgesinde kostik boya paslanmaya yüz tutmuştu. Aynen aynı sayfadaki Akkar poze gibi. Bazı şeyler yaşanmadan tam öğrenilmiyor :)
1968

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #10 : 08 Kasım 2014, 21:04:18 »
Hoşbulduk Volkan Bey.. Çok sağolun :)

Naylon demek ki bölgedeki koruyucu yağ katmanına zarar vermiş. Hiç böyle bir deneyimim olmadı ama bu yazdığınız tecrübenizden sonra, sanırım böyle bir şeye hiç girişmem.

Selamlar.

Tekrar hoşgeldiniz İbrahim Bey :) Safalar getirdiniz.

Namlunun naylona değen bir bölgesinde kostik boya paslanmaya yüz tutmuştu. Aynen aynı sayfadaki Akkar poze gibi. Bazı şeyler yaşanmadan tam öğrenilmiyor :)
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 08 Kasım 2014, 21:10:24 »
Hoşbulduk Volkan Bey.. Çok sağolun :)

Naylon demek ki bölgedeki koruyucu yağ katmanına zarar vermiş. Hiç böyle bir deneyimim olmadı ama bu yazdığınız tecrübenizden sonra, sanırım böyle bir şeye hiç girişmem.

Selamlar.

Benim tahminim, içeride bir şekilde nem yoğuşması olduğuydu. Su bazlı yağsa(bilmiyorum), bu da olabilir. Daha zayıf ihtimal, yağın kendisinin zarar vermiş olması ama bu çok düşük. O yağı senelerce kullandım. Sadece bu naylon içindeki mesele oldu. Bir daha naylona falan sarmam.
1968